Tirmon saaristokeskus

JoPe

Tulihan käytyä. Kaksi kertaa. Ensimmäinen ja viimeinen. Olen kuullut Tirmosta tarinoita ja kehuja, onhan se Loviisan mennessä keskeisellä paikalla ja sijaitsee vilkkaan lossiyhteyden vieressä. Itsekin olin käynyt siellä viimeksi n. 15 vuotta sitten, joten ajattelin pistäytyä katsomassa mitä sinne seudulle kuuluu nykyisin.
Kokemus ei ollut mieluinen.
Bensamittari imaisi rahat, mutta bensaa ei tullut pisarakaan. Sain kauppiaan maanittelujen jälkeen käymään rantaan jossa hän totesi bensan olevan loppu, kun oli ollut ne Kotkan meripäivätkin. Jatkoimme matkaa setelin takaisin saatuamme. Parin päivän päästä palatessamme Tirmoon, bensamittarissa oli sentään lappu: loppu - slut, mutta polttoaineesta ei ollut tietoakaan. Kaupassa on näköä ja kokoa ja "saaristokeskuksen" kyltti antaa odottaa jotain ihan muuta kuin mitä sisältä löytyy. Tyhjiä juomatölkkejä ei oteta vastaan, hyllyt huutavat tyhjyyttään, henkilökunta on kuin hidastetusta elokuvasta. Tilaa ja neliöitä kaupassa kyllä on, mutta missä on kaikki tavara? Kylmiä juomia oli turha etsiä, korit makasivat lämpöisellä lattialla. Ravintola tietysti vetää jengiä ja keskioluellahan katetta tulee. Se on kuitenkin laiha lohtu silloin, kun tarvitsee veneeseen polttoainetta ja täydentää elintarvikkeita. Saaristokaupoissa on yleensä pienet valikoimat, mutta poikkeuksiakin löytyy. Tirmo ei näköjään halua olla sellainen positiivisessa mielessä. Väylän varrelta Porvooseen päin löytyi Benita's Cafe, josta sai polttoainetta pieneltä perusbensikseltä, joten matka jatkui. Onko Tirmossa lompsa tyhjä ison rakennusurakan jäljiltä? Palvelutyyli (=tyylittömyys) on ilmeisesti perinteistä, sillä nyttemmin olen kuullut tarinoita jo vuosia jatkuneesta löysäilystä asiakkaiden suhteen. Elämä on valintoja täynnä. Kauppias on valinnut oman tyylinsä, minä valitsen saaristokauppani. Tirmo ei ole listalla.

12

6458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Janne

      potkurin muutama vuosi takaperin,vene vast.kuin Tiiskeri 750 eli ei mikään troolari.Kauppias myönsi että varoitus olisi pitänyt olla poikkeuksellisesta mataluudesta ja riitelyn jälkeen uhosi korvaavansa vahingon.Eipä ole korvausta kuulunut...

      • Bulver

        Vuosia sitten olin Beikku 2155 ja hiukan isommalla porukalla liikkeellä. Ihmettelimme että mitä h..lvettiä koneseen tuli tankkauksen jälkeen kun aina sammui kun heitti pykälän silmään. Pienen pähkäilyn jälkeen huomasimme että pohjassahan tuo vetolaite on ja tukevasti. No mitään ei päässyt poksahtamaan onneksi.


      • JoPe

        Bensikseltä (tai eihän se mikään bensis ole, siinä vain säilytetään laiturilla bensaletkuja!) lähtiessä kaiku käväisi pikaisesti 90 cm:ssä, joten nostin huiskaa lisää pintaan. Jotenkin tuli fiilis, että tässä saattaisi hyvinkin kolahtaa, onneksi ei käynyt kuitenkaan mitään. En ole hämmästynyt, jos jollain on kolahtanut. Jos on vahingot luvattu korvata, pitäisi pysyä sanojensa takana. Mikset ole palannut asiaan ja vaatinut kauppiasta tilille?


    • Surkea

      Välttäkää tankkaamista Tirmon Saaristokeskuksessa. Automaatti ei hyväksynyt korttia, eikä seteleitä. Eri seteleillä kokeillessa kone imi pari viiskymppistä, mahdollisesti kolme. Pitkän odottelun ja muistuttelun jälkeen omistaja palautti kuukauden kuluttua 50 euroa, koska "enempää ei ollut". En tuollaista kusetusta ole missään nähnyt. On katteet kohdallaan tuolla toiminnalla. Vihjaili meidän keksineen omasta päästä tuon homman. Vien ihan periaatteen vuoksi asian finaaliin, koska oli onneksi kaveri todistamassa.

      • Benitaksenbensistä

        Tuttua hommaa joten kandee käyttää "Benitaksen bensistä.


      • Olen yleensä kesäisin 2-3 kertaa hakenut polttoainetta Tirmosta ilman ongelmia, paitsi kerran siellä ei ollut dieseliä saatavana. Ainoa hassu piirre on sen automaatin hitaus korttivarmistuksessa, syynä lienee yksinkertaisesti hidas yhteys. Ollaan vitsailtu, että kaupan kassatyttö lähtee fillarilla hakemaan Porvoosta varmistuksen :)


    • nimimuuttui

      Ju, ei ole 12 vuodessa Tirmon toiminta yhtään parantunut. Benitaksen huoltoasemaa siis itsekin käytän.

    • Veneellä

      Onkos kenelläkään kokemusta kaupasta, löytyykö tänä vuonna ihan perustarpeita hyllyistä?
      Mikähän on kaupan nimi?

      Josko voisi tankata ruokapuolta ohikulkumatkalla.

    • Bensistä

      Bensis on aina rikki Tirmossa ja Emäsalon Gulfilla, sama tilanne jo vuosia joten älkää laskeko tankkaustanne näiden varaan. Kabböle ja Porvoon Hamari taas ovat luotettavia. Benitas Cafe Tirmon vieressä kuulemma on myös luotettava bensis.

    • Arcus28FB

      Viime kesänä päätettiin tankata siinä. Väärä päätös. Matalaa kun ranta sortunut automaatin edessä. Sitten ei yhtään pollaria tms johon kiinnität köydet. VEDIN KÖYDET BENSAMITTARIN YMPÄRI. Kauppahan oli kiinni keskellä kauneinta kesää, en pysähdy toiste. Poistakaa paikka kartoistanne.

      • Onhan se kauppa kesäisin auki joka päivä. Milloinkahan muka olet käynyt, syyskuussako?

        Polttoainelaiturin tilanteesta en tiedä, vuosiin en ole kokeillut.


      • 10-14 kirjoitti:

        Onhan se kauppa kesäisin auki joka päivä. Milloinkahan muka olet käynyt, syyskuussako?

        Polttoainelaiturin tilanteesta en tiedä, vuosiin en ole kokeillut.

        Sellainen täsmennys, että polttoainetta olen kyllä joka kesä siitä hakenut, mutta kanistereihin. Omaa venettä en ole laiturin viereen tuonut kai kymmeneen vuoteen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      290
      3244
    2. 202
      2908
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2494
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1398
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe