häät tulossa??

morsian -03

ihanaa mutta apua!!! mies kosi minua ja häät pitäisi olla ensi keväänä mutta en tiedä edes kuin häät järjestetään..mistä aloitan..:(

6

797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sam

      Me päätimme pääsiäisenä mennä naimisiin ja häämme ovat nyt kesällä. Järjestelyt ovat sujuneet kuin itsestään.

      Ensimmäiset ja tärkeimmät asiat ovat tietenkin kirkko, juhlapaikka ja tietenkin pitopalvelu, jos juhlapaikalta ei ole mahdollista tätä palvelua saada. Kannattaa etsiä netistä tietoja, kysellä kavereilta ja kun on muutama paikka tiedossa, lähestyä näitä paikkoja/yrityksiä. Juhlapaikkaa ja pitopalvelua valitessa kannattaa olla vieraiden määrä suurinpiirtein mietittynä (tuleeko vieraita 50, 100, 150, 200...)

      Seuraavaksi sitten häiden musiikki, molempien puvut. Varsinkin morsiamen puvun metsästys kannattaa aloittaa ajoissa, ettei tule viime hetken paniikkia.

      Sitten vasta tulevat yksityiskohdat, kuten koristelu, kukat, kutsut (muistakaa kuitenkin lähettää ajoissa, 2-3 kk ennen juhlia), hääkarkit, riisit, kampaukset...

      Omat järjestelymme menivät mutkattomasti, heti päätöksen jälkeen varasimme kirkon ja juhlapaikan, teimme kutsut, lähetimme ne ja sitten oikeastaan vain odoteltiin.

      Onhan tässä välissäkin tosin suunniteltu kaasoni kanssa pukuani ja aloimme sitä vähitellen tekemäänkin, valitsimme paikan josta tilaamme kukat ja kysyimme heidän aikataulunsa, mietimme häämenua ja kakkua ja valitsimme bändin. Ei mitään ihmeellistä hässäkkää tai stressiä tai mitään. Nyt sitten 3 viikkoa ennen häitä alkoi se odotettu hässäkkä: kaikki suunnitellut aikataulut, paikat, valinnat (mm. menu ja juomat) täytyy lyödä lukkoon jokaisen osapuolen kanssa (ja niitä tuntuu riittävän!). Nyt tekemistä on riittänyt, ja vaikka en ole koskaan ollut mikään jännittäjä, asiat etenevät nyt niin vauhdilla, että minäkin olen alkanut jännittämään...

      Paras vinkki minkä pystyn antamaan on, että otat aivan rauhallisesti, älä yritäkään järjestää täydellisiä häitä, sillä silloin pienikin vastoinkäyminen tuntuu musertavalta. Olen avoin myös muiden ehdotuksille, mutta muista aina kenen häitä ollaan järjestämässä... Jos et saa sitä mitä haluat, ole tyytyväinen siihen mitä saat. Näin päivästäsi tulee aivan varmasti onnistunut ja ikimuistoinen.

      Onnea!!

      • apua..

        kiitoksia todella paljon:)tuosta on hyvä jatkaa!!


      • =)
        apua.. kirjoitti:

        kiitoksia todella paljon:)tuosta on hyvä jatkaa!!

        NE KYL LÄHETETÄÄN YLEENSÄ N. 6 VIIKKOA ENNEN HÄITÄ, EI TODELLAKAAN 2-3 KK ENNEN!!!


    • kuin myös

      käypä ainakin www.jotainsinista.net sivulla! löytyy paljon hyviä vinkkejä. etsi myös eri hakusanoilla hää-aiheisia sivuja=)

      *kuinka suuret häät? -> budjetti

      *kirkko ja juhlapaikka -> kannattaa varata ajoissa, ½-1 vuosi ennne häitä

      *morsiuspuku -> vuokra/osto/itse tehty

      *kaaso, morsiusneidot -> kustannatko heidän puvut? (minä en...)

      *sulhasen puku -> vuokra/osto

      *sormukset

      *menu ja kuka tekee ruuat -> itse/suku/pitopalvelu

      *koristelu, kukat, kutsut, hääkarkit -> itse tehdyt vai tilaatko

      *valokuvaus -> kuka ja missä ja milloin?

      *meikki ja kampaus -> itse vai kampaamossa: mahdolliset koemeikit ja kampaukset

      *hääyö

      *häämatka

      *bestman, kaaso, puhemies,..

      *bändi vai cd-soitin

      *häävalssi ja sen opettelu=)

      *opasteet kirkosta juhlapaikkaan ja millä itse menette juhlapaikkaan?

      *ohjelma juhlapaikassa

      *......

      eli paljon on hommia! mutta vuodessa kerkeää=)

      onnea teille!

    • MP

      Kannattaa lähteä kipin kapin kirjastoon, sieltä löytyy apua moneen pulmaan. Itse lainasimme pinon eri tekijöiden hääaiheisia oppaita, niistä jokaisesta löytyy suurinpiirtein samanlaiset muistilistat. Lisäksi ainakin Espoon kirjastossa on hääaiheinen CD-romppu. Netistä löydät myös apua www.jotakinsinista.net, www.tahdon.net jne. Samoin kannattaa lainata/ ostaa häälehtiä; suomenkielisissä on joka nrossa hyvät muistilistat, joita voit raksitella sitä mukaa, kun saatte asioita valmiiksi. Lisäksi kannattaa varata häiden suunnittelulle oma vihko, johon kirjaatte sekä suunnitteluvaiheen kaikki ajatukset siitä, millaista tahtoisitte, että sitten päätökset ja toteutukset. Kaikki yhdessä paketissa ja helppo kuljettaa mukana.

      Tärkeintä on kuitenkin, että istutte sulhasen kanssa rauhassa ja riittävän monesti miettimään millaiset häät haluatte ja mihin teillä on mahdollisuuksia. Muistakaa, että ne ovat kuitenkin teidän juhlanne, se on teidän päivänne! Vaikka äidit ja isät ovatkin rakkaita, he eivät saa täysin sanella ehtoja, vaikka olisivatkin ainakin osittain maksajina. Ethän unohda kysyä myös sulhasen mielipidettä asioista? Monesti tuntuu, että morsiamet hääräävät pää punaisena järjestelyjen kimpussa ja sulhanen jää orpona ulkopuolelle. Eikö olisi kamalaa, jos hän ei viihtyisikään omissa häissään?

      Uskaltakaa myös olla erilaisia, jos sitä haluatte. Ei ole mikään pakko kulkea valtavirran mukana; erilaisuus on rikkautta. Sukulaisenne käyvät mahdollisesti monissakin häissä saman kesän aikana: eikö olisi hienoa, jos he muistaisivat teidän häänne sinä erikoislaatuisena ja upeana tilaisuutena joka erottui positiivisesti?

      Pomminvarmoja häitä ei olekaan, mutta mitä paremmin suunniteltu, sitä pienempi viimehetken paniikki tulee. Ja usko pois, se tulee kuitenkin. ;o) Mutta se on vain hauskaa ja kuuluu asiaan.

      Mahdollisimman paljon kannattaa tehdä itse, silloin pääsee halvimmalla ja oma panos tuo aina intiimin leiman juhlaan. Me saimme omissa häissämme paljon kehuja juuri itsetehdystä ja tarkkaan mietitystä tyylikkäästä kokonaisuudesta.

      Jos haluat tarkempia tietoja tai sinulla on muuta kysyttävää aiheesta, nakkaa postilla: [email protected]

      • rtgerert

        Ohjelmapuoli oli meillä ongelma kun piti saada kaikenlaista esiintyjää ja bändiä. Löysin tuolta www.starpointi.fi sekä alkuillan taikurin ja pianistin että tanssiorkesterin. Kaikki toimi ok ja samasta poaikasta. Suosittelen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe