Suuret ikäluokat=Pullamössösukupolvi

s.70-luvulla

Kun veteraanit olivat pelastaneet meille vapauden, syntyvät suuret ikäluokat. Kyseiset ikäluokat eivat aivan yhtä isänmaallisia olleet, sotilaspasseja polteltiin ja sorronyötä hoilattiin.

70-luvulla ostettiin velaksi talo, jonka velan inflaatio kuitenkin nopeasti söi. Myös virkoja oli siihen aikaan paljon tarjolla, joten töitä riitti ja jos ei löytynyt niin hätätilahallitus pistettiin pystyyn jo muutaman kymmenentuhannen työttömän ilmaantuessa.

80-luvulla suurilla ikäluokilla oli mahdollisuus tehdä rahaa, jos sitä halusi tehdä. Työttömyys väheni koko 80-luvun, poistuen vuosikymmenen lopussa kokonaan.

90-luvulla tuli lama ja asuntojen hinnat romahti. 80-luvulla rahaa tehneillä suurilla ikäluokilla oli nyt hyvä tilaisuus osteskella asuntoja pilkkahintaan ja pistää ne vuokralle. Tänä päivänä niitä on mukava myydä ja niistä saa vähintään tuplahinnan, yleensä vieläkin enemmän.

2000-luvulla suuret ikäluokat ovat alkaneet poistua työelämästä eläkkeelle. Monet lähtivä 55 vuotiaana eläkeputkeen ja eipä taida meillä nuoremmilla olla 55 vuotiaana asiaa eläkkeelle. Eläkkeellä monet muuttaa ainakin talviksi espanjaan, joten eläkerahat törsätään siellä eikä ne jää hyödyttämään Suomen kansantaloutta. Toki suomeen palataan viettämään veronmaksajille ne kaikkein kalleimmat vuodet ennen kuolemaa, jolloin terveyspalveluita tarvitaan eniten.

Vertailun vuoksi 70-luvulla syntynyt valmistui koulusta keskelle 90-luvun pahinta lamaa. Ja 70-luvulla syntyneellä ei ollut mitään mahdollisuuksia vaikuttaa laman syntyyn. Sen sijaa suuret ikäluokat olivat vallassa ja paisuttaneet valtiontalouden siihen kuntoon, että satoja tuhansia joutui työttömäksi laman yllättäessä. 70-luvulla syntynyt on sinnitellyt näihin päiviin asti pätkätöitä tehden ja välillä ollen työttömänä. Vuokrataso on suomessa varsinkin helsingin seudulla järkyttävän korkea ja asuntojen hinnat karanneet täysin käsistä joten ei paremmasta kannata haaveilla. Moni ei enää edes haaveile kesämökistä tai muusta sellaisesta, saispa joskus oman asunnon.


Yleensä sukupolvet jättävät maan jälkeensä tuleville sukupolville vähän parempana kuin itse on sen saanut. Suuret ikäluokat ei tähän pystyneet, tai tarkemmin sanoen eivät halunneet.

Suurten ikäluokkien lahja tuleville sukupolville on noin 60 miljardia valtionvelkaa ja massatyöttömyys.

70

3424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuuHaa

      Mitä opimme tästä:Kaksi lasta riittää!

    • kumminkin

      Suuri osa tästä massatyöttömyydestä muodostuu juuri suurista ikäluokista.
      Laman tultua jäi juuri suurtenikäluokien edustajia konkurssiin ja loppuiän velkavankeuteen!
      Virkojakin lakkautettiin silloin oikein urakalla!
      Tällä hetkellä suurtenikäluokkien edustajan on turha mennä töitä kyselee...

    • Tjaah

      Ostaisitko kämpän?

      • Sossunhan se sille pitäisi ostaa.


    • pullamössösukupolvesta

      "Vuokrataso on suomessa varsinkin helsingin seudulla järkyttävän korkea ja asuntojen hinnat karanneet täysin käsistä joten ei paremmasta kannata haaveilla. Moni ei enää edes haaveile kesämökistä tai muusta sellaisesta, saispa joskus oman asunnon."
      Suurista ikäluokista tehdään paljon juttuja. Uusin Hesarin Kuukausiliite oli koristellut kantensa kiiltokuvilla. Katri Helenan kuva kiiltokuvan sisällä. Minusta jotenkin lapsellista touhua. Kuka kuusikymppinen tuollaisesta tykkää. En ainakaan minä, kun olen tuota ikäluokkaa.

      Kyllähän me tässä sinniteltiin, mutta vaikka lamasta selvittiin niin joku toinen peikko tuhosi onnen. Avioerojen takia moni perhe joutuu köyhyysloukkuun. Ei syynä ole pullamössösukupolven tyhmyys, vaan elämän kovuus. Elämäntapa ja löyhä moraali. Siinä meidän kurjuuden pääsyylliset.

      Kesämökkiä en enää halua. Sain työleirivuosista tarpeekseni. Nautin suunnattomasti Finlandia-talon kupeessa olevasta paratiisista. Siinä on minulle kesämökkiä yllin kyllin. Tontilta löytyy jopa aito savusauna.

      Vuora-asuntotilanne on nykyään melko hyvä Helsingissä. Ei kaikki edes halua omistusasuntoa vaikka siihen onkin mahdollisuus. Sattuneesta syystä tiedän tilanteen melko hyvin.

      Vuokra-asunnossa on paljon hyviä puolia.
      Ehkä eläkeiässä ostan oman asunnon. Aamun lehdessä oli juttua palveluasunnoista. Niihin on vaikea päästä. Muuten muuttaisin sellaiseen kaikista mieluiten.

      70-luvulla syntyneet. Teillä on varmasti ihan mukava ja valoisa tulevaisuus edessä. Ei kannata synkistellä.

      Suurten ikäluokkien elämä ei ole ollut herkkua.
      Ylisuuret luokat. Kova kilpailu joka puolella. Sotaneuroottikkovanhemmat. Puute ja kurjuus.
      60-luvun sekoilu e-pillereiden ym. keksintöjen takia. Kommunismin ihailu ja sitten Neuvostoliiton romahdus. Ihmisiä on juoksutettu moneen suuntaan.

      Minulla on v. 1944 syntynyt isoveli. Hän on oikea prototyyppi noista pullamössöistä.

      Onneksi hän ei ole enää niin kova kommari kuin takavuosina. Lada on vaihtunut toiseen merkkiin.

      Hän on oikea jästipää. "Mitä sinä oikein kuvittelet olevasi, mikä sinä olet olevinaan kun asut Helsingissä hienossa osoitteessa."

      Tässä olisi jollekin yhteiskuntatieteilijälle väitöskirjan aihe. Mitä tämä yksi yh-Elli oikein kuvittelee itsestään. Eikö hän olekaan oppinut samoja lauluja, mitä keskiverto luuseriyh laulaa?

    • Taatto

      Suuret ikäluokat mahdollistavat suorituksillaan nykyisen kansantaloutemme hyvän suorituskyvyn, jopa monilla kansainvälisillä mittareilla tarkasteltuna. Ikinä ei tulla kokemaan päivää, etteikö "kirveellä" olisi töitä. Siitä pitävät huolen omat kansalliset-, sekä EU:ssa istuvat päättäjät ja kansainvälinen kilpailutilanne. Vaikea kuvitella balanssia, jossa pyrstö tai nokka eivät olisi tervassa. Eikä se aina päättäjien vika ole, tilanteet ja olosuhteet muuttuvat koko ajan, mutta lainsäädäntö laahaa pahasti perässä. Kaiken kattavaa oikeudenmukaisuutta kun on niin vaikea kirjata mihinkään lakeihin.

    • s.60-luvulla

      Suuret ikäluokat elivät nuoruutensa murrosvaiheessa. Monillakaan ei ole kouluja käytynä. Omat lapsensa he toki kouluttivat ajanhengen mukaisesti.

      Nyt on kouluttamattomien ja kaikenkahmineitten tulevien eläkeläisten jälkeläisten valtaannousu lähellä.

      He tulevat perimään valtavat omaisuudet kun sukupolvien aikana luodut omaisuudet siirtyvät heidän haltuunsa.

      Eli vaikka valtiolla on valtavasti velkaa niin yksityiset ovat vaurastuneet. Tehdastyöläisetkin asuvat omistusasunnoissa ja omistavat huviloita. Siis ketkä omistavat.

      Maahan on kovaa vauhtia tulossa amerikkalais tyyppinen yhteiskuntajärjestelmä missä jokainen joutuu pitämään huolta itsestään.

      Jo nyt on havaittavissa selkeä luokkajako rikkaiden ja köyhien välillä. Suuret ikäluokat todennäköisesti hoitavat asiat niin että heillä on vielä terveydenhoito ja eläkeasiat kunnossa mutta se tulee valtavan kalliiksi.

      Tulevaisuudessa valtio ei voi ylläpitää noin raskasta järjestelmää. Eli suuria ikäluokkia seuraavat polvet ovat oman onnensa nojassa.

      Pahinta asiassa on se että perheet ovat katoavaista kansanperinnettä. Sinkkuus on muotia. Ihmiset eivät enää voi turvata suuriin sukuihin tai yhteisöihin vaan hyvin monet elävät vanhuutensa erakkoina.

      Jotenkin tuntuu että olisi ollut paljon parempi syntyä 1800-luvulla.

      • jos olisit

        syntynyt sata vuotta aiemmin, olisit mahdollisesti kuollut nälkään (1860-luvun lopun nälänhätä) tai ainakin jo lapsena.

        Suuret ikäluokat ovat ensimmäinen duunaripolvi joka pystyy jättämään jotain perinnöksi lapsilleenkin. Minäkin kuulun siihen sakkiin. Vanhemmat eivät pystyneet mitään jättämään, mutta tämä raatamiseni on kuitenkin turvannut lapselleni sellaisen taloudellisen lähtökohdan että hänellä on todellinen vapaus miettiä miten paljon hänen tarvitsee aikanaan työtä tehdä elääkseen. Minulla ei sitä valinnan mahdollisuutta ole ollut, töitä on ollut pakko painaa sen minkä niitä on saanut. Ja todennäköisesti sama tässä jatkuu vielä hyvän aikaa.


      • ytimeen
        jos olisit kirjoitti:

        syntynyt sata vuotta aiemmin, olisit mahdollisesti kuollut nälkään (1860-luvun lopun nälänhätä) tai ainakin jo lapsena.

        Suuret ikäluokat ovat ensimmäinen duunaripolvi joka pystyy jättämään jotain perinnöksi lapsilleenkin. Minäkin kuulun siihen sakkiin. Vanhemmat eivät pystyneet mitään jättämään, mutta tämä raatamiseni on kuitenkin turvannut lapselleni sellaisen taloudellisen lähtökohdan että hänellä on todellinen vapaus miettiä miten paljon hänen tarvitsee aikanaan työtä tehdä elääkseen. Minulla ei sitä valinnan mahdollisuutta ole ollut, töitä on ollut pakko painaa sen minkä niitä on saanut. Ja todennäköisesti sama tässä jatkuu vielä hyvän aikaa.

        tosin siinä olit väärässä jos ajatellaan syntymistä 1800-luvulla. Omassa suvussani ei ole kuoltu nälkään. Kenties jokunen renki tai piika on kuollutkin niin so what? Ja jos silloin olisi syntynyt torppariksi tai palkolliseksi niin sitten olisi todennäköisesti kuollut tauteihin.

        Ennen vanhaan lisäännyttiin joka laakista, lapsia syntyi ja kuoli. Nyt tehdään keskimäärin kaksi lasta ja riippumatta siitä millaista laatua ne ovat niin henkiin net taistellaan. Ihmiskunta sivistyneissä maissa degeneroituu.

        Suuret ikäluokat ovat ainoa paarialuokka joka kuvitteli tekevänsä oamisuutta toimimalla renkinä. Nyt heidän lapsensa kuvittelevat olevansa jotain aivan ihmeellistä kansallispääomaa opettelamalla koodaamaan tai alkaessaan "luoviksi" persooniksi. Tulevaisuuden köyhällistö istuu tukevasti nälkäpalkalla tietokoneiden ääressä tekemässä rutiinitöitä, ihan kuin tukkijätkät loivat "uraansa" työntelemällä puita.

        Mitä tarkoittanet raatamisella??? Olet ollut työpaikalla vuosikymmeniä. Mitä olet saanut aikaan???? No jonkinlaisen tilin ja eläkkeen.

        Lapsellasi on vapaus miettiä miettiä paljonko tarvitsee tehdä töitä??? Huhuu??? Olet siis kasvattanut broilerin joka tuhoaa perintösi muutamissa vuosissa laiskotellessaan ja eläkettä odotellessaan. Sitten kelpaisi jo siivoushommelitkin jos valkoinen suomalainen rotu ei olisi niitä ylemmyydentunnossaan ollut delegoinut sinun elin aikanasi värillisille maahanmuuttajille.

        Suomen sotienjälkeinen vauraus ja rikastuminen on on sota käyneitten sukupolvien työn hedelmä. Suuret ikäluokat olivat heidän lapsiaan jotka häikäilemättömästi käyttivät isiensä ohuelle pohjalle rakentaman sivistys- ja varallisuuspohjan omien etujuesa ajamiseen. Heidän lapsensa tulevat tuhoamaan isoisiensä tulokset saamattomuuttaan, laiskuuttaan ja typeryyttään.

        Merkille pantavaa on että nykyiset sukupolvet käyvät koulujaan ja opiskelujaan noin puoleenväliin kolmeakymentä, sitten he aikovat luoda nousujohteisen uran ja päästä johtopaikoille noin viisikymppisenä, sen jälkeen he olettavat pääsevänsä hyvin ansaitulle eläkkeelle 55 vuotiaana ja elää etelän auringossa laskennallisen ikänsä loppuun noin kolmekymmentä vuotta.

        Ja se on se mitä heille on kotona pedattu ja opetettu.

        Totuus vaan on toisenlainen. Pääomat ja omaisuudet tulevat keskittymään, samaten globalisation myöten työvoimakilpailu kiristyy. Suurten ikäluokkien lapstenlapset viimeistään joutuvat kilpailemaan raa-alla tavalla jopa kaikista halpaarvoisimmista työpaikoista. ¨

        Ja nyt aletaan puolustelemaan että päättäjäthänn net ovat vastuussa.... NO suurilla ikäluokilla on ollut äänioieus seitsemänkummentälukua ennen jo.... He ovat äänestänee kommunisteja ja demareita. Miksi monet sitten syyttävät päättäjiä kun kerran ovat itse olleet äänioikeutettuja??

        Taisi olla sotien jälkeinen sukupolvi se aino sukupolvi joka kuvitteli saavansa kaiken antamatta mitään.


      • Angiina
        ytimeen kirjoitti:

        tosin siinä olit väärässä jos ajatellaan syntymistä 1800-luvulla. Omassa suvussani ei ole kuoltu nälkään. Kenties jokunen renki tai piika on kuollutkin niin so what? Ja jos silloin olisi syntynyt torppariksi tai palkolliseksi niin sitten olisi todennäköisesti kuollut tauteihin.

        Ennen vanhaan lisäännyttiin joka laakista, lapsia syntyi ja kuoli. Nyt tehdään keskimäärin kaksi lasta ja riippumatta siitä millaista laatua ne ovat niin henkiin net taistellaan. Ihmiskunta sivistyneissä maissa degeneroituu.

        Suuret ikäluokat ovat ainoa paarialuokka joka kuvitteli tekevänsä oamisuutta toimimalla renkinä. Nyt heidän lapsensa kuvittelevat olevansa jotain aivan ihmeellistä kansallispääomaa opettelamalla koodaamaan tai alkaessaan "luoviksi" persooniksi. Tulevaisuuden köyhällistö istuu tukevasti nälkäpalkalla tietokoneiden ääressä tekemässä rutiinitöitä, ihan kuin tukkijätkät loivat "uraansa" työntelemällä puita.

        Mitä tarkoittanet raatamisella??? Olet ollut työpaikalla vuosikymmeniä. Mitä olet saanut aikaan???? No jonkinlaisen tilin ja eläkkeen.

        Lapsellasi on vapaus miettiä miettiä paljonko tarvitsee tehdä töitä??? Huhuu??? Olet siis kasvattanut broilerin joka tuhoaa perintösi muutamissa vuosissa laiskotellessaan ja eläkettä odotellessaan. Sitten kelpaisi jo siivoushommelitkin jos valkoinen suomalainen rotu ei olisi niitä ylemmyydentunnossaan ollut delegoinut sinun elin aikanasi värillisille maahanmuuttajille.

        Suomen sotienjälkeinen vauraus ja rikastuminen on on sota käyneitten sukupolvien työn hedelmä. Suuret ikäluokat olivat heidän lapsiaan jotka häikäilemättömästi käyttivät isiensä ohuelle pohjalle rakentaman sivistys- ja varallisuuspohjan omien etujuesa ajamiseen. Heidän lapsensa tulevat tuhoamaan isoisiensä tulokset saamattomuuttaan, laiskuuttaan ja typeryyttään.

        Merkille pantavaa on että nykyiset sukupolvet käyvät koulujaan ja opiskelujaan noin puoleenväliin kolmeakymentä, sitten he aikovat luoda nousujohteisen uran ja päästä johtopaikoille noin viisikymppisenä, sen jälkeen he olettavat pääsevänsä hyvin ansaitulle eläkkeelle 55 vuotiaana ja elää etelän auringossa laskennallisen ikänsä loppuun noin kolmekymmentä vuotta.

        Ja se on se mitä heille on kotona pedattu ja opetettu.

        Totuus vaan on toisenlainen. Pääomat ja omaisuudet tulevat keskittymään, samaten globalisation myöten työvoimakilpailu kiristyy. Suurten ikäluokkien lapstenlapset viimeistään joutuvat kilpailemaan raa-alla tavalla jopa kaikista halpaarvoisimmista työpaikoista. ¨

        Ja nyt aletaan puolustelemaan että päättäjäthänn net ovat vastuussa.... NO suurilla ikäluokilla on ollut äänioieus seitsemänkummentälukua ennen jo.... He ovat äänestänee kommunisteja ja demareita. Miksi monet sitten syyttävät päättäjiä kun kerran ovat itse olleet äänioikeutettuja??

        Taisi olla sotien jälkeinen sukupolvi se aino sukupolvi joka kuvitteli saavansa kaiken antamatta mitään.

        Puuttumatta muihin kohtiin viestissäsi, haluan oikaista erään seikan. Puhuessaan 1860-luvusta ja nälkään kuolemisesta edellinen kirjoittaja tarkoitti suuria katovuosia 1867-1868, jolloin ihmisiä kuoli sankoin joukoin nälkään ja kulkutauteihin (vuonna 1868 peräti kahdeksan prosenttia silloisesta väestöstä). Totta, että suurin osa menehtyneistä oli torppareita ja maatonta väkeä. Mutta koska Suomi ei ollut tuolloin teollistunut maa, vaan suuri osa kansasta sai toimeentulonsa tavalla tai toisella maataloudesta, puute ja taudit koettelivat kaikkia. Suomessa maatalouden rakenne oli tuolloin myös sellainen, että torpparit, rengit ja piiat edustivat sitä kansan enemmistöä.


      • todettua
        Angiina kirjoitti:

        Puuttumatta muihin kohtiin viestissäsi, haluan oikaista erään seikan. Puhuessaan 1860-luvusta ja nälkään kuolemisesta edellinen kirjoittaja tarkoitti suuria katovuosia 1867-1868, jolloin ihmisiä kuoli sankoin joukoin nälkään ja kulkutauteihin (vuonna 1868 peräti kahdeksan prosenttia silloisesta väestöstä). Totta, että suurin osa menehtyneistä oli torppareita ja maatonta väkeä. Mutta koska Suomi ei ollut tuolloin teollistunut maa, vaan suuri osa kansasta sai toimeentulonsa tavalla tai toisella maataloudesta, puute ja taudit koettelivat kaikkia. Suomessa maatalouden rakenne oli tuolloin myös sellainen, että torpparit, rengit ja piiat edustivat sitä kansan enemmistöä.

        enin osa nälästä kärsineitä oli työläisiä.

        Suuret katovuodet tekivät aiheelisen karsinnan väestössä. Tosin ammattitaitoistakin työväkeähän siinäkin meni..

        Nykyisi sitä ehkä kutsuttaisiin "saneeraamiseksi".

        Jos enemmistöstä puhutaan: 72% Suomen kunnista äänesti Esko Ahon presindentiksi viime vaaleissa. Muutaman kaupungin kommareitten äänillä siten valittiin homo-, kommari- , ateisti-, jne pressa maahan

        Ei demokratia toimi lainkaan.... Suurille ikäluokille äänestyskielto koska het ei maksa mitään ja het ei ole tehneet yhteiskuntansa eteen yhtään mitään muuta kuin velkaa???


        = Tekis mieli laittaa nikki, mutta kun sitten tulee vaan kuraa=


      • sitä historiaa
        ytimeen kirjoitti:

        tosin siinä olit väärässä jos ajatellaan syntymistä 1800-luvulla. Omassa suvussani ei ole kuoltu nälkään. Kenties jokunen renki tai piika on kuollutkin niin so what? Ja jos silloin olisi syntynyt torppariksi tai palkolliseksi niin sitten olisi todennäköisesti kuollut tauteihin.

        Ennen vanhaan lisäännyttiin joka laakista, lapsia syntyi ja kuoli. Nyt tehdään keskimäärin kaksi lasta ja riippumatta siitä millaista laatua ne ovat niin henkiin net taistellaan. Ihmiskunta sivistyneissä maissa degeneroituu.

        Suuret ikäluokat ovat ainoa paarialuokka joka kuvitteli tekevänsä oamisuutta toimimalla renkinä. Nyt heidän lapsensa kuvittelevat olevansa jotain aivan ihmeellistä kansallispääomaa opettelamalla koodaamaan tai alkaessaan "luoviksi" persooniksi. Tulevaisuuden köyhällistö istuu tukevasti nälkäpalkalla tietokoneiden ääressä tekemässä rutiinitöitä, ihan kuin tukkijätkät loivat "uraansa" työntelemällä puita.

        Mitä tarkoittanet raatamisella??? Olet ollut työpaikalla vuosikymmeniä. Mitä olet saanut aikaan???? No jonkinlaisen tilin ja eläkkeen.

        Lapsellasi on vapaus miettiä miettiä paljonko tarvitsee tehdä töitä??? Huhuu??? Olet siis kasvattanut broilerin joka tuhoaa perintösi muutamissa vuosissa laiskotellessaan ja eläkettä odotellessaan. Sitten kelpaisi jo siivoushommelitkin jos valkoinen suomalainen rotu ei olisi niitä ylemmyydentunnossaan ollut delegoinut sinun elin aikanasi värillisille maahanmuuttajille.

        Suomen sotienjälkeinen vauraus ja rikastuminen on on sota käyneitten sukupolvien työn hedelmä. Suuret ikäluokat olivat heidän lapsiaan jotka häikäilemättömästi käyttivät isiensä ohuelle pohjalle rakentaman sivistys- ja varallisuuspohjan omien etujuesa ajamiseen. Heidän lapsensa tulevat tuhoamaan isoisiensä tulokset saamattomuuttaan, laiskuuttaan ja typeryyttään.

        Merkille pantavaa on että nykyiset sukupolvet käyvät koulujaan ja opiskelujaan noin puoleenväliin kolmeakymentä, sitten he aikovat luoda nousujohteisen uran ja päästä johtopaikoille noin viisikymppisenä, sen jälkeen he olettavat pääsevänsä hyvin ansaitulle eläkkeelle 55 vuotiaana ja elää etelän auringossa laskennallisen ikänsä loppuun noin kolmekymmentä vuotta.

        Ja se on se mitä heille on kotona pedattu ja opetettu.

        Totuus vaan on toisenlainen. Pääomat ja omaisuudet tulevat keskittymään, samaten globalisation myöten työvoimakilpailu kiristyy. Suurten ikäluokkien lapstenlapset viimeistään joutuvat kilpailemaan raa-alla tavalla jopa kaikista halpaarvoisimmista työpaikoista. ¨

        Ja nyt aletaan puolustelemaan että päättäjäthänn net ovat vastuussa.... NO suurilla ikäluokilla on ollut äänioieus seitsemänkummentälukua ennen jo.... He ovat äänestänee kommunisteja ja demareita. Miksi monet sitten syyttävät päättäjiä kun kerran ovat itse olleet äänioikeutettuja??

        Taisi olla sotien jälkeinen sukupolvi se aino sukupolvi joka kuvitteli saavansa kaiken antamatta mitään.

        niin tiedät miten täällä on eletty.

        Muu mölyämisesi on joutavaa riidanhaastamista joten se siitä.


      • jonka mielestä
        todettua kirjoitti:

        enin osa nälästä kärsineitä oli työläisiä.

        Suuret katovuodet tekivät aiheelisen karsinnan väestössä. Tosin ammattitaitoistakin työväkeähän siinäkin meni..

        Nykyisi sitä ehkä kutsuttaisiin "saneeraamiseksi".

        Jos enemmistöstä puhutaan: 72% Suomen kunnista äänesti Esko Ahon presindentiksi viime vaaleissa. Muutaman kaupungin kommareitten äänillä siten valittiin homo-, kommari- , ateisti-, jne pressa maahan

        Ei demokratia toimi lainkaan.... Suurille ikäluokille äänestyskielto koska het ei maksa mitään ja het ei ole tehneet yhteiskuntansa eteen yhtään mitään muuta kuin velkaa???


        = Tekis mieli laittaa nikki, mutta kun sitten tulee vaan kuraa=

        demokratia toimii vain jos hänen kantansa voittaa aina.


      • tehty???
        sitä historiaa kirjoitti:

        niin tiedät miten täällä on eletty.

        Muu mölyämisesi on joutavaa riidanhaastamista joten se siitä.

        Vikipediasta löytyy sotakorvauksista:

        Sotakorvausten arvoa ei laskettu käyvin dollarihinnoin vaan kultadollareina vuoden 1938 arvon pohjalta. Kultadollarin arvon on arvioitu olevan noin 15 % normaalia dollaria korkeampi. Suomen markan arvon muuttuminen 1938 ja 1944 välillä oli -50.8 %. Tällöin päädytään sotakorvausten 400 milj. dollarin kokoluokkaan Suomen markan arvon pohjalta vuonna 1944. Sotakorvausten määrä vastaa vuoden 2003 rahassa noin 4 miljardia euroa.

        Ja Finnlexistä löytyy Tarja Halosen(sd) ja Antti Kalliomäen(sd) allekirjoittaman tietoa valtion velasta:

        Valtion bruttomääräinen velka on noin 61,2 miljardia euroa eli noin 43 % suhteessa kokonaistuotantoon. Velkaan liittyy valtiontaloudellisesti merkittäviä kustannuksia ja riskejä.

        Eli sodan käyneet sukupolvet maksoivat sotavelat. Sodan käyneitten lapset ovat tehneet valtiolle yli 15 kertaa sotakorvauksiin nähden suuremman valtiovelan.


    • ylisuuri

      Suuret ikäluokat hoitivat työttömyystitilastoja kauniimmiksi pakenemalla joukolla Ruotsiin. 60- luvulla Pohjois-Suomesta pakeni kyläkunnittain nuorta työikäistä väestöä Ruotsiin, sinnekään ei vain enää ole asiaa 70-luvulla syntyneillä.
      Surkeaa.

      • lannenhunttari

        syntynyt 49.ja voin sanoa oman sukupolveni rakentaneen nokia-suomen,ja myos sukupolvi ennen minua sita rakensi.aivan erilaisista lahtokohdista
        kuin tama ,uus- avuton sukupolvi joka on nyt noussut.
        ei voi verratakkaan asioita 50-70 luvuilla ja tata paivaa keskenaan.niin paljon silloin puuttui
        mita on tanaan.ja silti oli ihmiset sanoisimpa tyytyvaisempia 'kun tanaan.ehka se ahneus ei ollut silloin niin suurta,vahempaan tyydyttiin?.


      • sanoa
        lannenhunttari kirjoitti:

        syntynyt 49.ja voin sanoa oman sukupolveni rakentaneen nokia-suomen,ja myos sukupolvi ennen minua sita rakensi.aivan erilaisista lahtokohdista
        kuin tama ,uus- avuton sukupolvi joka on nyt noussut.
        ei voi verratakkaan asioita 50-70 luvuilla ja tata paivaa keskenaan.niin paljon silloin puuttui
        mita on tanaan.ja silti oli ihmiset sanoisimpa tyytyvaisempia 'kun tanaan.ehka se ahneus ei ollut silloin niin suurta,vahempaan tyydyttiin?.

        elintasopakolainen mutta et kehdannut. Sehän kuitenkin olet.


      • lannenhunttari
        sanoa kirjoitti:

        elintasopakolainen mutta et kehdannut. Sehän kuitenkin olet.

        mitka minun 'armaasta' kotimaastani lahtoon vaikuttaneet syyni olivat?jos sinua 'jurppii' ettet
        aikoinasi saanut ahteriasi irti kotimaan kamarasta,
        ala pura pahaa mieltasi muihin...
        ja olisi reilua kayttaa samaa nikkia,eika huudella
        'varjo'nimilla.


      • Pirre*

        menee Norjaan ja Ruotsiin, sekä pian Venäjälle...


      • kasvatit!!
        lannenhunttari kirjoitti:

        syntynyt 49.ja voin sanoa oman sukupolveni rakentaneen nokia-suomen,ja myos sukupolvi ennen minua sita rakensi.aivan erilaisista lahtokohdista
        kuin tama ,uus- avuton sukupolvi joka on nyt noussut.
        ei voi verratakkaan asioita 50-70 luvuilla ja tata paivaa keskenaan.niin paljon silloin puuttui
        mita on tanaan.ja silti oli ihmiset sanoisimpa tyytyvaisempia 'kun tanaan.ehka se ahneus ei ollut silloin niin suurta,vahempaan tyydyttiin?.

        Sitäpaitsi aika vaikea on laittaa kokiksen ja pitsojen rantautumista suomeen suurtenikäluokkien tuomaksi hyveeksi. Monillakaan kun ei ole niihin varaa.

        Suutet ikäluokat aina vetoavat materiaaliseen hyvään mitä he ovat aikaan saaneet.

        Siinä he ensinnäkin ovat väärässä. Oikeistolainen ja varovainen ulkopolitiikkamme mahdollisti hyvinvoinnin kasvun. Samaten suomi pikkuhiljaa oikeasti avautui ja liittyi länsimaisen kulttiirin ja sivistyksen orpolapseksi; jälkijunassa mutta resurssiensa mukaan. Ja kaiken tämän hyvän takana ovat heidän sodat kokeneet vanhenpansa, itse he lähinnä hyötyivät kasvavan elintason hyödykkeistä sekä äänestivät kommunisteja.

        Sitä sosiaalista ja ikäryhmien välistä juopaa kasvattanutta omanedun tavoitteluaan het aina väheksyvät. Velkaa otettiin ja yhteiskunnan piti kasvattaa heidän lapsensa. Nyt kun heitä itseään on odottamassa vanhuus he äänekkäästi vaativat "oikeuksiaan" kymmeniin elinvuosiin yhteiskunnan rahoituksella.

        Jos sotien aikaisilla ihmisillä olisi ollut työnteon ja yhteiskunnan rakentamisen ja sotavelkojen maksamisen lisäksi aikaa myös lastensa kasvattamiseen näyttäisi tulevaisuutemme paljon valoisammalta.

        Sotien ikäluokat kasvattivat lapsensa jotka ovat keskittyneet ainoastaan ajamaan omia etujaan ja samalla ovat läimin lyöneet omien lastensa kasvatuksen. Paradoksaalista kyllä he sitten äänekkäästi ovat arvostelemassa "uusavuttomia ja hopealusikka suussa syntyneitä" heidän vioistaan.

        Typerää verrata sitä että ennen ei ollut paskahuusseja siihen että tänään ei ole varaa asumiseen.


      • sää
        lannenhunttari kirjoitti:

        syntynyt 49.ja voin sanoa oman sukupolveni rakentaneen nokia-suomen,ja myos sukupolvi ennen minua sita rakensi.aivan erilaisista lahtokohdista
        kuin tama ,uus- avuton sukupolvi joka on nyt noussut.
        ei voi verratakkaan asioita 50-70 luvuilla ja tata paivaa keskenaan.niin paljon silloin puuttui
        mita on tanaan.ja silti oli ihmiset sanoisimpa tyytyvaisempia 'kun tanaan.ehka se ahneus ei ollut silloin niin suurta,vahempaan tyydyttiin?.

        isänmaanjättäjä ja maastapakolainen muuten yleensä kommentoit Suomen asioita.

        Pysy siellä missä olet, kukaan ei kaipaa sua tänne.


      • lannenhunttari
        sää kirjoitti:

        isänmaanjättäjä ja maastapakolainen muuten yleensä kommentoit Suomen asioita.

        Pysy siellä missä olet, kukaan ei kaipaa sua tänne.

        kateus[peluhousu myos --ei nikkia] paistaa kirjoituksestasi.ehka sina juuri olet yksi syy,miksi en tule takaisin..


    • nyt taitaa

      olla käsitteet hiukan sekaisin. Pullamössösukupolvi nimike keksittiin 80-luvun puolivälin tietämissä, ja tarkoittamaan 7o-luvulla tai myöhemmin syntyneitä sukupolvia. Ja se todellakin kuvaa heitä hyvin, mamman kullanmuruja hellanduudelis.

      • HuuHaa

        Kyllä ne olivat juuri sodan jälkeen syntyneet,siis 40-luvun lopulla ja 50-luvulla ja meille kyllä syötettiin juuri pullamössöä!


      • oli
        HuuHaa kirjoitti:

        Kyllä ne olivat juuri sodan jälkeen syntyneet,siis 40-luvun lopulla ja 50-luvulla ja meille kyllä syötettiin juuri pullamössöä!

        se pöllamössö!:)


      • kasvanut
        oli kirjoitti:

        se pöllamössö!:)

        olen kasvanut ja se todella oli hyvää. vaikka sitä herkkua sai syödö niin ei me lihavia oltu. 5 km koulumatkaa joka kävelle tai talvella suksella ,potkukelkalla kovillakin pakkasilla kuljettiin ja oli vaan kumikengät joiden päällä villasukat. 15v piti lähteä leipänsä tienaamaan, ei saatu mennä kouluu ja valmistus unelmaammattiin (ja työttömäksi) tehtiin sitä työtä mitä oli tarjolla, ja jotkut rohkeat lähtivät ruotsiin. nain ne on vuosikymmenet vierineet ja haikkeudella muistelen sitä pullamössöä.
        jk omilla lapsilla on hyvät ammatit ja työpaikat

        eikä ole velkaa eipä ole nälkäkään eikä enää saa syödä pullamössöä


    • greg

      Niinkuin valta olisi ollut suurilla ikäluokilla.

      Nämä syytteet pitää osoittaa niille joilla on ollut valta käsissään kaikki nämä vuodet.

      Valta ei ole ollut poliitikoilla, kuten aiemmat devalvaatiot ovat näyttäneet.

      Valta on ollut vuorineuvoksilla. Ja on edelleenkin.

    • äiti

      Kyllähän se on myönnettävä, että 70-lukulaiset ovat joutuneet paljon lujemmille kuin me aiemmat polvet. Ikävää ainakin näin naisen maailmankokemuksen kannalta on tuo pesimärauhan häirintä jatkuvalla epävarmuudella ja pätkätöillä. Kyllähän tässä ollaan työntämässä melkoinen valtion velka tulevien polvien maksettavaksi, mutta ikävintä on se, etteivät lapsen lapset saa enää edes nauttia puhtaista kirkkaista uimavesistä. Luonnon me olemme saaneet saastaiseen kuntoon. No, entäs sitten ne perinnöt? Onhan meillä komea kesämökki ja iso omakotitalo, vaan luulenpa, ettei lapsistamme työkiireineen ole ikinä niitä vastaanottamaan. Pätkätyöläisillä ei edes lomia ole, että pääsisi mökille. Eikä heillä ole varaa autoon saati sitten rakennusten ylläpitämiseen, kun energiankin hinta vain nousee. Käy niinkuin Ameriikan maassakin on monin paikoin käynyt. Komea omaisuus lahoaa pystyyn ja jostakin pitäisi löytyä rahat purkamiseen ja jätehuoltoon.

      Ollaan me rakennettu myös julkisia laitoksia, teattereita ja sairaaloita, uimahalleja ja kouluja. Sitten kun noita rakennuksia saneerataan, käyvät kustannukset suuremmiksi kuin uusia rakennettaessa. Ainoa perintö, minkä ihminen lapsilleen voi jättää on henkinen pääoma ... lämpö, rakkaus, oikeudenmukaisuus, sivistys, kohtuullisuus, vastuullisuus, yhteishenki. Minäpä epäilen ettemme ole olleet kyllä kovinkaan onnistunut lenkki tuossa sukupolvien ketjussa. Voisimmeko vielä paikata jotakin? Olisiko ideoita?

    • rompereetta

      Ahdas on näkemyksesi valtiontaloudesta ja lamasta. Tässä lamassa oli laajemmat, maailmanlaajuiset talouden kuviot, kehitykset ja suunnat kyseessä.
      Asioilla tuppaa olemaan aina monta puolta kuin se yksi pahan suuri ikäluokka.
      Enkä nyt sanoisi 70-luvulla syntyneen suoranaista nälkää kärsineen: on peruskoulut, neuvolat, terveydenhuolto, lapsilisät, kotihoidontuet, asumistuet ym. hyvää ja makoisaa mannaa.
      Ja elää joten kuten, niukin naukin, vaikka ei tekisi mitään.
      50-luvulla ei elänyt.

    • tukkusutija

      kun isät kävivät lomilla, tulivat pois sodasta, oli paukkuja tallella mäkättäijien isien ja äitien siittämiseen. teki tappamisen vastikeeksi mieli naida. jos tällaista viettiä ei olisi ollut, niin huutoasi ei kukaan kuulisi.

      pullamössöt oli -50 luvulla tuttua. moni muu mukavuus oli ok. ulopaskahuussi, kaulassa killuva avain,perässä lapamato, isän ja äidin odotus töistä kotiin.

      kutterinpurut, pizzat ja muut mössöt on sinulle syötettyä hyvää.

      oli mahdollisuus, jos oli rahaa, keskikouluun ja lukioon, ylioppilaaksi, joka tänään on jokapäivän tuttu juttu, ei silloin. yliopisto-opiskelu oli tälle mälväämällesi rahan takana.

      ja ainoita asioita joita silloisilta voi kadehtia, oli työ, jota riitti suomessa tai ruotsissa -80-luvun lopulle.

      joten vedä käteen, haukkumasi sukupolvi on ennakkoon maksanut märinäsi. vaan jos järki ja kyrpä seisoo saman aikaisesti nin kysy mallia nykäsen matilta.

      sinun ikäpolvesi huutaa Minä, Nyt, Heti, Kaikki

      ja kun Nokia menee kontilleen, katsotaan, osaatko käntää auran kampea ja kerätä marjoja.

      sossu ei sitten enää auta.

      • muistan itsekin

        Hyvä! Se oli just näin.
        Vesi jäätyi yöllä ämpäriin ja siitä oli kiva aamulla raapia juomavettä mukiin.
        Aamupalaksi lapselleen äiti laittoi kauraryynien sekaan maitoa ennen töihin lähtöään.
        Näkkileipää sai itse päivän mittaan kaivaa kaapista ja musertaa kivikovaa voita päälle. No, kehittyi käden motoriikka. ja oli sentään voita.
        Lastentarhaan ei mahtunut ja päivähoitopaikka oli liian kallis, joten ainoa ratkaisu oli jättää pentu omiin hoiviinsa päiväksi.
        Sehän sujui kivasti ulkona kuljeksiessa.
        Hernekeitto oli vakioruokaa ja appelsiini maailman seitsemäs ihme, jonka muisti kauan.
        Tämmöistä oli 50-luvun köyhän lapsen elämän alku.


      • kerrankin

        todella törkeä kirjoitus missä ei ollut asiaa laisinkaan. Sen sijaan epämääräisiä teesejä joihin ei ollut mitään perusteita ja kansalaiskoulun maalla käyneen ihmisen katkeruutensa purkua joka purkautui alatyylin ilmaisuina!!!!!!!

        Oikein alkoi hävettämään.

        Kaarina


      • syntymävuotta
        muistan itsekin kirjoitti:

        Hyvä! Se oli just näin.
        Vesi jäätyi yöllä ämpäriin ja siitä oli kiva aamulla raapia juomavettä mukiin.
        Aamupalaksi lapselleen äiti laittoi kauraryynien sekaan maitoa ennen töihin lähtöään.
        Näkkileipää sai itse päivän mittaan kaivaa kaapista ja musertaa kivikovaa voita päälle. No, kehittyi käden motoriikka. ja oli sentään voita.
        Lastentarhaan ei mahtunut ja päivähoitopaikka oli liian kallis, joten ainoa ratkaisu oli jättää pentu omiin hoiviinsa päiväksi.
        Sehän sujui kivasti ulkona kuljeksiessa.
        Hernekeitto oli vakioruokaa ja appelsiini maailman seitsemäs ihme, jonka muisti kauan.
        Tämmöistä oli 50-luvun köyhän lapsen elämän alku.

        Jospa kirjoittaja tarkoitti sitä aikaa kun lennetään pesästä.

        Monet suurista ikäluokista muutti 60-70 luvulla rakennettuihin elementtitaloon. Vaikka talot olivatkin äärimmäisen rumia olivat ne todella nykyaikaisia sisävessoineen. Suurien ikäluokkien vanhemmilla ei sisävessaan ollut usein varaa, eikä niitä siihen aikaan paljon ollut muutenkaan.

        Suurien ikäluokkien lapset ovat muuttaneet niihin samoihin 60-70 lukujen elementtitaloihin. Ne talot ovat vain paljon ränsistyneempiä kuin suurtenikäluokkien aikaan jolloin ne olivat uusia.

        kehitys tosiaan näyttää menevän takapakkia.


      • lannenhunttari
        kerrankin kirjoitti:

        todella törkeä kirjoitus missä ei ollut asiaa laisinkaan. Sen sijaan epämääräisiä teesejä joihin ei ollut mitään perusteita ja kansalaiskoulun maalla käyneen ihmisen katkeruutensa purkua joka purkautui alatyylin ilmaisuina!!!!!!!

        Oikein alkoi hävettämään.

        Kaarina

        se kansalais koulu olis ollut jo 'yliopistotasoa'
        taman kirjoittajalle??


      • muistan itsekin
        kerrankin kirjoitti:

        todella törkeä kirjoitus missä ei ollut asiaa laisinkaan. Sen sijaan epämääräisiä teesejä joihin ei ollut mitään perusteita ja kansalaiskoulun maalla käyneen ihmisen katkeruutensa purkua joka purkautui alatyylin ilmaisuina!!!!!!!

        Oikein alkoi hävettämään.

        Kaarina

        Ollaanpas sitä hienoja ja akateemisia. Totuus voi joskus kuulostaa törkeältä.
        Kansalaiskoulussa ei ole mitään hävettävää, eikä maalla asumisessa.
        Ihan toisten puolesta siis häpeät? Kyllä ihmisen pitää löytää omasta elämästään häpeän aiheensa. Vaikeaahan se kyllä on, jos on niin erinomainen, ettei sieltä löydy.


    • on.
    • saadaan

      siten että samalla kun ihminen jää jostain syytä eläkkeelle niin hänen äänioikeutensa lakkautetaan.

      Jos ei ole aktiivisesti rakentamassa yhteiskuntaa ja vain elää muitten ihmisten siivellä niin miksi pitäisi tällaisten ihmisten päättää asioista???

      • on LÖYTYNYT.
        Olet varmaan ehdolla ens vaaleissa.

        Turhan vaatimattomasti esiinnyt anonyyminä,näin tyhjentävän viisauden olisi voinut kyllä sanoa vaikka valokuvan kera.
        Siinä olisi tullut tarvittavaa julkisuutta ja tie arkadianmäen kautta Suomen Keisarikunnan johtoon olisi saanut hyvän nosteen.


      • ei ole uusi
        emw34 kirjoitti:

        on LÖYTYNYT.
        Olet varmaan ehdolla ens vaaleissa.

        Turhan vaatimattomasti esiinnyt anonyyminä,näin tyhjentävän viisauden olisi voinut kyllä sanoa vaikka valokuvan kera.
        Siinä olisi tullut tarvittavaa julkisuutta ja tie arkadianmäen kautta Suomen Keisarikunnan johtoon olisi saanut hyvän nosteen.

        http://www.ylioppilaslehti.fi/1999/990319/990319paakkari.html


    • Pirre*

      kun oisin kuullu joskus ennenkin "Suurten ikäluokkien lahja tuleville sukupolville on noin 60 miljardia valtionvelkaa ja massatyöttömyys".

      Nuo velkamiljardiluvut ovat vaan vaihdelleet..:/

    • Sitä

      on maksettu pois pienistä eläkkeistä ryöstelyillä rahoilla, osalla eläkeläisistä ryöstö tehtiin "vahingossa" kahteen kertaan.

      Eikä takaisin ole maksettu lamankaan jälkeen.

      • lipille kenkää

        Nyt maksamisesta toivoa, kun Lipi sai kenkää!


      • kiinnostavat????

        Ja se onko kyseessä pelkkä summa vai velan suhde bruttokansantuotteeseen??? Kehitysmaissa, intia, venäjä.... mikä niiden suhteellinen velka on???

        Miksi aina esitetään teesejä joille ei ole faktista lähdepohjaa mainittu. Sama kuin menisi vaatekomeroon puhumaan itsekseen, aivan yhtä vakuuttavaa.

        Eläkejärjestelmä pitäisi lakkauttaa, pitäköön lapset huolta vanhemmistaan.


      • EU:n
        kiinnostavat???? kirjoitti:

        Ja se onko kyseessä pelkkä summa vai velan suhde bruttokansantuotteeseen??? Kehitysmaissa, intia, venäjä.... mikä niiden suhteellinen velka on???

        Miksi aina esitetään teesejä joille ei ole faktista lähdepohjaa mainittu. Sama kuin menisi vaatekomeroon puhumaan itsekseen, aivan yhtä vakuuttavaa.

        Eläkejärjestelmä pitäisi lakkauttaa, pitäköön lapset huolta vanhemmistaan.

        presidentin viran. Siksi eläkkeet, joita ihmiset itse maksoivat KOKO työelämänsä ajan KELA-maksuna jokaisesta tilistään, ja joista piti sitten saada jokin osa eläkkeelle päästyä kansaneläkkeen pohjaosana ryöstettiin, ja valtion velkaa maksettiin niillä pois. Suomen velka on siksi pienimpiä.( Nyt eniten velkaantuneille maille annetaan heidän velkojaan anteeksi. )--- Suomelle on aina olleet muut tärkeämpiä kuin oman maan kansalaiset, eläkeläisten kukkarolla käytiin "vahingossa" kahteen kertaan, mutta ei vahingossakaan ole maksettu takaisin ryöstettyjä rahoja. Se, että sinun kukkarollasi käydään noin vain, tuntuu pahalta, mutta siitäkös tämä mies välittää.


    • Pirre*

      , menee korkeintaan kymmenen vuotta, kun teillä on työtä liikaakin...ajattele nyt, meitä kakaroita oli 40 - 50 luvuilla aina perheessään keskimäärin kuusi kappaletta ja teitä korkeintaan kaksi tai puolitoista, yhtälö on harvinaisen selevä...olkaa huoleti, työtä teillä vielä piisaa....

      Suurempi ongelma on, että mistä saadaan ns. rupulihommien tekijöitä...itäisestä nappurivaltiostako vai Thaimaastako...

      • Suuret ahneet

        Suuret ikäluokat huijaavat väliinputoajaikäluokkia, mitään työtä ei ole tulossa suomalaisille. Suuren ikäluokan suojatyöpaikat lopetetaan sitä mukaa kun niistä mennään eläkkeelle. Suurten ikäluokkien suuret eläkkeet maksetaan valtion tuloista, palkansaajille ei rahaa riitä, vaan kaiken työvoiman suuret ikäluokat pyrkivät tuomaan ulkomailta.

        Pajamäki laskee, että eläkkeelle jäädään eläkeiän nostonkin jälkeen keskimäärin 59-vuotiaana. Näin ollen vuosina 1945–1950 syntyneistä suurista ikäluokista ensimmäiset ja suurimmat olisivat eläkkeellä jo tämän vuoden kuluessa. Työvoimapulasta ei kuitenkaan ole tietoa: Kukaan ei näytä kilpailevan nuorten osaamisesta. Työttömyys laskee nihkeän hitaasti.
        Selitys ristiriitaan on yksinkertainen. Homma menee Pajamäen mukaan niin, että kolme vanhaa työntekijää korvataan yhdellä. Esimerkkinä vaikkapa valtio. Pelkästään opetusministeriön alaisten yksikköjen odotetaan vähentävän nykyisten työntekijöidensä määrää liki 6000:lla.


    • mattijo1

      Kiitos täsmällisestä puheenvuorostasi.
      Olet, ja ikävä kyllä, aivan oikeassa.

      yst. terv.
      Jii

    • xxxyyy

      Voi ressukka. Sinä olit sitä sukupolvea jota hyysättiin harrastuksista toiseen ja ymmärrettiin koulussa vaikket halunnut kuin lisää rahaa.

      Kunnon selkäsauna olisi sinustakin ehkä aikuisen kasvattanut kun järki ei näemmä itsestään kipinää ottanut.

      Maailma on muuttunut. Täällä keksittiin mitä maailmalle pitää tuottaa ihan näihin päiviin asti. Nyt teidän pitää itsekin ajatella eikä vain odottaa valmista. Vanhat konstit eivät enää maailmalle käy.

    • RIMMIR

      vuonna 1959 Suomen kamaralla oli noin 1,3 miljoonaa alle 15vuotiasta lasta. Vuonna 1977 oli 1 milj. alle 15 vuotiasta lasta. Vuonna 2009 alle 15 vuotiaita löytyi 0,88 miljoonaa Suomessa. Siis alle 15 vuotiaiden lukumäärä on pienentynyt 50 vuodessa puolella miljoonalla henkilöllä.
      Ja mihin tämä johtaa? Tietenkin siihen että teollisuuden työpaikkoja automatisoidaan, tilalle laitetaan "robotteja"jotka tekevät ne yksitoikkoisimmat työt tai sitten nämä työt ulkoistetaan maihin joissa työvoimaa riittää.
      Minä en käsitä 70 lukulaisten marinaa , heillä on kaikki mahdollisuudet laatia uusia työpaikkoja, heillä on teknologian osaaminen huipussaan, helpot ja nopeat kontaktit ympäri maailmaa. Ovat kielitaitoisia, siis mitä heiltä puuttuu?? Onko luovuus heiltä kaikonnut täysin?

    • Suuret ikäluokat alkoivat harrastaa perhesuunnittelua ja vapaata kasvatusta.

      Nyt näiden vapaan kasvatuksen kullanmurujen omat hedelmät ovat riesoinamme.

      Helpolla päässeet, kaiken saamaan tottuneet, osa asenteella "pakkohan niiden on" mm. elättää, antaa, turvata yms.
      Tämä on jo osittain mutta tulee olemaan vielä nykyistä suurempi uhk tulevaisuuden yhteiskunnalle.
      Jos kolmasosalla kullanmuruista on asenne etteivät aio koskaan tehdä töitä niin ei hyvältä näytä.

      Koko sählinki juontaa juurensa suurten ikäluokkien omien kullanmurujensa kasvaus (- vattamuus ) periaatteisiin.

    • Jaa, kun minä muistan että kakarana sai tehdä rinnan töitä ja käydä koulua, sittemmin töitä kahta vuoroa.

      Nyt kun olisi meidän aika lähteä pois ja teidän keksiä millä tämä maa pysyy edelleen maailman parhaiden joukossa alkaa vinkuminen. Mikä meni pieleen kun sinustakin tuli tuollainen aloitekyvytön pummi?

    • Tiedätköhän edes mitä ovat suuret ikäluokat ? He ovat niitä jotka syntyivät sotien jälkeen. Mitä silloin oli jaossa, puutetta ja nälkää. Tulee tässä mieleen Erkki Liikanen joka suureen ääneen toitotteli lapsilisien isosta noususta, eikä koskaan toteutunut. Monta muutakin huru-ukkoa on ollut lupailemassa yhtä sun toista.

      Jos valitat jostakin, vaikuta vaaleissa, no täytyy myöntää etten ole itse äänestänyt vuosiin, olen kokenut sen turhaksi tai sitten mulla on väärä puoluekanta:)

      • ,,

      • tervemenoa
        ,, kirjoitti:

        ikäpolvet.

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suuret_ikäluokat

        Onneksi itsekkäät, suuret ja ahneet poistuvat vihoinkin takavasemmalle ja toivottavasti myös pysyvät visusti siellä ja mielellään, varsinkin naiset, suu kiinni.Kukaan ei enää jaksa kuunnella teidän itseriittoista kehuanne, ei vaan jaksa pätkääkään kiinnostaa.


      • Anonyymi
        tervemenoa kirjoitti:

        Onneksi itsekkäät, suuret ja ahneet poistuvat vihoinkin takavasemmalle ja toivottavasti myös pysyvät visusti siellä ja mielellään, varsinkin naiset, suu kiinni.Kukaan ei enää jaksa kuunnella teidän itseriittoista kehuanne, ei vaan jaksa pätkääkään kiinnostaa.

        Vielä he kerkeävät tuhoamaan meidän 15-20 v elämän. Suojelemalla itseään rajoituksilla.


    • sfhh t srtgh srth sr

      http://santerihlm.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107087-ensi-vuonna-viimeinen-suuri-ik%C3%A4luokka-el%C3%A4kkeelle

      "Työttömien osuus työvoimasta on siis vain kasvanut vaikka suuret ikäluokat ovat jääneet eläkkeelle. Mikä meni vikaan virallisessa totuudessa, jolla oli tärkeä osa esimerkiksi monessa yhteiskuntasuunnittelun sarassa ja maahanmuuttopolitiikassa?"

      Suurella ja kosteella toimistonsohvaperunaikäluokalla olevat turhat virat lopetetaan sitä mukaan kun ne eläköityy.

      http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1288601111850.html?ref=rss

      -Suuret ikäluokat ovat alkoholinkulutukseltaan märkä sukupolvi.

      http://www.vauva.fi/keskustelu/3855471/ketju/suuret_ikaluokat_saativat_tarkoituksella_omat_elakemaksunsa_liian_alas

      -Suuret ikäluokat säätivät tarkoituksella omat eläkemaksunsa liian alas

      He ovat maksaneet eläkemaksuja vain noin puolet siitä, mitä olisi tarvittu, jotta heidän eläkkeensä voidaan aikanaan (nyt) kustantaa. Ikäluokkansa äänestäjien siunauksella he ryöväsivät hyvinvoinnin meiltä heidän jälkeensä tulevilta, ja näemmä yhä vieläkin poliitikot kosiskelevat heitä. Kaikkialta leikataan mutta eläkkeisiin koskemisesta ei hiisku kukaan sanallakaan!

      Nyt maksettavien eläkkeiden kokonaismäärästä on oikeudenmukaisuuden nimissä leikattava se 50%, jonka suuret ikäluokat jättivät aikanaan maksamatta. Taivaastako he ajattelivat sen putoavan? Poliitikot voinevat päättää leikataanko jokaiselta tuo 50%, vai suuria eläkkeitä saavilta enemmän ja pieniä saavilta vähemmän. Itse kannatan jälkimmäistä vaihtoehtoa.

      http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/05/30/jattivedatys-nain-suuret-ikaluokat-hyotyivat/20117579/139

      -Nuoret ikäluokat tuntevat itsensä vedätetyiksi, kun työelämä on pelkkää pätkää ja eläkejärjestelmässä heille on jäämässä maksajan rooli heikompine etuineen. Samaan aikaan suuret ikäluokat nauttivat pulskemmista eläkevuosista

      Näistä suuret ikäluokat saivat nauttia:

      1. Vuosikymmenten talouskasvu

      2. Yksilöllinen ja yhteiskunnallinen optimismi, ei huolta ilmastonmuutoksesta tai globalisaatiosta

      3. Helpommin aukeavat ovet koulutus- ja työpaikkoihin

      4. Työsuhteiden vakauden tuoma ennustettavuus

      5. Varhaisempi eläkeikä, suuremmat eläkkeet

    • tähän tultu

      eihän hyvin kouluja käyneetkään saa nykyisin työtä

    • yksi pullamössö

      Vaikka pullamössöjä aloittajan mielestä olemmekin, niin töitä olemme saaneet tehdä, ainakin minä.
      Perinnöksi en materia puolelta itse vanhemmiltani saanut mitään, enkä paljon menttaaliltakaam, muuta kun sodan jälkeisten traumojen täyttämän lapsuuden.
      Omat lapseni ja lapsenllapsenikin tulevat perimään ihan hyvät pesämunat (osan ovat jo ennakkona saaneet), aivan kun ovat myös saaneet ehjän hyvinvoivan kodin ja perheen.

    • mitäkä mies

      Ikäluokkasyyllistäminen..

      Ei näiden nykyisten olojen ja asuntojen hintojen syyllistä löydä ikäluokista.

      Suomi nyt ei vaan ole enää niin "kehitysmaa" kuin 50-70 luvulla,eikä ne ikäluokat tätä maata ohjailleet vaan rahamiehet ja poliitikot ja edellä mainitut nimeenomaan toiseksi mainittuja..

      Täällä ei vain yksinkertaisesti kannata teettää mitään kun työvoima on muka kallista ja silti työläisen tulot ei riitä normaliin elämään,ei ainakaan pääkaupunkiseudulla.

      Suuri neula jonka voisi työtää asuntokuplaan ja puhkaista nuo pilven päältä tepaistut hinnat kun eihän ne ole todellisia.

      Valtionvelka se vaan kasvaa,eikä sitä rahaa ole oikeasti edes olemassa ja sen voi päätellä siitä että lähes kaikki valtiot velkaantuu kiihtyvällä vauhdilla,outoa?

      Mitähän mahtaa meidän jälkeläiset jättää tuleville sukupolville jos ajatellaan että ikäluokat ovat ratkaisija asemassa.

      Suosittelen pääkaupunkilaislle että hylkää sellaisen asuinpaikan jossa on mahdoton muodostaa budjettinsa toimivaksi,eikä tyytyä maksamaan asumisestaan kaksinkertaista hintaa vain sen vuoksi että saa asua pääkaupunkiseudulla.Helppo on minun saoa,mut toteutus ei varmaan ole kelvollinen kun taas työn löytäminen ylempää maastamme on vähäsen hankalaa..

    • --------

      Suuret ikäluokat rakensivat nykyisin hyvinvoinnin.

      Jotta nyt työhaluttomat saavat leikkia prekariaattia, mädäntyä sohvalla.

      • mitäkä mies

        Nykyisen hyvinvoinnin??Miten?


      • hyvää ajankulua
        mitäkä mies kirjoitti:

        Nykyisen hyvinvoinnin??Miten?

        Mietipä sitä! Missä maailmankolkassa paremmin, jos haluaa, voi sinne matkustaa.


      • Anonyymi
        mitäkä mies kirjoitti:

        Nykyisen hyvinvoinnin??Miten?

        Onko sulta jäänyt peruskoulu(kin) väliin? - Nm. Hiffaa historia


    • Anonyymi

      Suuret ikäluokat ajoivat Suomen konkurssiin ja ahnehtivat 400 miljardin kiinteistöomaisuuden, ja siihen vielä kaikki muu omaisuus päälle. Ei tule ikävä.

    • Anonyymi

      Itsellä suuren ikäluokan puoliso, minä nuorempi. Miksihän hallitus v. 1980 alkoi jakamaan velan voimalla verohelpotuksia vaikka hyvin pärjäsimme tuloillamme, palkat korkeintaan keskitasoa. Omaisuutta kertyi väkisinkin, mutta ei lähdetty Espanjaan niitä kuluttamaan. Lapsille maksettiin kielimatkat, harrastukset ja opiskelut. Autettiin ensiasunnon ostossa ja itse tekivät loput, työttöminä eivät ole olleet lainkaan kun kaikki työ on kelvannut. Lapsenlapset alkaneet olla töissä 16 vuotiaasta lähtien, vaikkei talouden takia olisi ollut pakko. Lapsuuden perheessä, omassa eikä lasteni perheissä ole yhtää pullajalkaa. Nyt annamme omaisuuttamme lapsenlapsille, uskon että jatkavat samalla mallilla. Kulutamme Suomessa. Koska emme voi olla ainutlaatuisia, meitä täytyy olla paljon. En ymmärrä suurten ikäluokkien mollausta.

    • Anonyymi

      massatyöttömyys johtuu ulkomaisesta halpatyövoimasta ja löyhistä sosiaalituista .
      yksinhuoltajille maksetaan täysi tt-tuki vuokra sähkö vesi , käteen 495 375 €
      joka lapsesta ja rahaa huonekaluihin yms. , jos nyt olisin nuori niin laittaisin 3 lasta, asuisimme erillään nimellisedti ja rahaa tulee ovista ikkunoista , mutta kun en ole
      vaan 70v , pieni yrittäjän eläke , entiset työntekijätkin saavat parempaa eläkettä kun eläkkeen laskutapa on meillä erilainen kuin palkansaajilla , omaisuus meni laman ja valuuttaluoton takia

    • Anonyymi

      eivöt suuret ikäluokat olleet vallassa vaan muutama ääliö poliitikko joiden syytä on
      nykyinen taloustilanne

      • Anonyymi

        Niiin suurta valtaa muutamalla poliitikolla ei kyllä todellakaan ole. - Nm. Tarkista tajuntasi


    • Anonyymi

      ei 90-luvulla lama-aikaan lainoja saanut helpolla , lama-aika vaikutti myös pankkien toimintaan , tuolloin 25% työväestä menetti työpaikkansa , vain ennestään rikkailla oli mahdollisuus ostaa halvalla asunnot eli niitä olivat pankinjohtajat ym sijoittajat , ei
      suuria ikäluokkia pidä syyttää kaikesta , me jouduimme työntekoon jo 12- vuotiaina
      kun kotoa ei saanut rahaa , ei ollut mistä antaa , lehdenjakoa aamulla klo 5 alkaen ,
      leipomoon tai kenkätehtaaseen sattui pääsemään 14vuotias jos oli sukulainen siellä töissä , alle 16v ei muuten huolittu , tämän päivän taloustilanteeseen vaikuttaa vapaa liikkuminen ja ulkomaankauppa , 51% Suomen kansasta äänesti meidät liittymään EU:iin .kiinalaiset ja Baltit tekee ksiken halvemmalla , demari- poliitikot veivöt Suomen umioniin , ei koko kansa

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe