Olinko tyhmä kun halusin häät

jännittäjätyyppiä

Sulhanen juhlakalu kuten morsiankin? Haluaisin antaa morsiamelleni kaikki huomion meidän häissä, mutta hän ehdottomasti vaatii, että minunkin on saatava siitä osani. Olen vähän hiljainen enkä kovin seuramies. Puhun vain jos on tarvetta enkä haluaisi kovin sitä huomiota. Meillä on pienet häät ja nekin jännittää. Morsiameni on siitä tietoinen ja on sitten järjestänyt asioita niin, ettei tarvii olla liikaa valokeilassa. Onhan tämä vähän tyhmä juttu, mutta eihän sitä mene naimisiin kuin kerran elämässä ja ehkä siksi just jännittää, kun sukulaiset töllistelee ja jaarittelee... Oma vika, kun itsepähän häätkin halusin. Olin vissiin itsekäs, mutta halusin, että näen morsiameni upeassa hääpuvussa ja saan antaa hänen juhlia ja olla silmäteränäni. Tietenkin on sitä jo nyt ja aina häiden jälkeenkin. Olipa sekava juttu, mutta jännityksessä on hankala kirjoittaa. Häihin 2 kk aikaa. Olo on onnellinen mutta niin jänskättää. Täällä on se helppo myöntää kun on nimetön. Ainoa joka siitä tietää on oma tuleva vaimoni.

18

16578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä huoli turhia

      Hyvin se menee. Jokaista jännittää omat häät. Voithan aina siirtää puheenvuoron morsiamelle tai jollekin toiselle henkilölle, jos tuntuu, että itse pitää olla liikaa äänessä tai huomion kohteena. Jos siellä häissä on jotain ohjelmaa, niin ei varmaan tarvi ihan koko ajan olla huomion keskipisteenä. Tai sitten syöt koko ajan, niin ei tarvi puhua mitään. Hyvää hääpäivää!

      • ...

        Olipa siinä Neuvo,"syö koko ajan",:D Hulvatonta.Hei kaveri,kyl sä selviit hengissä yhestä päivästä,lopusta elämästä tuskin kukaan tietääkään...


    • jännittää...

      ..omat häät. Riippuu tietysti häistä, mutta yleensä hääparin ei tarvitse olla sinänsä esillä, että puheet ja ohjelmat suunnitellaan ja toteutetaan yleensä bestmanin, kaason, hääparin vanhempien jne. toimesta, ei teidän tarvitse kuin nauttia. Toki olette illan keskipiste, mutta muuten teidän ei tarvitse "esiintyä". Kaasolle ja bestmanille ilmoitatte hyvissä ajoin, ettette halua mitään nolausleikkejä ja kaikki menee hyvin. Häissä on yleensä niin mukava tunnelma, ja kaikki ovat tulleet hyvällä mielellä pitämään hauskaa, että kyllä se jännityskin vihkimisen jälkeen usein vähenee huomattavasti. Onnea teille!

    • Naitu05

      Ihan normaalia on, että jännität häitäsi. Meidän häissämme oli toisinpäin; minä morsian jännitin enemmän kuin sulhaseni, joka on työnsäkin puolesta esillä ja äänessä, huomion keskipisteenä (ei esiintymisjännitystä).

      Oli minustakin kuitenkin loppujen lopuksi mukavaa olla huomion keskipisteenä; kaikkien ihailtavana siinä kauniissa hääpuvussani ja huolitellussa meikissä&kampauksessani. Ja kun ei tarvinnut olla sitä yksin, oma rakas mies oli koko ajan vierellä "tukena".

      Kyllä se jännitys menee varmasti ohi hääpäivän kuluessa ja olet sitten rentoutuneempi ja osaat nauttia ainutlaatuisesta ja elämäsi onnellisimmasta päivästä.

      Hyviä häitä ja onnellista avioliittoa teille!

    • kesämorsian

      Sehän on ihan itsestä kiinni millaiset häät haluaa. Meidän häissä sulhanen oli kans se, joka ei halunnut hirveästi huomiota. Siksipä järjestimmekin suht pienet häät (70 ihmistä) ja pidimme ne turvallisessa ympäristössä vanhempieni kotona maatilalla. Meillä oli periaatteena se, ettei ohjelmassa ole mitään kankeaa eikä jäykkää. Ei istumajärjestystä, ei nolausta, ei puheita. Vietimme häämme puutarhassa grillaillen ja jutellen, taustalla soi itse poltettu cd. Pöytiä ja penkkejä oli järjestetty ympäri pihaa ja jokainen sai istua minne tahtoi ja kenen seuraan tahtoi. Ohjelmana oli vain hääkakun leikkaus. Mielestäni häät onnistuivat hyvin, vieraat viihtyivät ja itselläkin oli mukavan kotoisa olo - mutta kuitenkin juhlava.
      Miksi siis järjestää omiin häihinsä kaiken maailman leikkejä ja esiintymisohjelmia jos ei niistä pidä? Harvat ihmiset edes jaksavat katsoa niitä iänikuisia hääleikkejä - ihmiset kyllä osaavat viihdyttää itseään kunhan tunnelma on rento ja tarjolla on raikasta boolia.
      Tuntuu, että ihmiset järjestävät liian usein häänsä tietyn kaavan mukaan. On oltava hääkakun leikkaus, häävalssi, ohjelmaa, maljannosto, kimpunheitto jne. Sellainen aiheuttaa vain stressiä, jos se ei tunnu omalta. En tarkoita, etteikö sellaisia häitä saisi pitää - tarkoitan vaan sitä, että jokaisen pitäisi järjestää sellaiset häät joista ennenkaikkea sulhanen ja morsian itse nauttivat ja jotka ovat heidän näköisensä.

      • Claudia

        Olipa mukavasti kirjoitettu. Eksyin tänne lueskelemaan häistä, kun ollaan tässä jo jonkin aikaa mietitty, että minkälaiset häät sitä järjestäisi, kun ei semmoiset perinteiset oikein tunnu omalta ja kumpikaan ei erityisesti viihdy keskipisteenä. Kiva saada vinkkejä siitä, että miten voi tehdä päivästä sellaisen, että oikeasti itse viihtyy.


    • piu

      Ajattelet tosi kauniisti, kun haluat morsiamellesi juhlat, kauniin puvun jne. Mutta kyllä häissä pitää olla hauskaa sulhasellakin, se on molempien suuri juhla.

      Auttaisiko ujouteen se, että et liikaa keskity ajattelemaan, että olet huomion keskipisteenä, mitä muut ajattelevat ja miten kaikki menee?

      Kaikki te olette siellä häissänne juhlimassa ja pitämässä hauskaa ja jokainen ajatteleee varmaan paljon itseäänkin, miltä näyttää ja miten käyttäytyy. Vaikka olet päähenkilö, eivät ne muut tule sinne sinua arvostelemaan. Tottakai jännittää, tärkeä tilanne, mutta älä nyt keskity siihen. Tärkeintä on se, mitä lupaatte toisillenne ja se, että saatte juhlia toisianne. Ja hyvin se menee kuitenkin

    • häät

      ehdottaisin vielä, muista ostaa tulevalle vaimollesi huomenlahja, joku kaunis koru! Itse en ole sellaista saanut ja olen ollut naimisissa 30v, joten ilmeisesti jos uhohdat avioliittosi on silti turvattu. Minä vain olisin silloin aikanaan sitä kaivannut joten toivon että vältyt tältä huolimattomuudelta Nainen osaa antaa sille arvoa!

    • onnistuneet häät

      Jännittää aina uusia asioita on ihan luonnollista. Suunnitelkaa yhdessä mitä te häiltänne haluatte teette niistä teidä häät. Jättäkää pois kaikki se mistä te kaksi ette pidä. Olen itse ollut kymmenen vuotta naimisissa ja välillä muistelemme niitä häitämme. Paikalla oli ystäviämme ja sukulaisiamme niin paljon mukavia rakkaita ihmisiä kerralla samassa tilaisuudessa. Itse unohdin jännittämisen siinä ilossa kun astuimme kirkkoon ja näin heidät kaikki siellä. Tsemppiä sinulle ja morsiammellesi.

    • Kaiken nähnyt

      No itseppä itsellesi hautaa kaivat ,,ja miten niin vain kerran naimisiin,,oletko kysynnyt asiaa tulevalta morsiameltasi

      • mai

        no olipa törkeesti sanottu kun toinen on iloinen kun pääsee viettämään häitä itse olen kans sanonut että menen vaan kerran naimisiin ja se myös pitää paikkansa


    • gigi

      Et ole ainoa, me vielä keskustellaan naimisiin menosta ja juuri sen takia että mies ei halua olla huomionkeskipisteenä koskaan ja minä haluaisin häät, edes pienet. Hänelle oli vaikea jo olla meidän lasten kastejuhlissa joissa oli noin 13-18 hlöä. Minä vielä tässä hiljalleen kypsyttelen häntä. Teet tyttösi onnelliseksi kun jaksat sen yhden pvän, eihän se ole kuin hetki meidän elämässä

    • Nimetön

      Höpön höpön et tietenkään. On ihanaa että tuollaisia miehiä on vielä olemassa - itse saan sitä kosintaa odottaa varmaan kunnes hiukset harmanee jos en itse tee aloitetta. Morsiamesi on onnenpekka -ja niin sinäkin. Onnea molemmille. Tietysti häitä jännittää, täysin luonnollista, ja miksei jännittäisi. Vanhassa uskossahan se tarkoittaa elinikäistä liittoa niin myötä kuin vastamäissä - ja tätä toivon teillekin. Voi olla että nämä on ne ensimm. ja viimeset - siksi nauttikaa näistä, olkaa onnellisia. Tietysti yhdessä voi elää ilman sormuksiakin, mutta....naimisissa on aina naimisissa...Toivon teille ihania häitä ja muistakin toteuttaa ikimuistoinen yö ;)

      • ei kelpaa

        Moikka!
        Mekään emme myöskään halunneet isoja häitä huomion keskipisteenä. Halusimme jotain erilaista kohtuu budjetilla. Siispä päädyimme seuraavaan suunitelmaan. Meidät vihitään uudenvuoden aattona (4 päivän päästä)
        Vihkiminen tapahtuu ulkona, juhlapaikan pihassa (pappi kylläkin vihkii)
        Saavumme paikalle hevosen kuljettamalla reellä.
        Parasta suunitelmassa on, että juhliin on kutsuttu ainoastaan sukulaisista vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset. Loput kutsutut onkin sitten kavereita :) yhteensä vieraita n.45 hlö.
        Järjestämme ilotulituksen, saunomista yms rentoa meininkiä. Valokeilassa oleminen varmaan jää vähälle, samoin myös kaikki virallisuuden (vihkimistä lukuunottamatta). Emme ajatelleet jäpitellä...saas nähdä kuinka käy :)
        Tämä oli meidän juttu, koska 9 vuoden yhdessä olon jälkeen halusimme jo naimisiin, ilman suuria häitä, mutta papin vihkimänä kera jonkun juhlien. Silti en siis mitenkään tuomitse missään nimessä isoja häitä. Olemme tyytyväisiä...toivottavasti vielä 1.1.2006
        Valkoinen hääpukukin on totaalisesti jäänyt kauppaan, tämä tilaisuus vaati jotain erilaista ja sitä kaapista löytyy :)


      • järkkyä.
        ei kelpaa kirjoitti:

        Moikka!
        Mekään emme myöskään halunneet isoja häitä huomion keskipisteenä. Halusimme jotain erilaista kohtuu budjetilla. Siispä päädyimme seuraavaan suunitelmaan. Meidät vihitään uudenvuoden aattona (4 päivän päästä)
        Vihkiminen tapahtuu ulkona, juhlapaikan pihassa (pappi kylläkin vihkii)
        Saavumme paikalle hevosen kuljettamalla reellä.
        Parasta suunitelmassa on, että juhliin on kutsuttu ainoastaan sukulaisista vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset. Loput kutsutut onkin sitten kavereita :) yhteensä vieraita n.45 hlö.
        Järjestämme ilotulituksen, saunomista yms rentoa meininkiä. Valokeilassa oleminen varmaan jää vähälle, samoin myös kaikki virallisuuden (vihkimistä lukuunottamatta). Emme ajatelleet jäpitellä...saas nähdä kuinka käy :)
        Tämä oli meidän juttu, koska 9 vuoden yhdessä olon jälkeen halusimme jo naimisiin, ilman suuria häitä, mutta papin vihkimänä kera jonkun juhlien. Silti en siis mitenkään tuomitse missään nimessä isoja häitä. Olemme tyytyväisiä...toivottavasti vielä 1.1.2006
        Valkoinen hääpukukin on totaalisesti jäänyt kauppaan, tämä tilaisuus vaati jotain erilaista ja sitä kaapista löytyy :)

        Jos menis häihin ja siellä olis saunomista, olisi se todella järkkyä. Kun olisi satsannut meikkiin ja kampaukseen ja vaatteisiin, pitäisi mennä saunaan. Ei kiitos, onneksi tutuilla on hiukan järkeä päässä.

        Kiva lähteä tukka märkänä juhlista pois.


      • ei kelpaa
        järkkyä. kirjoitti:

        Jos menis häihin ja siellä olis saunomista, olisi se todella järkkyä. Kun olisi satsannut meikkiin ja kampaukseen ja vaatteisiin, pitäisi mennä saunaan. Ei kiitos, onneksi tutuilla on hiukan järkeä päässä.

        Kiva lähteä tukka märkänä juhlista pois.

        Voi jeesus mitä tyhmyyttä ja kiitos kommentistasi :) onneksi häät jo takanapäin. Ja pettymykseksi voin kertoa, että upeaa ja mahtavaa oli. Myös siis vieraiden mielestä. Emme siis ohjanneet vieraita suoraan saunaan ja siitä hiukset märkänä kotiin :) saunominen oli ihan vapaaehtoista, olisikohan n. 5 miestä saunonut iltamyöhäsellä ja kyllä heidän hiukset vielä ehtivät kuivumaan. En siis itse aikonut tietenkään saunaan mennä, enkä uskonut naisten menevänkään. Voi tsiisus mikä asenne sullakin on. Käsititkö todella, että kaikki pakotettiin saunaan? ja juhlat oli sitten siinä, koska tukkamärkänä kotiin lähdettiin. En voi kun nauraa, onneksi tollaisia ennakkoluuloisia, kaavoihin kangistuneita hienohelmamaisen pikkutarkkoja ämmiä ei ollut meidän kutsulistalla. Ja todettakoon, että en ihmettele miksei sua edes kutsuttaisi erilaisiin häihin :)


      • ja onnea
        ei kelpaa kirjoitti:

        Moikka!
        Mekään emme myöskään halunneet isoja häitä huomion keskipisteenä. Halusimme jotain erilaista kohtuu budjetilla. Siispä päädyimme seuraavaan suunitelmaan. Meidät vihitään uudenvuoden aattona (4 päivän päästä)
        Vihkiminen tapahtuu ulkona, juhlapaikan pihassa (pappi kylläkin vihkii)
        Saavumme paikalle hevosen kuljettamalla reellä.
        Parasta suunitelmassa on, että juhliin on kutsuttu ainoastaan sukulaisista vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset. Loput kutsutut onkin sitten kavereita :) yhteensä vieraita n.45 hlö.
        Järjestämme ilotulituksen, saunomista yms rentoa meininkiä. Valokeilassa oleminen varmaan jää vähälle, samoin myös kaikki virallisuuden (vihkimistä lukuunottamatta). Emme ajatelleet jäpitellä...saas nähdä kuinka käy :)
        Tämä oli meidän juttu, koska 9 vuoden yhdessä olon jälkeen halusimme jo naimisiin, ilman suuria häitä, mutta papin vihkimänä kera jonkun juhlien. Silti en siis mitenkään tuomitse missään nimessä isoja häitä. Olemme tyytyväisiä...toivottavasti vielä 1.1.2006
        Valkoinen hääpukukin on totaalisesti jäänyt kauppaan, tämä tilaisuus vaati jotain erilaista ja sitä kaapista löytyy :)

        Kiva että joku uskaltaa ja haluaa pitää vähän erilaiset häät. Me menimme viime kesänä naimisiin suht perinteisesti kirkossa. Hääpaikkana oli pohjalainen maalaiskartano. Häät oli onnistuneet, ilma hieno ja tunnelma rento. Tuollaiset saunahäät ovat mielestäni hieno ajatus. Tärkeintä on se että hääpari saa omannäköisensä häät. Ja kyllähän sekin pitää paikkansa, että kun on vähemmän porukkaa niin on tiiviimpi tunnelmakin. Onnea


    • jännittää!

      Anna jännittää vaan et siihen kuole! Hyväksy se jänittämisen tunne. Keskity siihen oikein miltä tuntuu kun jännittää. Oikeasti joka solulla kuullostele ja tunnustele ja hyväksy itsesi jännittäjänä!
      Jos harot vastaa tunnetta (ei mua jännitä , ei saisi jännittää...) se vain laajenee entisestään! jos hyväksyt sen, on helpompp sen kanssa elää. joillakin se jopa poistuu kun antaa sille luvan tulla! tavallaan elät sen jännityksen ja sitten se meneekin jo ohi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe