Parhaat sienet?

Makuasia

Tässä ihmettelen, kun kun lähes kaikki kehuvat kanttarellia ja suppilovahveroa parhaiksi sieniksi.Minusta ne ovat kaikkein mauttomimpia, ainakin yksinään. Parhaalta maistuu minun suussani sekoitus erilaisia sieniä,haperoita,tatteja,vähän mausteeksi rouskuja. Kerran löysin hyvän esiintymän mustavahakkaita; ihme kyllä aivan toukattomia.Niistä tuli paras muhennos, mitä olen ikinä syönyt. Löytäisipä samanlaisen vielä joskus.. Kertokaapa muutkin makuasioistanne.

11

4734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kullakin omansa

      Minulla samat tuntemukset kantarellin ja suppiksen ainutlaatuisuudesta.
      Susikkejani ovat ukonsieni(löydän vain kovin harvoin),lampaankääpä ja leppärousku ja nimenomaan männynleppärousku.

      • kerään harvoja

        Tatti, kantarelli, mustatorvisieni, suppis (tosin maistuu viime syksyn jälkeen enää keitossa).

        Kehnäsieni ja mustavahakas jotenkin liian makeita, kantosienet yöks.


    • EssiLiina

      Olen kanssasi samaa mieltä. Varsinkin suppis on mielestäni omituisen makuinen ja varsi on varsin epämielyttävä. Tosin suurin osa ihmisistä eivät uskalla kerätä muita sieniä, mistä johtuu näiden kahden suosio.

      Oma mieltymyksiäni ovat: Ukonsieni, vaalea orakas, jauhosieni, korvasieni, Tuoksuvalmuska... Haperot, ala-arvostettu sieni ehkä matoisuutensa vuoksi. Pienet haperoiden hatut leivitettynä ja kokonaisina paistettuna. Suosittelen!

    • Rouva Dostojevski

      Suosikkejani ovat mustavahakas, mustatorvisieni, lampaankääpä, vaalea orakas, herkkutatti. Suppiksia kuitenkin löytyy eniten ja helpoiten, joten niitä tulee syötyäkin ehkä eniten. Ne ovat vielä helposti säilöttäviäkin, kuivaamalla, joten eivät vie tilaa pakastimessa.

      Rouskuja en poimi yleensä ollenkaan, kun kerran helpomminkin käsiteltäviä sieniä on saatavana.

      • Kek

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.


      • paitsi

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.


      • Rouva Dostojevski
        Kek kirjoitti:

        No tottahan on, että rouskujen kanssa joutuu keittelemään. Mutta jos kerää satakunta litraa kerralla ja keittää kahdensadan litran padassa, niin käsittelyyn ei mene kuin tunnin verran. Ja niitä syö koko talven. Eikä rouskun makua voita mikään.

        No en ihan usko että tunnissa keittää ja purkittaa sata litraa rouskuja :-o

        Eikä kahden hengen taloudessa ole tarvetta eikä säilytystilojakaan niin suurelle määrälle. Sen takia suosinkin kuivaamalla säilöttäviä sieniä, ne kun menevät pieneen tilaan ja säilyvät useita vuosia. Joka syksy kun ei ole hyvä sienisyksy.


      • Rouva Dostojevski
        paitsi kirjoitti:

        Ei ole sienisalaatin teossa suolarouskun voittanutta!
        Jäätpähän yhdestä hyvästä paitsi.

        Sienisalaatti ei kuulu repertuaariin, en syö sitä kotona enkä muuallakaan. Että siitä jättäydyn paitsi ihan vapaaehtoisesti.

        Kyllähän rouskut hyviä ovat ruoanlaitossa maultaan, mutta kun helpompiakin (ja yhtä hyviä) on tarjolla, niin jätän rouskut niille jotka niitä todella arvostavat ;-)


    • Lapissa nämä

      hei
      Lapissa asuvana suosikkisieniäni ovat nämä... suosituimmat ensin.
      Karvarousku, haaparousku. Leppärousku tietysti olisi number one, mutta sitä harvoin löydän. Kangasrousku. Voitatti, herkkutatti (ei niin paljon löydä), kangastatti -ihana ja mieto. Huhtasieniä jos löydän, hienoa! Korvasieni, joskus kiva syödä.

      eteläisemmissä olosuhteissa poimisin tietty kantarellia ja herkkutattia. Sekä suppilovahveroa!

      rouskusalaatti, nam nam!

    • hac

      Tässä keskustelussa : ihmisä jotka eivät osaa tehdä kanttarelleja tai suppiloita menettämättä niistä makua.

    • Tänään just söin tuoreista mustatorvisienistä tehtyä muhennosta, Hyvää mut ei kaunista. lisäkkeenä oli paahdettua kuhaa ja kasvisgratiinia.
      lampaankääpä ja vaaleaorakas tämän syksyn opettelu listalla, etenkin lampaankääpä on hyvää sipulin kans paistettuna.vaaleaorakaskin on hyvää, tänään vain ei löytynyt hyviä yksilöitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      50
      3864
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3425
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      34
      2801
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2468
    5. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      20
      1879
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      1829
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      185
      1766
    8. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      28
      1519
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      387
      1468
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1238
    Aihe