OMPELUKONE

???

Minkämerkkinen olisi hyvä perusompelukone, mikä kestäisi kovaa kulutusta ja lastenkin kokeilemista. Sillä voisi ommella paksumpaakin materiaalia ja hinta olisi kuitenkin normaali kohtuullinen. Mistä sellaisen saisi Helsingissä?

8

1431

Vastaukset

 • Ostin noin 20 vuotta sitten itselleni käytetyn husqvarna fintikin, ja ompelen sillä edelleenkin.
  Lapseni sekä mieheni ovat sitä myös käyttäneet, enkä ole vieläkään joutunut sitä korjaajalle viemään. Ainoastaan kolme kertaa olen puhdistuksessa käyttänyt.
  Olen näiden vuosien aikana ommellut sillä lapsilleni vaatteet toppapuvuista - kalsareihin asti. Ompelee paksua ja ohutta materiaalia hyvin, jopa 4-kertaiseen farkkukankaaseen saa hyvän tikin.
  Helppokäyttöinen peruskone ilman mitään turhaa sälää, eli helposti rikkoutuvaa turhuutta.
  Suosittelen ilolla!

  • Sorry, en vastannut toiseen kysymykseesi, mutta...
   mene ompelukonemyymälään ja kysy sieltä varmasti husqvarnan jälleenmyyjä on tietoinen kertomastani tuotteesta.


 • Vanha tukeva yksinkertainen käytettyjen koneiden liikkeestä.

 • Ostin n. vuosi sitten Bernette 55 -ompelukoneen (Bernina), mielestäni hyvä peruskone. Ja oli edullinenkin, muistaakseni alle 500 euroa. Edellinenkin oli Bernina, kesti hyvin yli 30 vuotta (ja olisi varmaan ollut korjattavissa kuntoon vieläkin.
  Älä osta ainakaan mitään tuntematonta merkkiä, voi tulla vaikeuksia löytää osia, jos joutuu korjaamaan.

  • Minä ostin ensin marketista halvan (99e) koneen, ei toiminut alkuunkaan, mutta onneksi sain rahat takaisin pienen tinkaamisen jälkeen. Seuraavaksi kiersin messuilla kaikki mahdolliset konemerkit ja päädyin brotheriin. Olen ommellut sillä kaikenlaista ja antanut lapsienkin huristella - mahtavasti toimii. Suosittelen lämpimästi.


 • Minulla on vuonna 1975 ostettu Husqvarna ompelukone. Ommeltu paljon ja vielä on toiminut hyvin.

 • Minäkin hehkutan ehdottomasti husqvarnan nimeen. Minulla on aina ollut husku, ensin äitini vihreä, nytten vähän uudemman mallinen monipuolisempi. Ei ole reistaillut, hyvin ompelee niin paksut kuin ohuet kankaat. Omassani lisäksi joustotikit, ei tarvi erikseen saumuria hankkia.

 • Minulla jotain 74v ostettu Eva niminen ollut tosi kovassa käytössä ja pelaa nykyäänkin kuin uusi.
  Rasvata vain välillä kun muistaa. Suora ommel, siksak, napinlävet, vetoketjut yms. hoituneet hyvin. Säädöt ompeleen pit+lev. joustot, kaikki hoituu. Kertaakaan ei ole tarvinnut ns. korjausmiestä! Yhteisymmärrys pelaa edelleen. Ei taida enään kaupoista vertaansa löytyä.. luulenpa niin. Monilla kavereilla uusia ja aina jokin tökkii.. minulla ei!

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.