basilika pakkaseen?

basilikan himo

voiko basilikaa pakastaa?ajattelin pakastaa lehdet kokonaisina ja sitten vaan muserran sen ruokaan.
olen aikaisemmin kuivattanut basilikan, mutta mielestäni tuli kitkerän makuiseksi.
Basilikani on alkanut kukkii parvekkeella.pitäisikö nyt jo laittaa pakastimeen?

8

8666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokki

      Basilika ei pidä edes jääkaappisäilytyksestä, joten se ei luultavasti pidä pakastuksestakaan. Kuivaaminen on kuitenkin paras keino, jos satoa tulee enemmän kuin ehdit käyttämään.

      • Habanero

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.


      • Nam
        Habanero kirjoitti:

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.


      • Asafoetida
        Nam kirjoitti:

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)


      • tosi hyvä!
        Asafoetida kirjoitti:

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)

        idea on tosi hyvä, voisinkin tehdä basilikoistani pestoa. mutta miten paljon noita edellä luettelemiasi aineksia laitetaan? kandee varmaan tehdä lasipurkkiin ja sit jääkaappiin? miten kauan säilyy? en aatellu pakastaa koska ei oo basilikaa niiiiin paljoa. kiitos jo etukäteen ohjeesta!


    • kels

      Pakastin viime syksynä pieniin rasioihin basilikan lehtiä hienoksi hakattuna silppuna. Sieltä sitten raaputtelin sitä ruokiin tai käytin esim. pestoon koko purkin. Hyvin onnistui. Samoin kuin tilli, ruohosipuli ja persiljakin.

      Pakasta vaan ihan rauhassa!

    • Hilduuri

      Pakastan joka vuosi.
      Pese ja kuivaa lehdet, pane muovikelmun sisään, purista kaikki ilma pois.
      Lehdet kylläkin tummuvat, mutta maku säilyy paremmin ja voit käyttää aivan kuin kuivattua.

      • Emilia

        minäkin pakastan basilikaa, pieniin lasipurkkeihin, ja teen pestoa johon laitan saksanpähkinöitä pinjansiementen sijasta. Parmigiano-Reggianoa palana ei niin vain tahdo sivukylillä löytää, mutta pestosta saa hyvää muutenkin, vaikka käyttäisi valmista raastetta. Pakastan myös valmista pestoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisi tutkii murhaa Paltamossa

      Poliisi tutkii Kainuussa sijaitsevassa Paltamon kunnassa epäiltyä henkirikosta, joka on tapahtunut viime viikon perjanta
      Paltamo
      38
      4609
    2. Jos me voitais puhua

      Jos me voitais puhua tästä, mä sanoisin, että se on vaan tunne ja se menee ohi. Sun ei tarvitse jännittää mua. Mä kyllä
      Ihastuminen
      20
      3185
    3. Jenna meni seksilakkoon

      "Olen oppinut ja elän itse siinä uskossa, että feministiset arvot omaava mies on tosi marginaali. Todennäköisyys, että t
      Maailman menoa
      269
      2341
    4. Jere, 23, ja Aliisa, 20, aloittavat aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla: "Vaikka mä käytän..."

      Jere, 23, ja Aliisa, 20, ovat pariskunta, joka aloittaa aamunsa Subutexilla tai rauhoittavilla. Jere on ollut koko aikui
      Maailman menoa
      53
      2217
    5. Mikä sinua ja

      kaivattuasi yhdistää ?
      Ikävä
      165
      2069
    6. Vain yksi elämä

      Jonka haluaisin jakaa sinun kanssasi. Universumi heitti noppaa ja teki huonon pilan, antoi minun tavata sinut ja rakastu
      Ikävä
      89
      1670
    7. Vielä kerran.

      Muista että olet ihan itse aloittanut tämän. En ei silti sinua syyllistä tai muutenkaan koskaan tule mainitsemaan tästä
      Ikävä
      360
      1661
    8. On ikävä sua

      Koko ajan
      Ikävä
      17
      1653
    9. Aku Hirviniemi tekee paluun televisioon Aiemmin hyllytetty ohjelma nähdään nyt tv:ssä.

      Hmmm.....Miksi? Onko asiaton käytös nyt yht´äkkiä painettu villaisella ja unohdettu? Kaiken sitä nykyään saakin anteeksi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      113
      1632
    10. M nainen tiedätkö mitä

      Rovaniemellä sataa nyt lunta, just nyt kun lähden pohjoiseen. Älä ota mitään paineita tästä mun ihastumisesta sinuun, ti
      Ikävä
      15
      1279
    Aihe