vauva kesken opiskelujen

itsekästä?

Olen aina halunnut tulla nuorena äidiksi ja koen olevani siihen valmis, mutta mutta... ongelmani on se yleinen nuorten äitien ongelma: kuinka yhdistää lapsi ja opiskelu? Olen yliopistossa ja opintoja on vielä jäljellä kolme vuotta. Sama koskee poikaystävääni. Tilannetta vielä mutkistaa se, että pari viimeistä vuotta on asuttava eri kaupungeissa (välimatkaa n.150km):/. Haluaisin silti alkaa perustaa perhettä. Haaveilen, että olisin saanut jo pari lasta ennen varsinaiseen työuraan astumista. Kertoisitteko omia kokemuksianne opiskeluista nuoren lapsen äitinä. Onko se hirveän rankkaa ja taloudellisesti tiukkaa? Molemmat isovanhemmat asuvat lähellä ja tukiverkko löytyy, mutta gradukin pitäisi tehdä ja on noita opintoviikkojakin vielä hankittava jonkunmoinen määrä... MUTTA KUN TAHTOO LAPSIA NYT JA HETI. Kuumeilua ollut jo niiiin monta vuotta.

14

1866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Emilia22

      Päätös lähtee itsestään, sitä ei tarvitse pahemmin pohtia koska tekee lapsen.

      Minä ainakin tiesin että haluan nimenomaan juuri nyt lapsen, ja nyt siitä on jo aikaa neljä vuotta, poika syntyi kesken opintojeni, jotka keskeytin ja jatkoin sitten kun kotihoidontuki päättyi, samaan aikaan erosin lapseni isästä, sillä hän oli väkivaltainen.
      Silti olen pärjännyt hyvin, ja olen onnellinen. Nyt tiedän mitä haluan ja olen siitä aina varma että tein oikein, enkä katunut kun sen tein, vaikka jotkut luulevat että opinnot ja lapsi ei sovi yhteen...
      Vauva onkin sitten eri asia. Saahan äiti hoitaa kolmevuotiaaksi asti lastaan kotona, ja kerätä opintoihin voimia kaiken valvomisen jälkeen,kuten itse tein.

      • angel

        on vähän sama tilanne kun sulla... haluaisin kovasti oman vauvan mutta opintoja melkein kolme vuotta vielä jäljellä... :)


    • asiasta...

      on paljon helpompaa yhdistää opiskelu ja äitiys kuin työelämä ja äitiys. En tiedä riippuneeko siitä millainen työpaikka, mutta itse kokemani kolmivuorotyö kun lapsi oli n. 1,5 v. ARGH!

      Opiskelu ja äitiys taas oli yllättävän helppo yhdistää. Ainakin silloin kun lapsi oli terveenä ja hyvällä tuulella.

      • itsekästäkö?

        että on ihmisiä, jotka ovat tehneet ratkaisun, jota itse harkitsen ja teillä molemmilla on mennyt hyvin! Nyt haluan niitä lapsia vielä enemmän :D


      • että kun
        itsekästäkö? kirjoitti:

        että on ihmisiä, jotka ovat tehneet ratkaisun, jota itse harkitsen ja teillä molemmilla on mennyt hyvin! Nyt haluan niitä lapsia vielä enemmän :D

        on sitten "ihanaa" kun haluat niitä lapsia enemmän..


    • nuori yh-äiti

      Opiskelen nyt, mutta aloitin opinnot vasta lapsen täytettyä kolme vuotta. Minulla opiskelun ja äitiyden yhteensovittamisessa ei ole ollut hankaluuksia, tentteihin luetaan illalla lapsen nukkuessa ym. Taloudellisesti on tiukkaa kuten opiskelijoilla yleensäkin, opintolainalla sitä on elettävä. Mielestäni sinun kannattaisi kuitenkin ehdottomasti odottaa valmistumistasi, koska lapset tarvitsevat äidin. Opinnoista ei voi kuitenkaan pitää edes lapsen saamisen takia montaa välivuotta (riippuu varmaankin koulusta), haluatko laittaa vajaan vuoden ikäisen hoitoon? Yritä jaksaa kolme vuotta, sitten sinulla on aikaa seurata lapsesi kasvua ja kehitystä. Vastaus kysymykseesi: mielestäni kyllä.

    • entinen teini äiti

      voi jysäys kun luin sun juttus!TAHTOO LAPSIA JA HETI....kuule,itelleni tuli 16 v TÄYSIN vahinko vauva heti 9.lk jälkeen.Sen jälkeen olen opiskellut yo-lakin ja ammatin nyt opiskelen uutta kun lapset on jo koulussa mutta voin sanoo että helppoo ei tuu olemaan ja tuollaisella asentella....oottele ihan rauhassa kyllä se helpottaa...jos oikeesti tarvii edes miettiä kuinka pärjää taloudellisesti ei knnata edes harkita.on huomattavasti helpompaa kun on työelämää takan ja saat kunnon äitiyspäivärahat yms.ja mieli ei kuohu enään niinkuin nuorena....

      • heh

        Ei näytä hyvin menevän ei, entinen teiniäiti ei edes yhdyssanoja osaa. Tänne tullaan katkeroituneena omista ratkaisusta vuodattamaan. Esim. tämä lainaus: "jos oikeesti tarvii edes miettiä kuinka pärjää taloudellisesti ei knnata edes harkita."
        Kirjoittaja ei ensinnäkään puhunut MITÄÄN taloudellisesta tilanteesta ja toiseksi -kannattaisko harkita oikeinkirjoittamiskoulua?


      • olipa taas poliisi
        heh kirjoitti:

        Ei näytä hyvin menevän ei, entinen teiniäiti ei edes yhdyssanoja osaa. Tänne tullaan katkeroituneena omista ratkaisusta vuodattamaan. Esim. tämä lainaus: "jos oikeesti tarvii edes miettiä kuinka pärjää taloudellisesti ei knnata edes harkita."
        Kirjoittaja ei ensinnäkään puhunut MITÄÄN taloudellisesta tilanteesta ja toiseksi -kannattaisko harkita oikeinkirjoittamiskoulua?

        olipa taas paha virhe :DDDDDDDDDDD


    • 1977

      Mielummin kai ne kannattaisi tehdä kesken opiskelujen, niin pääset sitten kolmen(?) vuoden päästä jatkamaan opiskeluja.

      Hirveää edes ajatella, että tässä suosittelen kovin nuorena lasta tekemään, enkä siis suosittelekaan, mutta kun järjellä ajattelee, niin valmistumisen jälkeen jos jäät äitiyslomalle ja kotiin kolmeksi vuodeksi, niin voit viskata vesilintua tutkintotodistuksellasi, olet automaattisesti ulkona työelämästä. Vastavalmistuneella on aina paremmat mahdollisuudet, ajankohtaisin tieto ja taito. Parhaat mahdolisuudet työelämässä tietenkin on nuorella ammattitaitoisella vastavalmistuneella, ilman lapsia.

    • Talvikki

      Paljonko sulla on ikää?

      Itse kohta 18 ja opiskelut myös kesken,mutta vauvan haluaisin.
      Kohta olisi muutto miehen kanssa yhteen.
      Mieskin potee vauvakuumetta,ei voi olla huomaamatta...
      Mutta opiskelut ja vauva,miten sovittaa ne yhteen?
      Hankalaa...

      • itsekästäkö?

        Tuossa jo joku ikää ihmetteli, näin "vanha" olen (ainakin teiniäitien palstalle). Sanoisinko, että olet lukenut aiemman tekstini hieman liian tarkkaan. Ei täällä oikeasti tasajalkaa pompita ja huudeta: "mulle mulle heti lapsi". Kyllä tässä järjellä pohditaan koko elämän kannalta järkevintä ratkaisua. Minä valmistun luokanopettajaksi 2008, ja vastavalmistuneelle EI OLE tarjota kuin 9kk määräaikaisia töitä. Kukapa edes uskaltaisi nuorta naista vakinaistaa "kun paksunahan se kohta on kuitenkin"? Nuorena äidiksi ja vakaa tal. tilanne on mahdoton yhdistelmä. Toki paremmat tuet saisin, jos jaksaisin edes yhden lukuvuoden tehdä töitä ennen äitiyslomaa, kuin tällä hetkellä, mutta toisaalta kykenisin opiskelemaan äitiyden ohessa nyt. Tukiverkko on kunnossa. Ei tässä muu epäilytä kuin oma jaksaminen.


    • 18 ja vauvakuumeessa

      Oon Tampereen ilmaisutaidon lukiota, vipaa vuotta käyvä tyttö ja oon,haaveillu vauvasta koko yläaste ja lukio ikäni, mutta tiedostanu olevani ihan liian nuori äidiksi, rahaton, opiskelut kesken ja sellasta, mutta nyt oon aatellu et oisko mitää ideaa, et lapsi tulis tähän väliin ja olisin kotona 3-vuotta ja sitten,aloittaisin vasta 3. Asteen opinnot? Poikaystävän kanssa ollaan seurusteltu siitä peruskoulun 9lk:lta lähtien ja asutaan opiskelijakämpässä Tampereella, taloudellinen tilanne opiskeliaksi, on suhteellisen hyvä, toki ylimääräistä ei paljon ole, mutta molemmat käymme iltatöissä opiskelun ohessa, ja poikaystäväni valmistuu pian ammattiin. Olen nuoresta asti vannonut hoitavani yliopiston ensin ja sitten vasta perustetaan perhettä,mutta en pääse vauvakuumeestani yli ollenkaan, ja en jaksa odottaa enää! Kertokaaa vanhempina ja viisaampina, kuuntelenko sydäntä vai järkeä?

      • ...

        Järkeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe