Risteyksessä

Ettäs tiiätte

Tieliikennelain mukaan suoraa ajavan ja oikealle kääntyvän on ryhmityttävä ajoradan oikeaan reunaan. Vasemalle kääntyvän on ryhmityttävä välittömästi ajoradan keskiviivan oikealle puolelle ja yksisuuntaisella ajoradalla vasempaan reunaan.


Tätähän ei kokkolan autoilijat tajua ja joka hemmetin päivä joutuu samaan tilaanteeseen, että väärää kaistaa ajetaan suoraan!

17

2966

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Olen täysin samaa mieltä ja sen takia itsekkin tulee monesti ajettua väärin koska arvuuttelee mihinkä toinen autoilija on menossa.

    • ihan oikein

      Olen ihan samaa mieltä kanssasi!

      • a.hitleri

        varsinki tuo pitkänsillankadun risteys on ihan perseestä siinä kokkotelin kohdalla


    • autokoulussa ollut

      Kokkolassa e ole mitkään tieliikennelait voimassa,täällä niitä ei osata eikä edes haluta oppia!Ei ihme ,että peltirytisee ja jalakulkijat saa pelätä.

    • Minä

      Voi juma ite kiroilen saman asian kanssa! Eri asia on jos jatkat suoraan ja edessä on autoja niin silloin ryhmittäydyt vas. puolelle ettei tule koukkauksia...

      • Minä taas

        Siis jos edessä on autoja parkissa... Tämä oppi tuli autokoulussa :o)


    • muualta muuttanut

      Jos olis huonompi auto, niin antasin kolista risteyksessä, väärin ryhmittynyt maksais viulut! Oppisivat, toivottavasti

    • ei.

      Miksi ei voisi yksinkertaisesti maalata tiehen ryhmittäytymiskaistoja tai edes jotain liikennemerkkejä risteyksiin. Ei luulis paljon maksavan.

      • kukkuu

        koska ryhmittymisviivoja ei saa maalata alle 3 m. leveään kaistaan tai jotenki sillee. Just ihmettelin samaa, ja kaupungin kysymystorilla oli annettu siihen sellanen vastaus. Täällä ei kuulemma kovin moni kaista ylitä sitä vaadittua leveyttä...


      • laaja haku
        kukkuu kirjoitti:

        koska ryhmittymisviivoja ei saa maalata alle 3 m. leveään kaistaan tai jotenki sillee. Just ihmettelin samaa, ja kaupungin kysymystorilla oli annettu siihen sellanen vastaus. Täällä ei kuulemma kovin moni kaista ylitä sitä vaadittua leveyttä...

        sehän on autokoulussaki opetettu että jos edessä on autoja parkissa niin sitten voin ajaa vasemmalta kaistalta suoraan! soittakaa ja kysykää jos epäilette!


      • Katsokaa tarkemmin

        Ne on tasan tarkkaan maalattu sinne missä on tarkoitus että kaksi autoa on risteyksessä rinnakkain! Kokkolassa on useita risteyksiä ja liikennevaloja joissa ängetään kaksi autoa rinnakkain vaikka on vain yksi kaista! Esimerkkejä tässä on tullutkin esiin jo muutama... Kaikki tämä mitä on mainittu ryhmittäytymisestä on totta mutta ei tee yhdestä kaistasta kahta kaistaa!


    • andy

      Sille ajokaistale ryhmitytään mistä voidaan jatkaa matkaa suoraan! Eli huomiodaan risteyksen jälkeiset ajokaistat,oikealle ryhmitytään vain jos oikeaa reunaa voidaan käyttää myös risteyksen jälkeen. Samassa risteyksessä voi joutua ryhmittymään eri kaistalle sen mukaan miten miten risteyksen jälkeen autoja on pysäköity. RISTEYS ALUEELLA EI VIHDETA AJOLINJAA!!! Kysykää autokoulusta jos on epäselvää.

      • juirki

        Olen myös ottanut selvää että näin on.Tervetuloa vaan paukautta minun kylkeen niin maksat myös.Terassitalon edessä on AINA autoja parkissa joten ajo loppuu siihen tai odotat että muut on menny.Poliisit varmisti asian paikanpäällä.


    • Joanna

      Olen Andyn kanssa asiasta samaa mieltä ja autokoulustahan voi aina tarkistaa asian tai autokoulu-kirjasta. Silti Kokkolassa oikeanlainen ryhmittyminen on äärettömän vaikeaa, ja vilkkua ei osata käyttää muuta kuin kerran jo kääntyessä. En sano, että sitä pitäisi vilkuttaa sata metriä ennen risteystä. Mutta takanaolevan olisi hyvä tietää aikaisemmin, mitä edessä ajava suunnittelee seuraavaksi tekevänsä.
      Eikä ajoissa vilkuttaminen ole noloa tai jaksamisesta kiinni, vaikka tuntuu että jotkut täällä kaupungissa ajattelevat niin.
      Kukaan ei aja täydellisesti, mutta aina voi parantaa. :)

    • NAIS-KUSKI punasella pirssi...

      Mä oon kans törmänny (en kirjaimellisesti) noihin keski-ikäsiin ukkoihin, jotka liisatuista autoistaan auliisti keskisormea heiluttavat.

      Pari kivaa paikkaa on ainakin Antinkadun ja Kaarlelankadun risteys (Hakalahden Shelliltä tultaessa) sekä Pitkänsillankadun ja Kaarlelankadun risteys (siinä konservatorion kohdalla). Joku "kaunis" päivä löydän ruosteisen (mutta oman) kulkuneuvoni kyljestä 750 Bemarin tai Hondan CRV:n, kun sedät niin tärkeinä kaahaavat KELElle "palaveriin"...

    • Joso

      Oikeassa, ne jotka ei osaa ryhmittyä taikka vilkuttaa niin kortti pois ja sakot päälle!! Oppivathan sitten käyttäytymään liikenteessä.

    • Anonyymi

      Väistösäännot sanoo että kaakosta tuleva tulee jarruttaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe