basilika pakkaseen?

basilikan himo

voiko basilikaa pakastaa?ajattelin pakastaa lehdet kokonaisina ja sitten vaan muserran sen ruokaan.
olen aikaisemmin kuivattanut basilikan, mutta mielestäni tuli kitkerän makuiseksi.
Basilikani on alkanut kukkii parvekkeella.pitäisikö nyt jo laittaa pakastimeen?

8

8771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokki

      Basilika ei pidä edes jääkaappisäilytyksestä, joten se ei luultavasti pidä pakastuksestakaan. Kuivaaminen on kuitenkin paras keino, jos satoa tulee enemmän kuin ehdit käyttämään.

      • Habanero

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.


      • Nam
        Habanero kirjoitti:

        Olen tehnyt omista basilikoistani pestokastiketta ja pakastanut sitten sen, ihan hyvän makuista on sulatettuna ollut.

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.


      • Asafoetida
        Nam kirjoitti:

        Kertoisitko pesto-ohjeesi? Voisin minäkin sitä niin pakastaa.

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)


      • tosi hyvä!
        Asafoetida kirjoitti:

        Eli basilika silpuksi monitoimikoneeessa ja päälle hyvää extra virgin -oliiviöljyä juuri ja juuri 'peittoon'. Öljy estää hapettumisen (tummenemisen) ja säilyttää maut.

        Peston voi sitten tehdä aikanaan tavalliseen tapaan, esim. 'alla Genovese' eli pinjansiemenistä, valkosipulista, parmesaanista, basilikasta ja oliiviöljystä.

        'Parmesaanilla' en tarkoita sitä kuivattua pölyä jota halvat ravintolat tarjoavat enkä lisäaineista valmistettuja ns. raasteita, vaan palasta Parmigiano Reggiota raastettua. (Pinjansiemenillä mielelläni tarkoittaisin libanonilaisia, mutta niitä tuskin Suomessa saa.)

        idea on tosi hyvä, voisinkin tehdä basilikoistani pestoa. mutta miten paljon noita edellä luettelemiasi aineksia laitetaan? kandee varmaan tehdä lasipurkkiin ja sit jääkaappiin? miten kauan säilyy? en aatellu pakastaa koska ei oo basilikaa niiiiin paljoa. kiitos jo etukäteen ohjeesta!


    • kels

      Pakastin viime syksynä pieniin rasioihin basilikan lehtiä hienoksi hakattuna silppuna. Sieltä sitten raaputtelin sitä ruokiin tai käytin esim. pestoon koko purkin. Hyvin onnistui. Samoin kuin tilli, ruohosipuli ja persiljakin.

      Pakasta vaan ihan rauhassa!

    • Hilduuri

      Pakastan joka vuosi.
      Pese ja kuivaa lehdet, pane muovikelmun sisään, purista kaikki ilma pois.
      Lehdet kylläkin tummuvat, mutta maku säilyy paremmin ja voit käyttää aivan kuin kuivattua.

      • Emilia

        minäkin pakastan basilikaa, pieniin lasipurkkeihin, ja teen pestoa johon laitan saksanpähkinöitä pinjansiementen sijasta. Parmigiano-Reggianoa palana ei niin vain tahdo sivukylillä löytää, mutta pestosta saa hyvää muutenkin, vaikka käyttäisi valmista raastetta. Pakastan myös valmista pestoa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      85
      4910
    2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

      Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
      Ikävä
      190
      2298
    3. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      40
      2181
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      79
      1966
    5. Ei sua pysty unohtamaan

      Ei vaan yksinkertaisesti pysty
      Ikävä
      133
      1899
    6. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      23
      1708
    7. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      178
      1530
    8. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      16
      1431
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      345
      1214
    10. Hei, huomenta komistus

      Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
      Ikävä
      35
      1136
    Aihe