Parhaat sienet?

Makuasia

Tässä ihmettelen, kun kun lähes kaikki kehuvat kanttarellia ja suppilovahveroa parhaiksi sieniksi.Minusta ne ovat kaikkein mauttomimpia, ainakin yksinään. Parhaalta maistuu minun suussani sekoitus erilaisia sieniä,haperoita,tatteja,vähän mausteeksi rouskuja. Kerran löysin hyvän esiintymän mustavahakkaita; ihme kyllä aivan toukattomia.Niistä tuli paras muhennos, mitä olen ikinä syönyt. Löytäisipä samanlaisen vielä joskus.. Kertokaapa muutkin makuasioistanne.

11

4752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kullakin omansa

      Minulla samat tuntemukset kantarellin ja suppiksen ainutlaatuisuudesta.
      Susikkejani ovat ukonsieni(löydän vain kovin harvoin),lampaankääpä ja leppärousku ja nimenomaan männynleppärousku.

      • kerään harvoja

        Tatti, kantarelli, mustatorvisieni, suppis (tosin maistuu viime syksyn jälkeen enää keitossa).

        Kehnäsieni ja mustavahakas jotenkin liian makeita, kantosienet yöks.


    • EssiLiina

      Olen kanssasi samaa mieltä. Varsinkin suppis on mielestäni omituisen makuinen ja varsi on varsin epämielyttävä. Tosin suurin osa ihmisistä eivät uskalla kerätä muita sieniä, mistä johtuu näiden kahden suosio.

      Oma mieltymyksiäni ovat: Ukonsieni, vaalea orakas, jauhosieni, korvasieni, Tuoksuvalmuska... Haperot, ala-arvostettu sieni ehkä matoisuutensa vuoksi. Pienet haperoiden hatut leivitettynä ja kokonaisina paistettuna. Suosittelen!

    • Rouva Dostojevski

      Suosikkejani ovat mustavahakas, mustatorvisieni, lampaankääpä, vaalea orakas, herkkutatti. Suppiksia kuitenkin löytyy eniten ja helpoiten, joten niitä tulee syötyäkin ehkä eniten. Ne ovat vielä helposti säilöttäviäkin, kuivaamalla, joten eivät vie tilaa pakastimessa.

      Rouskuja en poimi yleensä ollenkaan, kun kerran helpomminkin käsiteltäviä sieniä on saatavana.

      • Kek

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.


      • paitsi

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.


      • Rouva Dostojevski
        Kek kirjoitti:

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.

        No en ihan usko että tunnissa keittää ja purkittaa sata litraa rouskuja :-o

        Eikä kahden hengen taloudessa ole tarvetta eikä säilytystilojakaan niin suurelle määrälle. Sen takia suosinkin kuivaamalla säilöttäviä sieniä, ne kun menevät pieneen tilaan ja säilyvät useita vuosia. Joka syksy kun ei ole hyvä sienisyksy.


      • Rouva Dostojevski
        paitsi kirjoitti:

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.

        Sienisalaatti ei kuulu repertuaariin, en syö sitä kotona enkä muuallakaan. Että siitä jättäydyn paitsi ihan vapaaehtoisesti.

        Kyllähän rouskut hyviä ovat ruoanlaitossa maultaan, mutta kun helpompiakin (ja yhtä hyviä) on tarjolla, niin jätän rouskut niille jotka niitä todella arvostavat ;-)


    • Lapissa nämä

      hei
      Lapissa asuvana suosikkisieniäni ovat nämä... suosituimmat ensin.
      Karvarousku, haaparousku. Leppärousku tietysti olisi number one, mutta sitä harvoin löydän. Kangasrousku. Voitatti, herkkutatti (ei niin paljon löydä), kangastatti -ihana ja mieto. Huhtasieniä jos löydän, hienoa! Korvasieni, joskus kiva syödä.

      eteläisemmissä olosuhteissa poimisin tietty kantarellia ja herkkutattia. Sekä suppilovahveroa!

      rouskusalaatti, nam nam!

    • hac

      Tässä keskustelussa : ihmisä jotka eivät osaa tehdä kanttarelleja tai suppiloita menettämättä niistä makua.

    • Tänään just söin tuoreista mustatorvisienistä tehtyä muhennosta, Hyvää mut ei kaunista. lisäkkeenä oli paahdettua kuhaa ja kasvisgratiinia.
      lampaankääpä ja vaaleaorakas tämän syksyn opettelu listalla, etenkin lampaankääpä on hyvää sipulin kans paistettuna.vaaleaorakaskin on hyvää, tänään vain ei löytynyt hyviä yksilöitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      91
      7485
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      37
      3977
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3520
    4. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      236
      2814
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2662
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      45
      2492
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      132
      2401
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2289
    9. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      20
      2248
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      45
      1972
    Aihe