Simpanssi sekvenoitu. Prof. Leisola munasi

Clint-urossimpanssin koodikin on nyt aukaistu Naturessa ja vertailuja pystytty tekemään:

[---------------------------------------
"As expected, of the coding that was common to both human and chimp genomes, 99 percent was identical. Researchers found that an additional 1.5 percent of the human DNA coding was not found in chimps, and 1.5 percent of the chimp coding was missing in humans — bringing the total difference between the two genomes to 4 percent.

In comparison, the genetic codes of two typical humans are only 0.1 percent different. On the other hand, the difference is 10 percent for mice vs. rats, and 60 percent for humans vs. mice. "
-------------------------------]
http://msnbc.msn.com/id/9136200/page/2/

Eli ihminen-simpanssi-ero on 4% (pienempi kuin rota-hiiren ero 10%), ihminen-hiiri-ero 60%.

Lahdessa 2001 kreationistien seminaarissa Suomen johtava kreationisti prof. Leisola sanoi olevansa varma, että ihmisen ja simpanssin genomin ero on oleva "kymmeniä prosentteja". Luomisusko johti siis harhaan.

Jokainen voi kuunnella itse audionauhoituksen:
http://www.comarti.fi/seminaari/audio.htm
Ensimmäisessä nauhassa
Matti Leisolan johdannosta kohdasta 34:30- eteenpäin, jossa M.L. vastaa englantilaisen kysymykseen.. eikä sanaakaan "ORFAN"ista tms vaan ihan yleisellä tasolla genomien erosta Leisola puhuu :

"Kerrotaan.. 98.7%:sti ihminen ja simpanssi on samanlaisia perimältään... niiden alkuperä ei ole ollenkaan sama.. väite että ihminen ja simpassi olisivat samanlaisia perustuu hyvin epätäydelliseen havaintojen tulkintaan ja uskoon, että näin on .. ...kestää kauan ennenkuin meillä on tieto simpanssin genomista ja mä olen ihan vakuuttunut siitä, että kun se tieto tulee, niin me huomaamme, että ihmisen ja simpanssin välillä on kymmenien prosenttien ero. Tällä hetkellä on sekvenoitu kokonaisia genomeja useita kymmeniä ja joka kerta se on ollut yllätys...20-30% ollut täysin uutta ja sitä ei löydy mistään muualta. mato C.elegans, hedelmäkärpänen, hiiva... ...niissä 30% genomia, jota ei löydy mistään muualta."

Selvästi on kyse samasta mitasta joka pian saadaan genominkartoituksessa ja nyt se on simpanssista saatu eikä se ole "kymmeniä prosentteja" vaan 4% (tai oik vielä vähempi 1,5% "uutta jota ei ihmisellä ole"). Leisolan emämunaus. :D

26

2166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toisen käden tieto:
      Esko Heimonen kertoo sfnetissä miten tunnettu kreationisti Pekka Reinikainen on väittänyt ihmisellä ja simpanssilla olevan massiiviset erot genomitasolla. (Myös muutenkin töpeksi käsitteissä jne eli homma ei ollenkaan hanskassa)

      • edes pysty

        selittämään miten eliöt ja kromosomistot ovat syntyneet - ne edellyttävät suunnittelua - hoksatkaa nyt se evoluutioteorian pässinpäisyys tässä,kun ei itsellä ole pohjaa eikä perustaa minkäänlaista - jatketaan haukottelua.
        Uskosi on kyllä luja!


      • Y.B
        edes pysty kirjoitti:

        selittämään miten eliöt ja kromosomistot ovat syntyneet - ne edellyttävät suunnittelua - hoksatkaa nyt se evoluutioteorian pässinpäisyys tässä,kun ei itsellä ole pohjaa eikä perustaa minkäänlaista - jatketaan haukottelua.
        Uskosi on kyllä luja!

        "selittämään miten eliöt ja kromosomistot ovat syntyneet - ne edellyttävät suunnittelua - "

        Todista että ne edellyttävät suunnittelua.


      • Jepujee
        edes pysty kirjoitti:

        selittämään miten eliöt ja kromosomistot ovat syntyneet - ne edellyttävät suunnittelua - hoksatkaa nyt se evoluutioteorian pässinpäisyys tässä,kun ei itsellä ole pohjaa eikä perustaa minkäänlaista - jatketaan haukottelua.
        Uskosi on kyllä luja!

        Tulee myös huomioida, että yleinen suhteellisuusteoria ei selitä kvanttimekaniikan asioita, eikä ympyräliikkeen kaava kerro missä lämpötilassa kossu jäätyy.
        Tiedeuskovat vaviskaa, olen näin todistanut yleisen suhteellisuusteorian ja ympyräliikkeen kaavan kerettiläiseksi ja siten harhaoppiseksi!


      • PAHKApää
        Y.B kirjoitti:

        "selittämään miten eliöt ja kromosomistot ovat syntyneet - ne edellyttävät suunnittelua - "

        Todista että ne edellyttävät suunnittelua.

        ...ettei elämä tarvitse suunnittelijaa.Väite kumotaan todistamalla eikä vastakysymyksellä.


    • Banzai

      Onhan selvää, että kun hakemalla haetaan mahdollisimman samanlaisia geenejä, niiden analysointi tietysti osoittaa, että ne ovat aika samankaltaisia. Jo anatomian tasolla kuitenkin ihmisen aivot ovat tilavuudeltaan tuhat kuutiosenttimetriä suuremmat kuin simpanssilla. Polvinivel on ihmisellä ainutlaatuinen. Siinä on 16 erityistä rakenneosaa, mm. nivelensisäiset ristiligamentit, jotka mahdollistavat polven lujittumisen seisomista ja kahdella raajalla liikkumista varten. Emme tunne mekanismia, joka tuottaisi polven jostakin esi-nivelestä! Peilistä katsottuna ero ihmisen ja apinan välillä voi näyttää morfologisesti vähäpätöiseltä, mutta todellisuudessa se on valtava.

      Kuvitellaan nyt, että ihmisen ja simpanssin välinen geneettinen ero on 1%. Yksi prosentti 3500 miljoonan koodin emäksestä on 35 miljoonaa emästä. Tarkastelkaamme asiaa lähemmin seuraavan kuvitteellisen esimerkin avulla. Oletetuilla esi-isillämme arvellaan sukupolven olleen 20 vuoden mittainen. Kuvitellaan yhteistä esi-isäämme 10 miljoonan vuoden takaa eli noin 500 000 sukupolvea sitten. Jos esi-isien joukko oli tuolloin vaikka 100 000 yksilön suuruinen, ja jos vauhditetaan evoluutiota siten, että oletetaan joka sukupolvessa eläneen yhden uroksen ja naaraan, joille molemmille ilmaantui hyödyllinen mutaatio, että kaikki muut menehtyivät ja uusi pari muodostaa (teoriassa) aina uuden (yhtä suuren) populaation. Jos näin onnellisesti kävisi jatkossa jokaisessa sukupolvessa seuraavan kymmenen miljoonan vuoden ajan, kuinka monta hyödyllistä mutaatiota saataisiin aikaan tällä huimalla nopeudella? Yksi kunkin sukupolven aikana, yhteensä siis 500 000. Se on 0,014% perimästä eli todella vähän verrattuna 1%:iin. Riittäisikö 500 000 hyödyllistä mutaatiota selittämään ihmisen polveutumisen simpanssin kaltaisesta esi-isästä? Ongelma vain pahenee.

      Esimerkkimme suosi tietenkin evoluutiota kohtuuttomasti, sillä pariskunta ei voi saada joka sukupolven aikana 100 000 jälkeläistä. Evoluutio edellyttää, että uusi ja harvinainen mutaatio ensin leviää pysyvästi populaatioon, jossa vanha ominaisuus on hallitsevana. Tätä leviämistä rajoittaa lajin kyky tuottaa jälkeläisiä. Jos oletettu evoluutio edellyttää kohtuuttoman suurta jälkeläisten määrää, se ei voi tapahtua.

      Professori J.B.S Haldane totesi kyseisen ongelman ja arvio, että nisäkkäillä tarvittaisiin noin 300 sukupolvea kunkin edullisen mutaation leviämistä varten. Haldanen dilemma on ilmeinen. Sovellettuna ylhäällä olevaan esimerkkiin se tarkoittaa, että kymmenessä miljoonassa vuodessa vain 1,667 hyödyllistä mutaatiota vakiintuisi pysyvästi populaatioon eli ainoastaan viideskymmenesmiljoonasosa yhdestä prosentista. Tämäkin mahdollisuus pienenee, kun huomioimme, että Stephen Jay Gould on todennut populaatioiden pysyvän muuttumattomina (stasis) 90% prosenttia ajastaan, jolloin tapahtuu vain hyvin vähän evoluutiota. Myös eräät muut seikat vähentävät edelleen todennäköisyyttä. Aika ei mitenkään riitä aivojen koon (1000 kuutiosenttimetrin kokoeron) puhekyvyn, käsien anatomian, kymmenkertaisesti pidemmän lapsuus- ja nuoruusajan ym. kehittymiseen (Walter Remine, The Biotic Message). Ihmisen kasvoissa on 50 lihasta, joilla voidaan tuottaa tuhansia erilaisia ilmeitä; apinalla lihaksia puolet vähemmän ja ilmeitä alle 10. Ihmiskäsi voi suorittaa 58 erilaista liikerataa, apinan vain alle 10.

      Mitokondriota tutkimalla ollaan saatu selville, että kaikilla ihmisillä on mahdollisesti ollut sama äiti "mitokondrio-Eeva". Eräiden tutkimusten mukaan nykyihmiset olisivat olleet olemassa vain n. 6500 vuotta! (vaikutusvaltaisen Nature-Genetics –lehden julkaisussa ilmestynyt tutkimustulos). Kun lisäksi yhteinen isä löytyi Y-kromosomia tutkimalla, saatiin vahvistus sille, että eri ihmisroduista ei enää voida puhua. Kaikki olemme kuin samaa perhettä ja geneettisesti huomattavan kaukana esimerkiksi simpansseista. Erittäin vähäinen geneettinen ero ihmisten välillä osoittaa, että ihmiskunta on joitakin tuhansia vuosia sitten läpäissyt pullonkaulan, eli jonkinlaisen suurkatastrofin (vrt. vedenpaisumus), jonka seurauksena olemme vain muutamien yksilöiden jälkeläisiä. Geenitutkimuksissa havaittiin myös, että eurooppalaisilla näyttäisi olleen kymmenen kanta isää (vrt. Nooan pojan Jaafetin pojat). Geenitutkimus on osoittanut, että tanskalaiset ovat erkaantuneet kolmesta Välimeren populaatiosta noin 4500 vuotta sitten, mikä sopii hyvin Baabelin tornin rakentamisen aikaan. Juutalaisilla ja arabeilla on osoitettu olevan sama isä, joka on elänyt runsaat 3000 vuotta sitten (vrt. Abraham). Tämä lähisukulaisuus yllätti tutkijat. Nämä tulokset saatiin geenejä tutkimalla, lisää sivulla http://www.pnas.org/cgi/content/abstract/95/26/15452.

      Ihmispopulaatiossa on siis merkittävä ongelma, joka ei sovi neodarwinismiin. Ihmisten geneettinen eroavaisuus on paljon pienempi kuin olisi odotettavissa populaatiolta, joka lajiutui satoja tuhansia vuosia sitten. Hieman alle sadan sveitsiläisen ihmisen mitokondrioiden DNA:ta verrattiin britteihin ja suomalaisiin. Erot todettiin lähes yhtä pieniksi kuin sveitsiläisten kesken. Suurempi ero kolmeen afrikkalaiseen populaatioon viittaa eurooppalaisten äskettäiseen leviämiseen 6000-10 000 vuotta sitten. Vankka peruste Raamatun historiamallille on mikroevoluution ja perusryhmien sisällä tapahtuvan lajiutumisen ja muuntelun yhteensopivuus Raamatun selitykselle evoluutiotekijöistä, sekä siihen liittyvän geneettisen rappeutumisen alkamisen ajan jaksossa huomattava yhteensopivuus syntiinlankeemuskertomuksen kanssa.

      (Lähde: Dinosaurusten arvoitus ja Raamattu, Pekka Reinikainen, Kuva ja Sana).

      -------------------------------------------------

      Usein meille sanotaan, että ensimmäiset ihmiset olivat primitiivisiä, luolamiehiä jne. Raamatun mukaan kuitenkin jo Adam, joka oli ensimmäinen ihminen, osasi puhua ja jopa nimetä kaikki eläimet. Raamatun mukaan luolamiehet olivat ihmisiä, jotka asuivat luolissa. Raamatussa on luettavissa Adamin sukuluettelo. Kuka sen olisi kirjoittanut muistiin jälkipolville elleivät ensimmäiset ihmiset osanneet kirjoittaa?

      Jos ihmisellä on vähäänkään järkeä, hän uskoo Raamatun ensimmäisiin sanoihin. Alussa Jumala - ei “alussa tähtisumu” eikä “alussa lämmintä alkuilmaa” eikä “alussa karvaisia hännästään riippuvia apinoita”. Ei - vaan alussa Jumala.

      Profeetta Jeremian sanat ovat paikallaan tässä kohtaa: ” Näin sanoo Herra: kirottu on se mies, joka turvaa ihmisiin ja tekee lihan käsivarreksensa ja jonka sydän luopuu Herrasta. Siunattu on se mies, joka turvaa Herraan, jonka turvana Herra on” (Jer. 17:5,7).

      • poju

        Tiedoksesi vaan, että ns. mitokondrio Eeva eli n. 200000 vuotta sitten.

        Tyypillistä kreationisti vääristelyä!


      • kristitty
        poju kirjoitti:

        Tiedoksesi vaan, että ns. mitokondrio Eeva eli n. 200000 vuotta sitten.

        Tyypillistä kreationisti vääristelyä!

        Mistähän muuten mahtaa johtua, että evolutionistit aina haukkuvat kreationisteja, mutta kreationistit eivät koskaan hauku evolutionisteja?


      • poju
        kristitty kirjoitti:

        Mistähän muuten mahtaa johtua, että evolutionistit aina haukkuvat kreationisteja, mutta kreationistit eivät koskaan hauku evolutionisteja?

        Onko vääristelyn esille tuominen mielestäsi haukkumista?

        Tietysti se harmittaa kun joku näyttää esitetyn aineiston valheelliseksi, varsinkin jos itse uskot siihen, mutta siitä voi syyttää ainoastaan vääristellyn aineiston esittäjää. Eikö?


        Jos haukkumista tapahtuukin, niin luulisin sen johtuvan turhautumisesta toistuvasti valheellista aineistoa esittäviä kohtaan. Kun asia on jo esitetty valhelliseksi, niin taas se ponnahtaa jostain esiin kuin urbaani legenda konsanaan.


      • ----

        Ihminen ei polveudu simpanssista.


      • Y.B

      • Y.B
        ---- kirjoitti:

        Ihminen ei polveudu simpanssista.

        Simpanssi ja ihminen polveutuvat yhteisestä kantamuodosta.


      • Late
        Y.B kirjoitti:

        http://www.talkorigins.org/indexcc/CB/CB121.html

        Minulle ei nyt ainakaan selvinnyt noilta sivuilta, kuinka siinä selvitetään Banzain pääväittämä, että
        aika ei yksinkertaisesti riitä (10milj.v)vaikka
        lasketaan 1% mukaan.

        Sensijaan Banzain esittämä laskelma oli selkeä ja hyvin perusteltu. Lisäksi laskelma antoi huomattavaa
        etua evoluutioteorialle,sillä jos alkuasetuksiin sijoitetaan 4% ja huomioidaan evouskova Gouldinin tutkimukset vieläkin harvinaisemmasta mutaatioiden kehittymisestä, niin mennään tyhmästä uskomuksesta
        erittäin tyhmään uskomukseen, mikä on sama kuin mahdoton! :)

        Väitätkö sinä Y.B edelleenkin päin seiniä, että se on mahdollista ja jos väität, niin kritisoipa henkilökohtaisesti nimenomaan Banzain esittämää
        laskelmaa, sensijaan että pakenet evouskovien suojasivujen turviin lymyämään. :)


      • myth buster

      • myth buster
        Late kirjoitti:

        Minulle ei nyt ainakaan selvinnyt noilta sivuilta, kuinka siinä selvitetään Banzain pääväittämä, että
        aika ei yksinkertaisesti riitä (10milj.v)vaikka
        lasketaan 1% mukaan.

        Sensijaan Banzain esittämä laskelma oli selkeä ja hyvin perusteltu. Lisäksi laskelma antoi huomattavaa
        etua evoluutioteorialle,sillä jos alkuasetuksiin sijoitetaan 4% ja huomioidaan evouskova Gouldinin tutkimukset vieläkin harvinaisemmasta mutaatioiden kehittymisestä, niin mennään tyhmästä uskomuksesta
        erittäin tyhmään uskomukseen, mikä on sama kuin mahdoton! :)

        Väitätkö sinä Y.B edelleenkin päin seiniä, että se on mahdollista ja jos väität, niin kritisoipa henkilökohtaisesti nimenomaan Banzain esittämää
        laskelmaa, sensijaan että pakenet evouskovien suojasivujen turviin lymyämään. :)

        Ensin Haldane teki lukuisia virheellisiä oletuksia laskelmassaan, joiden päälle sitten ReMine teki lukuisia omia virhetulkintojaan.

        Ei ihme, että tulos oli pers**stä.


      • Late
        myth buster kirjoitti:

        Ensin Haldane teki lukuisia virheellisiä oletuksia laskelmassaan, joiden päälle sitten ReMine teki lukuisia omia virhetulkintojaan.

        Ei ihme, että tulos oli pers**stä.

        Laitetaampa alkuoletukseksi, että minä en osaa englantia. :)

        "--Ensin Haldane teki lukuisia virheellisiä oletuksia laskelmassaan, joiden päälle sitten ReMine teki lukuisia omia virhetulkintojaan.

        Ei ihme, että tulos oli pers**stä.---"

        Joo-oh! Haldene teki lukisia virheellisiä oletuksia. hmmmyh!

        Ja ReMine teki ihan omia virhetulkintojaan.dodii!

        Jospa sitten viimeinkin kertoisit, mitä olivat ne virhetulkinnat Banzain tekstissä?
        Vai etkö osaa suomea? ;)


      • myth buster
        Late kirjoitti:

        Laitetaampa alkuoletukseksi, että minä en osaa englantia. :)

        "--Ensin Haldane teki lukuisia virheellisiä oletuksia laskelmassaan, joiden päälle sitten ReMine teki lukuisia omia virhetulkintojaan.

        Ei ihme, että tulos oli pers**stä.---"

        Joo-oh! Haldene teki lukisia virheellisiä oletuksia. hmmmyh!

        Ja ReMine teki ihan omia virhetulkintojaan.dodii!

        Jospa sitten viimeinkin kertoisit, mitä olivat ne virhetulkinnat Banzain tekstissä?
        Vai etkö osaa suomea? ;)

        Hänhän vetosi laskelmissaan suoraan Haldaneen, joten samoihin virheoletuksiin tuokin perustuu.

        Tyypillistä kretiinien epärehellisyyttä: tiedetään tulos virheelliseksi, mutta ei kun käytetään vaan, kun tulos oli niin kiva...


      • Banzai kaivoi näemmä roskiksesta ReMinen väitteen, että hyödyllisiä mutaatoita tapahtuisi liian vähän.

        Mistäs Banzai muka tiedät, että 1667 olisi liian vähän?

        Itse asiassa paljon pienempikin luku saattaa riittää, koska pienilläkin geneettisillä muutoksilla saattaa olla suuria vaikutuksia.


      • Banzai
        myth buster kirjoitti:

        Jo lähtökohdistaan virheelliseen (myös Haldanen itsensä mukaan) dilemmaan on turha vedota.

        Luepas tämä:
        http://www.gate.net/~rwms/haldane1.html

        Onko TJT osunut oikeaan väittämässään? Osoitteessa http://kotisivu.mtv3.fi/tjt2/ehuumori.html lukee näin:

        "C. Kreationistin väitteiden kumoaminen:

        1. Älä yritäkään kumota niitä itse, vaan heitä talk.originin FAQiin osoittava linkki".


      • Empiristi
        Banzai kirjoitti:

        Onko TJT osunut oikeaan väittämässään? Osoitteessa http://kotisivu.mtv3.fi/tjt2/ehuumori.html lukee näin:

        "C. Kreationistin väitteiden kumoaminen:

        1. Älä yritäkään kumota niitä itse, vaan heitä talk.originin FAQiin osoittava linkki".

        "Onko TJT osunut oikeaan väittämässään? Osoitteessa http://kotisivu.mtv3.fi/tjt2/ehuumori.html lukee näin:

        "C. Kreationistin väitteiden kumoaminen:

        1. Älä yritäkään kumota niitä itse, vaan heitä talk.originin FAQiin osoittava linkki"."

        Sinulla ei ole mitään varaa kommentoida, kun kerran itse vetäiset nälkävuoden pituisen pökäleen kressuvalheita ilman kunnon sidosteisuutta tai edes ilmoitusta siitä että se oli copy-paste kamaa. Et sitä paitsi pysty kommentoimaan TO:n esitystä, joten jäljelle jää uskisten yleisin keino eli vittuilu ja inttäminen.


      • Banzai

      • boot mysters
        myth buster kirjoitti:

        Hänhän vetosi laskelmissaan suoraan Haldaneen, joten samoihin virheoletuksiin tuokin perustuu.

        Tyypillistä kretiinien epärehellisyyttä: tiedetään tulos virheelliseksi, mutta ei kun käytetään vaan, kun tulos oli niin kiva...

        Odottelen vesikielellä mainitsemiasi oikeita laskelmia.
        Tyypillistä ateistien tiedonpanttaamista!!Tiedetään oikea tulos mutta ei haluta antaa kaverille kanssa....kiva sillä on sitten leveillä.


      • Hebron
        poju kirjoitti:

        Tiedoksesi vaan, että ns. mitokondrio Eeva eli n. 200000 vuotta sitten.

        Tyypillistä kreationisti vääristelyä!

        Kerrotko tarkemmin, mikä on mitokondrio Eeva?


    • toret

      jumalattomien esi-isät heidän uskomuksensa mukaan vaihtunut, että heidän esi-isänsä onkin hiiri?

      :D

      • Y.B

        Niin hiirellä, simpanssilla, ihmisellä kuin kaikella elävällä on yhteinen esi-isä. Viimeisimmän (5-10 milj. vuotta sitten) esi-isän jaamme simpanssien kanssa.


    • Ihminen-simpanssi -eroavaisuudet ja mahdollinen yhteinen esi-isä ovat ainakin minulle merkittävämpiä kuin vaikkapa hiiri-rotta -eroavaisuudet. Koska ihminen on Jumalan kuvaksi luotu, on tällä luomisella melko ymmärrettävästi isompi merkitys, eikö?

      Leisolan veikkauksesta, että eroavuus olisi (jollakin) genomitasolla 30% luokkaa viitannee muutamiin eri seikkoihin:

      1) Tuolloin oli juuri löydetty eliöitä, joissa oli juurikin n. 30% ennestään tuntemattomia geenejä.

      2) Suuremmat geneettiset erot viittaisivat enemmän erikoiseen luomiseen Leisolan ajattelussa.


      Ero% vaihtelevat sen mukaan, millä organisoitumistasolla mitataan. Atomitasolla (massa%) eroa on hyvin vähän, monomeerien lukumäärissä eroa on vähän, mutta polymeeritasolla eroa näyttäisi olevan ihmisen ja simpanssin välillä prosentin luokkaa. (*) Kromosomitasolla eroa on vähän enemmän ja eliötasolla eroa voisi sanoa olevan vielä enemmän. Jos eron mittariksi otetaan keskinäinen lisääntyminen, niin eroa on 100%. Tällä perusteella simpanssi ja ihminen olisivat jopa eri perusryhmää. Toisaalta esim. Linné luokitteli simpanssin yhdeksi homo-lajiksi rakenteen perusteella.

      Jos emäspareja genomissa on 3 miljardia, niin yksi prosentti siitä on 30 miljoonaa. Jos tämä jaetaan tapahtuneiksi mutaatioksi tasan ihmiselle ja simpanssille ja oletetaan yhteinen esi-isä 15 miljoonan vuoden päähän, niin kyse on yhdestä _fiksaantuneesta_ mutaatioista jokaisena vuotena sekä ihmislajissa että apinalajissa. Tässä oletetaan mutaatiot pistemutaatioksi ja ettei yhtään takaisinmutatoitumista tapahdu. Minusta tämä fiksaantumistahti vaikuttaa korkealta, mutta en tiedä, millaisia ovat nykyaikana tehtävien mittausten tulokset ko. nopeudesta.

      (*) Minulle on nyt vielä jäänyt epäselväksi, että onko tuo suurempi ero% (4) koko DNA:sta ja se pienempi (1) proteiinisynteeseissä aktiivisesta (geeni) osasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      98
      2290
    2. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1945
    3. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      45
      1926
    4. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      37
      1830
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      178
      1387
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1359
    7. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      50
      1178
    8. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      94
      1099
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      7
      964
    10. Hyvää rakkaushuomenta

      Tässä tulee rakkautta päivääsi. ❤️🤍💙💚💛💜💝💞💕💓💖💗💘💟🩷🩵🫶🏼❤️‍🔥😘😍😻💌🏩
      Ikävä
      179
      938
    Aihe