Aihe

kirsikkabarbeista

annica

eli voisiko joku kertoa kaikkea tarpeellista tästä lajista? käykö kirsikkabarbit parvina yksistään noin 80 litraseen akvaan? kuinka monta menis? veden kovuus??ph?? yms.yms. Tässä on sellainen laji josta kiinnostuin ensinäkemästä :o) -kiittää ja kumartaa-

9

715

  Vastaukset

  • Kirsikkabarbi eli Barbus titteya
   Kotiseutu: Sri Lanka
   Koko: 5 cm
   Käyttäytyminen: sävyisä parvikala
   Sukupuolierot: koiras värikkäämpi kuin naaras
   Viljely: melko helppo
   Vesi: pH 6,5-7,5, kovuus alle 18'dH
   Lämpötila: 23-26
   Akvaarion vähimmäispituus: 50 cm

   Lyhyesti; Tarvitsee aika hapekasta vettä. Rauhallisena ja pienikokoisena uimarina kirsikkabarbi menestyy pienessäkin akvaariossa, myös pareittain vaikka liikkuukin luonnossa parvissa. Perusruokavalioksi kelpaa hiutaleruoat. Kasvisruokaa on annettava säännöllisesti, ja tämä sääntö koskee kaikkia barbeja-

   Koiras on selvästi kirsikan punainen ja kutuaikana väritys vielä syvenee. Naaras on kellertävän ruskea ja sillä on aina näkyvissä kyljen tumma, sahareunainen juova. Nuorilla yksilöillä on naaraan väritys.

   Kirsikkabarbi on mädin sirottelija. Emokalat syövät varsin hanakasti mätiään. Kutuakvaarioksi riittää 15l allas, jossa on tiheä kasvillisuus. Munia voi tulla yhteensä muutama sata. PH:n tulee olla noin 6,5 ja kovuuden alle 10*dH, lämpötilan 25-26.

   Poikaset kuoriutuu vuorokauden kuluttua kudusta. Muutaman päivän kuluttua lähtevät uimaan. Ensiksi ruokitaan likoeläimillä ja/tai nestemäisellä poikasruoalla. Viikon vanhoina syövät artemiantoukkia.

   HUOM! Kirsikkabarbit eivät yleensä voi sietää huntupyrstöisiä eviä!

   T. Hylia

   Melkein unohdin. Kirsikkabarbit uivat pohjan tuntumissa.

   • Näitä faktatietoja en tiedä lisätä. Meillä on noin kymmenen kirsikkabarbia, mielestäni ne ei ui pohjalla. Koko 500 l allas on niiden "reviiri". Kyllä ne ui joka paikassa. Poikasia en ole onnitunut saamaan, vaikka naaraat ovatkin useasti pullukoita.


  • sukupuolierot:naaras ruskeampi ja punaeväisempi, koiraat yleensä kirkkaan punaisia.
   levinneisyys:sri lanka.
   ph:hapan-neutraali
   vedenkovuus:pehmeä.
   luonne sävyisä parvikala,voi hyvin pitää myös pareittain.
   muuta:tarvitsevat varsin hämärän akvaarion.
   vedessä ei saisi koskaan olla ruoantähteitä.
   ruokinta:poikasia ruokitaan änkyrimadoilla- ja elävällä ruoalla. aikuiset kaikkiruokaisia.kannattaa laittaa akvaarioon paljon pintakasveja, koska kalat viihtyvät hämärässä. ikävä kyllä sen seuraksi ei voi ottaa suuri eväisiä kaloja, koska kala puree mielellään toisten eviä.

  • mitkä muut lajit sopivat kirsikkabarbien kanssa samaan akvaan? (sen jo huomasin ettei ainakaan huntueväiset :) ) Kuinka monta kirsikkabarbia mahtuu noin 80 litraseen purkkiin? millanen pohjamateriaali? kasviesimerkkejä? kaikki mahdollinen tieto on tervetullutta :o)

  • Kirsikkabarbien kuvaus tulikin tuolla viesteissä jo selväksi. Kokemuksesta: Kirsikkabarbit ovat varsin vilkkaita ja naaraita tulee hankkia urosta kohden 2-3, koska urokset jahtaavat alituiseen naaraita. Kasvillisuutta runsaasti piilopaikoiksi. Ehdottomasti seuraksi ei sellaisia kaloja, jotka rakasta rauhaa ja hissuttelevat hitaasti. Kirsikat muuten suhahtavat suihkareina ohi ja "etana" ei tykkää lainkaan siitä menosta..

  • Ostin äskettäin 6 yksilön parven kirsikkabarbeja

  • Pöh, kutualtaan minimitilavuus on sitäpaitsi 15 litraa, vaik wikis saattaakii lukee 20!!!!

  • Kirsikkabarbi on sävyisä ja rauhallinen kala.Minulla oli aikoinaan pariskunta.Silloin,kun aloitin akvaarioharrastuksen.Saivat poikasia.Luonnollisesti on kuteva kala.Viihtyy pohjan tuntumassa.Vaikka tämä tietohan tulikin tuossa jo aikaisemmin.Akvaarion valona oli silloin 60w.hehkulamppu.Akvaario oli puulämmitteisen pystyuunin vieressä.Lämpöä riitti.Kiinnostava kala.

  • Heip!
   Kuinkas monta kirsikkabarbia voin ottaa 170 litraseen akvaan lisää ?
   Tällä hetkellä akvassa on
   kirsikkabarbeja 7kpl,
   neontetroja 10kpl ja
   kaksi partamonnia.

   Kiitos jo etukäteen vastauksista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   15792
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   525
   8433
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4861
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   2059