Valkoinen susi

Yavanna

~ENSIMMÄINEN LUKU ~
MUUTOS



Lilian oli mökillään viikonlopun vietossa ja nautti olostaan kaukana kaupungin hälystä ja kiireestä. Hän nautti hiljaisuudesta, jonka rikkoi linnun liverrys silloin tällöin. Hän kasteli pienen puutarhan kukkia. Puutarha oli ollut isoisän silmäterä, Lilianin jälkeen.
Lilian muisteli niitä hetkiä jolloin hän oli yhdessä isoisän kanssa hoitanut puutarhaa.
Illalla, kun alkoi jo hämärtää, Lilian päätti lähteä lenkille. Hän ajatteli ehtivänsä takaisin ennen kuin tulisi liian pimeää.
Hän hölkkäsi pitkin hiekkaista tietä. Puiden oksat kurottelivat tien yli luoden outoja varjoja hämärtyvässä maisemassa.
Kuu oli noussut ja sen kelmeässä valossa maisema näytti aavemaiselta ja puut näyttivät vääntyneiltä hahmoilta koukkuisine sormineen.
Lilian päätti kääntyä takaisin, jottei eksyisi. Hän oli jo hölkkäämässä takaisin päin, kun kuuli jostain kaukaa takaansa pitkän ja valittavan ulvonnan, joka sai kylmät väreet kulkemaan pitkin hänen selkäpiitään. Hän kiihdytti vauhtinsa hölkästä juoksuksi.
Kun mökki tuli näkyviin, Lilian pysähtyi ja veti syvään henkeä. Hän käveli portille ja oli jo astumassa sisälle, kun jokin suuri, tumma, ärisevä ja karvainen hyökkäsi hänen kimppuunsa takaapäin.
Lilian sai otuksen karistettua kimpustaan ja kääntyi ympäri nähdäkseen mikä oli hänen kimppuunsa hyökännyt. Ärisevä otus hyökkäsi uudestaan Lilianin kimppuun kaataen hänet selälleen maahan.
Sen kynnet raapivat Lilianin olkapäitä, kun se painoi häntä maata vasten. Lilianin oli onnistunut nostaa kätensä suojaksi kaatuessaan, nyt hän yritti estää ärisevää elukkaa repimästä kaulaansa auki. Se raapi ja puri Lilianin käsivarsia, tuskan ja pelon kyyneleet valuivat pitkin hänen poskiaan.
Lilian tiesi ettei pystyisi kovin pitkään tappelemaan sitä vastaan ja alkoikin jo väsyä. Hän tunsi otuksen pahanhajuisen hengityksen kasvoillaan ja oli jo varma, että loppu tulisi.
Mutta jostain kaukaa kuului matala ulvonta, joka sai ärisevän otuksen perääntymään Lilianin päältä. Nyt hän näki mikä hänen kimppuunsa oli käynyt, suuri musta susi.
Se kuunteli ääneti, silmät kuun valossa leimuten kellanvihreinä.
Taas kuului matala ulvonta mutta nyt lähempää, musta susi perääntyi taas kauemmaksi Lilianista. Taas hetken hiljaisuus ja pian uusi ulvonta, tällä kertaa metsän laidasta. Sen kuullessaan musta susi ampaisi juoksuun ja katosi metsän pimentoihin.
Lilian nousi ylös ja hoiperteli mökin ovelle. Ennen kuin hän asui sisään, hän katsahti vielä metsän reunaan.
Jokin vaalea häilähti puiden lomassa, mutta kun hän katsoi uudestaan, siellä ei näkynyt enää mitään.

8

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yavanna

      ... Ajattelin laittaa tähän että tätä tarinaa saa kommentoida. Oikeastaan olisi kiva saada teiltä kommentteja ja mielipiteitä tarinastani.

    • Yavanna

      Hän meni sisälle ja hoippuroi vessaan, missä hän tarkasti saamansa haavat ja putsasi ne.
      Hänellä oli myös lukuisia naarmuja ja mustelmia sekä olkapäissä, että selässä.
      Tämän jälkeen Lilian hoippuroi makuuhuoneeseen, hän kaatui vuoteelleen ja oli jo sikeässä unessa ennen kuin pää ehti koskettaakaan tyynyä.
      Hän nukkui koko yön unia näkemättä ja heräsi myöhään seuraavana päivänä.
      Herätessään Lilian tunsi olonsa erinomaisen hyväksi ja ihmetteli sitä vähän. Hän nousi vuoteeltaan ja meni aamupesulle, oikeastaan oli aika myöhäinen ajan kohta aamupesulle, kun oli jo melkein keskipäivä.
      Lilian ajatteli, että samallahan voisi vaihtaa siteet haavoihin. Kun hän oli poistanut siteet haavojen päältä, hän huomasi ihmeekseen, että ne olivat kadonneet. Lilian tarkasti myös olkapäät ja totesi, että siellä olleet mustelmat ja naarmut olivat kadonneet
      Hän mietti, kuinka on mahdollista, että haavat, naarmut ja mustelmat katoaisivat yhdessä yössä. "Aamupesun jälkeen Lilian päätti lähteä takaisin kaupunkiin.
      Seuraavan viikon aikana Lilian huomasi itsessään uusia muutoksia. Hän huomasi aistiensa muuttuneen herkemmiksi ja terävimmiksi. Ennen hän oli pitänyt kahvista ja nyt sen pelkkä hajukin sai hänet voimaan pahoin.
      Lilian huomasi myös vaistonsa muuttuneen, hän pystyi ennakoimaan jopa niinkin pienen asian, kuin kahvikupin putoamisen pöydältä ja ottaa sen kiinni ennen kuin se ehti koskettaakaan lattiaa. Ennen niin mukava työpaikka alkoi nyt tuntua sietämättömältä, ei niinkään sen takia että hän olisi työtään inhonnut, vaan hänen yliherkistyneiden aistiensa vuoksi.
      Lilian kaipasi mökkinsä hiljaista rauhaa, siellä hän ehkä pystyisi rauhoittumaan ja rentoutumaan.
      Perjantai - iltana hän istui nojatuolissaan, kuunnellen musiikkia, joka soi vaimeana ja ajatteli mökkiään taas.
      Lilian nousi nojatuolista, sammutti radion, otti autonsa avaimet ja lähti. Hän ajoi koko matkan, ollen transsin tapaisessa tilassa ja kuullen kutsuvan äänen mielessään.
      Mitä lähemmäksi kesämökkiä hän saapui, sitä voimakkaammaksi yltyi kutsuva ääni hänen ajatuksissaan.
      Lilian pysäköi autonsa portin edustalle, mutta ei vielä noussut autosta.
      Hän istui autossa pitäen kiinni ratista niin lujasti, että rystyset olivat aivan valkoiset. Hän istui niin jonkin aikaa, sitten hän henkäisi syvään ja päästi ratista irti.
      Lilian nousi autosta ja meni mökin ovelle ja ennen kuin astui sisään, hän katsoi vielä metsän reunaan.
      Hän oli näkevinään jotakin vaaleata häilähtävän puiden lomasta, mutta katsoessaan uudestaan, se oli kadonnut.
      Oli pimeää, vain täysikuu valaisi maisemaa. Lilian katsahti vielä taivaalle ja täysikuun näkeminen sai hänet levottomaksi. Hän siirsi katseen takaisin metsän reunaan ja sitten oveen, minkä jälkeen hän astui siitä sisään.
      Lilian oli rauhaton, eikä pystynyt olemaan hetkeäkään paikallaan. Hän vaelsi ikkunalle ja jäi hetkeksi katsomaan öistä maisemaa, minkä jälkeen hän meni sohvalle, istahtaen siihen hetkeksi. Pian Lilian meni taas ikkunalle ja katseli taas hetken aikaa ulos, sitten hän meni makuuhuoneeseen ja käpertyi vuoteelleen.
      Lilian nukahti pian rauhattomaan uneen, joka vilisi mustia susia, kellanvihreitä silmiä ja ulvontaa, johon hän heräsi. Taas kuului matala ulvonta, joka sai hänet kiihtymään ja nousemaan vuoteelta.
      Lilian melkein puoliksi juoksi ikkunalle ja katsoi ulos. Mökin pihalla oli lauma susia ja etunenässä valkoinen susi, rinnallaan kaksi harmaata sutta. Hetken olivat sudet vaiti, mutta pian valkea susi nosti kuononsa kohti taivasta ja sen rinnasta kohosi matala, voimakas ja soinnikas ulvonta.
      Kun se lauloi, Lilian tahtoi yhtyä tuohon lauluun, joka kertoi yöstä, villistä vapaudesta ja metsästyksestä.
      Lilian tunsi kuinka hänen sormiaan ja koko kehoaan kihelmöi, pian tuska alkoi viiltää kuin veitsi hänen ruumiissaan. Hän tuupertui lattialle ja huusi kivusta.
      Susien laulu petti kuitenkin Lilianin huudot alleen.
      Kipu loppui yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin ja Lilian makasi lattialla läähättäen. Hän nousi ylös täristen kuin horkassa.
      Pian tärinä loppui ja Lilian lähti liikkeelle, hän sattui ohimennen vilkaisemaan jalkoihinsa ja huomasi niiden muuttuneen valtaviksi käpäliksi. Hän meni peilin luo ja oletti näkevänsä siinä vain omat kasvonsa, mutta peilistä katsoikin vihreäsilmäinen susi, jonka selkä oli harmaa, kupeet, vatsa ja tassut valkeat. 'Olen susi.' Lilian ajatteli epäuskoisena
      Sudet pihalla lauloivat yhä, ja laulu kutsui Liliania, joka meni ulos lauman luokse ja liittyi valkean johtaja suden seuraan, minkä jälkeen koko lauma katosi metsän pimentoihin. Hän seurasi valkeaa sutta, jonka kannoilla hölkytti ne kaksi harmaata sutta. Ne etenivät yhä syvemmälle metsään kunnes eteen aukeni pyöreä aukio, jonka keskellä oli laakea valkoinen kivi. Lilian pysähtyi kiven eteen valkean suden noustessa sille, niiden kahden harmaan suden seuratessa sitä. Kuun kelmeä valo sai valkean kiven ja johtaja suden hehkumaan aavemaisesti. Muut sudet asettuivat rinkiin kiven ympärille. Ne puhuivat keskenään vaikka niiden suut eivät liikkuneetkaan
      Lilian käsitti että ne käyttivät telepatiaa ja keskustelivat ajatusten välityksellä. Äkkiä hän kuuli hyvin tutun, tumman ja matalan äänen kutsuvan itseään. Eihän se voinut olla...isoisä...hänhän oli kuollut...Lilian mietti epäuskoisena. Hän katsoi valkeaa sutta, jonka silmät näyttivät hymyilevän. Lilian nousi kivelle ja katsoi suoraan valkean suden tumman ruskeisiin, melkein mustiin silmiin, joissa häivähti hymy. Johtaja susi tervehti Liliania susien tapaan, samoin tekivät ne harmaat sudet. Tämän jälkeen Lilian astui valkean suden rinnalle. Valkea susi nosti kuononsa kohti taivasta ja niin alkoi taas susien laulu, joka kiiri mailien päähän herättäen matkallaan metsän eläimiä ja lähitienoiden asukkaat taloissaan.
      Yö oli jo muuttumassa aamun hämäräksi ja kuukin oli jo laskenut kun sudet lopettivat laulunsa. Yksi toisensa jälkeen sudet katosivat metsän pimentoihin, vain Lilian, johtaja susi, ja ne kaksi harmaata sutta jäivät paikalle

      Siinä samassa kun viimeinenkin susi oli kadonnut pimeyteen, Lilian ja ne kolme muuta sutta muuntautuivat ihmishahmoihinsa.
      Toden totta siinä olivat Isoisä, sekä vanhemmat jotka Lilian oli nähnyt viimeksi pikkulapsena.
      Hän syleili vanhempiaan ja sen jälkeen isoisäänsä.
      "Miksi sinun sanottiin kuolleen?" Lilian kysyi.
      "En voi vielä sitä kertoa." Isoisä vastasi. "En nyt."
      Lilian tyytyi vastaukseen, koska oli saanut jo tietää paljon muutakin.
      Metsän pimennosta kantautuva rasahdus sai Lilianin, kuten hänen vanhempansa ja isoisänsä varuilleen.
      Lilianin vaisto käski pakenemaan, mutta hän vain tuijotti suuntaan, josta ääni oli kuulunut.
      Kuin yhteisestä sopimuksesta he muuntautuivat takaisin susi hahmoihinsa, mikä ei tapahtunut yhtään liian aikaisin, sillä aukiolle ilmaantui yönmusta susi, joka lähestyi heitä hampaat irvessä ja kelanvihreät silmät vihaa leiskuen.
      Lilianin sudenhahmoinen isoisä seisoi paikallaan ylväästi, valkoinen turkki kuunvalossa hehkuen, Lilianin vanhemmat takanaan seisten. Lilian itse seisoi hieman sivummalla, seuraten katseellaan mustan suden jokaista liikettä.
      Musta susi huomasi Lilianin ja alkoi kierrellä tämän ympärillä matalasti muristen.
      Äkkiä musta susi perääntyi sillä, valkoisen suden rinnasta kohosi kumea murina.
      Aluksi näytti siltä, että musta susi lähtisi pois, mutta yhtäkkiä se hyökkäsi Lilianin kimppuun.
      Samassa, jokin valkea hyökkäsi sivusta suoraan mustan suden päälle, jolloin Lilian sai tilaisuuden paeta.
      Hän ei kuitenkaan paennut, vaan jäi paikalleen seisomaan ja tuijotti tappelevia susia.
      Ilman täytti ärinä ja murina, sekä silloin tällöin kuuluvat ulvahdukset, kun jompikumpi onnistui puremaan toista kipeästi.
      Hetken näytti siltä, että musta susi saisi otteen valkoisen suden kurkusta, mutta tämä onnistui kierähtämään sen leuoista ja pureutumaan mustan suden niskaan. Musta susi ulvahti tuskasta ja yritti ravistella ärisevää sutta pois selästään.
      Valkoinen susi lensi tömähtäen maahan, mustan linkuttaessa häntä koipien välissä takaisin metsään.
      Valkoinen susi nousi jaloilleen ja katsahti vielä suuntaan johon musta susi oli kadonnut.
      Sen turkissa näkyi useita verisiä haavoja ja sen toinen takatassu oli pahan näköinen.
      Valkoisen suden turkista oli lähtenyt tukuittain karvoja, mutta aukiolle jääneet muutamat mustat karvatupot kertoivat, että musta susi oli myös aika revelty.

      Taivas oli alkanut vaalentua, oli jo itse asiassa aikainen aamu.
      Lilianin vanhemmat, jotka olivat harmaiden susien hahmossa, katosivat metsään huomattuaan päivän alkavan jo valjeta.
      Vain isoisä jäi Lilianin seuraksi.
      Lilian viittasi isoisäänsä seuraamaan itseään.
      Hän ajatteli että voisi ainakin putsata haavat ja naarmut joita isoisä oli saanut.
      Näin he kulkivat peräkanaa halki metsän, jossa jo näkyi aamun merkit.
      Pian he saapuivatkin kesämökille.
      He jäivät hetkeksi pihalle kuuntelemaan heräilevien eläinten ääniä, ennen kuin menivät sisälle taloon, jossa he muuntautuivat jälleen ihmisiksi.
      "Annas kun katson noita naarmujasi." Lilian sanoi.
      Sillä välin kun Lilian oli hakemassa haavanpuhdistus ainetta ja sidetarpeita, hänen isoisänsä istahti sohvalle istumaan.
      Hän oli pitkä ja hoikka ja hänen hiuksensa olivat hopeanvalkeat. Hänen silmänsä olivat tumman ruskeat, miltei mustat ja hänen katseensa oli läpitunkeva.
      Nyt hän katseli takan reunuksella olevia kuvia, jotka nostivat mieleen hyviä muistoja jostain hyvin kaukaa.
      Hän havahtui ajatuksistaan, Lilianin tullessa huoneeseen ja laskiessa sidetarpeet ja puhdistusaineen pöydälle.
      "Lilian..." Hän sanoi.
      "Niin isoisä." Lilian sanoi, katsoen kysyvästi isoisäänsä.
      "Minun pitää kertoa sinulle eräs asia, joka minun olisi jo pitänyt kertoa aikaisemmin." Isoisä vastasi.
      Hänen äänensä, kun hän puhui oli pehmeä, matala, soinnikas ja tuntui tulevan syvältä hänen rinnastaan.
      "Mitä minun olisi pitänyt tietää jo aiemmin?" Lilian kysyi samalla, kun puhdisti isoisän haavoja ja naarmuja.
      "Se, mitä minulle ja sinun äidillesi ja isällesi tapahtui." Isoisä aloitti.
      Nyt Lilian katsoi ääneti isoisäänsä, odottaen, että tämä kertoisi. Kun Lilianista alkoi jo näyttää siltä, ettei isoisä ehkä kertoisikaan mitään, tämä aloitti hyvin mielenkiintoisen tarinan:
      ”Kun oli nuori, asuin läheisessä Withe Moonin kylässä joka sijaitsee Silver Riverin rannalla. Tämän joen yläjuoksulla kahdeksan mailin päässä Withe Moonista, sijaitsee Little Silverin kylä, josta vaimonikin löysin.
      Ja paikka jossa olimme yöllä on nimeltään Withe Stonen aukio.
      Koko tämä paikka on Withe Stone Forrest, joka sijaitsee lähellä Fang Mountainia.” Isoisä selitti. ”Mutta nyt asiaan. Niin asuin siis tuossa Withe Moonin kylässä ja kävin usein Little Silverissä tapaamassa Carrieta, sinun isoäitiäsi. Eräänä iltana kulkiessani metsän poikki johtavaa oikopolkua, jokin hyökkäsi kimppuuni. En ennättänyt kiivetä mihinkään turvaan siltä, joten se ehtikin puremaan minua. Jotenkin sain sen kimpustani ja ennätin kiivetä lähimpään puuhun. Siellä minä sitten kyyhötin ja odotin, että ärisevä elukka lähtisi pois. Pian taivas alkoikin vaaleta ja aamuhämärässä näin mikä se ärisevä olio oikein oli. Se oli sysimusta susi, luullakseni se sama, joka hyökkäsi sinunkin kimppuusi. Olen aika varma, että se on elänyt näissä metsissä iät ja ajat. En tiedä mikä, mutta jokin sai suden lähtemään ja niin minä saatoin jatkaa matkaani.
      Kyllä Carrie säikähti minut nähdessään ja selitin hänelle mitä oli tapahtunut.
      Kun ensimmäinen täysi kuu nousi, tapahtui myös ensimmäinen muutokseni, joka oli yhtä tuskallinen, kuin sinullakin.
      En kertonut Carrielle koskaan mitä täysikuun aikoihin tapahtui, en edes silloin, kuin saimme ensimmäisen tyttäremme Catherinen, sinun äitisi.
      Ja aina kun tiesin täyden kuun nousevan tulin tänne mökille, vaikka myöhemmin, kun pystyin hallitsemaan muutoksiani en enää käynyt täällä niin usein. Se oli silloin vain puuhökkeli, mutta myöhemmin, kun yritykseni alkoivat tuottaa rahaa, hommasin tämän paikan ja hiukan maata sen ympäriltä. Ja rakennutin uuden ja paremman sen vanhan hökkelin tilalle ja ristin paikan Westwood Cottageksi.” Hän lopetti kertomuksensa.
      Lilianin päässä pyöri tusinoittain kysymyksiä vailla vastauksia.
      ”Mutta kuinka vanhempani muuttuivat susiksi ja en vieläkään tajua miksi minulle uskoteltiin sinun olevan kuollut.” Hän Sanoi.
      ”No sinun äitiisi siirtyi minusta se sudeksi muuttuminen ja isästäsi en tiedä. Hän ei ole koskaan kertonut. Hekin valitsivat susielämän täällä, sillä Catherine oli vähällä paljastua kerran, joten he eivät voineet enää ottaa sitä riskiä.” Iso isä kertoi. ” Ja se että sinulle uskoteltiin minun kuolleen, johtui siitä syystä, että jotkut tahot halusivat yritykseni nimiinsä. He olivat saaneet minusta selville yhtä ja toista, jota he olisivat voineet käyttää minua vastaan, joten jätin ohjeet Bobille ja häivyin tänne mistä kukaan ei osaisi minua hakea.”
      ”Et arvaakaan kuinka paljon minuun koski kun sain kuulla sinun kuolleen.” Lilian sanoi ja halasi isoisäänsä.
      Hän oli isoisän kertoessa tarinaansa, putsannut ja paikannut tämän naarmut. Ja nyt hän huomasi olevansa kovin väsynyt.
      ”Minä taidan mennä nukkumaan.” Lilian sanoi.
      ”Voin nukkua tässä sohvalla.” Isoisä sanoi näyttäen nyt väsyneeltä ja paljon vanhemmalta kuin yleensä.
      Lilian kipusi yläkertaan ja käpertyi vuoteelleen, hänen isoisän oikaistessaan itsensä sohvalle. Lilian nukahti melkein heti ja vaipui levottomaan uneen.
      Hän oli taas aukiolla valkoisen kiven vieressä. Jossain kaukana ulvoi susilauma. Aukiolle astui susi joka näytti ikivanhalta, sen turkki oli täysin vitivalkoinen ja silmät kellertävän vihreät. Se katsoi Liliania ystävällisesti. Lilianista tuntui siltä että se halusi sanoa jotakin muttei voinut. Äkkiä ulvonta voimistui ja Lilian oli kuulevinaan sanoja ulvonnan seasta. Demonin… Voi… Kukistaa hän…Jonka suonissa virtaa susivanhempien veri… neljännessä polvessa…
      Samat sanat toistuivat, kuin se olisi ollut loitsu tai runo. Äkkiä ulvonta keskeytyi ja kun Lilian katsoi aukiota, oli valkea susi kadonnut jäljettömiin ja metsän reunasta aukiolle asteli sysimusta susi. Tällä kertaa sen silmät leimusivat verenpunaisina. Se hyökkäsi valtava kita ammollaan kohti Liliania, joka kirkaisi ja yritti suojautua. Joku tarttui häntä olkapäähän ja hän alkoi kiljua. Lilian heräsi omaan huutoonsa ja siihen, että joku seisoi hänen vuoteensa vieressä. Se oli isoisä. Isoisähän se oli tarttunut olkapäähän kun oli yrittänyt herätellä Liliania.
      ”Sinä huusit ja minä tulin katsomaan mikä sinulla oli hätänä.” Isoisä vastasi Lilianin kysymykseen.
      ”Se…Se oli vain painajainen. ”Lilian sanoi. ”Mutta yksi kumma piirre siinä oli. Muistan unesta enää vain lorun tapaisen, se meni jotenkin tähän tapaan; Demonin voi kukistaa hän, jonka suonissa virtaa susivanhempien veri neljännessä polvessa. Osaisitkohan sinä kertoa mitä tuo tarkoittaa?”
      ”Ennustus… neljännessä polvessa…hmm…” Isoisä mutisi ja meni kovin mietteliääksi.
      Hän istui pitkän tovin ääneti Lilianin sängyn laidalla. Hän mietti Lilianin unessa kuulemien sanojen merkitystä.
      ”Niin sen täytyykin olla.” Isoisä sanoi viimein. Ensin hänen ilmeensä kirkastui, mutta sitten se taas synkkeni ja hän puisti päätään.
      ”Mitä tarkoitat?” Lilian kysyi ihmeissään.
      ”Se tarkoittaa sitä, että jos tuo ennustus on oikeassa, olet sinä se, joka pystyy demonin tappamaan.” Isoisä sanoi. ”Mikä merkitsee sitä että saatat…että saatat olla vaarassa, sillä demonilla on keinonsa tuhota vastustajansa.”
      ”Mutta miten minä demonin tapan, kun en edes osaa yhtä sutta vastaan tapella.” Lilian sanoi, katsoen isoisäänsä.
      ”Kuule tyttöseni, meillä susi-ihmisillä on muitakin keinoja vahingoittaa, kuin kynnet ja hampaat.” Isoisä vastasi, hymyn kareillessa hänen huulillaan.
      ”No miten opin käyttämään noita muita keinoja?” Lilian kysyi, ihmetellen mitähän keinoja ne mahtaisivat olla.
      ”Sinulla on mahtava voima käytössäsi ja minä opetan sinua käyttämään sitä.” Isoisä vastasi.
      Tämän jälkeen isoisä meni takaisin olohuoneeseen ja oikaisi taas itsensä sohvalle. Liliankin torkahti ja nukkui unia näkemättä iltaan asti.
      Kuu olisi täysi vielä tämän iltaa, sitten olikin taas kuukausi aikaa seuraavaan täysi kuuhun.
      Lilian tassutti alakertaan, jossa isoisäkin vielä nukkui. Hän havahtui Lilianin tullessa ja nousi venytellen istumaan.
      ”Haluatko jotakin syötävää?” Lilian kysyi mennessään keittiöön, sillä hänen ainakin teki mieli jotakin syötävää ja siitä oli jo aika kauan kun hän viimeksi oli syönyt.
      Isoisä sanoi tahtovansa, joten Lilian valmisti hänellekin aterian.
      Juuri kun he olivat saaneet aterian syötyä, ulkoa kuului pitkä ulvonta, joka ei ollut yhdenkään isoisän laumaan kuuluvan suden ulvontaa. Se oli kokoontumiskutsu, vaikka kutsuja olikin laumaan kuulumaton, silti se tiesi oikean sävelen. Vaisto käski Liliania jäämään, mutta jokin voimakkaampi kutsui häntä ulos.
      Lilian ja isoisä menivät ulos muuttaen muotonsa taas susiksi. He juoksivat metsään ja aina Withe Rockille asti.
      Aukiolle saavuttuaan he huomasivat sen olevan autio. Tai niin he olettivat, kunnes valkean kiven päälle ilmestyi musta susi. Se katseli tulijoita ylenkatseellisesti ja kylmästi, silmät loistaen verenpunaisina.
      Sen kuono kurtistui paljastaen suuret valkeat hampaat ja sen rinnasta kohosi syvä murina.
      ”Mitä me nyt teemme?” Lilian ajatteli ja katsahti isoisäänsä, joka seisoi hieman sivummalla.
      ”Me poistumme nyt, ei ole vielä sinun aikasi taistella.” Isoisän ääni kaikui syvänä ja soinnikkaana Lilianin mielessä.
      He alkoivat hitaasti perääntyä metsän reunaan, ja juuri ennen kuin he katosivat metsän pimentoihin, ilmaantui jostakin paikalle lumivalkea susi. Lilian tunnisti sen, sillä oli nähnyt sen unessaan.
      ”Menkää te pois, minä hoidan tämän.” Sanoi pehmeä ääni Lilianin mielessä.
      Lilian huomasi isoisänsä nyökkäävän lumivalkealle sudelle, joten hänkin oli kuullut, mitä se sanoi. Lilian nyökkäsi myös, minkä jälkeen hän pinkaisi isoisänsä perään. Ennen lähtöään hän vielä katsahti lumivalkeaan suteen, joka nosti kuononsa kohti taivasta ja sen rinnasta kumpusi syvä valittava ulina. Ulina, joka tuntui vain paisuvan ja kiirivän lähimpiin kyliin asti.
      Lumivalkoinen susi jäi ulvomaan Lilianin jolkottaessa metsän pimentoihin.
      He palasivat takaisin mökille, jossa he muuttivat muotoaan.
      ”Läheltä piti, ettei minusta tullut entistä valittua.” Lilian sanoi ja jatkoi. ”En ollut aiemmin nähnyt sen silmiä punaisina… paitsi unessani.”
      ”Kaikkein kamalimman tapahtuminen, oli tosiaan lähellä.” Isoisäkin myönsi ja sanoi.” Se tietää, että sen aika on tullut, se näytti sinulle mikä todellisuudessa on. ”
      ”Mikä se sitten on?” Lilian kysyi.
      ”Demoni, piru, kuka tietää, mutta paha se on, sen aistin tänään ollessamme aukiolla.” Isoisä sanoi. ”Mutta niin kauan kuin se on elossa, kukaan ei ole turvassa, etenkään sinä.” Hän lisäsi ”Huomenna aloitamme sinun kouluttamisen.”
      Lilian katsoi isoisäänsä ja mietti. ’Opin varmasti taistelemaan, mutta kysymys kuuluu; Miten?’ Näine ajatuksineen hän meni nukkumaan.




      Samaan aikaan Withe Rockilla:

      Lumivalkea susi ulvoi vielä hyvän aikaa, Lilian ja hänen isoisänsä poistuttua. Musta susi näytti pelokkaalta ja punainen valo sen silmistä oli kadonnut. Se loikkasi alas kiveltä ja juoksi häntä koipienvälissä metsään.
      ’Juokse sinä vaan.’ Ajatteli Lumivalkea susi, Fèal nimeltään. ’Vielä sinä joudut sellaiseen taistoon, josta et hengissä selviä.’
      Fèal tarkoitti henkeä, joka susi tavallaan olikin.
      Fèal katosi metsään, kuin usva, työnsä tehtyään.
      Se päätti olla paikalla, kun Lilian, jonka sielunimi oli Amaràth, joka tarkoitti kohtaloa, alkaisi opiskella taistelun jaloa taitoa, isoisänsä johdolla.
      Sivumennen sanoen isoisän eli William Westwoodin sielunimi oli Alhàch joka tarkoitti tulta. Lilianin vanhempien sielunimet olivat Nénýr ja Vílíar, jotka tarkoittavat maata ja ilmaa.

      • Moon

        Joissakin kohdissa kerronta onnahti hieman, mutta asia korjattavissa. Ainakin Lilian meni liian monta kertaa nukkumaan tarinan aikana =)

        Joka tapauksessa.... jatkoa, jatkoa, jatkoa, jatkoa, jatkoa, jatkoa, jatkoa.... Tuliko selväksi? =)


      • Yavanna

        ~ KOLMAS LUKU ~
        UNI


        Lilian oli viikot töissä ja viikonloput mökillä, opetellen taistelemaan. Välistä hänestä tuntui siltä kuin joku tai jokin tarkkailisi herkeämättä, kun hän oli takapihalla isoisän kanssa.
        Fèal tosiaan seurasi tapahtumia metsän suojista. Se oli tyytyväinen, sillä Lilian kehittyi nope-asti.
        ’Pian hän on valmis koitokseen.’ Fèal ajatteli. ’Toivottavasti Amaràth selviää siitä.’

        Työpaikalla olivat Lilianin työtoverit huomanneet kuinka tämä alkoi olla poissaoleva ja syr-jään vetäytyvä, puhumattakaan siitä, että Lilian oli alkanut näyttää väsyneeltä ja laihtuneelta.
        Lilian ei kertonut tapahtumista yhdellekään työtoverille. Sillä jos he tietäisivät syyn hänen käytökseensä, niin he pitäisivät häntä todennäköisesti hulluna ja vaarallisena, mitä hän ei ollut. He ehkä ajattelisivat, että Lilian olisi suljettava mielisairaalaan. Siitä saisivat Lilianin omaisuuden havittelijat tilaisuuden iskeä. Lilianin vaiteliaisuus kuitenkin takasi sen, että mokomat korppikotkat eivät ikinä pääsisi iskemään kynsiään hänen omaisuuteen.

        Päivää ennen viikonlopun alkua Lilianin työpaikalle ilmaantui outo mies, jonka Lilian arveli olevan uusi työntekijä. Mies oli tumma, hänen hiuksensa olivat sysimustat ja iho hyvin päivettynyt. Vaikka mies olikin tumma, hänen silmänsä olivat kellanvihreät ja hänen katseensa läpitunkeva.
        Lilian katsoi miestä ja jotenkin hänestä tuntui, että oli varmasti tavannut tämän aiemminkin.
        ’Hänessä on jotain tuttua, mutten käsitä mikä se voisi olla.’ Hän ajatteli.
        Lilian huomasi ajatustensa eksyvän mieheen usein.
        Mieskin katseli Liliania usein ja pitkään.
        Sinä iltana Lilian oli myöhään töissä, mieskin oli vielä talossa. Lilian oli tulossa toimistostaan mennäkseen monistamaan muutaman paperin, jotka piti saada liitettyä erääseen mappiin. Matkalla kopiointi huoneeseen hän törmäsi mieheen sillä seurauksella, että paperit lensivät Lilianin sylistä lattialle.
        ”Anteeksi, se oli minun syyni.” Mies sanoi. ”Anna kun autan.” Hän jatkoi ja kumartui nostelemaan papereita Lilianin avuksi.
        ”Kiitoksia herra…ööö tuota.” Lilian änkytti. ”Hawkins.” Mies sanoi avuliaasti. ”Mutta, sano vain Joeksi.”
        ”Ööö… tuota hauska tutustua herra Hawkins.” Lilian sanoi. Samassa hän kuuli äänen sano-van; ”Tunnen sinut Amaràth, olemmehan jo tavanneet ennenkin.”
        Lilian katsoi hämmentyneenä ympärilleen, kuin etsien puhujaa.
        Sitten Lilian tiesi ja siirsi hitaasti katseensa Joehen.
        Hän katsoi Joen kellanvihreisiin silmiin, joissa oli kylmä ja terävä katse.
        ”Niin Amaràth.” Joe sanoi. ”Olemmehan tavanneet ennenkin.” Hän sanoi ja hänen äänensä kuulosti nyt suden murinalta.
        ”Tiedän.” Lilian sanoi ja katsoi Joeta kuin hypnotisoituna. ”Olet Gûrthá…Kuolema.”
        Tämän sanottuaan Lilian, ikään kuin heräsi unesta ja katsoi kauhistuneena Joehen, joka oli kuolema, se sysimusta susi. Gûrthá.
        Lilian perääntyi hiukan yhä tuijottaen Joehen ja pelkäsi mitä seuraavaksi tulisi käymään. Joe vain seisoi paikallaan ja katsoi Liliania, kellanvihreät silmät himmeästi loistaen. Lilian vaistosi miehestä huokuvan kylmän vihan ja kuoleman. Tämä sai Lilianin, kääntymään kannoillaan ja hän juoksi suoraan monistus huoneeseen, lukiten oven perässään.
        ”Et voi paeta minulta” Ääni Lilianin päässä sanoi. ”Löydän sinut aina…”
        Vähältä piti, ettei hän kiljaissut säikähdyksestä, kun Joe seisoi äkkiä hänen edessään.
        ”Mene pois! Jätä minut rauhaan!” Lilian huusi, muttei kuitenkaan kysynyt, kuinka tämä oli päässyt lukitun oven läpi.
        Joe vain katsoi Liliania puoleksi huvittuneena ja puoleksi tyytyväisenä.
        Lilian yritti muistella mitä isoisä oli opettanut ajatuksen voimasta ja sen käytöstä.
        Hän keskitti kaikki voimansa yhteen ajatukseen. Hän alkoi ajatuksissaan hokea kuin mantraa; ”Mene pois, mene pois, mene pois, mene pois…”
        Yhtäkkiä Joe alkoi perääntyä kasvot raivosta kalvenneina. Lilian tiesi, ettei Joe nyt pystyisi täällä vahingoittamaan häntä tai ketään muutakaan.
        Pian Joe kääntyi kannoillaan, avasi oven ja katosi. Lilian katsoi pitkän aikaa avonaista ovea kunnes uskaltautui taas liikkeelle.
        Hän monisti paperit ja palasi takaisin toimistoonsa, nyt autioita käytäviä pitkin. Lilian tiesi olevansa ainoa henkilö rakennuksessa, vartijan lisäksi.
        Hän laski paperit pöydälle, istahti tuoliinsa ja hautasi kasvonsa käsiinsä.
        Lilian tajusi, että Joen onnistuminen yrityksessään oli ollut hiuskarvan varassa.
        Lilian sai pian itsensä koottua, nappasi takkinsa ja laukkunsa ja sammutti pöytälampusta valon, paperit saisivat jäädä pöydälle odottamaan seuraavaa päivää. Hän meni ovelle ja sammutti toimistostaan valot ja sulki oven perässään.
        Lilian kulki autiota ja himmeästi valaistua käytävää kohti hissiä. Hän kuunteli tarkkaan, joka ainoan rasahduksen ja odotti Joen pomppaavan esille hetkenä minä hyvänsä ja aivan mistä hyvänsä.
        Hissiin päästyään hän huokasi helpotuksesta. Ei kestänyt kauaakaan kun hissi oli jo laskeutunut parkkitasolle. Lilian astui ulos hissistä ja käveli autonsa luokse. Hänen askeleittensa kopina kaikui autiossa parkkihallissa. Tämä sai Lilianin pelkäämään yhä enemmän vaikka hän tiesikin, että se oli vain kaiku, joka toisti hänen askeleensa.
        Lilian astui autoonsa ja ajoi hitaasti pitkin parkkihallia ja kohti uloskäyntiä. Ulos käynnillä hän sujautti oven edessä olevaan pömpeliin korttinsa ja näppäili tunnus numeronsa, minkä jälkeen kone työnsi kortin ulos, niin että Lilian sai otettua sen. Samalla hetkellä ovet alkoivat avautua hiljalleen.
        Kun ovet olivat apposen auki, Lilian ajoi ulos ja peilistä hän näki miten ovet alkoivat sulkeu-tua ja pian ne loksahtivat vaimeasti osuessaan toisiinsa ja mennessään lukkoon.
        Matka kaupungin läpi sujui hyvin, mutta kun hän kääntyi hiljaiselle metsätielle, jota pitkin hänen piti ajaa jonkin matkaa, ennen kuin kääntyi tienpätkälle, joka päättyi Westwood -kartanon portille.
        Vähän ennen tälle tielle kääntymistä, hänen autonsa eteen loikkasi musta susi. Lilian jarrutti rajusti ja vähältä piti, ettei hän suistunut tieltä metsikköön.
        Hän katsoi tielle, mutta susi oli jo kadonnut. Lilian istui pitkään autossa, sormet tiukasti puristuneina ratin ympärille ja katse ulos suuntautuneena. Hän katsoi yhä pimenevään yöhön yrittäen nähdä pienimmänkin liikkeen ja kuulla joka ikisen pienenpienen rasahduksen.
        Oli aivan hiljaista, eikä mitään näkynyt. Ei kerrassaan mitään.
        Pian Lilian alkoi rauhoittua ja hetken päästä hän käynnisti auton ja ajoi hitaasti tietä pitkin, ollen vieläkin varuillaan koko loppumatkan kartanolle.
        Hän oli onnellinen päästessään kartanolle.
        Bob ja Emma olivat vielä hereillä, heidän ikkunastaan loisti valo. He eivät osanneet mennä nukkumaan, vaan pysyivät hereillä aina siihen asti kunnes isäntäväki palaisi kotiin. Niin oli nytkin.
        Emma tuli heti ovelle kun kuuli Lilianin rapistelevan lukkoa.
        ”Hyvää iltaa Lilian Neiti.” Emma sanoi.
        ”Emma kiltti ei sinun tarvitse neiditellä minua.” Lilian sanoi ja hymyili. ”Sano vain Lilian.”
        ”Neiti.. eh, siis Lilian, on kovin myöhäisessä.” Emma sanoi ja kysyi. ”Laitanko teille hieman iltapalaa?”
        ”Tuli hieman ylitöitä.” Lilian sanoi. ”Taidan mennä nukkumaan saman…”
        Lilianin lause jäi kesken, kun hän jäi tuijottamaan ikkunaa. Hän oli nähnyt siellä verenpunaisen silmäparin.
        ”Lilian neiti, mikä teille tuli?” Emma kysyi, katsoen huolestuneena Liliania.
        ”Ei mikään, olen vain niin kovin väsynyt.” Lilian sanoi, yrittäen kuulostaa rauhalliselta. ”Niin olinhan jo sanomassa, että menen nukkumaan.”
        ”Lilian neiti on aivan kalpea.” Emma totesi itsepintaisesti ja lisäsi. ”Minä tiedän, mikä auttaa; Äidin troppi. Minä laitan sinulle sitä mukillisen, se rauhoittaa varmasti.”
        ”Kiitos kiltti Emma, mutta minä menen nyt nukkumaan.” Lilian sanoi ja katsoi taas ikkunaan.
        Ikkunasta ei näkynyt enää mitään, muuta kuin pimeää.
        Lilian alkoi kavuta hitaasti rappusia ylös, häntä oli tosiaankin alkanut väsyttää kovasti ja aivan kuin jokin puhuisi pehmeästi jotakin. Melkein liikaakin. Pian hänestä tuntui, kuin rappuset olisivat alkaneet pyöriä vinhasti, eikä hän enää pystynyt päättämään, mihin jalkansa laskea.
        Lilian seisoi paikallaan, pystymättä liikkumaan, pidellen tiukasti kiinni kaiteesta. Yhtäkkiä ote kirposi kaiteesta ja Lilian tuupertui pyörtyneenä portaisiin.

        ”Lilian neiti! Lilian neiti!” Emma huusi kauhistuneena ja ryntäsi portaikkoon lyyhistyneen Lilianin luokse. ”Bob tule auttamaan Lilian neidille sattui jotakin!”
        Pian Bob ryntäsi paikalle. ”Mitä tapahtui?” Hän kysyi ja mietti hiljaa mielessään. ’Jos Lilian neiti nyt kuolee, niin isäntä kyllä tappaa minut.’
        ”Minä en tiedä, hän vain tuupertui portaisiin.” Emma sanoi itku kurkussa. ”Meidän on saatava hänet sairaalaan ja tieto herra Westwoodille.”
        ”Jospa minä kantaisin hänet vuoteeseensa.” Bob sanoi ja näytti onnettomalta. ”Hakisitko hajusuolaa Emma kulta.” Hän sanoi vaimolleen.
        Bob nosti Lilianin syliinsä, Emman lähtiessä hakemaan hajusuolaa.
        Hän kantoi Lilianin huoneeseensa ja laski tämän varovaisesti vuoteelleen ja jäi odottamaan Emmaa, joka tulikin pian hajusuolapurkin kera. Hän avasi purkin ja vei sen Lilianin nenän alle.


      • Yavanna

        Lilian näki taas unta, hyvin todentuntuista unta. Hän käveli metsässä, kohti Withe Rockia ja kuuli kuinka joku kutsui häntä tulemaan. Pian Lilian oli Withe Rockin aukealla ja valkean kiven päällä istui susi.
        ”Miksi kutsuit minua? Mitä sinä minusta tahdot?” Lilian kysyi, katse naulittuna suteen.
        ”Koska tarvitsen sinua… Koska minun pitää tappaa sinut saadakseni rauhan.” Susi vastasi, sitten se katsoi suoraan Lilianiin vihreillä silmillään. ”Olen vaeltanut näissä metsissä liian kauan, en tahdo enää vaeltaa.” Se sanoi melkeinpä surullisella ja väsyneellä äänellä.
        ”Miten sinusta tuli tuollainen?” Lilian kysyi.
        ”Minä näytän.” Gûrthá vastasi ja sanoi. ”Tule kanssani menneisyyteen.”
        Samassa kaikki alkoi kieppua ja pyöriä, sitä kesti jonkin aikaa. Kun kiepunta lakkasi Lilian seisoi edelleenkin valkoisen kiven luona, mutta paikka näytti jotenkin erilaiselta, kuin aukio olisi suurempi ja ympärillä olevat puut jotenkin toisen näköisiä, oli yö ja täysikuu valaisi aukiota.
        Lilian kuuli polulta ääniä, ne lähenivät ja pian aukiolle saapui valkoisiin kaapuihin pukeutuneita hahmoja, druideja.
        Viimeisten druidien välissä kulki mies, jonka kädet olivat sidottuna ja hänen vaatteensa olivat kovin vanhanaikaiset, ne näyttivät olevan 100 -luvulta eKr. olevat talonpoikaisvaatteet, jotka olivat kurjassa kunnossa.
        Miehen hiukset olivat sysimustat ja silmät vihreät. Lilian tunnisti miehen siksi samaksi, jonka oli työpaikallaan nähnyt. Mies oli Joe.
        Nyt Joe näytti erilaiselta, uhmakkaalta ja hieman pelokkaalta ja hänen mustan hiuksensa oli pidemmät ja roikkuivat kasvojen edessä..
        Druidit muodostivat puoliympyrän valkoisen kiven eteen ja yksi Druideista kipusi kiven päälle. Joe työnnettiin kiven eteen.
        ”Joachim Hawkheard, olet syyllistynyt rikoksista pahimpaan, druidin murhaamiseen ja vastaat edessämme rikoksestasi.” Sanoi kivellä seisova druidi.
        ”En tiennyt hänen olevan druidi, jos olisin tiennyt, en olisi katkaissut hiuskarvaakaan hänen päästään.” Joachim sanoi. ”Olen syytön, puolustin vain itseäni, se.. hän ei ollut oma itsensä ja kävi päälleni, mutta ei ihmisenä.”
        ”Siitä päätämme me.” Vastasi druidien päämies. ”Druidit eivät koskaan kulje eläimen hahmossa, sillä heidän ei tarvitse, vain heidän henkensä kulkee eläimen hahmossa ja sitäkin erittäin harvoin.”
        ”Vannon, että Druidi Weretrix oli suden hahmossa hyökätessään kimppuuni.” Joachim sanoi ja katsoi vetoavasti muihin druideihin. ”Hänen on täytynyt sekaantua pahoihin loitsuihin. On kai sitä ennenkin tapahtunut.” Hän vetosi paikalla olijoihin.
        ”Kerran niin kävi, mutta siitä on jo satoja kuunkiertoja ja se tapahtui Druidi Dragonoxelle. Hän luki Kiellettyjen Loitsujen Kirjan mustia loitsuja, mutta emme puhu siitä, sillä kirja on hävitetty ja Dragonox aikaa sitten kuollut. Sinä sitä vastoin saat tuomiosi.” Druidi päällikkö sanoi ja levitti kädet sivuilleen ja nosti katseensa kohti kuuta ja alkoi lausua loitsua kielellä, jota Lilian ei tuntenut. Muut druidit yhtyivät loitsuun ja pian ei muuta kuulunutkaan.
        Heidän huomaamattaan, jokin musta liukui pitkin polkua äänettömästi. Se lipui druidien jalkojen lomista ja samalla hetkellä, kun kuu tuli taas pilvien takaa esiin, musta jokin kipusi pitkin Joachimia, joka alkoi kiemurrella ja huutaa tuskasta. ’Niin kuin minäkin ensimmäisen muutoksen aikana.’ Lilian ajatteli.
        Hän katseli kuinka Joachim alkoi muuttua, hänen kasvonsa venyivät, muuttuivat ja niihin kasvoi karvaa, koko hänen ruumiiseensa kasvoi karvaa, hänen kyntensä kasvoivat, kädet ja jalat muuttuivat tassuiksi ja pian hän oli susi.
        Raivoisa susi, joka hyökkäsi lähimpien druidien kimppuun ja repi riekaleiksi ne, jotka kiinni sai. Osa druideista juoksi metsään päästen karkuun ja selviten hengissä.
        Druidien päämies Felwix seisoi hievahtamatta paikallaan ja katsoi tapahtuvaa teurastusta, tätä hän ei ollut tarkoittanut tapahtuvaksi.
        Hän lausui hiljaa loitsun ja sitten hän sanoi ääneen jotakin, minkä Lilian oli kuullut kerran aiemmin ”Demonin voi kukistaa hän, jonka suonissa virtaa susivanhempien veri neljännessä polvessa.”
        ”Ennustus.” Lilian kuiskasi hiljaa.
        Musta susi hyökkäsi Felwixin kimppuun ja repi tämän kappaleiksi, minkä jälkeen se juoksi metsän pimentoihin tuomittuna kulkemaan sudenhahmossa niin kauan kunnes ennustus kävisi toteen.

        Tämän jälkeen kuvajainen alkoi taas kieppua ja kun kiepunta taas lakkasi Lilian oli taas nykyajassa ja aukiolla Joachimin kanssa. Joachimin, jonka jokin paha oli tuominnut vaeltamaan siihen asti, että ennustus toteutuisi.
        ”Niin, minussa on jokin, jota en osaa selittää ja se sanoo pitävänsä minua vankina, siihen asti, että saan viimeisenkin Druidien jälkeläisistä tapettua.” Joachim sanoi ja hetken hän näytti hyvin väsyneeltä ja onnettomalta, mutta sitten silmiin tuli taas kylmä, laskelmoiva ja terävä katse.
        ’Hyvä luoja, hän aikoo hyökätä.’ Lilian ajatteli, katsellen sutta, joka tosiaan valmistautui hyökkäämään.
        Samassa jotakin lumivalkoista häilähti puiden lomasta, se oli Fèal.
        Kun Joachim huomasi tämän hän pyyhälsi metsän pimentoihin ja Lilian jäi aukiolle seisomaan.
        Samassa hän tunsi kohoavansa, aukio katosi ja hän huomasi katselevansa Emmaa ja Bobia jolla oli hajusuolapurkki kädessään.
        ”Mitä tapahtui?” Hän kysyi ja kysymykset, sekä äskeinen unentapainen pyörivät hänen mielessään.
        ”Te pyörryitte.” Emma sanoi ja jatkoi yrittäen hymyillä. ”Me luulimme sinun kuolleen.”
        ”Taisin olla hieman ylirasittunut, mutta nyt kaikki on hyvin.” Lilian sanoi, kertomatta kuitenkaan, että häntä pelotti, ja lisäsi. ”Parempi, että lepään nyt.”
        ”Todellakin lepäät ja minä tuon sitä troppia.” Emma sanoi ja poistui Bob perässään.
        Jonkin ajan päästä Emma palasi kädessään iso mukillinen jotakin. Hän ojensi mukin Lilianille, joka maistoi siitä hiukan ja irvisti. ”Mitä tässä oikein on?” Hän kysyi.
        ”Siinä on lämmintä maitoa ja tujaus konjakkia.” Emma sanoi. ”Se on äitini reseptillä tehty, ja aina se on ainakin minua auttanut.” Hän jatkoi.
        Lilian joi mukillisensa kuuliaisesti ja kävi sitten lepäämään. Emma poistui huoneesta, kun huomasi Lilianin nukahtaneen.
        ’Meidän on parasta kertoa herra Westwoodille tästä.’ Emma ajatteli ja meni itsekin nukkumaan.


      • Yavanna
        Yavanna kirjoitti:

        Lilian näki taas unta, hyvin todentuntuista unta. Hän käveli metsässä, kohti Withe Rockia ja kuuli kuinka joku kutsui häntä tulemaan. Pian Lilian oli Withe Rockin aukealla ja valkean kiven päällä istui susi.
        ”Miksi kutsuit minua? Mitä sinä minusta tahdot?” Lilian kysyi, katse naulittuna suteen.
        ”Koska tarvitsen sinua… Koska minun pitää tappaa sinut saadakseni rauhan.” Susi vastasi, sitten se katsoi suoraan Lilianiin vihreillä silmillään. ”Olen vaeltanut näissä metsissä liian kauan, en tahdo enää vaeltaa.” Se sanoi melkeinpä surullisella ja väsyneellä äänellä.
        ”Miten sinusta tuli tuollainen?” Lilian kysyi.
        ”Minä näytän.” Gûrthá vastasi ja sanoi. ”Tule kanssani menneisyyteen.”
        Samassa kaikki alkoi kieppua ja pyöriä, sitä kesti jonkin aikaa. Kun kiepunta lakkasi Lilian seisoi edelleenkin valkoisen kiven luona, mutta paikka näytti jotenkin erilaiselta, kuin aukio olisi suurempi ja ympärillä olevat puut jotenkin toisen näköisiä, oli yö ja täysikuu valaisi aukiota.
        Lilian kuuli polulta ääniä, ne lähenivät ja pian aukiolle saapui valkoisiin kaapuihin pukeutuneita hahmoja, druideja.
        Viimeisten druidien välissä kulki mies, jonka kädet olivat sidottuna ja hänen vaatteensa olivat kovin vanhanaikaiset, ne näyttivät olevan 100 -luvulta eKr. olevat talonpoikaisvaatteet, jotka olivat kurjassa kunnossa.
        Miehen hiukset olivat sysimustat ja silmät vihreät. Lilian tunnisti miehen siksi samaksi, jonka oli työpaikallaan nähnyt. Mies oli Joe.
        Nyt Joe näytti erilaiselta, uhmakkaalta ja hieman pelokkaalta ja hänen mustan hiuksensa oli pidemmät ja roikkuivat kasvojen edessä..
        Druidit muodostivat puoliympyrän valkoisen kiven eteen ja yksi Druideista kipusi kiven päälle. Joe työnnettiin kiven eteen.
        ”Joachim Hawkheard, olet syyllistynyt rikoksista pahimpaan, druidin murhaamiseen ja vastaat edessämme rikoksestasi.” Sanoi kivellä seisova druidi.
        ”En tiennyt hänen olevan druidi, jos olisin tiennyt, en olisi katkaissut hiuskarvaakaan hänen päästään.” Joachim sanoi. ”Olen syytön, puolustin vain itseäni, se.. hän ei ollut oma itsensä ja kävi päälleni, mutta ei ihmisenä.”
        ”Siitä päätämme me.” Vastasi druidien päämies. ”Druidit eivät koskaan kulje eläimen hahmossa, sillä heidän ei tarvitse, vain heidän henkensä kulkee eläimen hahmossa ja sitäkin erittäin harvoin.”
        ”Vannon, että Druidi Weretrix oli suden hahmossa hyökätessään kimppuuni.” Joachim sanoi ja katsoi vetoavasti muihin druideihin. ”Hänen on täytynyt sekaantua pahoihin loitsuihin. On kai sitä ennenkin tapahtunut.” Hän vetosi paikalla olijoihin.
        ”Kerran niin kävi, mutta siitä on jo satoja kuunkiertoja ja se tapahtui Druidi Dragonoxelle. Hän luki Kiellettyjen Loitsujen Kirjan mustia loitsuja, mutta emme puhu siitä, sillä kirja on hävitetty ja Dragonox aikaa sitten kuollut. Sinä sitä vastoin saat tuomiosi.” Druidi päällikkö sanoi ja levitti kädet sivuilleen ja nosti katseensa kohti kuuta ja alkoi lausua loitsua kielellä, jota Lilian ei tuntenut. Muut druidit yhtyivät loitsuun ja pian ei muuta kuulunutkaan.
        Heidän huomaamattaan, jokin musta liukui pitkin polkua äänettömästi. Se lipui druidien jalkojen lomista ja samalla hetkellä, kun kuu tuli taas pilvien takaa esiin, musta jokin kipusi pitkin Joachimia, joka alkoi kiemurrella ja huutaa tuskasta. ’Niin kuin minäkin ensimmäisen muutoksen aikana.’ Lilian ajatteli.
        Hän katseli kuinka Joachim alkoi muuttua, hänen kasvonsa venyivät, muuttuivat ja niihin kasvoi karvaa, koko hänen ruumiiseensa kasvoi karvaa, hänen kyntensä kasvoivat, kädet ja jalat muuttuivat tassuiksi ja pian hän oli susi.
        Raivoisa susi, joka hyökkäsi lähimpien druidien kimppuun ja repi riekaleiksi ne, jotka kiinni sai. Osa druideista juoksi metsään päästen karkuun ja selviten hengissä.
        Druidien päämies Felwix seisoi hievahtamatta paikallaan ja katsoi tapahtuvaa teurastusta, tätä hän ei ollut tarkoittanut tapahtuvaksi.
        Hän lausui hiljaa loitsun ja sitten hän sanoi ääneen jotakin, minkä Lilian oli kuullut kerran aiemmin ”Demonin voi kukistaa hän, jonka suonissa virtaa susivanhempien veri neljännessä polvessa.”
        ”Ennustus.” Lilian kuiskasi hiljaa.
        Musta susi hyökkäsi Felwixin kimppuun ja repi tämän kappaleiksi, minkä jälkeen se juoksi metsän pimentoihin tuomittuna kulkemaan sudenhahmossa niin kauan kunnes ennustus kävisi toteen.

        Tämän jälkeen kuvajainen alkoi taas kieppua ja kun kiepunta taas lakkasi Lilian oli taas nykyajassa ja aukiolla Joachimin kanssa. Joachimin, jonka jokin paha oli tuominnut vaeltamaan siihen asti, että ennustus toteutuisi.
        ”Niin, minussa on jokin, jota en osaa selittää ja se sanoo pitävänsä minua vankina, siihen asti, että saan viimeisenkin Druidien jälkeläisistä tapettua.” Joachim sanoi ja hetken hän näytti hyvin väsyneeltä ja onnettomalta, mutta sitten silmiin tuli taas kylmä, laskelmoiva ja terävä katse.
        ’Hyvä luoja, hän aikoo hyökätä.’ Lilian ajatteli, katsellen sutta, joka tosiaan valmistautui hyökkäämään.
        Samassa jotakin lumivalkoista häilähti puiden lomasta, se oli Fèal.
        Kun Joachim huomasi tämän hän pyyhälsi metsän pimentoihin ja Lilian jäi aukiolle seisomaan.
        Samassa hän tunsi kohoavansa, aukio katosi ja hän huomasi katselevansa Emmaa ja Bobia jolla oli hajusuolapurkki kädessään.
        ”Mitä tapahtui?” Hän kysyi ja kysymykset, sekä äskeinen unentapainen pyörivät hänen mielessään.
        ”Te pyörryitte.” Emma sanoi ja jatkoi yrittäen hymyillä. ”Me luulimme sinun kuolleen.”
        ”Taisin olla hieman ylirasittunut, mutta nyt kaikki on hyvin.” Lilian sanoi, kertomatta kuitenkaan, että häntä pelotti, ja lisäsi. ”Parempi, että lepään nyt.”
        ”Todellakin lepäät ja minä tuon sitä troppia.” Emma sanoi ja poistui Bob perässään.
        Jonkin ajan päästä Emma palasi kädessään iso mukillinen jotakin. Hän ojensi mukin Lilianille, joka maistoi siitä hiukan ja irvisti. ”Mitä tässä oikein on?” Hän kysyi.
        ”Siinä on lämmintä maitoa ja tujaus konjakkia.” Emma sanoi. ”Se on äitini reseptillä tehty, ja aina se on ainakin minua auttanut.” Hän jatkoi.
        Lilian joi mukillisensa kuuliaisesti ja kävi sitten lepäämään. Emma poistui huoneesta, kun huomasi Lilianin nukahtaneen.
        ’Meidän on parasta kertoa herra Westwoodille tästä.’ Emma ajatteli ja meni itsekin nukkumaan.

        ~ NELJÄS LUKU ~
        KIELLETTYJEN LOITSUJEN KIRJA


        Lilian heräsi siihen, että aurinko paistoi suoraan hänen kasvoihinsa. Hän nousi istumaan ja venytteli. Lilian muisti illan tapahtumat ja sen oudon todentuntuisen unen, jonka oli nähnyt, pyörryttyään portaissa.
        ’Minun on autettava Joachimia.’ Lilian ajatteli. ’Hän on syytön, se varjo tai mikä lie se onkin, on saatava jotenkin pois hänen kimpustaan.’
        Näitä miettiessään hän oli noussut ylös vuoteeltaan ja pukeutunut.
        Lilian meni alas keittiöön, missä Bob ja Emma jo olivat, myös Isoisä istui pöydän ääressä jutellen heidän kanssaan. Hän oli kai tullut yöllä. Keskustelu taukosi Lilianin astuttua keittiöön.
        Emma nousi ylös laittaakseen Lilianille kahvia ja paahtoleipää. ”Istu vain Emma, minä laitan itse aamiaiseni.” Lilian sanoi ja hymyili Emmalle. ”Mistäs te keskustelitte?” Lilian kysyi kääntyen isoisänsä puoleen.
        ”Sinun eilisiltaisesta pyörtymisestäsi.” Isoisä vastasi.
        ”Pyörryttyäni minä näin oudon todentuntuista unta.” Lilian sanoi.
        Hän kertoi unen alusta loppuun asti, isoisän tehdessä välillä tarkentavia kysymyksiä. Sitten isoisä oli pitkään vaiti, hän mietti. Hänen kasvoillaan oli vakava ja huolestunut ilme.
        ”Hän näytti sinulle, kuinka hän muuttui sellaiseksi kuin on…” Isoisä sanoi puoliääneen.
        ”Niin ja minä uskon, että hän on syytön.” Lilian sanoi.
        ”Miksi niin uskot?” Isoisä kysyi.
        ”Koska näin miten, jokin musta kävi hänen kimppuunsa ja asettui häneen ja kun hän muuttui sudeksi, oli hänen muutoksensa tuskallinen niin kuin meillä muillakin.” Lilian sanoi. ”Tai siltä se ainakin näytti, sillä hänen kasvonsa vääristyivät tuskasta ja hän kouristeli samalla tavoin kuin minäkin ensimmäisen muutoksen aikaan.”
        ”Mutta mistä se jokin on lähtöisin?” Isoisä sanoi.
        ”Muistan, että unessani puhuttiin eräästä Druidista, joka oli lukenut Kiellettyjen Loitsujen Kirjaa ja oli sittemmin kadonnut tai tuhottu, eivätkä muut Druidit enää halunneet puhua hänestä, koska hän oli kai jotenkin mennyt Druidien mielestä väärään suuntaan, lukiessaan Kiellettyjen Loitsujen Kirjan pimeitä oppeja.” Lilian sanoi ja kysyi sitten. ”Miten sen varjon saisi pois Joachimin kimpusta?”
        ”Minä en sitä osaa sanoa, mutta ehkäpä Fèal osaisi meitä auttaa.” Isoisä sanoi mietteliäänä. ”Mutta toisaalta Joachim on ollut liian kauan tuon varjon vallassa, joten siitä eroon pääseminen ei ole helppoa.”
        ”Entä jos Kiellettyjen Loitsujen Kirja löytyisi? Voisiko siitä olla apua?” Lilian pohti ääneen. ”Siitä pahuksen kirjastahan kaikki oikeastaan alkoi.”
        ”Meidän on parasta painua Westwood Cottageen, sieltä käsin on helppo saada yhteys Féaliin.” Isoisä sanoi.
        ”Hyvä.” Lilian sanoi.
        ”Voi kuitenkin olla vaikeata saada tuo varjo pois Joachimin kimpusta, sillä hän on ollut sen alaisena aivan liian kauan.” Isoisä sanoi.
        He olivat keskustellessaan saaneet aamiaisensa syötyä ja Emma oli alkanut keräilemään tavaroita pois pöydältä.
        ”Olisi parasta mennä jo tänään mökille.” Isoisä sanoi.
        Lilian nyökkäsi ja nousi pöydästä. Iso isä nousi myös pöydästä ja he molemmat kiiruhtivat autolle.
        Pian he olivat matkalla kohti Westwood Cottagea. He eivät juuri keskustelleet asiasta matkalla, sillä kummallakin oli paljon ajateltavaa.

        Oli jo melkein yö, kun he pääsivät perille. Lilian parkkeerasi auton pihalle ja he kumpikin nousivat autosta ja venyttelivät pitkän matkan aikana puutuneita jäseniään. Sen jälkeen he suuntasivat kohti metsän reunaa jossa usva pyörteili puunrunkojen ympärillä.
        Metsän reunaan päästessään he olivat jo muuttuneet susiksi.
        He juoksivat halki usvaisen metsän, kunnes saapuivat aukiolle. Lilianin isoisä asteli kivelle. Hän seisoi kivellä hetken vaiti ja katseli metsän reunaa, jossa ohut usva yhä pyörteili puiden lomassa. Sitten hän nosti kuononsa kohti taivasta ja aloitti kutsunsa. Ääni tuntui paisuvan ja se kiiri lähimpiin kyliin asti herätellen niiden asukkaita unestaan.
        Jonkin ajan päästä hän lopetti ulvonnan ja katsoi taas metsänreunaa. Ensin siellä ei näkynyt muuta kuin usvaa, mutta sitten usvasta astui esille lumenvalkea susi, Fèal.
        Fèal asteli aukiolle äänettömin askelin, hohtaen himmeästi kuin usva.
        ”Kutsuit minua.” Hän sanoi ja katsoi Isoisää.
        ”Niin.” Isoisä vastasi ja laskeutui alas kiveltä. ”Tarvitsemme neuvojasi, löytääksemme Kiellettyjen Loitsujen Kirjan.” Hän sanoi astellessaan lähemmäksi Fèalia.
        ”Se on tuhottu.” Fèal sanoi.
        ”Niin sinä sanot.” Lilian puuttui puheeseen. ”Mutta luulen, ettet puhu totta.”
        ”Oli kirja tuhottu eli ei, niin silti en siitä puhuisi, saati sitten kertoisi sen olinpaikkaa, koska se saa vain pahaa aikaan joutuessaan vääriin käsiin.” Fèal sanoi. ”Olen ollut todistamassa sen aikaan saannoksia ja kuinka se tuhosi erään harhaan joutuneen Druidin.”
        ”Tiedän.” Lilian vastasi. ”Gûrthá näytti minulle sen yön jolloin hän joutui varjon alistamaksi.”
        Fèalin kulmat kohosi ja hän katsoi tarkkaan Liliania. ”Näytti. Milloin?” Hän kysyi.
        ”Viimeyönä, kun pyörryin kartanomme portaissa.” Lilian vastasi. ”Joachim on syytön ja nyt varjon alistama, hän toimii sen käskyjen mukaan.”
        ”Joachim on ollut jo liian kauan sen vallassa.” Fèal sanoi. ”Jos saamme varjon tuhottua, Joachim saattaa kuolla.”
        ”Niin, mutta ehkä hänkin haluaa rauhan.” Lilian sanoi.
        ”Käyn hakemassa tuon kirjan itse, jos kerrot sen sijainnin.” Isoisä sanoi ja lisäsi. ”Tuosta kirjasta kaikki on lähtöisin ja siihen kaiken pitää päättyäkin.”
        ”Olen edelleenkin toista mieltä.” Fèal sanoi. ”Mutta jos todellakin saatte varjon tuhottua, on kirjakin tuhottava, jottei se joudu enää koskaan vääriin käsiin.”
        ”Voit luottaa siihen, että tuhoan kirjan heti kun varjo tai mikä ikinä onkin Joachimin kimpussa, on poissa.” Iso isä sanoi.
        ”Mene siis Fang Mountainiin (Hammas Vuorelle) ja etsi sen luolista.” Fèal sanoi.
        Tämän sanottuaan Fèal asteli takaisin metsään ja katosi usvan sekaan, kuin olisi itsekin ollut pelkkää usvaa.
        Lilian oli poistumassa isoisänsä kanssa metsään, kun usvan seasta hyökkäsi jotain mustaa niin nopeasti ja niin voimallisesti, että isoisä lensi päin kiveä ja jäi sen juureen makaamaan, kiveen oli jäänyt punainen juova, siihen mihin isoisä oli lentänyt ja valahtanut alas.
        Lilian ehti mikä heidän kimppuunsa oli hyökännyt ja huusi: ”JOACHIM EI!!”
        Mutta liian myöhäistä, tämä oli jo puolitajuttoman Isoisän kimpussa. Joachim, vai olikohan se nyt enemmänkin tuo varjo, Gûrthá, repi ja raateli maassa makaavaa puolustuskyvytöntä sutta. Yhtä pian, kuin Joachim oli tullut, yhtä nopeasti hän katosi takaisin metsään, jättäen vertavaluvan suden makaamaan kiven viereen.
        Lilian seisoi typertyneenä paikallaan hetken enne kuin meni isoisänsä luokse.
        ”Isoisä.” Lilian kuiskasi hiljaa, melkein itkien.
        ”Lilian…” Kuului Isoisän ääni hiljaa. ”Hae… sinä… se… kirja…Minä…en… pysty…” Sitten oli aivan hiljaista.
        ”EIEIEI!! Sinä et saa kuolla!!” Lilian huusi, kamppaillen itkua vastaan.
        Susi, joka makasi maassa, alkoi hiljalleen muuttua ihmiseksi. Pian se oli kokonaan muuttunut iäkkääksi mieheksi, jonka kaula oli revelty auki.
        Lilian nosti kuononsa kohti taivasta ja ulvoi sinne tuskansa ja surunsa. Hän itki ja hänen ulvontansa kiiri ympäri metsää ja herätti taas kyläläiset.
        Pian aukiolle ilmestyi susia ja myös Fèal palasi takaisin näyttäen hyvin murheelliselta. Hän tiesi jo mitä oli tapahtunut.
        ”Johtajasusi on kuollut.” Lilian sanoi hiljaa.
        Tämän kuullessaan paikalle tulleet sudet nostivat kuononsa kohti taivaalle ja ulvoivat viimeisen laulun johtajalle. Lilian yhtyi tähän lauluun suru sydämessään.
        Tämä laulu kuului läheisiin kyliinkin ja sai sen hereillä olevat asukkaat tuntemaan itsensä hyvin murheellisiksi, sillä niin voimakas oli susien surulaulu.

        Kun sudet lopettivat ulvonnan, muutamat heistä muuntautuivat ihmishahmoihinsa, mukaan lukien Lilianin vanhemmat ja Lilian itse. Myös Fèal muuntautui ihmishahmoonsa.
        He kantoivat Lilianin Isoisän ruumiin paikkaan, johon muutkin johtajasudet oli haudattu.
        He laskivat varovasti johtajansa syvennykseen ja kasasivat kiviä syvennyksen päälle, jotteivät muut villieläimet pääsisi johtajan ruumiiseen käsiksi.
        Tämän jälkeen ihmisiksi muuntautuneet ottivat jälleen suden hahmon ja he virittivät surulaulun vielä kerran. Kun sen viimeisetkin surulliset säkeet oli ulvottu, sudet katosivat metsään yksi toisensa jälkeen, vain Lilian, hänen vanhempansa ja Fèal jäivät paikalle.
        He kaikki olivat hyvin hiljaa, sillä raskas oli heidän taakkansa.
        ”On parasta, että saatamme sinut kotiisi ja vanhempasi saavat jäädä seuraksesi ja suojaksesi.” Fèal sanoi. Sen jälkeen Fèal katosi pimeyteen ja Lilian vanhempineen lähti astelemaan kohti Westwood Cottagea.

        Kun he pääsivät mökin pihalle, he muuntautuivat ihmishahmoihinsa ja kävelivät hiljaisuuden vallitessa mökkiin sisälle.
        Lilian Juoksi suoraan yläkertaan ja omaan huoneeseen, paiskaten oven perässään kiinni. Sen jälkeen hän heittäytyi sängylle ja kyyneleet saivat vallan.
        Lilian itki. Hän itki niin kauan, että nukahti itkuunsa ja vaipui jälleen levottomaan uneen.

        Hän näki unta, että oli jälleen aukiolla kiven vieressä, mutta hän ei ollut yksin. Aukiolla seisoi joku. Joku joka oli pitkä ja hoikka. Joku jolla oli hopeanvalkoiset hiukset pippurinmustat silmät ja tummat kulmakarvat, jotka saivat hänet näyttämään hieman jöröltä.
        Se oli…”Isoisä!” Lilian huudahti ja oli niin onnellinen. Hän ei ollutkaan kuollut. Lilian juoksi isoisänsä luokse ja halasi tätä. Isoisä vastasi halaukseen.
        ”Luulin, että sinä kuolit.” Lilian sanoi ja katsoi isoisänsä vakaviin kasvoihin.
        ”Niin kuolinkin, mutta viivyn täällä vielä tämän hetken.” Isoisä sanoi hiljaa.
        Lilian vetäytyi kauemmaksi isoisästään, katsoen suoraan tämän silmiin. Lilian tunsi kyyneleiden kihoavan taas silmiinsä. ”Miksi teet näin?” Lilian kysyi.
        ”Koska tahdoin vielä nähdä sinut ennen kuin menen.” Isoisä sanoi. ”Muistathan hakea kirjan?” Hän kysyi vielä.
        ”Muistan.” Lilian sanoi kyynelten valuessa pitkin poskia.
        Isoisä kaappasi Lilianin syliinsä ja halasi tätä, niin kuin silloin joskus, kun Lilian oli ollut vielä pikkutyttö.
        Isoisän silmäkulmassa kimmelsi jotakin, jonka hän pyyhkäisi nopeasti pois.
        Juuri ennen kuin Lilian heräsi, hän kuuli kun isoisä sanoi hiljaa. ”Olet minulle rakas.”

        Lilianin posket olivat kosteat kyynelistä ja silmät olivat itkusta turvonneet. Mutta hän tunsi olonsa paremmaksi, sillä hän tiesi nyt, että isoisällä oli hyvä olla. Vielä hereillä ollessaankin hän oli kuulevinaan jostain hyvin kaukaa isoisän tumman äänen. ”Olen aina lähelläsi.” Se sai Lilianin tuntemaan itsensä, vieläkin paremmaksi.
        Hän painoi päänsä tyynylle ja nukahti rauhalliseen uneen ja vielä unen horteessakin, hän oli kuulevinaan sanat ”Olen sinun sydämessäsi.”
        Lilian nukkui pitkälle seuraavaan päivään asti unia näkemättä.
        Herätessään hän tunsi itsensä iloisemmaksi, kuin painava taakka olisi nostettu pois hänen harteiltaan.

        Lilian laskeutui portaat alas ja meni olohuoneeseen, jossa hänen vanhempansa olivat.
        He, Catherine ja Daniel istuivat sohvalla, ja katsahtivat ovelle, kuullessaan Lilianin tulevan.
        Lilian katsoi vanhempiensa vakavia kasvoja. Catherinekin oli itkenyt, siitä kertoivat kyynelten jättämät juovat hänen poskillaan.
        ”Äiti, Isä.” Lilian sanoi hiljaa. ”Isoisä ilmaantui uneeni ja hän kertoi kaiken olevan hyvin.”
        Catherine katsoi tyttäreensä pippurinmustilla silmillään, kuin ei olisi uskonut kuulemaansa, mutta pian hänen katseensa kirkastui ja vaisu hymy nousi hänen huulilleen.
        Catherinenkin hiukset olivat sysimustat ja valuivat välkehtivinä laineina pitkin olkapäitä. Tosin hiuksiin oli jo tullut harmaita raitoja iän myötä, mutta se sai hänen hiuksensa näyttämään kauniilta.
        ”Meidän pitää kutsua lauma koolle tänä yönä.” Lilian sanoi. ”Sillä minä lähden hammasvuorille ja Joachimille pitää järjestää muuta puuhaa, niin ettei hän ehdi perääni.”
        Catherine ja Daniel nyökkäsivät.
        Tämän jälkeen Lilian halasi vanhempiaan.
        ”Minulla on ollut ikävä teitä.” Hän sanoi. ”Ja minulla on yhä ikävä isoisää.”

        Siinä he istuivat pitkän aikaa sohvalla jutellen keskenään. Lilian kertoi omasta elämästään vanhemmilleen ja hänen vanhempansa kertoivat omat tarinansa Lilianille.


      • Yavanna
        Yavanna kirjoitti:

        ~ NELJÄS LUKU ~
        KIELLETTYJEN LOITSUJEN KIRJA


        Lilian heräsi siihen, että aurinko paistoi suoraan hänen kasvoihinsa. Hän nousi istumaan ja venytteli. Lilian muisti illan tapahtumat ja sen oudon todentuntuisen unen, jonka oli nähnyt, pyörryttyään portaissa.
        ’Minun on autettava Joachimia.’ Lilian ajatteli. ’Hän on syytön, se varjo tai mikä lie se onkin, on saatava jotenkin pois hänen kimpustaan.’
        Näitä miettiessään hän oli noussut ylös vuoteeltaan ja pukeutunut.
        Lilian meni alas keittiöön, missä Bob ja Emma jo olivat, myös Isoisä istui pöydän ääressä jutellen heidän kanssaan. Hän oli kai tullut yöllä. Keskustelu taukosi Lilianin astuttua keittiöön.
        Emma nousi ylös laittaakseen Lilianille kahvia ja paahtoleipää. ”Istu vain Emma, minä laitan itse aamiaiseni.” Lilian sanoi ja hymyili Emmalle. ”Mistäs te keskustelitte?” Lilian kysyi kääntyen isoisänsä puoleen.
        ”Sinun eilisiltaisesta pyörtymisestäsi.” Isoisä vastasi.
        ”Pyörryttyäni minä näin oudon todentuntuista unta.” Lilian sanoi.
        Hän kertoi unen alusta loppuun asti, isoisän tehdessä välillä tarkentavia kysymyksiä. Sitten isoisä oli pitkään vaiti, hän mietti. Hänen kasvoillaan oli vakava ja huolestunut ilme.
        ”Hän näytti sinulle, kuinka hän muuttui sellaiseksi kuin on…” Isoisä sanoi puoliääneen.
        ”Niin ja minä uskon, että hän on syytön.” Lilian sanoi.
        ”Miksi niin uskot?” Isoisä kysyi.
        ”Koska näin miten, jokin musta kävi hänen kimppuunsa ja asettui häneen ja kun hän muuttui sudeksi, oli hänen muutoksensa tuskallinen niin kuin meillä muillakin.” Lilian sanoi. ”Tai siltä se ainakin näytti, sillä hänen kasvonsa vääristyivät tuskasta ja hän kouristeli samalla tavoin kuin minäkin ensimmäisen muutoksen aikaan.”
        ”Mutta mistä se jokin on lähtöisin?” Isoisä sanoi.
        ”Muistan, että unessani puhuttiin eräästä Druidista, joka oli lukenut Kiellettyjen Loitsujen Kirjaa ja oli sittemmin kadonnut tai tuhottu, eivätkä muut Druidit enää halunneet puhua hänestä, koska hän oli kai jotenkin mennyt Druidien mielestä väärään suuntaan, lukiessaan Kiellettyjen Loitsujen Kirjan pimeitä oppeja.” Lilian sanoi ja kysyi sitten. ”Miten sen varjon saisi pois Joachimin kimpusta?”
        ”Minä en sitä osaa sanoa, mutta ehkäpä Fèal osaisi meitä auttaa.” Isoisä sanoi mietteliäänä. ”Mutta toisaalta Joachim on ollut liian kauan tuon varjon vallassa, joten siitä eroon pääseminen ei ole helppoa.”
        ”Entä jos Kiellettyjen Loitsujen Kirja löytyisi? Voisiko siitä olla apua?” Lilian pohti ääneen. ”Siitä pahuksen kirjastahan kaikki oikeastaan alkoi.”
        ”Meidän on parasta painua Westwood Cottageen, sieltä käsin on helppo saada yhteys Féaliin.” Isoisä sanoi.
        ”Hyvä.” Lilian sanoi.
        ”Voi kuitenkin olla vaikeata saada tuo varjo pois Joachimin kimpusta, sillä hän on ollut sen alaisena aivan liian kauan.” Isoisä sanoi.
        He olivat keskustellessaan saaneet aamiaisensa syötyä ja Emma oli alkanut keräilemään tavaroita pois pöydältä.
        ”Olisi parasta mennä jo tänään mökille.” Isoisä sanoi.
        Lilian nyökkäsi ja nousi pöydästä. Iso isä nousi myös pöydästä ja he molemmat kiiruhtivat autolle.
        Pian he olivat matkalla kohti Westwood Cottagea. He eivät juuri keskustelleet asiasta matkalla, sillä kummallakin oli paljon ajateltavaa.

        Oli jo melkein yö, kun he pääsivät perille. Lilian parkkeerasi auton pihalle ja he kumpikin nousivat autosta ja venyttelivät pitkän matkan aikana puutuneita jäseniään. Sen jälkeen he suuntasivat kohti metsän reunaa jossa usva pyörteili puunrunkojen ympärillä.
        Metsän reunaan päästessään he olivat jo muuttuneet susiksi.
        He juoksivat halki usvaisen metsän, kunnes saapuivat aukiolle. Lilianin isoisä asteli kivelle. Hän seisoi kivellä hetken vaiti ja katseli metsän reunaa, jossa ohut usva yhä pyörteili puiden lomassa. Sitten hän nosti kuononsa kohti taivasta ja aloitti kutsunsa. Ääni tuntui paisuvan ja se kiiri lähimpiin kyliin asti herätellen niiden asukkaita unestaan.
        Jonkin ajan päästä hän lopetti ulvonnan ja katsoi taas metsänreunaa. Ensin siellä ei näkynyt muuta kuin usvaa, mutta sitten usvasta astui esille lumenvalkea susi, Fèal.
        Fèal asteli aukiolle äänettömin askelin, hohtaen himmeästi kuin usva.
        ”Kutsuit minua.” Hän sanoi ja katsoi Isoisää.
        ”Niin.” Isoisä vastasi ja laskeutui alas kiveltä. ”Tarvitsemme neuvojasi, löytääksemme Kiellettyjen Loitsujen Kirjan.” Hän sanoi astellessaan lähemmäksi Fèalia.
        ”Se on tuhottu.” Fèal sanoi.
        ”Niin sinä sanot.” Lilian puuttui puheeseen. ”Mutta luulen, ettet puhu totta.”
        ”Oli kirja tuhottu eli ei, niin silti en siitä puhuisi, saati sitten kertoisi sen olinpaikkaa, koska se saa vain pahaa aikaan joutuessaan vääriin käsiin.” Fèal sanoi. ”Olen ollut todistamassa sen aikaan saannoksia ja kuinka se tuhosi erään harhaan joutuneen Druidin.”
        ”Tiedän.” Lilian vastasi. ”Gûrthá näytti minulle sen yön jolloin hän joutui varjon alistamaksi.”
        Fèalin kulmat kohosi ja hän katsoi tarkkaan Liliania. ”Näytti. Milloin?” Hän kysyi.
        ”Viimeyönä, kun pyörryin kartanomme portaissa.” Lilian vastasi. ”Joachim on syytön ja nyt varjon alistama, hän toimii sen käskyjen mukaan.”
        ”Joachim on ollut jo liian kauan sen vallassa.” Fèal sanoi. ”Jos saamme varjon tuhottua, Joachim saattaa kuolla.”
        ”Niin, mutta ehkä hänkin haluaa rauhan.” Lilian sanoi.
        ”Käyn hakemassa tuon kirjan itse, jos kerrot sen sijainnin.” Isoisä sanoi ja lisäsi. ”Tuosta kirjasta kaikki on lähtöisin ja siihen kaiken pitää päättyäkin.”
        ”Olen edelleenkin toista mieltä.” Fèal sanoi. ”Mutta jos todellakin saatte varjon tuhottua, on kirjakin tuhottava, jottei se joudu enää koskaan vääriin käsiin.”
        ”Voit luottaa siihen, että tuhoan kirjan heti kun varjo tai mikä ikinä onkin Joachimin kimpussa, on poissa.” Iso isä sanoi.
        ”Mene siis Fang Mountainiin (Hammas Vuorelle) ja etsi sen luolista.” Fèal sanoi.
        Tämän sanottuaan Fèal asteli takaisin metsään ja katosi usvan sekaan, kuin olisi itsekin ollut pelkkää usvaa.
        Lilian oli poistumassa isoisänsä kanssa metsään, kun usvan seasta hyökkäsi jotain mustaa niin nopeasti ja niin voimallisesti, että isoisä lensi päin kiveä ja jäi sen juureen makaamaan, kiveen oli jäänyt punainen juova, siihen mihin isoisä oli lentänyt ja valahtanut alas.
        Lilian ehti mikä heidän kimppuunsa oli hyökännyt ja huusi: ”JOACHIM EI!!”
        Mutta liian myöhäistä, tämä oli jo puolitajuttoman Isoisän kimpussa. Joachim, vai olikohan se nyt enemmänkin tuo varjo, Gûrthá, repi ja raateli maassa makaavaa puolustuskyvytöntä sutta. Yhtä pian, kuin Joachim oli tullut, yhtä nopeasti hän katosi takaisin metsään, jättäen vertavaluvan suden makaamaan kiven viereen.
        Lilian seisoi typertyneenä paikallaan hetken enne kuin meni isoisänsä luokse.
        ”Isoisä.” Lilian kuiskasi hiljaa, melkein itkien.
        ”Lilian…” Kuului Isoisän ääni hiljaa. ”Hae… sinä… se… kirja…Minä…en… pysty…” Sitten oli aivan hiljaista.
        ”EIEIEI!! Sinä et saa kuolla!!” Lilian huusi, kamppaillen itkua vastaan.
        Susi, joka makasi maassa, alkoi hiljalleen muuttua ihmiseksi. Pian se oli kokonaan muuttunut iäkkääksi mieheksi, jonka kaula oli revelty auki.
        Lilian nosti kuononsa kohti taivasta ja ulvoi sinne tuskansa ja surunsa. Hän itki ja hänen ulvontansa kiiri ympäri metsää ja herätti taas kyläläiset.
        Pian aukiolle ilmestyi susia ja myös Fèal palasi takaisin näyttäen hyvin murheelliselta. Hän tiesi jo mitä oli tapahtunut.
        ”Johtajasusi on kuollut.” Lilian sanoi hiljaa.
        Tämän kuullessaan paikalle tulleet sudet nostivat kuononsa kohti taivaalle ja ulvoivat viimeisen laulun johtajalle. Lilian yhtyi tähän lauluun suru sydämessään.
        Tämä laulu kuului läheisiin kyliinkin ja sai sen hereillä olevat asukkaat tuntemaan itsensä hyvin murheellisiksi, sillä niin voimakas oli susien surulaulu.

        Kun sudet lopettivat ulvonnan, muutamat heistä muuntautuivat ihmishahmoihinsa, mukaan lukien Lilianin vanhemmat ja Lilian itse. Myös Fèal muuntautui ihmishahmoonsa.
        He kantoivat Lilianin Isoisän ruumiin paikkaan, johon muutkin johtajasudet oli haudattu.
        He laskivat varovasti johtajansa syvennykseen ja kasasivat kiviä syvennyksen päälle, jotteivät muut villieläimet pääsisi johtajan ruumiiseen käsiksi.
        Tämän jälkeen ihmisiksi muuntautuneet ottivat jälleen suden hahmon ja he virittivät surulaulun vielä kerran. Kun sen viimeisetkin surulliset säkeet oli ulvottu, sudet katosivat metsään yksi toisensa jälkeen, vain Lilian, hänen vanhempansa ja Fèal jäivät paikalle.
        He kaikki olivat hyvin hiljaa, sillä raskas oli heidän taakkansa.
        ”On parasta, että saatamme sinut kotiisi ja vanhempasi saavat jäädä seuraksesi ja suojaksesi.” Fèal sanoi. Sen jälkeen Fèal katosi pimeyteen ja Lilian vanhempineen lähti astelemaan kohti Westwood Cottagea.

        Kun he pääsivät mökin pihalle, he muuntautuivat ihmishahmoihinsa ja kävelivät hiljaisuuden vallitessa mökkiin sisälle.
        Lilian Juoksi suoraan yläkertaan ja omaan huoneeseen, paiskaten oven perässään kiinni. Sen jälkeen hän heittäytyi sängylle ja kyyneleet saivat vallan.
        Lilian itki. Hän itki niin kauan, että nukahti itkuunsa ja vaipui jälleen levottomaan uneen.

        Hän näki unta, että oli jälleen aukiolla kiven vieressä, mutta hän ei ollut yksin. Aukiolla seisoi joku. Joku joka oli pitkä ja hoikka. Joku jolla oli hopeanvalkoiset hiukset pippurinmustat silmät ja tummat kulmakarvat, jotka saivat hänet näyttämään hieman jöröltä.
        Se oli…”Isoisä!” Lilian huudahti ja oli niin onnellinen. Hän ei ollutkaan kuollut. Lilian juoksi isoisänsä luokse ja halasi tätä. Isoisä vastasi halaukseen.
        ”Luulin, että sinä kuolit.” Lilian sanoi ja katsoi isoisänsä vakaviin kasvoihin.
        ”Niin kuolinkin, mutta viivyn täällä vielä tämän hetken.” Isoisä sanoi hiljaa.
        Lilian vetäytyi kauemmaksi isoisästään, katsoen suoraan tämän silmiin. Lilian tunsi kyyneleiden kihoavan taas silmiinsä. ”Miksi teet näin?” Lilian kysyi.
        ”Koska tahdoin vielä nähdä sinut ennen kuin menen.” Isoisä sanoi. ”Muistathan hakea kirjan?” Hän kysyi vielä.
        ”Muistan.” Lilian sanoi kyynelten valuessa pitkin poskia.
        Isoisä kaappasi Lilianin syliinsä ja halasi tätä, niin kuin silloin joskus, kun Lilian oli ollut vielä pikkutyttö.
        Isoisän silmäkulmassa kimmelsi jotakin, jonka hän pyyhkäisi nopeasti pois.
        Juuri ennen kuin Lilian heräsi, hän kuuli kun isoisä sanoi hiljaa. ”Olet minulle rakas.”

        Lilianin posket olivat kosteat kyynelistä ja silmät olivat itkusta turvonneet. Mutta hän tunsi olonsa paremmaksi, sillä hän tiesi nyt, että isoisällä oli hyvä olla. Vielä hereillä ollessaankin hän oli kuulevinaan jostain hyvin kaukaa isoisän tumman äänen. ”Olen aina lähelläsi.” Se sai Lilianin tuntemaan itsensä, vieläkin paremmaksi.
        Hän painoi päänsä tyynylle ja nukahti rauhalliseen uneen ja vielä unen horteessakin, hän oli kuulevinaan sanat ”Olen sinun sydämessäsi.”
        Lilian nukkui pitkälle seuraavaan päivään asti unia näkemättä.
        Herätessään hän tunsi itsensä iloisemmaksi, kuin painava taakka olisi nostettu pois hänen harteiltaan.

        Lilian laskeutui portaat alas ja meni olohuoneeseen, jossa hänen vanhempansa olivat.
        He, Catherine ja Daniel istuivat sohvalla, ja katsahtivat ovelle, kuullessaan Lilianin tulevan.
        Lilian katsoi vanhempiensa vakavia kasvoja. Catherinekin oli itkenyt, siitä kertoivat kyynelten jättämät juovat hänen poskillaan.
        ”Äiti, Isä.” Lilian sanoi hiljaa. ”Isoisä ilmaantui uneeni ja hän kertoi kaiken olevan hyvin.”
        Catherine katsoi tyttäreensä pippurinmustilla silmillään, kuin ei olisi uskonut kuulemaansa, mutta pian hänen katseensa kirkastui ja vaisu hymy nousi hänen huulilleen.
        Catherinenkin hiukset olivat sysimustat ja valuivat välkehtivinä laineina pitkin olkapäitä. Tosin hiuksiin oli jo tullut harmaita raitoja iän myötä, mutta se sai hänen hiuksensa näyttämään kauniilta.
        ”Meidän pitää kutsua lauma koolle tänä yönä.” Lilian sanoi. ”Sillä minä lähden hammasvuorille ja Joachimille pitää järjestää muuta puuhaa, niin ettei hän ehdi perääni.”
        Catherine ja Daniel nyökkäsivät.
        Tämän jälkeen Lilian halasi vanhempiaan.
        ”Minulla on ollut ikävä teitä.” Hän sanoi. ”Ja minulla on yhä ikävä isoisää.”

        Siinä he istuivat pitkän aikaa sohvalla jutellen keskenään. Lilian kertoi omasta elämästään vanhemmilleen ja hänen vanhempansa kertoivat omat tarinansa Lilianille.

        ~ VIIDES LUKU~
        KIRJAA ETSIMÄSSÄ


        Kun yö saapui, Lilian lähti vanhempiensa kanssa Withe Stonen aukiolle. He muuntautuivat susihahmoihinsa ja juoksivat yksi toisensa jälkeen metsään. Pian he saapuivat aukiolle ja Lilian juoksi kivelle, nosti kuononsa kohti taivasta ja aloitti kutsu huudon, joka kiiri ympäri metsää herätellen jälleen päiväeläimet ja säikyttäen linnut lentoon oksiltaan.
        Jonkin ajan kuluttua metsästä alkoi tulla susia, tätä jatkui jonkin aikaa, kunnes koko lauma oli koossa. Lilian antoi laumalle ohjeita siltä varalta, että sudenhahmoinen Joachim sattuisi ilmestymään paikalle, minkä jälkeen hän itse asteli alas kiveltä.
        Hän asteli hiljalleen läpi alakuloisen oloisen lauman ja vasta metsän reunassa hän pyrähti juoksuun, suunnaten kulkunsa kohti vuoria.

        Lilian kulki syvälle Withe Stonen metsään, suuntanaan Fang Mountain.
        Hän kulki niin pitkälle, että metsä alkoi muuttua harvemmaksi ja maa kohota.
        Mitä lähemmäksi vuoria hän pääsi, sitä vaikeakulkuisemmaksi maasto kävi ja puita oli tuskin lainkaan.
        Maa alkoi olla jo melkoisen kivikkoista ja vain siellä täällä kasvoi ruohotupsuja tai pieniä pensaita.
        Vaikka maasto oli muuttunut hankalaksi ja paikoin vaaralliseksikin, Lilian jatkoi matkaansa.
        Hän pysähtyi vain pieneksi hetkeksi hengähtämään, katsellen samalla ympärilleen löytääkseen jotakin, mikä kävisi polusta.
        Samalla Lilian tuli katsoneeksi taakseen, hän näki Withe Stonen metsän levittäytyvän vehreänä ja jostain kaukaa kantautui susien ulvonta, joka ikään kuin kannusti Liliania jatkamaan eteenpäin.
        Pian hän kuitenkin jatkoi kulkuaan kivikkoisessa maastossa, löydettyään melkein umpeenkasvaneen poluntapaisen.
        Aamu oli jo alkanut sarastaa ja hienoinen usva leijui kivimuodostelmien ympärillä, kun Lilian huomasi saapuneensa jonkinlaiseen solaan tai kanjoniin. Hän jatkoi matkaansa ja tähyili samalla seinämiä, löytääkseen luolan sisään käynnin.
        Lilian kulki syvälle solaan, jonka seinämät kohosivat jyrkkinä ja alkoivat hiljalleen taipua kuin holviksi estäen päivänvalon pääsyn solaan.
        Pian Lilian kulki aivan pilkkopimeässä, mutta oli onneksi edelleenkin susihahmossaan ja käytti hyväkseen pimeän näköään.
        Kun hän kulki erään kohdan ohi, hän oli huomaavinaan jonkin, joka muistutti luolaa. Lilian palasi takaisin sille kohdalle ja meni tutkimaan sitä paremmin. Siellä tosiaan oli luola tai sen tapainen.
        Lilian asteli luolaan, joka tuntui jatkuvan loputtomiin. Seinämät hohtivat himmeästi, niissä oli fosforia tai jotakin muuta fosforin kaltaista itsevalaisevaa mineraalia. Lilian asteli syvemmälle luolaan ja katseli ympärilleen, nähdäkseen vain pimeää ja fosforin himmeän hehkun seinämissä.
        Hän oli omasta mielestään kulkenut loputtoman pitkältä tuntuvan ajan, kun hän viimeinkin huomasi hieman kirkkaampaa valoa edessään.
        Lilian jatkoi eteenpäin nopeammin ja pian hän saapui avarampaan luolaan, jonka katossa oli aukko, josta pääsi päivänvaloa sisälle.
        Valonsäde osui suoraan kivimuodostelmaan, jonka päällä oli suuri musta nahkapäällysteinen esine. Lilian muuntautui ihmishahmoonsa ja meni kivimuodostelmalle.
        Lähempää katsottuna nahkapäällysteinen esine osoittautui suureksi vanhaksi kirjaksi, joka muistutti puoliksi nahkaista kansiota.
        Kansien välistä purusi irtonaisia pergamentteja, jotka näyttivät pahoin kärsineiltä.
        Lilian siveli varoen kirjan mustaa nahkaista kantta, jossa oli viisi sakaraista tähteä tai viisikulmiota muistuttava kuvio ja jonka jokaisen kulman kohdalle oli kirjoitettu, jotakin riimuilla ja kirjoituksen vieressä oli jokin merkki.
        Näiden merkitystä hän ei tiennyt.
        ’Ehkä Fèal osaa neuvoa paremmin.’ Hän mietti ja avasi kirjan varovaisesti.
        Ensimmäiselle pergamenttiliuskalle oli piirretty tyylitelty sudenpää.
        Lilian siirsi pergamenttiliuskan toisensa jälkeen varovaisesti sivuun.
        Useimmat näistä olivat täynnä riimukirjoitusta. Toisiin oli kirjoitettu tiheään, kauniilla ja siistillä käsialalla tekstiä, jonka kieltä Lilian ei tiennyt, mutta joka tuntui hänestä tavattoman tutulta.
        Lilian oli jo ehtinyt kirjan siihen osaan, joka oli nidottu, kun hän eräällä sivulla näki tutunoloisen kuvan.
        Kuva esitti ihmistä, joka näytti olevan tuskissaan. ’Onpa tutun oloista.’ Lilian mietti ja katsoi seuraavaa kuvaa, jossa olikin jo susi.
        ’Tämän arvasin, mutta miksi minusta tuntuu, että tästä puuttuu vielä jotakin.’
        Hän selasi kirjaa eteenpäin.
        Eräällä sivulla oli kuva, joka kiinnitti Lilianin huomion. Hän katsoi kuvaa, joka esitti ihmistä, jonka takana oli jotakin mustaa. Lilian oli näkevinään, että mustalla olennolla oli ihmismäiset piirteet, vaikka ihminen se ei ollut. Kuvan alla oli kirjoitus, Lilian tunnisti vain yhden sanan tekstistä ja se sana oli Gûrthá, kuolema.
        ”Tässä siis on kaiken pahan alku ja juuri.” Lilian mutisi hiljaa. Hän jatkoi kirjan selaamista, mutta mitään muuta Gûrtháan liittyvää hän ei enää löytänyt.
        Pian hän sulki kirjan ja alkoi miettiä sitä, kuinka saisi sen kuljetettua ehjänä aukiolle asti. Osa sivuistahan ei ollut edes kiinnitetty mitenkään, joten ne saattaisivat helposti tippua.
        Äkkiä jokin sai Lilianin havahtumaan mietteistään. Hän kääntyi katsomaan käytävään josta oli tullut. Ei mitään, paitsi pimeää.
        ’Mielikuvitukseni taisi tehdä tepposet.’ Lilian ajatteli.
        Hän haravoi katseellaan luolaa, löytääkseen jotakin, josta olisi apua kirjan kuljetuksessa. Pian hän äkkäsi jotakin luolan nurkassa.
        Lilian meni lähemmäksi tarkastelemaan löydöstään ja toivoi, että se osoittautuisi hyödylliseksi.
        Tarkastellen nyt löydöstään lähempää, hän havaitsi sen kangasmytyksi, joka ulkonäöstään päätellen oli maannut luolan perällä jo iät ja ajat.
        Lilian otti kankaan käsiinsä ja silloin hän näki mikä se oikeastaan oli.
        Se oli iänvanha kaapu, joka oli repeillyt pahasti, niin kuin joku tai jokin olisi sitä kiukuissaan repinyt.
        Lilian oli kuitenkin mielissään tästä rievusta vaikka se olikin melkein riekaleina. Siihen hän voisi kirjan kääriä, kunhan kangas vain ei olisi niin lahoa, ettei se kestäisikään kirjan painoa.
        Lilian kääri kirjan kankaaseen niin hyvin kuin taisi ja solmi kankaan reunat yhteen niin, että sitä pystyi nyt kantamaan.
        Tämän jälkeen Lilian muuntautui taas susihahmoonsa, nappasi nyytin suuhunsa ja lähti tassuttamaan käytävää pitkin takaisin ulos.
        Hän ei ehtinyt montaakaan askelta ottaa kun hän näki pimeässä käytävässä kaksi punaisena hehkuvaa pistettä. ’Joachim!’ Oli Lilianin ensimmäinen ajatus. ’En saa antaa kirjaa hänelle.’ Hän ajatteli ja yritti keksiä kuinka pääsisi Joachimin ohitse.
        ’Yritänkö rynnäkköä vai painunko takaisin luolaan?’ Lilian mietti ja päätyi lopulta jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä hän yritti varjella kirjaa, koska sitä vielä tarvittaisiin ennen sen lopullista tuhoamista.
        Hän siis peruutti takaisin luolaan ja ohi korokkeen, jolla kirja oli ollut aina peräseinälle saakka.
        Lilian aikoi peruuttaa niin paljon, että olisi aivan takaseinässä kiinni, mutta kun hän oli jo tovin kävellyt takaperin, hän alkoi jo ihmetellä, miksi takaseinä ei tullutkaan vastaan.
        Hän oli joutunut toiseen käytävään. Lilian päätti varmuuden vuoksi peruuttaa vielä vähän ja astui siis vielä muutaman askeleen taaksepäin ja saman tien hänen takatassunsa osuivat johonkin liukkaaseen ja alaspäin viettävään kohtaan, sillä seurauksella, että hän alkoi luisua alaspäin vauhdilla.
        ’Mitä ihmettä!!’ Lilian huudahti mielessään ja toivoi, että nyytti säilyisi ehjänä.
        Hän yritti tarrautua kynsillä kiinni, mutta pinta oli kova ja liukas, niin ettei siitä saanut minkäänlaista otetta.
        Lilianista tuntui, ettei mokoma liukumäki ikinä loppuisi, kun äkkiä "liukumäki" päättyi ja hän oli hetken ilmassa, ennen kuin lensi takaperin pehmeään lehtikasaan, josta kierähti alas.
        Lilian oli iloissaan, sillä hän näki päivä valoa, mikä kerto hänen päässeen ulos.
        Hän lähti tyytyväisenä tallustelemaan pitkin alaspäin viettävää polkua nyytti hampaissaan.
        Tämä polku oli helppokulkuisempi, kuin se jota pitkin Lilian oli tullut.
        Kivikko tuntui loppuvan paljon nopeammin kuin, mitä se oli ollut luolalle tultaessa.
        Nyt edessä oli alaspäin viettävä ruohottunut rinne ja jossain kaukana näkyi metsänreuna. Lilian jatkoi matkaansa, tallustellen varovaisesti viettävää rinnettä pitkin, jottei olisi liukastunut ja kaatunut.
        Kun maa alkoi olla tasaisempaa, eikä viettänyt enää niin paljoa, hän kiristi tahtiaan ja lähestyi nyt nopeammin metsän reunaa.

        Hän tunsi olonsa turvallisemmaksi päästyään suurien puiden varjoon. Jossain kaukana sirkutti lintuparvi ja leppeä tuuli kahisutti oksia. Kylmän luolan ja liukumatkan jälkeen metsä tuntui ihanan lämpimältä ja siitä tyytyväisenä Lilian lönkytti eteenpäin, kuunnellen lintujen iloista luritusta.

        Päivä oli jo pitkällä, kun Lilian saapui tutumpaan osaan metsää. Hän tiesi, että oli kiire ja hän vaihtoi lönkyttelyn juoksuun.
        Jostain kaukaa hänen takaansa kuului pitkä surullinen ulvonta, joka sai linnut nousemaan siivilleen ja sirkuttamaan kuin henkensä hädässä.
        Samassa alkoi pimetä, niin kuin aurinko olisi kiiruhtanut laskemaan nopeammin.
        Lilian juoksi nyt täyttä vauhtia, sillä nyt hän tiesi, Joachimin tai oikeammin tuon pahuuden olennon olevan tulossa.
        Tuntui kuin koko metsä olisi kirkunut pelosta, sillä kaikki linnut lehahtivat oksiltaan sirkuttaen tai rääkyen. Ja jokainen nisäkäs pienestä suureen pakenivat, mikä minnekin tai piiloutuivat.
        Jopa ihmiset kylissään tunsivat outoa pelkoa. He painuivat kiireenvilkkaa koteihinsa ja lukitsivat ovet ja ikkunat.
        Pelko sai Lilianin karvat pystyyn, mutta hän yritti pitää itsensä koossa niin kauan, että pääsisi White Stonen aukiolle.
        Hän juoksi niin lujaa kuin tassuistaan pääsi ja toivoi, ettei tiputtaisi nyyttiä.



        ~ KUUDES LUKU ~
        VIERAILIJA RAJAN TAKAA JA KAIKEN PÄÄTÖS


        Oli jo pilkkopimeää, kun hän pääsi aukiolle. Fèal oli saapunut paikalle, samoin Lilianin vanhemmat.
        Lilian ojensi nyytin Fèalille, joka otti sen vastaan varovasti.
        Hän avasi nyytin ja siirsi kankaat sivuun varovasti.
        Hän hiveli varovasti kirjan nahkaista iän kuluttamaa ja patinoimaa pintaa ja alkoi sitten selata sitä.
        Kaikki olivat vaiti ja odottivat.
        Tuntui kestävän ikuisuus, ennen kuin Fèal nosti katseensa kirjasta.
        ”Täällä on yksi loitsu, joka auttaa, mutta me tarvitsisimme yhden jossa virtaa vahvana druidien veri.” Hän sanoi. ”Tarvitsisimme Williamin, sillä hänessä Druidien veri on väkevin.”
        ”Mutta kuinka?” Lilian kysyi. ”Hänhän on kuollut.”
        ”Minun on kutsuttava hänet rajan takaa.” Fèal vastasi ja alkoi mumista jotakin muinaisella Druidien kielellä.
        He katselivat hiljaa paikallaan, kun maasta alkoi äkkiä nousta ohuita usvakiehkuroita. Niitä tuli lisää ja ne tuntuivat muodostavan pitkän hoikan hahmon.
        Pian heidän silmiensä edessä seisoi vaalea läpikuultava hahmo, William.
        Kukaan heistä ei sanonut sanaakaan, he katsoivat läpikuultavaa miestä, kuin eivät koskaan ennen olisi nähneet moista.
        Äkkiä hiljaisuuden rikkoi hyytävä ulina, joka tuntui kiirivän kaikkialla.
        ”Nyt on aloitettava.” Fèal sanoi. ”Ja muistakaa hän ei saa päästä ringistä tai loitsu ei toimi.”
        He asettuivat rinkiin siten, että siitä muodostui viisikanta.
        He odottivat hetken hiljaa. Pian metsästä astui suden hahmoinen Joachim, jonka silmät hehkuivat tulipunaisina ja joka astui suoraan ringin keskelle.
        Fèal alkoi lukea loitsua kirjasta ja pian susi alkoi muuttua, kunnes se oli taas ihminen, alaston mies jonka kasvoista kuvastui tuska ja kärsimys kaikista niistä vuosista, jotka hän oli joutunut vaeltamaan sutena kirouksen alla.
        Fèal jatkoi yhä loitsun lukemista ja Joachim alkoi kouristella ja hän huusi tuskasta, kun jokin musta muodoton jokin irtautui hänestä ja alkoi lähestyä Fèalia.
        ”Thuetha no!(tänne et pääse!)” Fèal huudahti ja olento perääntyi.
        Se alkoi lipua kohti Williamia, joka lausui samat voimalliset sanat, joka sai olennon taas perääntymään.
        Olento yritti päästä muihinkin, mutta jokainen huudahti nuo sanat, jotka estivät olentoa valtaamasta heidän ruumistaan.

        Kun olento huomasi ettei päässyt heihin käsiksi se yritti päästä taas Joachimin ruumiiseen, mutta hän lausui sanat jotka oli kuullut eikä olento voinut häntä enää vallata.
        ”Lutha kanan salast leh!(palaa takaisin helvetin liekkeihin)” Fèal sanoi ja otus päästi kirskuvan tuskan huudon.
        Sitten he kaikki huusivat yhteen ääneen; ”Lutha kanan salast leh!”
        Olento huusi kirskuva huutoaan ja ennen kuin kukaan ehti tehdä mitään se muutti muotoaan mustaksi sudeksi ja hyökkäsi.
        Siinä silmän räpäyksessä Liliankin oli muuttanut muotoaan, sillä hänen mielessään kaikuivat nyt ennustuksen sanat.

        Hän hyökkäsi mustan suden kimppuun, ennen kuin tämä ehti loikata Féalin päälle.
        Ennen kuin sudenhahmoinen olento ehti tehdä mitään oli Lilian iskenyt hampaansa syvälle sen kurkkuun.
        Lilian huusi yhä uudestaan ja uudestaan mielessään ”Lutha kanan salast leh!”
        Se tuntui tehoavan. Mustan suden kurkusta kuului kurluttava ääni ja se nytkähti pari kertaa, ennen kuin jäi velttona makaamaan Lilianin jalkoihin.
        Lilian perääntyi ja tunsi samalla muuttuvansa ihmiseksi. Hän katsoi kuollutta sutta, joka muuttui mustaksi usvaksi, jonka tuuli hajotti.
        Joachim makasi yhä ringin keskellä ja tuntui hetkessä vanhentuneen. Hän kohottautui istumaan ja katsoi jokaista.
        ”Kiitos.” Hän sanoi ja äkkiä hän oli kokonaan poissa, oli kuin ringin keskellä ei olisikaan ketään koskaan ollut.
        ”Tämä on vielä tuhottava.” Fèal sanoi ja hymyili hiljaa, sillä hän tiesi, että kaikki oli nyt ohi ja tuo synkkä aika oli enää, vain paha muisto toisten joukossa.

        Taivas ei enää ollut synkän musta vaan kirkas ja sitä täplitti loistavat tähdet ja kuu, joka valaisi maisemaa pehmeästi.
        Tuli rätisi ja ilmassa tuoksui savu, nuotion palaessa.
        He seisoivat juhlallisena nuotion ympärillä, kun Féal heitti kirjan liekkeihin, jotka tarttuivat siihen ahnaasti.
        Pian kirjasta oli jäljellä vain kasa tuhkaa.

        ”Minun pitää pian lähteä.” William sanoi.
        Lilian nyökkäsi vaikka tiesikin, että tulisi ikävöimään häntä aina.
        Ennen kuin hän lähti, hän kuiskasi Lilianin korvaan. ”Muista mitä sanoin sinulle.”
        Lilian hymyili ja vastasi. ”Muistanhan minä.”
        Féal ja William katosivat metsään usvan sekaan, kuin olisivat itsekin olleet usvaa vain.
        ”Emme näe heitä enää, mutta ehkä sitten, kun oma aikamme koittaa ja siirrymme rajan toiselle puolelle, näemme heidät taas.” Catherine sanoi ja pyyhkäisi jotain kimmeltävää silmänurkastaan.
        ”Kukaties.” Lilian vastasi ja he menivät mökille.

        THE END


    • kritiikkiä*

      Sellasta että, koitahan vähentää tuota toistoa. Eli Lilian toistuu melki joka lauseessa. Koita keksiä toinen tapa kertoa asia.
      Muuten oikeen kehityskelponen tarina, jatka vaan kirjottamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe