Matka Pekingiin

tiedonjanoinen

Tarkoitus olisi mennä sukuloimaan "opiskelijabudjetilla" Pekingiin pariksi viikoksi...
Millaisia kelejä huhti-toukokuussa Kiinassa on ja mikä olisi paras aika matkustaa sinne?
Miltä lentoyhtiöltä on saatavilla halvimmat lennot ja kuinka paljon olette itse maksaneet?
Mitä nähtävyyksiä Pekingissä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa?

16

6413

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tai syksyllä!

      Taivaallisen rauhan aukio, Mao-mausoleumi, Kiinan muuri. Siinä tärkeimpiä. Finnair lienee luotettavin ja helpoin ratkaisu. Paras ajankohta on juuri huhti-kesäkuu ja myöhäissyksy elo-lokakuu.

      • Laowai

        kannattaa mennä,vaikka vain turistimatkalle! Katsokaa hintoja vertailun vuoksi www.pallontallaajat.net ja myöskin haku Googlesta Dragon Air. Kiitos ja hyvää syksyn jatkoa kaikille.FCS www.geocities.com/renliumao/finchun_vision.html


    • Yummy

      Ei niin tunnettu, mutta ehdottomasti näkemisen arovinen:
      - World Park
      Sinne kannattaa mennä 1.20 taksilla, niin ei tule niin kalliiksi. Paikasta löytyy kaikki maailman tunnetuimmat nähtävyydet "pienoiskoossa". Esim. grand canyon, eiffel-torni, egyptin ihmeitä jne. Muistaakseni eiffelin tornikin oli pari-kolmekymmentä metriä korkea. Upea paikka! Varaudu tosin olemaan itse turistinähtävyys, siellä ei juurikaan valkonaamoja näy ;) Turvallista kyllä, sitä ei tarvitse pelätä, mutta kamera käy.

      Pekingissä on myös maailman ainoa kaupungissa sijaitseva laamatemppeli, joten se on harvinaista herkkua.

      Sukulaisesi varmasti osaavat viedä sinut paikkoihin, joten täältä ei nyt erikoisemmin kannata kysellä.

      Pikku vinkki: jos rakastan intialaista ruokaa (siis HYVÄÄ intialaista, ei sitä suomalaista moskaa, mitä täältä kotosuomesta saa), käy Asia(n) Star -nimisessä paikassa. NAM!

      • QWD

        Jos haluaa käyttää 1.20 takseja niin kannattaa käydä Pekingissä tänä vuonna, ensi vuonna ne ei enää ole liikenteessä (nytkin niitä on hieman vähemmän kuin viime vuonna). Uudet Elantrat/Sonatat 1.60 hintaan on myös hyvä vaihtoehto, ZX:t ovat jo aika kuluneita.


    • täällä ollaan

      Viimeistään toukokuusta täysin shortsi ja terassikelit. Huhti - Toukokuu ovat sopivaa aikaa, ei velä liian kuuma, mutta tarkenee varmasti.

      Lennot riippuen yhtiöiden tarjouksista, mutta yksi varteenotettava vaihtoehto on Finnairin lento, mutta Air Chinan liput.

      Nähtävyydet:
      - kirjotappa googleen hakusanat "attraction beiging", niin eiköhän löydy tekemistä muutamaksi päiväksi.

      • virhe

        tietysti " attraction beijing"


    • lämmintä on

      Huhti-toukokuussa saattaa hyvinkin olla 30 astetta. Vuosi sitten oli ja tänä vuonnakin melkein samat lukemat. Jos olet opiskelija niin kannattaa kysellä STA:n opiskelijahintoja, Finnairin liput olivat kilpailijoita halvemmat, toki lähempänä lähtöä voi tulla kamppanjahintoja muiltakin yhtiöiltä. Jos aikaa on, niin kannattaa yhditää vaikka Shanghai Pekingin rinnalle.

      Pekingissä on nähtävää ja majoitusskin on edullista, hostelissa yö 6 euroa esim. metro on edullinen ja taksitkin vie, jos yhteisymmärrykseen pääsette määränpäästä.

      Kiinan muurilla kannattaa käydä, kohteita taitaa olla 3 erilaista. Yksi on kunnostettu pätkä muuria ja toinen (=Simatai), sellainen joka on melkein autenttisessa kunnossa ja voi vaeltaa 10 km pätkän muurilla. Hieno kokemus, jokainen voi päättää millaisen Kiinan muurin haluaa nähdä. Kiinan muurille pääsee ostamalla kuljetuksen, hinta noin 10 euroa ja pääsyliput päälle.

      Lentolippujen hinnat vaihtelevat, keväämmällä saattaa tulla taas edullisia tarjouksia, mutta opiskelijalipuissa on se etu, että paluu voi olla eri kaupungista kuin minne alunperin saapui.

      • muuri

        Jokin vuosi sitten käveltiin muurilla Jinshanlingistä Simataihin tuo noin 10 km. Hieno kokemus. Idea tuli Lonely Planetin matkaopaskirjasta Beijing, jossa myös tarkka kuvaus kohteesta vartiotornin tarkkuudella. Suosittelen kirjaa vaikken kirjakauppias olekaan.


      • erkki
        muuri kirjoitti:

        Jokin vuosi sitten käveltiin muurilla Jinshanlingistä Simataihin tuo noin 10 km. Hieno kokemus. Idea tuli Lonely Planetin matkaopaskirjasta Beijing, jossa myös tarkka kuvaus kohteesta vartiotornin tarkkuudella. Suosittelen kirjaa vaikken kirjakauppias olekaan.

        Joo, valitkaa ehdottomasti Simatai. Alkää menkö esim. Badalingiin, jonne itse "jouduin". Se oli aivan käsittämätön turistirysä, varmasti tulee eri fiilis kun pääsee aidolle muurille kävelemään.


    • ex pekingitar

      Saa Pekingissa on huhti-toukokuussa hyvin vaihtelevaa, illat saattavat olla jopa todella viileita. Pysyva lammin kesa alkaa meikalaisen kokemuksen mukaan vasta kesakuun alusta. Kevaalla voi olla todella lampimia (lahes 30c) mutta myos todella kylmia/viileita (10-15c) paivia saman viikon aikana, eli kannattaa varautua. Kevaisin saattaa olla myos hiekkamyrskyja, jotka eivat aina ole niin miellyttava kokemus.

      Mukavaa matkaa, Peking on ehdottomasti kaymisen arvoinen paikka, hienot nahtavyydet.

    • Pekingissä ainakin on liikuminen halpaa.
      Taxit eivät maksa meidän taksoihin verrattuna oikein mitään. Ainoa puute taxeilla on , että eivät kuskit itsekään tiedä paikkojen sijaintia.
      Itse jouduin opaaksi kartan kanssa taxissa kun etsimme hotellia :-)
      Eivät osaa englantia (suurin osa kuskeista)
      Merto on tosi halpa. Metro ei vain kata tosi laajan kaupungin kaikkia osia (n.65 km. kantiinsa)
      Lentämisessä kannattaa käyttää suomalaista lentoyhtiötä.
      Kaupungin laitamilla on halvimmat ostospaikat. Keskustassa , kuten kaikissa kaupungeissa ns. turistilisä hinnoissa, ja muut liiketaloudelliset hinnat.
      Nähtävyydet : Kiinan muuri , silkkikuja , rauhan aukio, kielletty kaupunki,Maon "köllötyspaikka", temppeleitä ympäri kaupunkia, jne monta monta paikka joita ei tässä tila riitä luettelemaan (kts. kirjallisuudesta nähtävyydet)
      Varaa jos on mahdollista ainakin 2 viikkoa oleskeluun kyseisessä kaupungissa ja nähtävyyksiin tutustumiseen.
      Syöminen : kaikkea voi syödä mitä paikallisetkin asukkaat syövät jopa katukeittiössä .

    • Forever bike

      Taksilla on halpa ja kätevä matkustaa, jos ei ole ruuhka-aika tai vesisade, jolloin 3-kehätien sisällä 5 km matka voi ottaa helposti 30-45 minuuttia. Sateella tosin taksimatkan kestoon pitää lisätä taksin metsästämiseen kuluva aika. Sadesäällä tai sateen uhatessa voisi olla viisasta pysytellä kohteilla, jotka on kävelymatkan päässä metrolinjasta, ettei mene arvokkaita lomatunteja hukkaan.

      Paras tapa nähdä kaupunkia on kuitenkin ehdottomasti polkupyörä. Hotellit ja turistipaikat varmasti niitä vuokraavat, mutta jo parin viikon matkalla vois harkita fillarin ostamista. Oma forever-merkkinen miesten musta teräsrunkoinen perus kiinapyörä maksoi uutena reilun 30 eur. Fillarilla on alkushokin jälkeen kohtuullisen turvallinen ja helppo taivaltaa. Pekingissä ei ole korkeuseroja, joten pyörän vauhtiin saatuaan homma kulkee. Polkupyörällä voi taivaltaa pikku katuja toisin kun taksilla ja pysähdellä nähdessäsi jotain mielenkiintoista. Normaalisti 3-kehän sisällä sellaset 4-6 kilometrin matkat taittuu vähintään yhtä nopeesti fillarilla kun taksilla. Ja lentoyhtiöt kuljettaa uuden pyöräsi kuten muunkin matkatavaran, tosin esim. omani painaa noin 20 kg ja ruostuu Suomen suvessa noin viikossa käyttökelvottomaksi.

      • Laowai

        pyöräillen liikenteessä Kiinassa ja muuallakin on hauskaa.Kuten eräs vanhasananlasku sanoo:"Istuskelija ja liikkuva ihminen eivät ole tasaveroiset,se joka liikkuu,näkee enemmän...Kaipa se on Universaalia!


      • ostaisiko pyörän

        Hei
        Siis mitä toimenpiteitä teit pyörän kanssa kun tulit.
        Paljonko kuljetus maksoi.
        Aloin heti harkita jos ostaisin paikanpäältä pyörän, olisihan se erilainen täällä Suomessa. Ei varmaan menisi niin herkästi voroille.
        Onko kiinassa pyörät lukittu ja miten siellä erottaa oman pyörän. Jos näkee paikan missä on paljon pyöriä parkissa onko siellä luvallista jättää pyörä niihin.


      • PPP
        ostaisiko pyörän kirjoitti:

        Hei
        Siis mitä toimenpiteitä teit pyörän kanssa kun tulit.
        Paljonko kuljetus maksoi.
        Aloin heti harkita jos ostaisin paikanpäältä pyörän, olisihan se erilainen täällä Suomessa. Ei varmaan menisi niin herkästi voroille.
        Onko kiinassa pyörät lukittu ja miten siellä erottaa oman pyörän. Jos näkee paikan missä on paljon pyöriä parkissa onko siellä luvallista jättää pyörä niihin.

        Polkupyörän tuonti lentokoneella voi olla yllättävän kallista hommaa kun ylipainomaksut on ihan pilvissä. Ehkä on parempi olla murehtimatta koko asiaa kun pyöräsi luultavasti pöllitään jossain vaiheessa.


    • Maisa

      Itse olin Pekingissa viime huhtikuussa ja ilmat olivat koko reissun (9 päivää) ajan lämpimät, päivänä vähän sateli. Lämpimät ilmat aiheuttivat kamalan saastesumun, en nähnyt aurinkoa kertaakaan reissun aikana.

      Aivan ehdottomia kohteita on tietty Kiinan muuri, Kielletty kaupunki, Taivaallisen Rauhanaukio, Mao- mausoleumi (Sai jonottaa pari tuntia, vaikka oltiin jonossa jo puoli yhdeksältä. Reput yms. piti viedä säilytykseen), Kesäpalatsi (oli melkein kivempi kuin Kielletty kaupunki. Kaunista, kun kukat ja puut kukkivat) ja eläintarhan pandat olivat myös näkemisen arvoisia. Ja likaisia :)

      Katukeittiötä kannattaa kokeilla, jos vain kantti kestää. Tarjolla oli kaikkea toukista ja skorpioneista meritähtiin ja normaaleihin lihanpaloihin. Tosin itse jätin kaikki erikoisuudet väliin..

      Muutenkin kiinalainen elämänmeno on nähtävyys jo sinäänsä. Ihmismäärä, kaikki uniformupukuiset sotilaat/poliisit/vartiat, feikkimarketit yms.

      Kannatta käydä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      175
      7037
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      41
      4129
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2085
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1619
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe