Oppiiko pentu "hiekkalaatikolle"

poleri

Onko kukaan kuullut, että koiranpentu oppisi käymään laatikolla kissan tyylisesti pentuaikana vai onko ainoa vaihtoehto paperit? Olen myös kuullut USAssa käytettävän jonkinlaisia "padeja", joiden päälle pentu hakeutuu tarpeilleen? Jos jollakulla kokemusta, niin jaathan sen?

13

3549

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • shk

      Jo laissa sanotaan, että koiraa on käytettävä ulkona tarpeellinen määrä. Eli ei mitään hiekkalaatikoita tai vastaavaa, jos koiran meinaa hankkia, niin siitä myös kannetaan se vastuu!

    • eppuli

      mutta itse kyllä opetin pennun käymään suihkumurkassa pissalla jos ei ulos ehditty.

    • Molossi

      No eihän tuo ole välttämättä sen huonompi idea kuin sekään , että alussa monet käyttävät sanomalehtiä .
      Jos siitä on tarkoitus tehdä pysyvä käytäntö , niin siinä ei sitten ole järkeä. Tuohon miten nopeasti oppivat santalaatikkoon tai vastaavaan , niin on vaikea sanoa , kun en ole kuullut moisesta käytännöstä .
      Joo , ja jos jollain on tietoa tuosta , niin ihan mielenkiinnosta minäkin kuulisin ;)

    • Erika

      Kyllä se oppii (tiedän pari koiraa jotka käy pissalla hiekkalaatikossa).

      Omasta mielestä koira pitäisi kuitenkin aina viedä ulos pissalle! Jos ei ole aikaa siihen niin ottaa sitten mielummin vaikka kissan joka käy hiekkalaatikolla tarpeillaan tai pyytää jotakuta ulkoiluutamaan koiraa jos itse joutuu olemaan pidempään poissa.

      Voisin myös kuvitella että pentu syö kissanhiekkaa (mikä ei todellakaan ole terveellistä -paakkuuntuu sitten koiran suolessa). Itselläni on koira ja kaksi kissaa ja koira käy aina välillä kun ei olla kotona tonkimassa kissanhiekkaa ja syömässä kissan kakkaa. Mukavaa.. :/

    • calmato

      Koira pitää viedä ulos kunnon lenkille 2-3 kertaa päivässä. Pennun pitää päästä tarpeilleen vielä paljon useamminkin. Koira oppii kyllä tekemään tarpeensa myös muuhun paikkaan. Paikan olisi hyvä olla asunnossa sellainen, että se ei kuulu koiran mielestä "kotiin" tai siis "pesään". Meillä on joskus käynyt niin, että koirilla on ollut maha sekaisin ja silloin ne ovat menneet tarpeilleen saunalle, pesuhuoneen lattialle, jopa oikein ritilän päälle. Toinen paikka on ollut työntää kuistin ovi auki kuonolla ja tehdä sitten kuistin rappusille...
      Koiran siis voi opettaa esimerkiksi käyttämään kylppäriä tms. Tiedän erään perheen, jossa käytettiin kerrostalon parveketta, kun ei jaksettu muilta kiireiltä lähteä koiraa viemään tarpeilleen. Naapurit ei tykänny, mikä tarkemmin ajatellen ei edes ihmetytä ;-)

    • Chihunen

      Itsekin olen tuota hiekkalaatikkoa miettinyt, tokikin jo aikuisille koirille. Jonkinlainen ratkaisu pitäisi löytää, kun chihuni ei kovimmilla talvipakkasilla suostu ulos päästämään.

    • kymmenen ?

      Eiköhän ne sinne osaa päästää jos tuo vähän hajuja pihalle tehdyistä tarpeista.

      Laivalla kun oltiin niin siellä oli jonkinlainen hiekkalaatikko, jonne koirat saivat tehdä asiansa. Hyvä idea, mutta se aines siellä loodassa oli jotain ropisevaa isohkoa kiven näköistä. Pari kertaa meni ennenkuin uskalsi mennä laatikkoon, mutta kun sinne pääsi ja löysi muiden hajut onnistui kyllä.

    • chihunlapsi

      Usein kuulee chihujen omistajilta, että käyttävät tuota hiekkalaatikkoa. En kyllä itse käyttäisi. Mutta jokainen tyylillään, ja uskon että porukka on niin valveutunutta, että tietää koirien ulkoiluttamisen tarpeellisuuden kuitenkin.
      Kovilla pakkasilla se voi olla joiden kanssa hankalaa, tuttavan chihu sietää 20 asteeseen pakkasta ja omani vähän yli:))

    • 2 bokseria

      Minun mielestä pikkukoirien opettaminen hiekkalaatikolle ei ole ollenkaan hullumpi idea. Ja eihän se automaattisesti tarkoita sitä, etteikö omistaja käyttäisi koiraa enää lainkaan ulkona. Parasta mitä voit koiralle antaa on lenkki, ei ruoka tai lelut vaan liikunta. Itsellä on kaksi iso uros koiraa ja ajatushiekkalaatikosta meillä tuntuu aika huvittavalta... :) Mutta siis pienille koirille, mikä ettei. Olisihan se ihan kiva ajatus, ettei aamulla tarvitsisi heti lähteä koirien kanssa ulos, vaan koirat voisi tehdä aamupisun hiekkalaatikkoon.... Välillä kun oikein kehtuuttaa päästän koirat takapihalle pisulle, mutta paskoa en sinne anna, joten tälläkin tyylillä voitan aamuisin aikaa itselleni vain vähän. :) Ja mitä tuohon pakkaseen tulee, niin ihan puistattaa ajatus miten nopeasti pienille koirille voikaan tulla kylmä, vaikka olisi puettu ja tossut jalassa, joten taas kerran, hiekkalaatikko on jees. Oma nuorempi koira kun ulkoilee kanssani tunnin lenkkejä -30 asteen pakkasessakin. Toki toppatakki päällä ja irti riekkuen. Vauhtia riittää joten kylmä ei kerkiä tulla. Hyrrr, miten talvisia muistoja keskellä kesää..

    • n22w

      Koiran ollessa pentu, varsinkin alle 5kk vanha, sen pidättämiskyky on erittäin rajoittunut ja siksi vahinkoja sattuu, jos ei sen kanssa joka tunti ulkona ravata. Siksi jokin "laillinen sisävessa" on ainakin ensimmäisien elinkuukausien aikana erittäin hyvä juttu.

      Omalla koirallani oli jopa 8kk:ksi asti eläinkaupasta saatava pissa-alusta, joka imi nesteet sisälleen ja se oli helppo vaan heittää pois likaisena. Ehdottomasti tätä alustaa suosittelen. Oma koirani "vierottui" pissa-alustalta itsekseen.

      Vaikka sisäpissa-alusta onkin käytännöllinen, niin koiraa on joka tapauksesta vähintään kolmesti päivässä lenkitettävä. Lakikin jo näin sanoo.

    • herrmmooon

      Siis miksi pitää koira ottaa jos ei meinaa ulos sitä kusettaa? Ja miks pitää ottaa niin pieni koira, ettei se pääse normaalisti lenkille? Laiskuutta tuo on ei mitään muuta. Pentu koirat pissii paljon jonka vuoksi sitä pitää käyttää useasti pihalla. Ja minusta on pöljää opettaa se käymään etes paperilla pissalla kun sen voi opettaa suoraan ulos.

      Koirat ei oo mitään leluja vaan eläviä olentoja eikä pakkasen tai vesisateen pidä olla esteenä sille ettei sitä viedä ulos tarpeille. En yhtään ihmettele miksi koirilla on nykyisin niin paljon käytöshäiriöitä kun niiden ei anneta olla koiria!

      • Anonyymi

        Pentua ei voi opettaa suoraan sisäsiistiksi, koska sen fysiikka ei ole niin kehittynyt, että voisi pidätellä. Kerrostalossa/kaupungissa voi olla hankala viedä pentua ulos 10 kertaa päivässä, joten sisävessa on aluksi tarpeen. Turha syyllistää koiran omistajia siitä, että etsivät aktiivisesti keinoja sisäsiisteyden oppimiseen, kun et itse ymmärrä edes pennun pidätyskyvystä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pentua ei voi opettaa suoraan sisäsiistiksi, koska sen fysiikka ei ole niin kehittynyt, että voisi pidätellä. Kerrostalossa/kaupungissa voi olla hankala viedä pentua ulos 10 kertaa päivässä, joten sisävessa on aluksi tarpeen. Turha syyllistää koiran omistajia siitä, että etsivät aktiivisesti keinoja sisäsiisteyden oppimiseen, kun et itse ymmärrä edes pennun pidätyskyvystä mitään.

        Totta. Meillä koira kävi pentuna kissanhiekkalaatikolla pisulla heti unien jälkeen. Pentua en itse opettanut vaan fiksuna se tajusi juonen nopeasti kun kaksi kissaa oli esimerkkinä. Teki vielä hienon kuopan jonka sitten peitti, kun nuorempi kissani on niin opettanut. Parhaita kavereita nuo: kissa ja koira, tekevät kaiken yhdessä, leikkivät hippaa, painivat, pesevät, syövät vierekkäin, nukkuvat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe