Parhaat sienet?

Makuasia

Tässä ihmettelen, kun kun lähes kaikki kehuvat kanttarellia ja suppilovahveroa parhaiksi sieniksi.Minusta ne ovat kaikkein mauttomimpia, ainakin yksinään. Parhaalta maistuu minun suussani sekoitus erilaisia sieniä,haperoita,tatteja,vähän mausteeksi rouskuja. Kerran löysin hyvän esiintymän mustavahakkaita; ihme kyllä aivan toukattomia.Niistä tuli paras muhennos, mitä olen ikinä syönyt. Löytäisipä samanlaisen vielä joskus.. Kertokaapa muutkin makuasioistanne.

11

4708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kullakin omansa

      Minulla samat tuntemukset kantarellin ja suppiksen ainutlaatuisuudesta.
      Susikkejani ovat ukonsieni(löydän vain kovin harvoin),lampaankääpä ja leppärousku ja nimenomaan männynleppärousku.

      • kerään harvoja

        Tatti, kantarelli, mustatorvisieni, suppis (tosin maistuu viime syksyn jälkeen enää keitossa).

        Kehnäsieni ja mustavahakas jotenkin liian makeita, kantosienet yöks.


    • EssiLiina

      Olen kanssasi samaa mieltä. Varsinkin suppis on mielestäni omituisen makuinen ja varsi on varsin epämielyttävä. Tosin suurin osa ihmisistä eivät uskalla kerätä muita sieniä, mistä johtuu näiden kahden suosio.

      Oma mieltymyksiäni ovat: Ukonsieni, vaalea orakas, jauhosieni, korvasieni, Tuoksuvalmuska... Haperot, ala-arvostettu sieni ehkä matoisuutensa vuoksi. Pienet haperoiden hatut leivitettynä ja kokonaisina paistettuna. Suosittelen!

    • Rouva Dostojevski

      Suosikkejani ovat mustavahakas, mustatorvisieni, lampaankääpä, vaalea orakas, herkkutatti. Suppiksia kuitenkin löytyy eniten ja helpoiten, joten niitä tulee syötyäkin ehkä eniten. Ne ovat vielä helposti säilöttäviäkin, kuivaamalla, joten eivät vie tilaa pakastimessa.

      Rouskuja en poimi yleensä ollenkaan, kun kerran helpomminkin käsiteltäviä sieniä on saatavana.

      • Kek

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.


      • paitsi

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.


      • Rouva Dostojevski
        Kek kirjoitti:

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.

        No en ihan usko että tunnissa keittää ja purkittaa sata litraa rouskuja :-o

        Eikä kahden hengen taloudessa ole tarvetta eikä säilytystilojakaan niin suurelle määrälle. Sen takia suosinkin kuivaamalla säilöttäviä sieniä, ne kun menevät pieneen tilaan ja säilyvät useita vuosia. Joka syksy kun ei ole hyvä sienisyksy.


      • Rouva Dostojevski
        paitsi kirjoitti:

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.

        Sienisalaatti ei kuulu repertuaariin, en syö sitä kotona enkä muuallakaan. Että siitä jättäydyn paitsi ihan vapaaehtoisesti.

        Kyllähän rouskut hyviä ovat ruoanlaitossa maultaan, mutta kun helpompiakin (ja yhtä hyviä) on tarjolla, niin jätän rouskut niille jotka niitä todella arvostavat ;-)


    • Lapissa nämä

      hei
      Lapissa asuvana suosikkisieniäni ovat nämä... suosituimmat ensin.
      Karvarousku, haaparousku. Leppärousku tietysti olisi number one, mutta sitä harvoin löydän. Kangasrousku. Voitatti, herkkutatti (ei niin paljon löydä), kangastatti -ihana ja mieto. Huhtasieniä jos löydän, hienoa! Korvasieni, joskus kiva syödä.

      eteläisemmissä olosuhteissa poimisin tietty kantarellia ja herkkutattia. Sekä suppilovahveroa!

      rouskusalaatti, nam nam!

    • hac

      Tässä keskustelussa : ihmisä jotka eivät osaa tehdä kanttarelleja tai suppiloita menettämättä niistä makua.

    • Tänään just söin tuoreista mustatorvisienistä tehtyä muhennosta, Hyvää mut ei kaunista. lisäkkeenä oli paahdettua kuhaa ja kasvisgratiinia.
      lampaankääpä ja vaaleaorakas tämän syksyn opettelu listalla, etenkin lampaankääpä on hyvää sipulin kans paistettuna.vaaleaorakaskin on hyvää, tänään vain ei löytynyt hyviä yksilöitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      5
      4009
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      87
      2062
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      50
      856
    4. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      784
    5. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      184
      738
    6. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      34
      738
    7. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      722
    8. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      119
      715
    9. 35
      674
    10. Miksi tuota ei saada karkotettua Suomesta?

      Sillä näkyy olevan ilmeinen suojaväri. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6af3161b-4cdc-4ca7-b6cd-1e745efd1a97
      Maailman menoa
      127
      648
    Aihe