Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksei?

Vesa S

Miksei nyrkkeilijä pärjää katutappelijalle ? Ammattilaisenakin otellut Simo Kärkkäinen otti 15 minuutin unoset, kun katutappelija veti sitä turpiin.

43

4433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veba

      Katutappelulla ja nyrkkeilyllä ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Kehässä on säännöt, kadulla ei. Kovaluontoinen, ja kokenut katutappelija on kadulla vaikea vastus mille tahansa kamppailulajin harrastajalle, sillä kadulla ratkaisevat muut asiat.

      Etulyönti on puoli voittoa, eikä nyrkkeilijän pää ei kestä sen paremmin iskuja kuin katutappelijankaan pää.
      Ei siis mikään ihme, että hyväkin nyrkkeilijä otaa neniinsä kadulla. Tämä Simo Kärkkäinen oli lisäksi tyypillinen puolustus nyrkkeilijä ja lisäksi aivan liian arka. Kehässäkään ko. heppu ei kunnolla pärjännyt, miten sitten kadulla.

      • painijakalle

        Tämä Simo Kärkkäinen oli koulussa kova tappelija. Olimme samalla luokalla Kinnarin kansakoulussa 50-luvun puolivälin paikkeilla. Simo oli kiusaaja, jatkuvasti muksimassa nyrkit pystyssä. Meidän viimeinen tappelu loppui siihen, että luokkakaverimme erottivat meidät, kun minä olin puristanut Simon kaulan reisieni väliin. Simo alkoi käymään siniseksi ja hieman haluttomaksi jatkaa tappelua. Sen jälkeen Simo käyttäytyi kiltisti.


      • simosimo

        Eli Simo Kärkkäinen on nyrkkeilijä ja katutappelija. Jos Simo ja Simo ottelilisivat, kumpi voittaisi?

        Simo voittaisi ja Simo saisi turpaansa.


    • Andy

      Ja tästäkö sitten seuraa, että KUKAAN nyrkkeilijä ei pärjää KELLEKÄÄN katutappelijalle? Uskotko, että se muutama viikko sitten näkemäni 15v. tyttö, joka tappeli toisen samanlaisen kanssa, voittaa Lennox Lewisin? Kyse oli siitä, että tuo kyseinen katutappelija oli parempi kuin kyseinen nyrkkeilijä, tai sitten hänellä oli muita etuja puolellaan.

    • pia

      nyrkkeilijä treenaa kehää, ei elämää varten. Osaa ehkä lyödä kovaa, mutta vain yhdeltä etäisyydeltä. Vastustajan nopeampi jalkatyö ja potkutekniikat kaatavat nyrkkeilijän varmasti.

      • pia

        kehässä on sarjat. Paljon ittees isompi tai pienempi ei vastaan tule. Toista tuolla ulkona. Lähes aina on jytkympi se joka hyökkää.


      • Samppa

        Katutappelijahan reenaa varmaan kaikkia etäisyyksiä, omassa katutappelukoulussaan. Yleensä katutappelijat ovat melko säälittäviä yrityksiä, joiden luonteen kovuus perustuu kuviteltuun omaan mahtavuuteen. Ja kun huomaavat että vastustaja ei pelkääkään niin into tappeluun sammuu. Tietysti mukaan mahtuu myös luontaisesti lahjakkaita urheilijoita, joiden luonne on ns.voittajatyyppi.


    • Wanha vanha Judoka

      Samalla logiikalla Rallikuski ei koskaan aja siviili-liikenteessä ojaan, kolaria tahi sais ylinopeussakkoja.

      Tää nyt taas vetää tähän mikä laji milloin, kuka, missä, milloinkin pärjää. Ja jotka on oleellisen turhia keskusteluja. Mutta nyt kertauksen vuoksi, niin vastakysymyksenä. Voiko Olymppia-uimari hukkua, jos vene uppoaa keskellä Atlantia ?

    • Sivari

      Katutappelu on way by far ilkeämpää kuin nyrkkeily...
      Ja muutoinkin nyrkkeilytorjunnoista ei ole hyötyä samalla lailla kun joku ryhtyy lähietäisyydellä lyömään täysillä paljaalla nyrkillä. Jos on vähänkin lyöntimassaa.
      Ja se asenne. Nyrkkeilijällä on keskimäärin etunaan kovat lyönnit, mutta ne eivät välttämättä ehdi auttamaan kun joku pitää sinua vain lihakimpaleena, jota pitää satuttaa mahdollisimman pahoin keinolla millä hyvänsä.

      Kaksi yhtä isoa korstoa, jotka tappelevat esim.pubissa, jossa on vaikea ottaa etäisyyttä, ovat lähestulkoon tasoissa oli tekniikka mikä hyvänsä. Ja se kumpi on ilkeämpi yleensä voittaa.

      On paljon tekijöitä, jotka vaikuttavat katuottelun voittamiseen.
      Yksi tärkeimmistä tekijöistä on kengät: vertaa esim.potkimalla säkkiä paljain jaloin ja kengät päällä.
      Paljain jaloin voit potkiä säkkiä vuosien päivät, mutta kengän kärkie säkki ei kestä muutamaa viikkoa kauempaa...

      • Jaska

        lisäksi nyrkkeilijät mätkivät yleensä hanskat ja vahvat teippaukset käsissä = koukkujen lyönti rystyset ylöspäin rikkoo helposti oman ranteen kun vähänkin virheellisellä tekniikalla lyö


    • hard to kill

      Yleisesti ottaen katutappelija ei halua tapella
      uhrinsa kanssa vaan hakata sen.Tämän saa parhai-
      ten toteutettua yllättämällä kohde.

      Toisaalta katutappelijat ovat ahdistuneita ihmi-
      siä joiden arvomaailma poikkeaa valtaväestön
      arvoista.Hän on mielen tasollaan vapaa seuraa-
      muksista josta seuraa "vapaammat kädet" toimia
      kuin vastaavasti inhimillisemmät arvot omaksuneen
      kilpanyrkkeilijän.Näin siis yleisesti,poikkeuksia-
      kin on.

      Ja vielä henkilökohtaisena mielipiteenä:On häpeäk-
      si kenellekkään kamppailujia aktiivisesti itsepuo-
      lustus mielessä harjoittelevan ja mustanvyön(tai
      vastaava taso)saavuttaneen saada turpaansa katu-
      tappelijalta.(En laske niitä mukaan, jotka itse-
      tuntemuksen puutteesta ovat erehdyksessä alkaneet
      harjoittelemaan kamppailulajia sen sijaan,että
      olisivat löytäneet OIKEAN LAJINSA:JOOGAN).

    • Waisman.

      Musta vyö ei merkitse yhtään mitään, jos vastassa on kaiken kokenut, kova ja nopea katutappelija, sillä usein se ensimmäinen osuma oikeaan kohtaan ratkaisee, eikä se ensimmäinen osuja ole välttämättä mustanvyön haltija. Judokoista , eli ryysyjen repijöistä ei kadulla ole mihinkään, se on käytännössä todettu.

      • torijudoa

        Viimeksi kun sain katutappelijan kimppuuni sain tosiaankin pari aika ilkeää tälliä naamaani ennen kuin sain sen ryysyistä kiinni. Asfaltti oli kovaa ja kaveri tuli korkealta mutta sen verran saatoin, ettei sen pää haljennut.

        En tämän perusteella toki osaa sanoa, olisinko kadulla pärjännyt "mihinkään" kuten Waisman sanoo, koska kyseessä oli tori.

        Kivunsietokyky, kyky otella paineen alla ja adrenaliineissa ja muutaman kymmenen tuhannen toiston tuoma rutiini omiin mieliliikkeisiin on joka tapauksessa sellainen pohja, että muutaman kerran katutappelua kokeilleen ei kannata kevytmielisesti tulla päälle.


      • JooJooNiiNiiJustJoo

        Keskimäärin noita tulee väittämään sälli, jolla ei ole mitään kokemusta Judosta tai ei ole koskaan omistanut Dan arvoa yhtään missään lajissa.


    • juroka99

      Judokan heikkous tappelutilanteissa on se, että se ymmärtää mitä tapahtuu jos heittää täysillä. Kukaan selväjärkinen ei lähde heittämään ketään pääedellä asfalttiin.

      Judo on hyvä juuri siksi, koska vaatteista saa hyvät otteet. Esim nahkatakki on aivan loistava. Yleensä itse olen kuristanut takaapäin ja vienyt hallitusti maahan. Kerran heitin yhden jalkapyyhkäisyllä, mutta kannatin ettei lyönyt päätään. Jäi siihen hankeen ihmettelemään kun kävelin pois.

    • sitäsaamitätilaa

      Ei sillä lajilla ole mitään väliä, tai sillä onko edes mitään lajia. Yksilöt ne tappelee. Itse olen salilla sekä antanut että saanut turpaan (sääntöjen puitteissa toki, ennekuin joku urpo taas tulee uhoamaan) monen lajin mieheltä.

      Parin kadun kasvatin kanssakin olen kokeillut ilman isompia sääntöjä, ja olen todennut, että voisin katuolosuhteissa hävitä juuri sen takia, että moraali estää tekemästä ihan mitä tahansa. Ja juuri tuo esto saattaa olla se pieni ero, että pataan tulee. Ei siinä danit paljon auta.

      Oikea moodi pitää saada päälle vaikka tekniikka olisikin hanskassa.

    • laleas

      Eiköhän nämä riipu monista jutuista. Jos katutappelu olisi reilu mies miestä vastaan -kamppailu, niin hyvä ja kovapäiväinen nyrkkeilijä veisi 9 kertaa kymmenestä. Mutta eihän katutappelut ole tuollaisia.

      Tuosta judosta - kyllä niistä taidoista oli hyötyä runsaastikin portsarina ollessani.

    • Toimii koska

      Judo, Karate, Paini, Nyrkkeily tm. toimii koska:

      Aivan yksinkertaisesti niitä harjoitellaan sataprosenttisesti. Judossa heitot, lukot, kuristukset eivät edes Randorissa ole puolivalmiita, vaan ne viedään loppuun asti. Toinen puoli on sitten kuvitteellisen lajin X tekniikat, jossa puhkotaan silmät tai lyödään kulkuset kurkusta ulos. Miksi nämä eivät toimi ? Koska niitä ei ikinä, koskaan milloinkaan voida harjoitella täystehollisesti. Syyt on täysin ymmärrettävät. Miksi sitten se "legendaarinen" katutappelija ei pärjää ? Koska ei käy salilla, ei treenaa teknikoita selkäytimeen asti tuhansien ja taas tuhansien toistojen kautta. Syy on tässäkin täysin ymmärrettävä. Jos treenannu kaveri saa pataan, niin se on huonojen sattumien summa. Kymmenessä matsissa pistän rahani likoon treenanneen kaverin puolesta. Yksi matsi voi olla sattumaa, kymmenen ei.

      • Näino978

        ...Ja ongelma kaikissa edellisissä lajeissa on myös se, että niiden treenaja ymmärtää, MITÄ vastustajalle tapahtuu, kun heitto tai lyönti tehdään täydellä voimalla.

        Ja siksi lajien harrastajat toisinaan "häviävät" tappelun, kun pelkäävät tappavansa kimppuunsa käyneen ruudinkeksijän.


    • 12312nnn231

      ns. katutappeliat on häiriintyneitä pikkurikollisia ja sivullisille vaarallisia pellejä, jotka eivät pärjäisi koskaan kehässä tai tatamilla. Turha ihannoida sellaisia neitejä.

    • turpiinkin saanut

      Kukahan tässä on ihannoinut? Jos kertoo tosiasioita, se ei ole ihannointia. Toki voit elää siellä omassa ihanassa tatami-kuplassasi jos se elämän auvoiseksi tekee. Katutappelijan etu ei ole tekniikassa eikä edes voimassa, vaan yleensä se on asenteessa joka on ihan eri asia kun asenne kilpatatameilla. Sen kanssa on vain elettävä, että normiharrastajajampalla yleiset moraalikoodit rajoittavat tekemistä jopa tosipaikan tullen. Tämä tulee selkärangasta jos ei sitä harjoittele pois.

      Tarkoitan siis: jos ei opettele mahdollisia tulevia tilanteita, ei niissä osaa reagoida. Vaikka oliis sitten minkälainen oman lajinsa mestari.

      Näin siis siinä ääritapuksessa, että se katutappelija jotain osaa. Suurin osahan noista öykkäreistä on ihan säälittäviä pikkunarkkareita.

      • Boivofioi

        Katutappelijan etu on yleensä se, että se käy sellaisen ihmisen kimppuun, jota tappelu ei kiinnosta.

        Yksi tappaja, ja se on game over "katutappelijalle".


    • Tatamikuplamme

      Sellaista keksintöä, kuin katutappelijaa ei ole olemassakaan. Ei se ole mikään treenattava laji missään. Tatami-kuplassamme sen sijaan treentaan, treenataan ja treenataan. Useita satoja toistoja parhaimillaan päivittäin. Opitaan sietämään väsymystä, maitohappoja, hiertymiä ja kipua. Ei morallilla ole osaa eikä arpaa, kun tekniikat tulee selkäytimestä. Ne vain tulevat, ei niitä ajatella. hyvä, kovaa treenaava Kilpajudoka, painija, nyrkkeilijä, Karateka on automatisoinut tekniikat todella hartaasti ja pitkään. Salilla saa täysin varmasti PALJON kovempaa vastusta, kuin kadulla ikinä. Trust Me On This One, I Know.

    • turpiinkin saanut

      No joo, itsellänikin on rapiat 20 vuotta tuolla tatameilla elettyä elämää takana. mutta siltikin sanon että sillä moraalilla on loppupeleissä erittäinkin paljon merkitystä. Se on lukko normijampan käyttäytymismalleissa.

      Ei tässä ole kukaan mitään ehdottomia totuuksia sanonut. Joka hevoselle kai se kengittäjä löytyy. Tarkoitus on vain sanoa, että tosipaikan tullen se tekniikka saattaa kuitenkin jäädä jumiin sinne selkäytimeen.

      Tietysti treenaaminen parantaa mahdollisuuksia selviytyä, jopa huomattavasti. Mutta ei kannata liikaa luottaa koutsigareihin sun muihin.

      Kysy vaikka asiantuntijoilta- poliiseilta- jos et nettisenseitä usko.

    • pataan tulee

      Joo mä kans kävin tossa vähän aikaa sitten salilla ja tein pec-deckissä kakkosen 80 kg:llä ja reidenloitonnuslaitteessa kolmosen 50 kg:llä. Kyllä mä olen nyt niin vitun rambo että vetelisin teitä kaikkia muita pataan vaikka silmät kiinni, prkl!

    • Vai

      Niin, oliko sulla muuta ?

    • jdfpåcds

      Katutappelu on aivan eriasia mitä kilpa/itse puolustus harrastus.

      Ei katutappelijoilla lujuutta ole. Se tulee joko viinasta, tai huumeista. He eivät elä todellisuutta. Sekopäissään, ainepäissään riehuvat, hullun voimat päällä. Kokeneita tappelijoita osa varmasti on, ja kovia onkin mutta miksi ne eivät lähde sitä harjoittelemaan sinne missä muutkin arvo miehet harjoittelevat ; eli kehään. Ei varmaan riitä kantti pitemmän päälle

      Nämä katutappelijat purkavat agressiot yht äkkiä, saattavat vaikka niskan takaa tulla. 2 ns katutappelijaa olen puottannut, ja meinasin toisen ottaa hengiltä. Luulivat olevansa kovia kamoissaan, mutta kun saivat lähdöt, itku tuli

      En itse ole koskaan harrastanut kamppailua kilpailumielessä, enkä muutenkaan juurikaan. Kotona sparraan iskuja jne. Lyödä osaan. Ketään en pelkää, en edes kuolemaa.

      Mutta vaistoan jos vaara on. Sitä vaikea on ennakoida, mutta voi hieman kontrolloida. Kovia jannuja löytyy ottelijoista, ja kaduilta mutta nämä katutappelijat elävät omissa maailmoissa, fantasioissa jotka luulevat olevansa terminatoreita. Ei nekään kaikille pärjää.

      Tyhmää ja raukkamaista on edes verrata heitä keskenään. Toiset elävät elämänsä pilalle, toiset elävät harrastuksensa paremmalle elämälle. Siinä on ISO ero..

      Jos puhutaan Suomen kovimmista katutappelijoista, niin ei niitä hirvittävän paljoa ole. Osa on joitain voimakkaita, tai nopeita jotka ovat pahalla päällä, ja saattavat tapella pätö asiasta. mutta kyllähän kovimmat budokat ei niitä raukkoja lähde hakkaamaan. Jos eivät sitten pärjää, niin ei. mutta kyllä se tappelu kuuluu kehään, eikä kadulle. Poliisit lakaisee rikolliset tieltä!

      • ensihoitelija

        Kertomus tosielämästä 20 vuoden takaa:

        Ns katutappelija teki karmean virheen ja hakkasi tyypin jolla ei ollut tupakkaa
        antaa.
        Vammoista selvittyään tämä ruipelo varusti autonsa 10 metrin lassolla ja
        lassosi katutappelijan kaverin ajaessa läheltä ohi ja pisti niinsanotusti hinaukseen. Tämä "voittajatyyppi" huusi apua jo kolmensadan metrin jälkeen, no
        toinen mokoma lisää ja sitten letistä retuuttaen kysymään, että hakkaatko vielä?
        Siitä tuli ihan sopuisa jamppa.
        Aivan oikea tapa kun ei ääliöt muuten opi.


    • bcvnmghj

      eikös nämä kovat vapariottelijat ole olleet jotkin narkomaaneja, alkoholisteja joista tuli kovia ottelijoita, vapaa-ottelijoita mm. Nehän lähtivät tiettyjä tyylisuntia harjoittamaan. Nekö ei sitten pärjäisi katutappelijalle, jos he uskaltavat kohdata kehässä, jossa kaikki liikkeet melkein sallitaan ?

      • Näinniin

        Ei vaparikehässä mitään kaikkia liikkeitä sallita. Urheilua, niinkui kaikki muukin. Polvipotkut maassakin kiellettiin, että painijoilta saatiin ylivoimaa pois.

        Kyllä vaparikin on ihan laji lajien joukossa, ei yhtään sen kummempi.


      • nännii
        Näinniin kirjoitti:

        Ei vaparikehässä mitään kaikkia liikkeitä sallita. Urheilua, niinkui kaikki muukin. Polvipotkut maassakin kiellettiin, että painijoilta saatiin ylivoimaa pois.

        Kyllä vaparikin on ihan laji lajien joukossa, ei yhtään sen kummempi.

        Joo, on se erilaista.


    • ihme kitinää

      Mikä helkkarin tarve teillä on yleistää kaikki asiat? Yksi pärjää yhdelle ja toinen taas ei. Oli sitten vaparai,judoka tai perhanan kotiharjoittelija.

      Turpiin voi saada kuka tahansa, mutta ihan kuka tahansa ei turpiin voi antaa.

    • Minä

      Kaikista toimivimmat lajit turpaansaamisen välttämiseksi ovat hyvä puhetaito ja tarvittaessa 200 metrin juoksu. Jos taas tahtoo välttämättä hoidella hyökkääjän tai hyökkääjät minimaalisella turpiinsaamisen riskillä, lienee practical-ammunta ja puoliautomaattinen pistooli tehokkain yhdistelmä. Häkki heilahtaa varmasti jälkimmäisestä. :)

    • Trollipolli

      Just näin se menee! Jos pitäis ryöstää kadulla joku maailmanmestari niin valitsisin tietysti tönimiskohteeksini nyrkkeilymestarin. Pingpongaajia tai keilaajia sen sijaan varoisin.

    • 1+16

      Mitä pidempään harrastaa ja mitä enemmän kokemusta karttuu, sitä vähemmän kamppailulajien harrastajat haluavat taitojaan kaduilla käyttää. Mieluummin otetaan itse vähän turpaan ja käydään poliisiasemalla nostamassa syyten, kun nakataan kaveri maahan. Jälkimmäisessä kun sille kaverille voi käydä pahastikkin.

      Joskin olen itsekkin elävässä elämässä nähnyt kun harrastuskaverille kävi pimeällä kadulla narkki päälle. Äkkiä oli nätissä kyynärlukossa, enkä osaa sanoa oliko kaverin vai narkin ilme säikähtäneempi tapahtuneesta.

    • Mr Totuus

      kaiken maailman judo mestarit täälki huutelee ahahaha.. kehutteko näillä jutuilla toisianne omissa budo sauna illoilla samalla ku makkara tirisee kiukaan päällä?

      sit tekisin näin ja noin ja näin.

    • lkjhgfd345

      Ei siinä mietitä sattuuko kaveria joka tulee raivolla päälle ei hyvää päivää.

      • aitoBlueteam

        naapurini eläkkeellä oleva merikarhu tuli raivolla päälleni ja otti minut rajusti takaapäin


      • aitoBlueteam
        aitoBlueteam kirjoitti:

        naapurini eläkkeellä oleva merikarhu tuli raivolla päälleni ja otti minut rajusti takaapäin

        se oli melkoisen mahtavaa menoa


    • Niinpäniiiin

      Jos aloittajan väittämä pitäisi paikkansa, niin katutappelija olisi täysin pitelemätön esim.poliisin yrittäessä pidättää tällaista tappelijaa. Todellisuudessa poliisit yli 90 % :sti laittaa katutappelijan pakettiin muutamassa sekunnissa. Toisaalta ei poliisit olekaan kilpanyrkkeilijöitä eikä mustanvyön judokoita eikä entisiä katutappelijoita.

    • exbox

      Simo Kärkkäinen.
      Onko vielä mukana kuvioissa.
      Jos on niin millä alalla.

    • sefanja

      Olin 200:dan henkilön vankilassa.
      Noin kymmenen sellaista kaveria, ettei ota turpiin keneltäkään, harrasti sitten mitä lajia tahansa.
      Viisi polisia ei riitä, jos eivät aseita käytä.
      Loput 180 heppua olivat vain eri tavoin uhoavia säälittäviä heppuja.
      No, ei siellä kaikki uhoa yhtään mitään.

      • tsemppiäelämään

        Eli siellä vankilassa oli 10 kaveria, joiden koirapsykologia toimi, saivat sut luulemaan niin alfa-uroksiksi, etteivät osaavissa käsissä pökerry siinä missä muutkin.


        ps. elämänkouluakin tärkeämpi koulu on peruskoulu:
        - 200 - 180 = 10 tarkoittaa, että kannattaa panostaa lisää matematiikkaan
        - "200:dan" tarkoittaa, että äidinkieltä lisää opiskelemalla voi pärjätä paremmin elämässä
        - Vankilan jälkeen voisi olla fiksumpaakin opiskeltavaa kuin Suomi24 katutappelukeskustelu


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe