Raid

Eero J.

Ihmetyttää Raid kirjossa kun Huuskon ja Susisaaren etunimet vaihtelevat. Raid ja lihava mies kirjassa on Piia Susisaari ja välillä puhutaan myös Helistä? Huusko on siinä Kari ja Ari. Muissa kirjoissahan ne on Sanna ja Hannu.

8

2943

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...kämmejä. Itse huomasin selkeän eron ennen ja jälkeen tv-sarjan kirjoitetuissa Raid-tarinoissa. Ennen tv-sarjaa Raid kuvattiin selkeämmin rosvoksi, torpedoksi, velkojen perijäksi ja palkkatappajaksi. Tv-sarjan myötä hahmo sai hiukan sankarillista sädekehää.

      Janssonin olemus on myös muuttunut. Vanhoissa tarinoissa hänet kuvattiin muistaakseni pienikokoiseksi, tv-sarjan myötä mies sai Oiva Lohtanderin piirteitä kirjoissakin.

      Ilmeisesti varsin monella Nykäsen hahmolla on todellinen esikuva. Uki Kukkamaa oli oikeastikin kassakaappirosvo. En ole varma, mutta arvelen huuskon hahmon jossakin määrin pohjautuvan aivan todelliseen huumepoliisissa työskennelleeseen mieheen, jota eräs kelmi ampui 1980-luvulla sydämeen. Mies toipui vammasta. Ainakin Huuskolla on samankaltainen historia. Enkä yhtään epäile etteikö myös pornokauppias Sundmanilla olisi todellinen esikuva...

      ...ja olenpa kuullut puhuttavan, että suomalaisessa vankilamaailmassa olisi vaikuttanut sellainenkin mies, jota Legioonalaiseksi kutsutaan...

      • Eero J.

        Jossain vanhassa Raid kirjassa oli muistaakseni jotain mainintaa Janssonista, että on suomen lyhin poliisi. Kyllähän ne hahmot on muuttuneet matkan varrella selvästi ja varsinki Raid on kirjoissa selvästi väkivaltaisempi ja raaempi kuin töllössä ja valkokankaalla.


    • Liikaa Raidia

      Heh, mä kysyin kerran tätä Nykäseltä jossain kirjatapahtumassa :D Itseäni ihmetytti Ukin, Huuskon ja Susisaaren etunimien vaihtelu Raidin oikea nimi, kirjoissahan hän on Joel Teräsvuori ja taas leffassa, jos tsuumaa kunnolla rajavartion papereihin, Matti Virtanen.

      Muistaakseni Nykänen kommentoi, että hahmot tosiaan muuttuivat matkan varrella sarjan jälkeen hahmoista tuli väkisinkin inhimillisempiä, kun oikea ihminen oli tulkinnut ne. Esim. Lohtander on tavattoman pitkä mutta Jansson päässyt lääkärille valehtelemalla poliisiksi -> Jansson kasvoi pitkäksi yhdessä yössä. Samoin Raidista tuli pehmeämpi Lehtisen tulkinnan pohjalta. Edes suomalainen ei pysty olemaan täysin tunteeton tappaja valkokankaalla; vain suuren maailman Arska pystyy vetämään sellaisen roolin Terminaattorina ;)

      • ????

        Silloin kun minä tätä Raidia luin, siis silloin heti alussa, niin minä pidin tätä parodiana, enkä usko että olisin ollut edes väärässä.
        Jos se menikin niin, että siinä kirjailijakin yllättyi kun tämä otettiinkin tosissaan ja muutti sitten tuotantosuuntaa ja henkilöhahmotkin menivät hiukan remonttiin.


    • Putkipoika

      Muistaakseni alkupään kirjoissa Kukkamaan Uki oli kuollut ja myöhemmin sitten kumminkin elossa. Vaikka kirjat etenevät käsittääkseni kronologisessa järjestyksessä.

      • Raid-mies

        Alkupääässä eli ekassa raid-romaanissa on uki/ukki lindroos- niminen jätkä, myöhemmissä on uki "urho" kukkamaa. Ymmärtääkseni kaksi eri henkilöä kun alku-ukiin oli tutustuttu vankilassa ja uki kukkamaa oli marabou- jengiläinen


      • Raid-mies
        Raid-mies kirjoitti:

        Alkupääässä eli ekassa raid-romaanissa on uki/ukki lindroos- niminen jätkä, myöhemmissä on uki "urho" kukkamaa. Ymmärtääkseni kaksi eri henkilöä kun alku-ukiin oli tutustuttu vankilassa ja uki kukkamaa oli marabou- jengiläinen

        Vielä nimistä: matti virtanen on niin tavallinen ja ymeinen nimi että vanhat raidin lukijat huomanevat sen peitenimeksi raidin kyseessäollen, ei varmaankaan tarkoituksella olisi tuollaista tapahtunut että koko nimi vaihtuu. Ja joel teräsvuoressa on sen verran potkua että sanoisin sitä oikeaksi nimeksi :)


    • Anonyymi

      Onpahan mehevä mätäs Kirsti Väänäsellä, jota Ari-Kyösti Seppo Kalle Päätalona hamuaa. Iso on muna Päätalolla jalkovälissään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      198
      4666
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      274
      2750
    3. 134
      1707
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1401
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      203
      1357
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1124
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1077
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1057
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1051
    Aihe