Video

Häh?

Silloin kun mennään synnyttämään eli odotellaan ponnistusvaihetta niin laitetaanko äidille vaipat? Entä synnytyksen jälkeen? Vaihdetaanko ne mahd. itse vai vaihtaako joku muu? Katsoin jotain dokumenttia synnytyksestä ja silllä äidillä oli ennen vauvan syntymää vaipat. Siis ei mitään sidettä vaan oikein vaipat.

10

3387

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vaipaton

   Synnytyssalissa kätilö kehoitti ottamaan alkkaritkin kokonaan pois, ettei yhtenään tarttisi niitä riisua. Päällä oli siis pitkä sairaalan yöpaita. Synnytyksen jälkeen laitettiin yöside jälkivuodon takia. Suosittelen muuten ottamaan omia yösiteitä mukaan, kun ainakaan itse en todellakaan viihtynyt sairaalassa olleissa paksuissa siteissä.

   • Äitsä

    Kyllä laitetaan. Ne ovat nimen omaan samoja suorakaidevaippoja joita käytettiin lapsilla. Yleensä kätilö vaihtaa jos äiti ei pysty käymään vessassa. Vaippa laitetaan siinä vaiheessa kun lapsivesi alkaa tulla. Ja niit vaippoja käytetään jonkun aikaa synnytyksen jälkeenkin koska verinen vuoto on niin runsasta ettei terveyssiteet anna riittävää suojaa.


  • pipsamami.

   Ei mulla ainakaan mitään vaippoja ollut, eikä myöskään pikkuhousuja.

  • marella

   kuinka paljon äiti pystyy liikkumaan suppareitten välillä. Niin kauan kun pystyy kävelemään, on kivempi liikkua sairaalan housuissa ja ehkä käyttää sidettä (joka tosiaan näyttää vaipalta!).

   Itse vaihdetaan, niinkuin petivaatteetkin, muistaakseni ensimmäisenä aamuna henkilökunta vaihtoi poikkilakanan.

   • cat70

    ole tarttenu itte vaihtaa lakanoita. Meillä sairaalahenkilökunta vaihtoi kyllä lakanat. Ei niitä siinä itte tarttenut alkaa vaihtaa. Tosin siitä on jo 7 vuotta aikaa, jos lie henkilökunta vähentynyt niin paljon että tarttee synnytyksen jälkeen alkaa sairaalassa töitä tekemään.

    Positiivisena seikkana oli muuten se, että yhdessä huoneessa oli jääkaappi, josta sai itte käydä evästä hakemassa jos nälkä yllätti kesken lepäilyn.


  • Jesmina

   mullaki aluks(olin sairaalassa ku synnytys alko) vaipat/side, siis mikä sitä lapsvettä imi. Synnytyssalissa otettin pois kaikki pöksyt. tyttö tuli tups. Sitte olikin edessä leikkaussalissa käynti. Loppujen lopuksi sairaalan jättisiteitä pöksyissä 3 ja poikkilakan vaihtoon n.2 x pvä. Vuosin vaan niin vähän.
   Elikkä vastaus kysymykseesi, kyllä ne yleensä jotain pöksyyn änkee. ja valetettavasti sairaalamaailma ei ole vielä niin kehittynyt että olisi siistimpiä siteitä. (:

  • ven

   Mulla ei lapsivettä alkanut tulla ennen kuin vähän ennen ponnistusvaihetta, jolloin kalvot puhkaistiin, joten ei sen takia olisi tarvinnut mitään 'vaippoja'. Muistan kyllä, että heti sairaalaan mennessäni kävin vessassa ja laitoin sieltä itse alkkareihin sen paksun siteen. Sitten mua kehotettiin vaihtamaan sairaalan verkkopöksyt, joihin joku taas lykkäsi siteen. Luulen, että se on jokin säästökysymys, että sairaalassa käytetään sellaisia 'vaippoja'. Kaupassakin imukykyiset ohuet siteet ovat paksuja rättejä kalliimpia.

  • inhottavaa

   vaippoja yök.. kaikkee sitä kuulee. tulis tosi häpeällinen olo jos laitettais jotkut vaipat aikuiselle ihmiselle.

   • perästä kuuluu

    toivottavasti kuolet ennenku vanhaksi elät, nimittäin edessä voi hyvinkin olla laitospaikka vaippoineen ja syöttämisineen.
    onnea.


  • horseland

   ONo se normaalia et synnytyksen jälkeen laitetaan vaippa kaunko joutuu olemaan sairaalassa kaunko sitä vaipaa käytetään siten?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   310
   3494
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   341
   3273
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   153
   2015
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   43
   1670
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1297
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1180
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1066
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   883
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   384
   855
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   229
   774
  Aihe