Minkälaisia kokeita neurologi tekee?

Hei

Hei! Ilmeisesti menen tällä viikolla neurologille ja haluaisinkin tietää minkälainen testisuma siellä odottaa!

12

5333

  Vastaukset

  • Mulla on kipuja ympärikehoa ja huimausta.
   mulle se teki hermorata testejä. Makasin pöydällä ja se pisteli eripuolille kehoa. Sit se katso silmän paineet ja kuulon. Sit kävelin sielä kanta-varvaskävelyä, varpaillaan jne. Aika perusjuttuja mun mielestä.
   Eikä mua sitten muka mikään vaivaa. hartia-niska alue jumissa.

   • Ärsyttävä vedon tuntu jaloissa


  • ethän sää sanonu minkä takia sää sille menet? vaikeehan tohon on vastata. tietenkin hän tekee mitä hyväksi näkee, vaihtelee tietysti eri henkilöillä.

  • Riippuu tietysti siitä,mitä oireita sinulla on. Minulle neurologi tekee vuosittain seuraavia testejä: Suoraviivakävely tavallisesti,varpaillaan,silmät kiinni ja auki,yksijalkaseisonta,mittaa refleksit,katsoo silmät ja kuulon,kuuntelee sydämen ja keuhkot. Tuossa ne suurin piirtein ovat. Käyn neurologille vuosittain,jonka takia testit ovat tulleet tutuiksi. Ei siinä sen kummosempaa,tsemppiä sinulle!

   • Jatkuva väsymys,tasapaino huono,keskittymiskyky huono,hidastunut reagointi ja jotenkin ihan kuin aivot toimisi matalalla tasolla.


   • Hei kirjoitti:

    Jatkuva väsymys,tasapaino huono,keskittymiskyky huono,hidastunut reagointi ja jotenkin ihan kuin aivot toimisi matalalla tasolla.

    Onko oireisiisi löytynyt jokin selitys? Kiinnostaisi tietää, koska minulla on samanlaisia ongelmia. Ajoittain on tosi hankalaa, välillä elämä sujuu liki "normaalisti". Vaivojen "epämääräisyyden" vuoksi en oikein kehtaa mennä lääkäriin. Kerran sain otetuksi osan asioista puheeksi työterveyshuollossa, ja kun perusverikokeet olivat ok, passitettiin psykologille. Päätin olla menemättä sinne, koska olen varma, ettei tämä voi olla psyykkistä.


  • No tälläisiä asioita itselläni löytyy neurologilla käynnin tiivistelmästä (syynä TIA-kohtauksen epäily):
   - yleistila
   - keuhkojen auskultaatio
   - sydämen auskultaatia
   - verenpaine istuen ja seisten
   - pulssi (carotis, radialis, dorsalis)
   - kognitiiviset toiminnot (puhe)
   - aivohermot II-XII (silmänpohjat ja pupillojen reagointi)
   - kävely (askelpituus, myötäliikkeet, käännökset)
   - lihasten tonus
   - raajojen voimat (symmetrisyys)
   - tandem-kävely silmät kiinni ja silmät auki
   - sormi-nenänpää -koe
   - kantapää-polvi -koe
   - heijasteet
   - terävä- ja kosketustunto
   - vibraatiotunto
   - asentotunto

   Ja sitten tuli lähete labraan (kolesterolit) sekä aivojen magneettikuvaus sekä magneetti angiografia (aivojen verisuonet).

   Täytyy todeta, että käynti kesti harvinaisen pitkään, mutta kyllähän tuossa oli aikamoinen määrä noita pikkujuttuja. Ja aluksi tietenkin mun oma seikkaperäinen selvitys itse tapahtumasta tai oikeastaan siihen liittyvistä tuntemuksista.

   Ja kaiken tuon jälkeen seuraavalla kerralla tuli vastaukset:
   Kuvauksessa todetaan PONS-alueella vanha (kuvaus tehtiin noin 1,5 kk itse oireiden jälkeen - oireiden, jotka siis helpottivat parissa päivässä) pieni infarkti oikealla kortiko-spinaalirata-alueella. Angiografiassa normaali tulos (siis aivojen verisuonet ok).

   • vanha edellisen viestin kirjoittaja on?ja minkälaisia oireita sait?mulla otettiin pään TT-kuva,selkäydinpunktio, ja sydänfilmit.


   • xxx kirjoitti:

    vanha edellisen viestin kirjoittaja on?ja minkälaisia oireita sait?mulla otettiin pään TT-kuva,selkäydinpunktio, ja sydänfilmit.

    Mä olin tuolloin 44-vuotias (nyt 49).

    Mun oireet oli sitä, että heräsin yhtenä aamuna ja huomasin, että toimintoni olivat toispuoleisia. Vasemmalla kädellä esim. hampaiden pesu ei sujunut, vesilasi ei tahtonut osua suuhun. Puheen tuottaminen tuntui todella työläältä, vaikka ulkopuolinen ei eroa huomannut, sanoja piti omassa päässään hakea pitkään. Myöskin näppäimistöllä (olen atk-hommissa) työskenteleminen vaati todella paljon keskittymistä, oli yhtä kirjainten etsintää ja hidasta lähes yhdellä sormella naputtelua.

    Nämä oireet siis ilmaantuivat yhden yön kuluessa ja helpottivat pikkuhiljaa. Vasta kolmen päivän päästä menin lääkärille (tosin jo itse mielestäni melko normaalikuntoisena, mutta oma työterveyshoitaja töistä kehotti menemään ja motkotti vähän, että heti olisi pitänyt mennä), joka vielä huomasi pientä toispuoleisuutta esim. voimissa. Hän sitten passitti suoraan eteenpäin neurologin vastaanotolle ja aloitti heti Primaspan-lääkityksen.


   • siis "lievä" aivo halvaus....!!!! josta jää pysuviä ongelmia!!!! :(


  • Hei! Oletteko kukaan käynyt neurologilla pyörtymisen vuoksi? Minä olen menossa sinne siksi, kun olen pyörtynyt n. puolen vuoden aikana monta kertaa. Tajuttomuus kestää n. 3-5 sek.Mitään muuta ei tunnu, ei ennen eikä jälkeen. Korvat on tutkittu erikois lääkärillä. Niissä ei ollut mitään erikoista.

   "nimim. paljon tutkittu"

   • Onko sinulla TIA-kohtauksia tai epilepsian petit mal-kohtauksia? Samoin verenpaine -sekä alhainen että korkea- aiheuttavat pyörrytystä, myös hyponatremia.
    Joissakin migreenikohtauksissa saattaa ennalta olla pyörryttävä tunne (aina yksilöllisiä).

    Aloittajan aiheeseen liittyen vastaan samalla viestillä, että "erikoistumassa olevat" kirjoittavat aremmin KNF:n ja KF:n tutkimuksia kuin valmistuneet. Samoin naiset kirjoittavat lähetteitä (myös laboratorioihin) aremmin kuin miehet. Näin ollen kokemusteni mukaan riittävän työkokemuksen omaavat miesneurologit ovat luotettavimpia!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   161
   5818
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   180
   4743
  3. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   261
   2961
  4. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   24
   2881
  5. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   92
   2821