syökö taapero vielä yöllä rintaa?

tuutikki

vai olenko minä ainoa lurjus äiti joka ei ole vielä saanut taaperoaan (1v2kk) lopettamaan yösyöntiä? muutamaan otteeseen olen koittanut olla antamatta tissiä, mutta huuto on niin kamala että lopulta aina annan tissiä, vaikka lupaan ja vannon että nyt sitä ei enää tule. tosin äidin lyhyellä pinnalla ja lapsen äärettömällä tempperamentilla saattaa olla asian kanssa tekemistä;)

jos ei tissiä tule lapsi huutaa niin kauan että nukahtaa (n30-40min) ja herää uudelleen n.5-15min päästä ja huutaa yhtä kauan ellei pidempäänkin.tässä vaiheessa on nimittäin tullut tissi suuhun koska en ole enää pystynyt kuuntelemaan lapsen itkua.

omia eikä lapsen unia tämä yöherkuttelu ei häiritse, mutta onko tuosta todellakin sitten niin kamalasti haittaa niille hampaille, tai onko jotain muuta haittaa yösyönnistä vielä näin "vanhalla"? luulen ettei lapsi rupea yötään nukkumaan läpeensä vaikka jollain konstilla saisinkin vieroitettua tissistä.

9

3264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syödään

      tai tissutellaan 1,6v.ja onhan se rinta parempi kuin pullo ja eihän sitä mitään saa syödä tai tehdä ilman,et joku happohyökkäys tulee.Pitäisköhän keksiä sellasta nännin päähän laitettavaa xylitolainetta.

    • jäi...

      Meillä kohta 8kuinen napero joka ei onneksi enää tissittele yöllä. Poju heräsi kerran aamuyöstä joskus viiden maissa syömään siihen asti kunnes aloiteltiin iltapuurot, eli noin kaksi kuukautta sitten. Kipeänä heräsi parina yönä silloin annoin tisua mutta se jäi siihen.
      Välillä poika touhuilee öisin mutta se johtuu vain siitä että on ruvennut liikkumaan niin paljon, kun on saanut unikaverit heiteltyä lattialle ja kierrettyä pari kertaa sängyn ympäri niin sitten tuo nukahtaakin, onneksi!

    • ässä

      Meillä 1v 4kk poju syö vielä tisua aamuyöllä neljän kieppeillä ja sitte roikkuukin siinä vähän väliä loppuyön. Pahimmillaan söi yöllä tunnin välein, nyt tuntuu jo helpolta mennä näin. Kolmesti olen "unikoulua" joutunut pitämään, ja helpolla ei kyllä luopunut vauvan oikeuksistaan! Nyt olen ajatellut että olkoon nämä loput yöimetykset siihen asti kun koko imetys loppuu joskus.

    • anya

      Yksi lapsi lopetti yösyönnit vuoden ikäisenä, mutta neljä muuta ovat syöneet öisinkin reilusti yli vuoden ikäisiksi. Vanhin ja nuorin olivat puolitoistavuotiaita, kun sain yösyönnit loppumaan - ihan ilman huutoja. Muuten imetys jatkui vielä sen jälkeenkin. Yhdelläkään lapsella ei ole ollut reikiä hampaissa. Vanhin lapsi on nyt 17-vuotias.

    • tuutikki

      tuntuu että aina kun on näitä imetys/yösyöttö keskusteluja niin aina saa vain kuulla kuinka meidän pallero lopetti yösyönnit jo 3kk ikäisenä;´)

      mitä teille on nevolassa tästä tissittelystä sanottu? meidän neuvolan tättärä nimittäin on aivan kauhuissaan kun vielä vuoden vanha syö yölläkin. hänen mielestään lapsi olisi pitänyt siirtää jo puoli vuotiaana eri huoneeseen nukkumaan kuin missä itse nukun, ja missään nimessä lapsi ei saisi vieressä nukkua. enkä nyt tällä tarkoita sitä että kaikkien pitäisi nukkua perhepedissä, mutta kun tuo meidän tättärä ei oikein tunnu ymmärtävän ettei kaikki lapset ole samanlaisia ja ettei joka muksu kerta kaikkiaan halua nukkua yksin tai ole valmis lopettamaan yösyntiä ½vuotiaana.

      • täällä

        eikä noi tättärät aina kaikkea ymmärrä jos ovat kovin vanhoillisiakin.Katsotaan mitä neuvolantäti sanoo,kun mennään 1,6v tarkastukseen.Saatikka mitähän se hammaslääkäritäti sanoo.Ehken mainitse mitään ellei kysy. :)
        Eka lapsi nukahti omaan sänkyyn(oli valveilla kun vietiin)ja nukkui yhtäpäätä yli 10h.)Tämä toinen ei suostunut nukkumaan pinnasängyssä ollenkaan,saatikka että olisi sinne nukahtanut itsekseen.Tissille on nukahtanut ja nyt onneksi nukkuu omassa sängyssä(lastensänky),joka on seinässä kiinni ja meidän parisänky siinä kiinni.Yöllä sitten kömpii omasta sängystään tisuttelemaan ja minä nostan takas tai kieritän.Yöllä heräilee en ole edes laskenut enää montako kertaa,mutta nykyään onneksi enemmän aamuyöstä.Samat jutut ollaan tehty kuin ekankin kanssa,mutta ovat niin erilaisia.Tule tuonne www.kotipiha.net:tiin(hyi mitä mainostamista)siellä on kanssa muita taaperoimettäjiä ym...


      • Kukka

        Meidän neuvolatäti sanoi et sitten jos vielä 2-vuotiaana tissuttelee yöllä tarvii puuttua. Tyttö nyt 1v3kk ja kerran tai kahdesti yössä "syö" ja nukahtaa samantien uudelleen. Että enpä ole kokenut liian raskaaksi. Tuttia tai pulloa ei ole kelpuuttanut ollenkaan. Imetystä jatkanen vielä jonkin aikaa. :)


    • fdsfdssd

      Meidän poika, reilut 20 kk, on nyt vihdoin alkanut yöt nukkumaan läpi/kerran peiton paremmin laittamisella tms. Nukkuu normaalisti 21-07 ilman aamuyön/aamun 05 tissittelyä. V I H D O I N :D

    • SatuHe

      Ihanaa, juuri aioin kysyä tätä asiaa, koska minulle on 16 kk poika joka heraa 3-8 kertaa yössä syömään (nukkuu vieressa pinnasangyssä josta poistettu toinen sivu eli ns. sivuvaunu meidan parisänkyyn). Ei se minua aikaisemmin häirinnyt mutta nyt alkaa todella katkonaiset yöt häiritsemään kun töissä pitäisi olla tarkkana kuin porkkana.

      Onko mitään ideoita miten lopettaa yö-syöminen mutta jatkaa syöttämistä aamuisin, päivisin ja iltaisin? Olin ajatellut kokeilla antaa tutin yöllä rinnan korvikkeeksi (nyt ei käytä tuttia).

      Kiitos kaunis etukäteen äidit !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe