Aihe

teille koulua käyville!!!!

yks keino

hei!!! mä oon keksiny keinon teille jotka käytte koulussa. jos teillä on menkat,ja käytte vessassa vaikka kesken tunnin nii eihän sillon viitti ottaa repusta vaikka sidettä??? nii laittakaa aamulla iso side ja sitten sen pälle sellanen pienempi side. kun toinen on aika vaihtaa nii ei tartte ku vetää toinen side pois ja puhdas side onki jo valmiina :D tajusitteko???

63

6149

  Vastaukset

  • se on hirveetä jos on koulus ja on menkat...pittäki kokeilla :)

   • Oma vinkkini (vaikka jo työelämässä olenkin). Jos on sopivat housut esim. farkut (itsellä ainakin tukevammat housut varmuudeksi), niin laittaa takataskuihin siteet, ja vaihtaa voi sen sitten tarvittaessa vessassa käydessään. Ei tarvi kaivaa laukustaan/ ottaa laukkua mukaan vessaan ja jos vaikka vaihtotarve yllättääkin, niin on sitten side aina mukana.

    Enkä ole huomannut yksittäispakatun siteen rapisevan tms. eikä side myöskään kärsi taskussa ja hyvin sellaisen ohuemman siteen pitäisi mahtua takataskuun. Sitä paitsi silloin kun itse olin koulussa, niin siteet olivat niin isoja, että tämä ei olisi onnistunut (ainakaan näin hyvin).


   • Aina kun menkat yllätti koulussa kesken tunnin nii mä otin repusta siteen laitoin sen penaalini alle pulpetilleni ja kysyin opelta lupaa käydä vessassa. Sitte mä otin sen siteen (tietty yritin nii ettei kukaan huomais) ja joskus jos oli paita jonka hihaan se mahtu piiloon nii laitoin sen hihaan. Muuten jotain rutistin sen käteeni tms.


   • kokenut kirjoitti:

    Oma vinkkini (vaikka jo työelämässä olenkin). Jos on sopivat housut esim. farkut (itsellä ainakin tukevammat housut varmuudeksi), niin laittaa takataskuihin siteet, ja vaihtaa voi sen sitten tarvittaessa vessassa käydessään. Ei tarvi kaivaa laukustaan/ ottaa laukkua mukaan vessaan ja jos vaikka vaihtotarve yllättääkin, niin on sitten side aina mukana.

    Enkä ole huomannut yksittäispakatun siteen rapisevan tms. eikä side myöskään kärsi taskussa ja hyvin sellaisen ohuemman siteen pitäisi mahtua takataskuun. Sitä paitsi silloin kun itse olin koulussa, niin siteet olivat niin isoja, että tämä ei olisi onnistunut (ainakaan näin hyvin).

    Toi on hyvä vinkki. Kannattaa kokeilla.


  • Tuo keino toimii, olen kokeillut myös.
   Sitäpaitsi, jos sattui että ylivuotoa tuli, se jäi siihen isompaan siteeseen eikä tullut läpi.
   Suosittelen.

   • ja jos kaverit tulee vessan oven taka odottamaan nii nehän kuulee sen siteen irrottamisen tai laittamisen??? niin samalla kun vetää pöntön repaisee siteen irti.itse teen aina niin...ja sitten kun laittaa uuden siteen niin avaa pakan silloin kun laskee vettä :) minä teen niin.


  • Hmm..hauska lukea teidän tektejä, muistaa, miten itseäkin hävetti ne menkat...kun nykyään se on ihan yleistä kaverien kanssa heittää kommenttia, että oonpa turvoksissa, menkoista johtuu, pinna on kireellä jneh... eikä se suojien vaihtaminenkaan ole iso juttu:)

   • Muistan minäkin tuon hävetyksen kouluajalta vaikka menkoissa mitään hävettävää olekaan.Teilläkin vielä se asia tulee osaksi elämää eikä hävetä enää vaikka joku kuulisikin pakkauksen rapinan.


  • On käyttää tamppooneita,on varma,on huomaamaton,mahtuu taskussa kuljetettavaksi,eikä rapise niin äänekkäästi,ei tunnu niin hiostavalta kuin side.

  • Minäkin hiukan huvittuneena seuraan tätä keskustelua. Muistin juuri että niinhän se oli itellänikin koulussa. Hävetti jos joutui vessassa sidettä rapistelemaan. Totuus on kuitenkin se että kaikilla (lähestulkoon) naisilla ne kuukautiset on ja kaikki niitä siteitä sun muita rapistelee. Eli ei kannata olla nolona asiasta. Toisaalta se kuuluu myös tohon ikään.
   Itse laitoin aina siteen takataskuun (ja muuten, repäisin sen puoliksi auki jo valmiiksi, ettei rapina kuulu..Syyllinen, myönnetään!!!) tai sitten kun aloin käyttää tamppooneja pidin tamppoonia koko koulupäivän ja sidettä varmuudeksi..Kun laitoin aamulla tampoonin se kesti iltapäivään asti. Kävin sitten vaan ottamassa sen pois ja side oli melkein puhdas.

  • Hankkikaa kuukautiskuppi, niin ei tarvi rapistella siteiden kanssa eikä tule turhaa jätettä! =)

   www.kuukuppikunta.net

  • Kuukautissuojamainokset vaan pahentaa tätä turhaa kuukkarihäpeää; mitä huomaamattomampi sen parempi...mahtuu kämmeneen piiloon... Kadulla vastaan tulevista hed.iässä olevista naisista JOKA NELJÄNNELLÄ on keskimäärin menkat parhaillaan. Jokaisella terveellä Naisella on kuukautiset. Niiden aikana kannattaa käyttää suojaa, ja kuten tiedämme, suojapaperit rapisevat. Ja mitäs sitten. Miksi menkoista itsestään aiheutuvien vaivojen lisäksi suostumme kantamaan niin paljon huolta ettei kukaan näe? Karmea kulttuuri kun ei esim. kehdata reilusti sanoa, että on menkkakipuja, vaan aina vaan "päänsärkyä".

   Ps.Olin kaupassa pienen poikani ja mieheni kanssa ja poitsu alkoi kärryissä kiukkuamaan. Mieheni antoi valitsemani libresse-paketin pojalle käteen ja sitä tutkiessa aika meni mukavammin. Luonnollista.

  • Onpa ihana opiskella lähihoitajakoulussa pelkässä tyttöluokassa. Kukaan ei nosta kulmiaan jos siteen sujauttaa taskuun vessaan lähtiessään. Sitä paitsi voisin minä tehdä tuon poikaluokassakin. Iik. Ai niin, ja yritän kyllä käydä vessassa välituntien aikana, se on kohteliasta.

   Itse asiassa eilen kirjastossa kaivoin entiselle luokkakaverilleni kynää lainaan käsilaukustani ja terveysside tursotti kauniisti veskan suulla... mitä sitten, ei kai se poika reppana olisi kuvitellut ettei minulla ole kuukautisia?

  • Kyllä minä koulua käyn, mutta en silti kyllä tuollaisiin viritelmiin vaivaudu, kun helpompiakin tapoja on :D

   Tyhjennän kuukautiskupin aamulla ja illalla. Koulussa ei tarvitse murehtia lainkaan kuukautisista. Ei tarvitse raahata vaihtosuojia mukana, eikä ylipäänsä tarvitse moooneen vuoteen ostaa kuukautissuojia. Sopii näin opiskelijalle loistavasti. Muutenkin kuppi on loistava, kun saa nukkua yöt rauhassa nakuna, jne.

   Enkä kyllä muista kuulleeni sidepakettien rapinaa yleisissä vessoissa (eli siis varmasti olen kuullut, mutta ei siinä mitään ihmeellistä ole, joten ei ole tarkemmin tullut rekisteröityä moista mieleensä).

   • Meillä on koulussa tyttöjen vessa jossa on siteitä! Helppoa, ei tarvitse itse raahata mukana :)


   • kelpais...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on koulussa tyttöjen vessa jossa on siteitä! Helppoa, ei tarvitse itse raahata mukana :)

    Ui haluisin itekkii sellasen kouluun


   • Anonyymi kirjoitti:

    Meillä on koulussa tyttöjen vessa jossa on siteitä! Helppoa, ei tarvitse itse raahata mukana :)

    Meidän koulussa on sama juttu, että tyttöjen vessassa siteitä valmiina, mut se vessa jossa niitä on, on terveydenhoitajan vieressä olevassa vessassa. Itse ainakin kavereiden kanssa puhuttiin, että kun ne alkaa, käydään siellä vessassa


  • kirjoitin tämän viestin ja ilahduin kun tämä on luettu näin monta kertaa(1000 ja vähän päälle)ja vastattu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Pitääkin kokeilla tuota neuvoa joskus..:D Se on vaan meille nuorille vielä vähän noloa mennä vessaan rapistelemaan sidepakkausta...;D Mutta kohta sitäkään ei tarvitse varmaankaan hävetä, kun pääsee lukioon ja kaikilla tytöillä menkkojen pitäisi olla alkaneet, kun se ikähän oli joku 16..:)kai..

  • ite siirryin käyttään tamponei viime menkkojen aikan, joten pi
   taitaa syksyllä olla helpompaa =) tamponi mahtuu vaiks taskuu jne. Muistan muuten kun äidilleni kävi Roomassa lomalla hauskasti. Otti laukustaan kartan ja kun avasi sen, niin KESKELLE KARTTAA OLI LIIMAUTUNUT LIBRESSE :D naurettiin oikein urakalla, pkt oli avautunut laukus ja hahah xD

  • Minuakin yläasteella nolotti aivan hirveästi se, kun koulussa piti vaihtaa side ja koetin aina löytää vessan joka on koulun vähän hiljaisemmassa päässä jossa ei ole kuin liikkasali ja käsityöluokka joku säännöllisen epäsäännöllisesti käytössä oleva luokkahuone.
   Nyt lukiossa, se on jotenkin helpompaa, kun tietää että täällä on lähes kaikilla varmasti menkat ja koska koulumme ilmapiiri on ystävällinen ja tietää, että vaikka joku se rapistelun kuulisin niin siitä ei joudu kuulemaan jälkeenpäin. Ja kohteliaisuudesta hoidan sen siteen vaidon välitunnilla. Jos alkaa kesken tuntia tuntumaan, että pitäisi vaihtaa side, istun sen tunnin loppuun ja painun sen jälkeen suorinta tietä vessaan. Nyt olen ostanut kuukupin, jota tosin en osaa vielä käyttää yhtään :/ Tamponit sattui, kun en saanut tarpeeksi syvälle ja siksi pelottaa laittaa tuota paikalleen...

  • Suosittelen, että opettelet käyttämään kuukuppia. Kokeile ensin vaikka menkkojen loppupuolella, kun vuoto on vähäisempää ja pidä vaikka pikkuhousunsuojaa varmistuksena. Ja kokeile vaikka sellaisina päivinä, kun olet kotona, niin ei tarvitse pelätä ohivuotoja... Itselleni kannutaittelu (pistä vaikka googleen haku) toimii parhaiten. Vaatii vähän harjoittelua, mutta kyllä sen oppii (itse harjoittelin parien menkkojen ajan). Ja kupissa on se hyvä puoli, että sitä ei laiteta läheskään niin syvälle kuin tamponi. Toinen hyvä puoli on se, että kupin sisäänlaittoa/poisottamista voi harjoitella myös menkkojen välillä (toisin kuin tamponin).

  • Jos siteiden rapisteleminen tuntuu ahdistavalta koulun vessoissa kannattaa kokeilla tamponia. Tiedän, että kaikki eivät pysty niitä käyttämään, mutta minulle se on ainakin tuonut ratkaisun. Enää ei tarvitse koulussa hautoa epämukavassa siteessä ja pelätä, että veri karkaisi vaatteista läpi. Ja lisäksi Tamponi mahtuu pieneen tilaan ja jättää vähemmän roskaa jälkeensä. Hyvin tamponit ja siteet voi piilottaa jonnekin laukun sivutaskuun, vaikka vetoketjulliseen tai sitten esimerkiksi meikkipussiin. Ja turha niiden paljastumista on pelätä. Kaikilla tytöillä on kuukautiset ja se on aivan luonnollista. Turhaan siis niitä häpeätte! Ja poikien naureskelu vasta turha huolenaihe on, se vain osoittaa, että he ovat vielä lapsellisia ja noloja.

  • No voi saat*nan sherlock. Kukaanhan ei o tota keksiny.

  • Tai voi aamulla laittaa sekä siteen että tamponin. Sitten kesken päivän voi ottaa tamponin pois ja side on jo valmiina.

  • Tää oli tosi hyvä vinkki!! Oon 14 v ja inhoon sitä kun lokeroilta joutus käveleen vessaan vaihtaan sidettä ihmismassan keskellä.. Täytyy kokeilla!!!

  • Mitäs sitten tehdä jos on TOSI runsaat kuukautiset koulussa, niin kun mulla on tällä hetkellä. Ja kuukautiset tulee housujen läpi... Ite en tohi mennä vaihtaa siteitä koulussa lainkaan joten kun tuun kotiin niin side on ihan verinen ja on myös aika täpärällä että on mennyt yli... Oisko keinoja miten saisi runsaat kuukautiset vähenemään että kuukautiset eivät ole yhtä runsaat että koko ajan tartee kysyä kavereilta että ei kai mull oo mitään housussa.:::(((((((
   ps. oon 13- vuotias

   • Joko käytät monen pisaran yösidettä tai sitten ihan yksinkertaisesti menet vessaan ja VAIHDAT sidettä tarpeen vaatiessa, etkä odota, että se menee yli! Menkat on luonnollinen juttu ei siinä ole mitään häpeilemistä, enemmänhän se hävettää jos takamus on punainen ja sotket penkkejä!! Enemmän siitä hälyä nousee...


   • Ite käytän yös idettä ja sen päällä normi pientä sidettä ja ite oon 12v ja hitonmoisen runsaat kuukautiset


  • Hih.... muistan ite yläasteelta semmoisen tapahtuman että olin unohtanut laittaa wc:n oven lukkoon ja olin juuri vaihtamassa veristä sidettä puhtaaseen kun meijän luokan jätkä avasi oven..... meil oli siis pieni parakkirakennus ja yhteiset vessat :DMahto se jätkä järkyttyä näkemästään :)

   • Mä en kyl ikinä toipuis tosta :D


  • Itelläni alkoi menkat tänään (ensimmäistä kertaa)ja en tiedä niistä mitään:/
   Ps.12v.tyttö

   • Mul alko ku olin 10v /:


   • Mul alko eile, oon 13v


   • Mulla alko tänään! Onko vinkkejä??


   • Olen 11


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mulla alko tänään! Onko vinkkejä??

    Pysy rauhallisena se on ihan NORMAALIA.


  • Kiitos keksinnöstäsi vaikkakin tiesin sen kyllä jo

  • Mä en ainakaan kesken tunnin ala vaihtamaan, välitunnilla vaan otan repun vessaan mukaan ja niin tekee aika monet.

  • Miksei vaan voi vaihtaa välkällä? Niitä reppuja muutenkin kuljetetaan mukana luokasta toiseen niin sen voi ottaa mukaan vessaan jos varaa sinne vähän siteitä.

  • wtf tää keskustelu on tehny vuonna 2005 ja vieläki joku tulee kommentoimaan :Dd

   • Edellenhän on samat ongelmat niin mikäs siinä, jos vähän lisävinkkiä annetaan


  • Mun on ihan pakko kertoo tää yks nolo juttu....:D Oli vasta eka tunti ja tunsin, kun mulla alko menkat ja sitten ajattelin ottaa mun taskusta sitten siteen valmiiksi käteen en tiiä miksi!!! Nimittäin olin tungetut vrm 10sidettä taskuun (enkä ees tajunnut että se näky ihan selvästi, kun mulla oli kauhee rapiseva möykky mun taskussa ja sitäpaitsi ei yhtenä koulu päivän tarvitse kymmentä sidettäXD) mutta niin sitten kun olin ottamassa sitä yhtä sidettä niin ne kaikki levahti sieltä mun taskusta sinne lattialle ja kiva istuin just siinä eessä ja kaikki vaan rupes nauraan mulle onneks mun parhaat kaverit tuli auttamaan keräämään ne!ja mun ope vaan sano että otit näköjään kavereille kans siteitä :DDDD (SE OLI NOLOA!),mutta onneksi pystyn nykyään nauramaan sille vaikka siitä on vasta 1vuosi aikaa... ja muuten meillä on vielä sama luokka ja opettaja niin me joskus muistellaan sitä tapahtunutta kokoluokan kaa mun mielestä se on tosi hauskaa :DDDD <3

   • Kiva ku otat ton noin huumorilla!


  • Näit on niin kiva lukee XD vaik suurin osa on jotai 2005 kirjoitettu :'D

   • Mä enees oo syntunu sillo
    oon siis09


  • Mulla on just ihan tokat menkat menossa, ite en ota reppuu vessaan, koska se olis vähän epäilyttävää ottaa reppu kaapista vessaan niin ite vaan meen lähelle kaappia ja sujautan paidan alle tai penaaliin(jos otan koulukirjat valmiiksi seuraavaa tuntia varten) oon ainoo mun kaveriporukasta kellä on alkanu ja kun kerroin niin ne piti sitä ihan normaalina ja kun mulla loppu siteet kun en tajunnut ottaa enempää vaikka on aika runsaat ku toka päivä menossa niin pyysin vaa kaverilta jolla ei oo alkanut mutta on siteitä varmuudeksi jos alkaa sitten menin vessaan(se on sellanen iso että oven ulkopuolella on muita oottamassa) sitten yritin hiljaa vaihtaa ja repäistä siteen kun kuulin ääntä ulkopuolelta sitten pitkän ajan päästä kun tulin ulos ne olikin vaan mun kaverit että turhaan kulutin aikaa, oho tulipa pitkä viesti. ps. ikää mul on 12 vuotta

  • Siis oon ite tehny sillee et pistän 2 pienenpää sidettä koska oon vast 12 va silti tulee kuule veri läpi et mitä mä teen ja meil on isompiiki sitei mut ne on taas liian isot +tampooni ei ole vaihtoehto koska ennosaa laittaa sitä ja liian iso😂

  • Itte en pysty kovien kipujen kans menee kouluu 2-3 päivää , mut sit ku se kipu laantuu ja meen kouluu teen aina noi. Ja sit viel jos on taskut nii viel 1-2, sillä mul on aika pitkii päivii.

  • Mul ei oo vil alkanu menkat mut pelkään et alkaa ja koht tulee koulu uinnit 😫😖😞😞 mitä tekisin

   • Jos sulla on vähänkään joitain painetta alavatsassa, niin voi alkaa. Mutta jos ei ole vielä alkanut, niin sä et voi kyllä varautua hyvin... Otat vaan varmuuden vuoksi siteitä kouluun. Esim. takin taskuun, että välitunnilla voit laittaa, jos tarttee.

    Eikä voi mennä koulussa uimaan, jos on menkat. Se olisi vähän muutenkin noloa.
    Esimerkiksi meillä, joku tyttö aina joku viikko poissa uinnilta, just tän takia.
    Toivottavasti autoin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos sulla on vähänkään joitain painetta alavatsassa, niin voi alkaa. Mutta jos ei ole vielä alkanut, niin sä et voi kyllä varautua hyvin... Otat vaan varmuuden vuoksi siteitä kouluun. Esim. takin taskuun, että välitunnilla voit laittaa, jos tarttee.

    Eikä voi mennä koulussa uimaan, jos on menkat. Se olisi vähän muutenkin noloa.
    Esimerkiksi meillä, joku tyttö aina joku viikko poissa uinnilta, just tän takia.
    Toivottavasti autoin.

    Koulu-uintiin voi mennä menkkojen aikana, kun laittaa vaan tamponin :))


  • Toi on kätevää mut meijän koulussa on kunnon isot raot vcn oven ala puolella ja kaikkihan sen rapinan kuulee ja vitsi miten noloa nii yrittää niin hiljaa kun ikinä pystyy avata sidettä ja pojathan haukkuu tyttöjä mennkasiksi jos saavat jostain tietää että on menkat

  • Mulla itellä alko menkat vasta noin 3kk sitten ja on nyt parhaillaan. En tiedä mutta en pelkää ylivuotoja koska minulla menkat ei koskaan tule ns "todella nestemmäisessä" muodossa vaan enemmänkin ruskeana/punaisena tai jopa mustana valkovuotona? Onko se normaalia? Käytän ihan vain sidettä ja tunnen aina kun tulee jotain mutta sitten kiirehdin vessaan ja pissaan kaiken ulos. Siteeseen ei melkein koskaan tule paljoa mitään vaan aina se jää ns "sisään" ja sitten kun istun tai menen pissalle se tulee. Ja se ruskea tai punainen "valkovuoto" ei imeydy siteeseen joten se on aina vessassa käytävä se pyyhkimässä pois. Kertokaa te kokeneemmat että toimisiko minulla tampooni paremmin koska menkkani tulevat verisenä valkovuotona?!

  • Hei toi ois varmaan tosi hyvä jos ois menkat mutta kun tällä 10v tytöllä ei oo (eli mulla) alkanut vielä mut toi idea kuulostaa tosi hyvältä

  • Moi, voiko yösidettä pitää päivällä ja mitkä on parhaita sidemerkkejä?

   • Yösidettä voi pitää päivälläkin, ja ite käytän alwayssia :)


  • Mul Alkaa varma koht menkat nii antakaa vinkkejä
   Ja oon siis kohta 11

  • Tässä on vinkki teille jos käytät rintsikoita niin tunge side rintsikoihin

  • iha kiva idea mut hei tyypit jotka ette osaa laittaa normi tamppoonii nii alottakaa mini tampponeilla ite koulussa on side ja sit tamppooni (mini) ja vaihan sen tampoonin sit ruokailun aikana ku tyypit ajattelee ruokaa nii ei kukaa huomaa et oot häpässy veskii, ja sit ku on tampooni ja side ei tavii stressaa et tulee läpi, tai et joudut sikana rapistelee :) yks vinkki täss vaik vanha keskustelu

  • Mua ei ees kiinnosta vaikka joku sen siteen avaamisen rapinan kuuleeki,, sehän on normaali juttu ja kaikille tytöillehän sillee käy aika montaki kertaa :DD

   T. 13.v tyttö :)

  • Hyvä idea(: Itsellä alkoi vasta ekat menkat ja etin kaikenlaista apuu netistä. Löysin jostain keskustelusta (en tiiä onko joku sanonu tään jo) semmosen vinkin, että jos on menkat koulussa ja on hiusharja jostain voi irroittaa selkäpuolen, niin laittaa siteet/tamponit sinne sisälle. Suosittelen!😘

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   33
   3361
  2. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   28
   1352