Kiinaharjakoiran omistajat!

Napsu

Hei!

Kova pentukuume oireilee taas. Kotona makoilee dobberi narttu ja nyt olisi tarkoitus hankkia neidille kaveri. Halua pienen koiran joka on ns. pienisuuri, eli tulee toimeen isommankin kaverin kanssa ja joka ei ihan heti väsähdä pidemmästäkään lenkistä. Onko kiinaharjakoira oikea valinta?

Nyt haluaisinkin kokemuksia teiltä joilla on kiinarjakoira. Millainen luonne, hoito jne.. :)
Kertokaa millaisia veijareita ovat. Olen aivan hullaantunut uskomattoman söpöön rotuun!! :)

Kiitos jo etukäteen!

3

306

  Vastaukset

  • Heips Napsu !
   Mulla on yksi harjis , naku narttu , luonteeltaan on todella seurallinen ja rakastaa vieraita ihmisiä yli kaiken eli vähän turhankin paljon koska vieraat alkavat jo "hieman" ärsyyntyä siihen kun se tuppaa väkisin suuhun suukotaa ja työntää kielensä suuhun, hyppää jopa hartioille jos ihmiset kyykistyy tai istuu sohvalla , myös roisto luonteeltaan kun lähtee pois kotoa niin täytyy katsoa ettei jää mitään pöydälle ettei se popsi parempiin suihin , todella ketterä pomppia kun hyppää ruokapöydälle suoraan maasta , osaa myös näyttää taivaan merkit toisille koirille jos ne rupee ryppyilemään eli ei ole mikään pehmo vaan pomottaja, lenkillä kyllä väsyn ennen minä kuin Harjis , mutta en siitä osaa sanoa miten Dopperin kanssa menis .
   Harjis 3 v.

   • harjiksista löytyy kyllä niitä arkojakin, mut jos pienestä saakka on ison koiran kanss samassa huushollissa, eiköhän tuo mene ihan hyvin. kantsii sit varmaan ottaa rohkea urospentu.


  • No niin, eli olen haastatellut harjisten omisatajia ja muutenkin lueskellut rodusta jonkin verran, ja olen tullut siihen tulokseen, että ehkä harjis ei kuitenkaan ole se oikea rotu meille ja dobberi-neitimme kaveriksi.. Ihastuin valtavasti harjisten ulkonäköön, mutta se ei valitettavasti voi olla rotuvalinnan tärkein tekijä. Haluan ehdottomasti rohkean, ihmisystävällisen ja iloisen koiran. Harjikset kuulemma ovat yhden perheen/henkilön koiria ja ovat varautuneita vieraita kohtaan. Nyt sitten alkaa vaaka kallistua käppänän tai pinserin puoleen. Pientä koiraa haluaisin, joten käppänä voisi olla kokonsa puolesta oikea rotu, mutta toisaalta pinserikin kiehtoo valtavasti ja olisi neitimme kanssa hieman enemmän samaa kokoluokkaa... :D Saa nähdä mihin päädymme. Onko jollain muita hyviä rotu ehdokkaita?? :) Ehdotuksia otetaan vastaan!! Ja aurinkoisia syyspäiviä toivotellen!

   -N

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat - Ei v-ttu nyt!

   Sanna Marin Ylellä: Uusimaa avataan 19. huhtikuuta, jos tartuntamäärät tasaantuvat https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/0701fdf9-a761-44ec-9579-40a
   Maailman menoa
   169
   7262
  2. Järkyttävä koronakylä

   21 jo. Enemmän kuin esim porissa !. Eikö hygieniasta ole kukaan kuullut vai onko lehmänhaju ainoa hygieniahaju. Semmoista kun käsidesiä saa kaupoista.
   Kiuruvesi
   143
   3290
  3. Korona syylliset vastuuseen!

   Kiuruvedellä on nyt 21 koronatartuntaa. Se on valtava määrä asukaslukuun suhteutettuna. Se myös tarkoittaa että tartuntoja joista emme vielä tiedä on
   Kiuruvesi
   75
   1879
  4. Työvoimapula iskemässä Suomeen

   Tarjolla 10 000 työpaikkaa maatiloilla. Hallituksen työllisyystavoite täyttynee etuajassa, kun ulkomaalaisten kausityöntekijöiden sijaan Suomessa alet
   Maailman menoa
   122
   1764
  5. Kaivattunne nimi

   Pelkkä nimi. Aloitan Jaakko
   Ikävä
   116
   1606