Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

lähestymiskielto

tietoa!

Onko kellään tietoa lähestymiskiellon hakemisesta? Miten tarkat todisteet pitää olla? Kuinka pitkältä ajalta? Riittäneekö todisteet häirinnästä yli puolelta vuodelta?
Minkälainen on 'oikeudenkäynti'? Miten kulut? Maksaako häviäjä? vai molemmat omansa? Onko asianajaja välttämätön? ym.
-kiitos-

6

1179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bodom
    • XXX
    • fellow70

      Jopa valmis kaavake lähestymiskieltohakemusta varten löytyy netistä. Puolen vuoden häirintä, jos siitä on todisteina esim. tekstiviestejä tai puhelinvastaajassa riittää varmasti lähestymiskiellon saamiseksi. Oleellista on se, että sinä koet henkilön yhteydenotot ei-toivottuina. Se riittää tutkimuskynnyksen ylittymiseen. Kun soitat asiasta poliisille, hän osaa neuvoa siinä, kannattaako asia viedä käräjille ja millaisia kustannuksia siitä voisi koitua. Älä missään tapauksessa viivyttele asian hoitamisessa. Sinulla on perustulain mukainen oikeus yksityiselämän suojaan ja kotirauhaan.

      Itse selvisin häiritsijästäni tekemällä rikosilmoituksen, jonka yhteydessä toimitin poliisille tulostettuina tekstiviestit, jotka häjn oli minulle lähettänyt, vaikka olin selkeästi ilmoittanut, etten hyväksy hänen yhteydenottojaan. Jos teet rikosilmoituksen ja asia menee tutkintaan, poliisi kysyy sinultakin ensimmäisenä, oletko ilmoittanut häiritsijälle, ettet pidä yhteydenotoista. Tätä ilmoitusta ei tarvitse todistaa poliisille. Vielä parempi, jos voit sanoa, että olen uhannut häiritsijää poliisilla.

      Eli kannattaa säilyttää kaikki dokumentit ja materiaali, mikä tulee puhelimeen. Minun häritsijäni lopetti siis poliisin kuulusteluun. En vienyt asiaa käräjille asti. Mutta koko kuuulusteluaineisto ja todisteet jäivät poliisin arkistoon ja minulle sanottiin, että milloin tahansa voin sillä aineistolla saada kyseisen henkilön lähtestymiskieltoon, jos haluan.

      Kaikkein vähintä mitä voit tehdä, on tietenkin pyytää poliisia soittamaan asianomaiselle henkilölle, jos et halua tehdä rikosilmoitusta. Tämäkin saattaa säikäyttää häiritsijän, mutta jättää tietenkin mahdollisuuden, että hän aloittaa joskus uudelleen.

    • fellow70

      Vielä sen verran, että jos tietäisin kuka olet, kysyisin sinulta esimerkiksi ensi viikolla, olitko tällä viikolla jo yhteydessä poliisiin vai et. Tämä ei olisi sinun ahdistelua tai holhousta, vaan koska kokemuksesta tiedän, miten pitkäaikainen häirintä vaikuttaa ihmisen psyykeen (vaikutusta ei itse huomaa). Itse siedin myös ainakin puoli vuotta häiritsijäni puhelinterroria, viestejä joilla hän syyllisti ja solvasi minua milloin mistäkin ja huomamattani aloin sopeutua tilanteeseen. Huomaamattani omanarvontuntoni aleni sen verran, etten lopulta olisi osannut tehdä asialle mitään ellen olisi keskustellut asiasta kahden tutun poliisin kanssa, jotka rohkaisivat ottamaan viranomaisiin yhteyttä. Otaksun, että puolen vuoden häirintä on tehnyt jotain sellaista sinullekin, mistä et itse ole edes tietoinen. Minä esimerkiksi tunsin häpeää siitä, että kehtaan vaatia itselleni tuollaista oikeutta. Muista, että kyse on ihmisoikeuksiin kuuluvasta asiasta, ja niiden rikkomisesta.
      Voit esim aloittaa viestillä (jonka minä laitoin naiselle):
      TEEN RIKOLLISESTA HÄRINNÄSTÄSI POLIISIASIAN.
      Siitä ne lähti sitten pyörät pyörimään..

      t.mies

    • fellow70

      Siis laitoin yllä olevan viestin, kun häneltä tuli viestejä solkenaan. Sama viesti ei tietenkään olisi toiminut, jos härintä olisi jo loppunut. Minun tapauksessani häirintä vain yltyi tuosta uhkauksesta, ja sain siitä hyvää materiaalia poliisille vietäväksi. Voimia!=)

    • Miriam9

      Mitä tekisitt?
      Minulla oli ystävä, naispuolinen. Tätä on jatkunut pari vuotta, milloin enemmän milloin vähemmän. Hän puuttuu kaikkiin minun tekemisiin, jos mulla on jotain eripuraa ystävien kanssa häneltä tulee ilkeitä viestejä minulle. Laitan että lopeta, mut ei menejakeluun. Asiat eivät edes häntä koske eikä hän ole paikalla. Minusta tämä on kiusantekoa. Olen ottanut facesta pois, estot, uhelimeen estot, niin laittaa nyt firman kautta postia. Olen hullu, valkotakkisten tulee ja vievät mut hoitoon ym.
      Sairastan kyllä kaksisuuntaista mielialahäiriötä , onko sentakia mua helppo kiusata kun masennun ja tarvitsen enemmän hoitoa viestien jälkeen.
      Nyt vajaan viikon sisällä taas puuttunut mun asioihin ja tullut 5 viestiä ja lisäksi sähköpostia.
      Mitä te tekisitte kun ei auta vaikka sanon et kiitti riitti😢😢

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1954
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      80
      1708
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1522
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      36
      1326
    Aihe