"Minä rakastan sinua" viittomakielellä?

apua kaipaava

Hei!
Onkos "minä rakastan sinua" viittomakielellä niin että ensin viitotaan "minä" sitten "sinä" ja lopuksi "rakastaa"?

5

4663

  Vastaukset

  • Viitotaan yleensä vain "rakastan" sitten "sinua". Ei välttämättä tarvi viittoa "minä", mutta voihan sen viittoa jos haluaa.:)

   • viittoisin: Mä rakastan sua. Suomenkielen mukaan siis. Hmm...


   • eli voit myös viittoa sen i love you eli peukku, etusormi ja pikkurilli pystyyn. :D
    -vk:n ohjaajaksi opiskeleva-


  • Meille ainakin opetettiin se "tavallisin tapa"(?) viittoa "minä rakastan sinua". Eli minä (osoitus itseen) rakastan (kädet ristissä sydämen päällä) sinua (osoitus toiseen). :)

  • On paljon eri tapoja viittoa "minä rakastan sinua." Tavat vaihtelee viittomakielittäin. Suomen taktillinen (kuurosokeille) viittoma lauseella on "sormella olkapäälle (ei oikeastaan väliä mille ruumiin osalle) koskettaminen ja saman kohdan koskettaminen heti perään koko kämmenellä."

   Amerikan viittomakielellä voit tunnustaa rakkautesi osoittamalla itseäsi, laittamalla kätesi ristikkäin rintakehän päällä ja osoittamalla rakkautesi kohdetta.

   Yleispätevä rakkauden merkki on yhdellä kädellä viitottavissa. Käytännössä näytät rakkauden kohteellesi kättäsi, josta olet "laittanut nyrkkiin" keskisormen ja nimettömän. Eli juurikin tuo hevimerkki, mutta peukalo vapaana.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   694
   15019
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   127
   2321
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1583
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1554
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1305