IDEOITA KIRJAAN

Nimetön

Kirjoitan kirjaa, ja toivoisin että se jonain päivänä julkaistaisiin. Nyt olen kirjoittanut sitä vasta viikon. Kirjan työ nimi on "kuin pellossa" ja se kertoo eronneesta parista Mikestä ja Hennasta. Heillä on viisi vuotiaat kaksos tytöt, jotka asuvat Miken kanssa, koska Hennalla on päihde ongelma.
Kirjassa on myös muita henkilöitä, esim pari huume diileriä.
Tässä on vasta runko, enkä tiedä mitä kaikkea kirjassa voisi tapahtua, että saisin siitä pitkän. Siispä ajattelin kysyä, olisiko kellään mitään hyviä ideoita? Kirja on suunnattu noin pari kymppisille, millaiset olisivat kiinnostavia asioita?

12

2219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suskuli

      kirjasi kuulostaa todella lupaavalta, eikä olisi ollenkaan ihme jos se julkaistaisiin. riippuu siitä, että millaiseksi kirjan haluat. dramaattiseksi, romanttiseksi, jännittäväksi? voisi vaikka olla niin, että ne huumediilerit ottavat hennan jonkun syyn takia ( voit itse keksiä minkä) vangikseen, kun tämä on päihtynyt. sitten mike rientää poliisien kanssa etsimään ex-kumppaniaan. sillä välillä lapsille voisi tapahtua jotain, jos hellä olisi hoitajana joku huumediilerien rikoskumppani. takuulla tulisi mielenkiintoinen. lopusta voisi tehdä aika hurjan, tai sitten rauhallisen... henna voisi joko kuolla, tai palata miken kanssa yhteen. lopun saat päättää ihan itse... anna vain mielikuvituksesi lentää ja onnea kirjan tekoon! :)

    • Sanji

      Et voi tosissasi suunnitella ryhtyväsi kirjailijaksi, jos et edes osaa suomea kirjoittaa. Nimittäin se itse kirjoittaminen on aika tärkeä osa kirjan luomista.

      Sitä paitsi jos ei sinulta itseltäsi liikene ideoita kirjaan, suosittelen, että vaihdat alaa.

      Toisin sanoen, et osaa kirjoittaa, etkä keksi ideoita kirjaan. Sinulla ei siis oikeastaan ole mitään edellytyksiä, joita kirjailijalta kaivataan.

      • halloo urpo

        Hyvä ihminen! Joss ei tyyppi nyt mitenkään jaksa kiinnostua viestinsä kirjoitusvirheistä kun Se hemmetin viesti ei kuitenkaan tule kirjaan. On eri asia kirjoittaa kirjaan tekstiä vai lähettää nopea kysymys nettiin. Tässäkin viestissä on varmaan tuhansia kirjoitus virheitä. Mutta ihminen varmaan keskittyy niihin kirjassaan eikä viestissä! -.-


    • Kirjailija

      Kirjoita eläkkeellä olevista nuorista Malmilla asuvista herrasmiehistä, jotka harrastavat raviurheilua ja purjelentoa. Kirjan nimeksi voisit laittaa Feijat Helsingin yllä.

    • Peter

      Kirjoittamaan oppii vain lukemalla paljon sekä kirjoittamalla paljon. Se on sääntö numero yksi. Mielikuvitus kasvaa ja kehittyy ajan myötä. Älä pidä mitään kiirettä teoksesi kanssa. Ja todella: anna ajatuksesi lentää. Leffojen juonenkäänteistä - miksei myöskin saippuasarjoista - saa ihan käyttökelpoisia ideoita myös.

      Kiinnitin kuitenkin huomioni erääseen pikku yksityiskohtaan viestissäsi. Nimittäin oikeinkirjoituksen alkeet (yhdyssanat) olisi hyvä opetella hallitsemaan, koska esim. suomenkielinen wordikaan ei kaikkea huomaa, koska sanat ovat "oikein" niin erikseen kuin yhteenkirjoitettunakin. Esim.

      "viisi vuotiaat" = YHTEEN tai "5-vuotiaat"
      kaksos tytöt" = YHTEEN
      "päihde ongelma" = YHTEEN
      "huume diileriä" = YHTEEN
      "pari kymppisille" = YHTEEN

      Näistä nimittäin kustannustoimittajat eivät pidä. Saavat harmaita/harvoja hiuksia =) Sen sijaan pikku pilkkuvirheet, kappalejaotukset ja sen sellaiset kyllä hoidetaan sielläkin päässä kuntoon jos tarina on kinnostava ja/tai kerronta muuten on loistavaa.

      Ja omaperäisyys on aina HYVÄ JUTTU! Eli siitä vain lukemaan ja leffoja katselemaan mietintämyssy päässä. ONNEA MATKAAN minunkin puolestani!

    • Mike Hunt

      Jos kirjan nimeksi tulee "Kuin pellossa", sijoita tapahtumat Tornionjokilaaksoon, Pellon pitäjään. Fiksuimmat lukijat saattaisivat tajuta sanaleikin, tai sitten eivät.

      Päähenkilöiden persoonallisuus kannattaa suunnitella tarkoin. Henna voisi olla tarjoilija, joka joutui kortistoon, koska ei osannut tehdä Heimlichin otetta parsakaaliin tukehtuneelle asiakkaalle. Mike taas voisi olla entinen irlantilainen kääpiöhomoerotiikkaelokuvien tähti, joka on taiteellisella urallaan siirtynyt beat-runouteen ja raitistunut. Itsensä hän elättää ajamalla pimeää taksia, vain parkkivaloja käyttäen nimittäin.

      Seksi on aihe, joka kiinnostaa parikymppisiä nuoria sukupuolesta riippumatta. (Toisinkin tosin voisi päätellä ainakin niiden naisten perusteella, joita olen tavannut.) Korvikealkoholeja lipittävä Henna voisi menettää seksuaalisen kiinnostuksensa aviomiestään kohtaan. Tämä saisi Miken tilittämään tuntojaan ja beat-runoilemaan lakonisesti:

      Akanperkele vetää päänsä täyteen
      Minä vain pussini tyhjiksi.

      (Postmodernin metafyysistä otetta tässä henkii se, ettei runossa ole loppusointua.)

      Kruger-metodilla varmistat teoksesi menestyksen. Eli: laita naispuolinen päähenkilö lesbosuhteeseen. Ei tarvitse selittää, miten tai miksi, eivät muutkaan modernit prosaistit tee niin. Kirjoita hänelle rakastajatar Nadja, joka on todellisuudessa feministi, vaikka kaikki luulevatkin häntä albanialaiseksi kuulantyöntäjäksi (sitä sattuu monien feministien kohdalla). Suhde on kuitenkin tragedioita täynnä: Henna ja Nadja riitelevät jatkuvasti, mutta aina riidan jälkeen pari "nuolee haavansa". Lopulta traaginen kulminaatiopiste koettaisiin toiseksi viimeisessä luvussa, kun Nadja tukehtuu karvapalloon.

      Kirjan onnelliseksi lopuksi koko päähenkilökatras voisi kokoontua kirjastohuoneeseen, missä pieni belgialainen viiksekäs herrasmies kertoisi heille, että kaikki on hovimestarin syytä. Sitten - Shakespearen tapaan - koko porukka kuolisi, jotta mahdollisia jatko-osia ei kenenkään masokistin tarvitsisi suotta kysellä.

      PS. Tee niistä viisivuotiaista kaksostytöistä kirjoitustaidottomia ja henkisesti jälkeenjääneitä. Onhan usein tapana, että kirjailijan alter ego esiintyy yhtenä (siis tässä tapauksessa kahtena) hahmoista.

      Äläkä anna haukkujien masentaa itseäsi. Osoittaahan jo Mikko Alatalon uskollinen fanikunta, ettei miljoona varhaiseläkeläistä voi olla väärässä.

      • Kas, sinuakin vielä näkee! Kuinkas sitä nykyään jaksellaan?

        Ja piti tietty se Alatalokin mainita. Saakelin sadistinen tyyppi olet.


      • Mike Hunt
        Pat_Bateman kirjoitti:

        Kas, sinuakin vielä näkee! Kuinkas sitä nykyään jaksellaan?

        Ja piti tietty se Alatalokin mainita. Saakelin sadistinen tyyppi olet.

        - 21 vuotta tuli täyteen äskettäin
        - kesä meni tyypilliseen tapaan: toisinaan töitä ja tuskaa, välillä tuskin töitä (tuota sananpartta ei näemmä voi kääntää englannista suomeksi)
        - pääsin opiskelemaan yliopistoon kirjallisuutta, musiikkitieteitä tms. (en ole vielä päättänyt mitä, mutta jotakin semmoista)
        - hurahtaminen Hermann Hesseen ja kelttimusiikkiin on paraikaa käynnissä

        Mikko Alatalon käyttäminen (myös kuvaannollisesti) lyömäaseena on todellakin sadismia. Mutta, tuo taipumukseni tuhota ihmisten tulevaisuudenhaaveet muutamalla sanalla... Pitäisikö ryhtyä kustantajaksi? Tai Idols-tuomariksi?

        Eipä tässä muuten ihmeempiä ole kertoa.

        PS. Mikäli Kaustisilla järjestettäisiin Kansanmusiikkijuhlien ohella 3D-laserkuviin keskittynyt tapahtuma, olisiko sen nimi sitten HoloKaustinen?


      • hulvatonta

        Sullahan on niin mainiot ajatusleikit että ryhdy itse kirjailijaksi. Sain makoisat naurut kiitos sinulle!


    • 'WaaAAAaaaAAAaaa..'

      Minun ideani: (ei liity näihin ideoihin mitenkään joten ei ole mitään pakkoa vastata)

      Jossain Hirvenvaarantien viereisessä unehdetussa pikkukaupungissa, jossa on tarpeeksi valtaa ollakseen pormestari, alkaa tapahtua (tietysti) outoja. Pormestari ei vastaa puheluihin eikä lue kirjeitä, joka näkyy valtavana kasana avaamattomia kirjeitä kaupungintalon suuren ikkunan takana olevalla työpöydällä. Tästä huolimatta Pormestari tuntuu tekevän työtään, menee kokouksiin jotka on sovittu jo ennen outouksia. Kun häntä ei enää näy, mutta kaupunki tuntuu elävän hyvin, kaupungin kaikkiin eletroniikkakoneisiin iskee virus, S.A.I.V. (strong and indestructible virus). Tietokoneilla ruutuun tulee kuva pikeslöidyistä kasvoista ja se alkaa puhua: 'SAIV on vain tässä kaupungissa. Poliisivoimat, jotka löytyivät tästä kaupungista, ovat minun. Ette voi paeta.' Viirus lamauttaa koneen tämän jälkeen. S.A.I.V.ia vastaan tehdään salaliitto, AntiSaiv, jonka tarkoituksena on saada asiat kuntoon. Päähahmot tietysti ratkaisevat erityisen paljon pulmia, ja niin niin ja niin.

      Heikohko runko koko tarinasta. Comments?

    • 17+2

      Varasta muilta. Hyviltä kirjailijoilta ja muiden ihmisten kokemuksista. Älä kuitenkaan plagioi vaan varasta vain ideat.

      Se on aivan tavallinen käytäntö ja kaikki tekevät sitä, useimmat vain tiedostamatta. Originaalit ideat ovat todella harvassa.

    • Tuleva kirjailija

      Mieti että mistä itse tykkäät kirjoissa ja yleensäkin missä vaan, millaista itse mieluiten lukisit :) Minä en jaksaisi lukea päihdeongelmista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe