koira häädön perusteena?

jelppivä

Hei,

As Oy:ssämme on tullut kiistaa koirastamme, joka haukkuu päivisin yksinollessaan.

Huomautus on jo tullut, vaikka koira on vasta harjoittelemassa yksinoloa ja on yksin vain vajaan tunnin pätkiä.

Tietääkö kukaan miten pitkälle meidänkään pitää sietää naapuruston ylivaltaa .Koirista eivät pidä; Siitä hallituksen Pj minulle suorasanaisesti ilmoitti.

Voiko koiran päivähaukkuminen johtaa joihinkin järeämpiin toimenpiteisiin,; asunnon lunastus tms. Tietääkö kukaan vastaavia tapauksia?

Koirani eivät kaki/pissi taloyhtiön pihoille.

thanks

14

9763

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiruus

      on, että koiran jatkuva hakkuminen/räkytys voi olla ärsyttävää ja mulla on itelläkin ollut koiria (viimeinen kuoli vanhuuteen 2000).

      mun sileäkarvainen noutaja ei pahemmin räksytellyt, mutta naapurin harmaa villakoira räksytti koko ajan kimakalla äänellään. päivisin se ei haitannut, mutta iltaisin ja yöllä se oli kamalaa (olivat töissä tai bilettämässä). joskus mun koira vastasi tälle, mutta harvoin.

      voisiko joku tarkistaa räkyttääkö sinun koirasi varmasti? vai räkyttääkö se silloin kun esimerkiksi posti tulee tai joku naapuri liikkuu käytävällä? jos et itse voi vakoilla laita vaikka joku kaverisi tai tuttusi sen verran asialle. joissain taloyhtiöissä ihmiset ja varsinkin koiran vihaajat voivat keksiä tuollaisia.

      kolmesta varoituksesta tulee yleensä häätö, joten kannattaa miettiä tarkkaan eikä antaa mennä olankohautuksella.taloyhtiöllä on oikeus pakkolunastaa asunto (meidän taloyhtiössä se tehtiin maksamattomien vastikkeiden takia) ja asunto lunastetaan jonkun verran halvemmalla kuin siitä markkinoilla saisi.

      kannattaa kuitenkin soitella vaikka keltaisten sivujen asianajajille ja tarkistaa heiltä paremmin asiat.

      toivottavasti saat asiasi järjestykseen!

      • Beagle Boy

        Koiran haukunta häätöperusteena on yksi niitä vaikeimpia. Jos yhtiössä on hyvä isännöitsijä niin se saattaa ratkaista tilanteen. Koiran omistavat ovat tunnetusti niitä uppiniskaisimpia mitä Suomesta löytyy, joten jos haluaa viedä jutun päätökseen ei auta muu kuin käräjöiminen.
        Ennakkopäätöksiä kyllä löytyy, mutta näin etukäteen voin kertoa, että käräjöinnistä tulee pitkä ja kallis.


      • um.

        >>kolmesta varoituksesta tulee yleensä häätö, joten kannattaa miettiä tarkkaan eikä antaa mennä olankohautuksella.>taloyhtiöllä on oikeus pakkolunastaa asunto (meidän taloyhtiössä se tehtiin maksamattomien vastikkeiden takia) ja asunto lunastetaan jonkun verran halvemmalla kuin siitä markkinoilla saisi.


    • um.

      Tuntikausia päiväsaikaan jatkuva haukkuminen voi johtaa pahimmillaan huoneiston ottamiseen yhtiön hallintaan enintään kolmeksi vuodeksi. Muunlainen päiväsaikaan tapahtuva haukkuminen ei tällaiseen voi johtaa, varsinkaan, jos koiran omistaja on tehnyt voitavansa haukkumisen vähentämiseksi.

      Kerroit saaneesi "huomautuksen". Kysymyksessä siis lienee esim. hallituksen puheenjohtajan suullinen nuhtelu. Jos kuitenkin olet saanut yhtiön hallitukselta kirjallisen "varoituksen", asia on astetta vakavampi. Siihen kannattaa reagoida ja antaa hallitukselle kirjallinen vastine, jossa selvität oman kantasi varoituksen aiheellisuuteen ja pyrkimyksesi haukkumisen minimoimiseen.

      Jos olet saanut varoituksen eikä asia sen jälkeen korjaannu naapureita tyydyttäväksi, hallitus saattaa kutsua ylimääräisen yhtiökokouksen käsittelemään huoneistosi ottamista yhtiön hallintaan. Yhtiökokous voi enemmistöpäätöksellä päättää, että huoneisto otetaan yhtiön hallintaan enintään kolmen vuoden ajaksi. Jos tämä päätös saa lainvoiman, sinut voidaan häätää huoneistosta ja ottaa siihen vuokralainen. (Vuokratulo vähennettynä yhtiövastikkeella kuuluu toki sinulle.)

      Jos haltuunottoasia tulee yhtiökokouksen käsiteltäväksi, sinun kannattaa yrittää saada osakkaita puolellesi etukäteen. Yhtiökokouksessa tietysti esität kantasi asiaan siten, että paikalla olevat osakkaat ymmärtävät haltuunoton liioitelluksi omistusoikeuteen puuttumiseksi häiriön vähäisyyteen nähden (jonka estämiseksi olet voitavasi tehnyt).

      Haltuunottopäätöstä voi moittia käräjäoikeudessa 30 päivän kuluessa ko. päätöksestä tiedon saamisesta. Ellei moitita, päätös saa lainvoiman ja voidaan panna täytäntöön.

      Mutta kuten sanoin, en usko, että tapauksessasi on perusteita huoneiston haltuunottoon.

    • voi kyllä

      Koira ei ole erityisasemassa melusaasteen tuottamiseen se on ihan ymmärrettävä fakta

      Kaikki meteli on yhtä häiritsevää

    • hah

      Eipä kuulosta päteviltä häädön perusteilta. Koirahan on vasta koulutettavana, joten on todennäköistä että hauukuminen ajan mittaan vähenee. Haukkumisen olisi oltava suurin piirtein tyyppiä "aamusta iltaan" ja jatkuttava sittenkin kun koira on jo kasvatettu, ennen kuin asiaan puuttuminen on aihellista.

      Hallituksen lähettämät kirjelippuset eivät ole päteviä jos ne on annettu epäasiallisin perustein, ylittävät hallituksen toimivallan, liittyvät merkityksettömiin seikkoihin joiden ei voi osoittaa aiheuttavan todellista häiriötä tai on annettu selvästi kiusantekomielessä ja todellisena syynä on ollut se ettei ko. henkilön pärstä miellytä hallitusta. Tympeät hallitukset pistävät lappusia ihmisten postiluuluista ihan vain ajankulukseenkin, paremman tekemisen puutteessa, ja aivan naurettavista syistä.

      Jos saat kirjallisen varoituksen, laadi vastine jossa kerrot mm. että koira on vasta koulutettavana jne. Lisäksi: kirjoita että haluat tietää niiden henkilöiden nimet jotka ovat itse kärsineet koirasi haukkumisesta. Ei riitä että sinulle sanotaan että "asiasta on valitettu". Sinulla on oikeus tietää kuka on valittanut. Vaadi myös todisteita haukkumisesta sekä tarkat tiedot: milloin haukkumista on kuulunut, päivämäärä ja kelloajat. Kuka on kuullut, onko todistajia. Todennäköisesti mainitsevat jonkun ajan jolloin koira ei ollut edes paikalla.

      • hah

        Kun jätät koiran yksin kotiin, napsautapa lähtiessäsi samalla mankka päälle siihen huoneeseen ( tai viereiseen ) missä koira on, niin kotiin tultuasi sinun on todella helppo tietää minkä verran koira on poissa ollessasi haukkunut.


    • Koira kouluttaja

      Kyseessä on siis pentukoira, joka on vasta jonkin aikaa ollut yksin kotona ja vain lyhyitä aikoja kerrallaan? Koiran saa kyllä opetettua olemaan haukkumatta yksin ollessa ja mitä pikemmin sen tekee, sen parempi. Haukahdella se toki saa päivisin, mutta yhtämittaisesti ei haukkua.

      Ensimmäiseksi, laita nauhuri nauhoittamaan koiran yksinoloaikaa. Koska koiraa ei jätetä yksin pitkiksi ajoiksi, voit kaiketi nauhoittaa koko yksinoloajan. Tällöin tiedät itse, haukkuuko koirasi oikeasti ja jos, niin minkä verran. Voit tällä tavoin varmistaa, pitääkö naapurien väitteet yleensäkään paikkansa. Jos pitävät, niin suosittelisin mahdollisimman pian ottamaan yhteyttä koiran kouluttajaan, joka antaa ohjeet, miten asian hoitaa kuntoon.

      Lyhytaikainen koiran haukkuminen päivisin on sallittua, joten vielä toistaiseksi asia ei ole vakava, mutta mitä nopeammin puututaan ongelmakäyttäytymiseen, sen nopeammin sen saa pois.

      Jos taas nauhuri kertoo, ettei haukkumista tapahdu, niin sittenhän asia on kunnossa.

    • epätietoinen

      yläkerrassamme on koira, joka haukkuu yksin ollessaan (pentu). Yöllisestä haukunnasta on mennyt valitus hallituksen pj:lle, joka sanallisesti kävi huomauttamassa asiasta. Koiran omistaja teki valituksen meistä, jonka mukaan me tappelemme yötä myöten ja koirat haukkuu. Toinen koiristamme on hiljainen kuin mikä ja nukkuu yöt, toinen 10 kk vanha ja innostuu välillä kuulemistaan äänistä. Meillä kuulemma oksennetaan ja kustaan pihalle (on oma piha) ja meteleöidään ja TÄSTÄ tulee meille kirjallinen varoitus isännöitsijältä.
      Eli laadin vastineen isännöitsijälle ja vaadin saada tietää kuka valitti, milloin tapahtuneesta asiasta, ketkä todistaa..jne? Tosin avovaimohan se todistaa, kun ei kuulemma tappelultamme pystynyt nukkumaan:-)

      Itse olen ollut liian höveli, kun en ole näiden vuosien aikana valittanut yläkerran yöllisistä musiikin soittamisista ja yksinlaulusta...

    • nix nax

      Koiran päivähaukkuminen, ainakaan jos se ei jatku tuntikausia, tuskin voi johtaa mihinkään huonoja naapuruussuhteita vakavampaan. Tässä esimerkkinä KKO:n ratkaisu häiriöstä, joka oikeutti vuokrasopimuksen purkamisen ja häädön. - Mahdollisista seuraamuksia um. valaisi hyvin.

      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1984/19840176t

      Isännöitsijä ei ole velvollinen kertomaan, kuka häiriöstä on valittanut. Sen sijaan muut väitetyn häiriön tapahtumatiedot hän on velvollinen kertomaan.

      - - -
      Tämän kirjoitin (koiranomistajana) poikkeuksellisesti, vaikka Maanmittari on edelleen palstan sheriffi.
      nix nax

      • ei enää epätietoinen

        KKO:n päätöksessä oli kyse vuokra-asunnosta. Täällä tilanne on niin, että meillä omistus- ja yläkerrassa vuokra-asunto. Me emme ole väitettyjä asioita tehneet, mutta ilmeisesti he luulevat meidän tehneen valituksen heistä ja antavat samalla mitalla. Eli siis naapureiden välinen keskustelu voisi olla paikallaan ja ihan hyvässä hengessä tietysti.


      • nix nax
        ei enää epätietoinen kirjoitti:

        KKO:n päätöksessä oli kyse vuokra-asunnosta. Täällä tilanne on niin, että meillä omistus- ja yläkerrassa vuokra-asunto. Me emme ole väitettyjä asioita tehneet, mutta ilmeisesti he luulevat meidän tehneen valituksen heistä ja antavat samalla mitalla. Eli siis naapureiden välinen keskustelu voisi olla paikallaan ja ihan hyvässä hengessä tietysti.

        >>KKO:n päätöksessä oli kyse vuokra-asunnosta.


    • poiuytre

      ärsyttävää on jatkuvat koirien räksytykset ja haukunnat. Viekää koira käytöskouluun missä opetetaan koiralle yksinoloa. Koira tarvii huolenpitoa, ei se ole mikään koriste-esine. Ei ole normaalia jos koira haukkuu jakuvasti.

      • Anonyymi

        Amen! Koiravero pitää saada takaisin, esim 1000 euroa vuodessa, ettei ihan kuka tahansa ota koiraa, jota ei jaksa kouluttaa. Nykyään on koiranomistahien mielestä ihan normaalia, että koira saa haukkua ja rähistä asunnossa, pihalla, puistoissa jne. Naapureiden ja ohikulkijoiden pitää näiden röyhkeiden koiranomistajien mielestä sopeutua siihen, että he koirineen terrorisoivat koko ympäristöään! Sitä saa, mitä tilaa: koiraviha kasvaa ja sillä on seurauksia.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3196
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2926
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2258
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      24
      1795
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1529
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1407
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe