itsetyhjentyvä vene?

pekka

Miten veneen tulpan voi ottaa pois laiturissa, kun vene on puomien välissä venepaikalla eli kelluu?

Vene on kuulema itsetyhjentyvä, mutta miten tulee toimia? Nyt olen käynyt sateiden jälkeen tyhjentämässä kauhalla vedet pois.

6

3764

Vastaukset

 • AInakin periaatteessa veneen avotila on itsetyhjentyvä, mikäli pohja on korkeammalla, mitä vesilinja. Yleensä tällainen systeemi estää sadeveden kertymisen veneeseen kun ottaa tulpan pois, mutta venettä kuormitettaessa ja ajoon lähdettäessä tulppa on pantava kiinni. SItten on muunlaisiakin itsetyhjennyssysteemejä, kuten esim Bustereissa, jotka tyhjentyvät ajon aikana muodostuvasta ejektioimusta.

  • Mulla on tuo micro fun ja jostain kuulin, että se tyhjentää vedet pois ajon aikana itse en ole päässyt kokeilemaan, kun joku on laittanut tulpat kunnolla kiinni veneeseen siis entinen omistaja.

   Kuinka se toimii terhin veneissä tarviiko se ollenkaan tulppia?


  • oldmotor kirjoitti:

   Mulla on tuo micro fun ja jostain kuulin, että se tyhjentää vedet pois ajon aikana itse en ole päässyt kokeilemaan, kun joku on laittanut tulpat kunnolla kiinni veneeseen siis entinen omistaja.

   Kuinka se toimii terhin veneissä tarviiko se ollenkaan tulppia?

   Itellä oli aikanaan ko. paatti 20 hv jammulla ja äyskäri oli paras vedentyhjennykseen. Joskus tuli kokeiltua sitä, että nosti purkin liukuun ja sitten avasi tulpan. Periaatteessa vene tälläin tyhjenee, mutta mikäli vettä on paljon niin aika taiteiluksi menee (lue vesi loiskuu penkille, munillesi, ja tyhjentyminen tapahtuu lähinnä peräpeilin yli). Lisäksi yhtään pienemmällä koneella tuo tuskin edes jaksaa nousta liukuun. Pienet vesimäärät on sitten eri juttu, mutta nehän onkin nopeampaa ja yksinkertaisempaa kauhaista äyskärillä pihalle...


 • Tulpan voi ottaa pois laiturissa ja kun itse on kyydisä niin toki vettä silloin tulee veneeseen. Mutta kunitse menee laiturille, niin vene tyhjenee.

  Takaisin mennessä veneeseen ennättää tulla hieman vettä, minkä saa pois äyskärillä tai sitten ajon aikana kun irroittaa tulpan, niin jokin imuilmiö vetää veden pois ainakin kohtuullisessa nopeudessa. Itse en ole kokeillut 4 pv: moottorilla, joten olen sitten käyttänyt äyskäriä.

  • otan ensi kerralla tulpan pois, uskon että näin on tarkoitus. tulpan takaisin laitto lienee ihan helppo.

   kiitos vastaajille!


 • Tärkein on itsetyhjentyvä kippari

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  43
  1175
 2. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  611
 3. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  30
  476