fiumicinosta Perugiaan!!!

matkaaja

Olisiko kellään hyviä vinkkejä miten pääsisi suorinta reittiä Rooman lentokentältä (fiumicino) Perugiaan......juna aikatauluja olen katsellut, mutta sitten huomasin bussiaikataulun netissä,jossa menisi lentokentältä suoraan bussi Perugiaan, mutta aikatauluissa lukee only holidays eikä mitään muuta tietoa...eli milloinkohan tämä holidays on ja onko kukaan tietoinen muuten näistä aikatauluista!?!?

8

939

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Angela

      Juu juu, junalla vaan! Se on ehdottomasti näppärin ja taloudellisin vaihtoehto Italiassa liikkumiselle!
      Joudut siis lentokentältä junailla itsesi Rooman päärautatieasemalle ( Termini ), jossa
      kattot simmosen junan, joka suuntaa kohti Firenzeä, joudut vaihtamaan - en muista missä - paikallisjunaan, mutta jos mikään muu ei, niin Treni d'Italia toimii!
      Buon divertimento!

    • ehottomasti

      Joudut tosiaan vaihtamaan Terminillä, tai sitten Tiburtinalla, johon muistaakseni lentokenttäjuna maksaa vähemmän kuin Terminille. Pistä päivämäärä ja kellonaika tähän ketjuun, niin voin kertoa matkan hinnan ja aikataulunkin; toki voit niitä itekin katella sieltä FS:n loistavalta sivustolta (www.trenitalia.com).

      Perugia muuten on aivan valloittava kaupunki, harvinaisen hienostunut ja sivistynyt italialaiseksi. Kuten sanottua, pidä hauskaa!

      • Elina

        kiitos vastauksista....mä kävin kattelemassa netistä niitä aikatauluja ja hyvinhän ne sieltä löytyi.....joo tosiaan olen lähdössä sinne vaihtoon ja ainut asia mikä minua jännittää on toi junalla matkailu sinne Perugiaan, jotenkin onnistun varmasti hyppäämään väärään junaan tai jotain muuta vastaavaa!!! mutta toivotaan että pääsen perille,puoltoista viikkoa vielä lähtöön :) jos on jotain hyviä vinkkejä Perugiasta niin kertokaa ihmeessä!!!!!


      • Augusta
        Elina kirjoitti:

        kiitos vastauksista....mä kävin kattelemassa netistä niitä aikatauluja ja hyvinhän ne sieltä löytyi.....joo tosiaan olen lähdössä sinne vaihtoon ja ainut asia mikä minua jännittää on toi junalla matkailu sinne Perugiaan, jotenkin onnistun varmasti hyppäämään väärään junaan tai jotain muuta vastaavaa!!! mutta toivotaan että pääsen perille,puoltoista viikkoa vielä lähtöön :) jos on jotain hyviä vinkkejä Perugiasta niin kertokaa ihmeessä!!!!!

        Varmaan turha antaa vinkkejä Perugiasta, kun on siellä vain matkalla käynyt, mutta kaikista Italian regioneista Umbria on mielestäni kaikista kaunein. Slogan "Italian vihreä sydän" ei ole valetta, sen näkee jo lentokoneesta käsin: Umbrian kyllä erottaa.

        Itse kävin Perugiassa joulukuussa, jolloin siellä oli hyistä. Kannattaa siis varata lämpimiä vaatteita, myös sisätiloihin. Perugiasta mieleeni päällimäisinä ovat jääneet etruskien rakentama kaivo, kaupungin siisteys verrattuna muuhun Italiaan ja näkymät ympäröivälle maaseudulle jonkun kirkon (oisko ollu San Pietro jotakin) takana sijaitsevasta puutarhasta. Palazzo dei priorissa taitaa olla melkoisen hieno taidekokoelma ja se lokakuinen suklaafestivaali on kuulemma kiva. Läheinen Assisi kuuluu ainakin pakollisiin vierailukohteisiin. Myös Gubbiossa kannattaa käydä.

        Vielä tuosta junamatkailusta Italiassa sen verran, että sitä kannattaa siellä harrastaa, sillä se on niin äärettömän halpaa. Ainoa miinuspuoli on se, että junat ovat monesti myöhässä eivätkä jatkoyhteydet (välttämättä) odota, mutta se ei tuota ongelmaa, kun sen ottaa huomioon. Ja loppujen lopuksi, kun Italiassa ollaan, niin asiat järjestyvät aina jotenkin päin.
        Suosittelen vieläkin sitä Fiumicinolta Tiburtinalle menoa, sillä se on halvempaa (kuin Terminille) ja lisäksi Tiburtinalla on vähemmän häslinkiä ja lantinkerjääjiä kuin Terminillä. Umbriaan päin menevät junat pysähtyvät Tiburtinalla n. 5 min. Terminiltä lähtemisensä jälkeen. Liput juniin saa Italiassa ostettua kätevästi käteisellä lippuluukkujen lisäksi myös automaateista, tosin niihinkin joutuu isommilla asemilla monesti jonottamaan. Ai niin ja muistahan leimata lippusi itse ennen junaan astumista laiturilla sijaitsevilla keltaisilla convalidatriceillä.


    • Emmami

      Sulgabus

      • Olikomikkeliinmänijöitä

        Junat ja bussit menivät jo v 2005


      • fsafdsfdsf

        http://www.sulga.eu/ kyllä näköjään ajaa joka päivä useampia vuoroja, osa vaihdolla esim. Rooman Tiburtinan kautta, osa suoraan Perugiaan


    • bussimatkailija

      Kannattaa katsoa myös Saksassa ja Italiassakin nyt toimiva Flixbus firma, ko.firmalla pääsee pitkiäkin matkoja vaikkapa Milanosta Roomaan, Milanosta Saksaan, kesällä Veronasta Riminille sun muualle. Liput ovat etenkin etukäteen varattuna edullisia noin 5-20e lyhyet matkat ja pitkätkin matkat melko halpoja, tosin Italiassa junatkin ovat Espanjaa paljon halvempia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe