uudesta zafirasta

jakke

heps rallaa!
Tulevan talven aikana oli si pikku hiljaa taroitus vaihtaa autoa. uusi zafuira kiinnostaa ja kun olen lähinnä tämmöistä perheenisäainesta, niin autossa suuret tehot ei kiinnosta, vaan tilat ja tasainen kyyti ;).
Meillä päin koeajoautoina ei ole liikeissä kuin 2.2 -litraisia zafiroita, joten verailemaan 1.6 tai 1.8 riittävyyttä tuon kokoisen auton nokalla en ole päässyt testaamaan.
eli kysymys!
millaiset kokemukset noilla koneilla. (en kaipaa hirmu kiihtyvyyttä, mutta onko rekan ohitus esim. 1.6 unta vain).
yllätyin nimittäin tuon auton painosta vain hivwenen yli 1500 kg kun se omalla Almera Tinolla on samaa luokkaa. Tinossa ainakin 1.8 on riittänyt yllin kylllin minun tarpeisiin.

5

2143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kilpailijat

      Uusi 1,8 on varmaan hyvä, koska on vanhakin. Mutta enjoyn penkit ovat huonohkot, tavaratila n.10 cm matalampi kuin vanhassa Zaffessani ja ohjaus palauttaa huonommin. Ärsyttää myös, että kaikki ensimmäisten Zafira Elegancien loistavat vakiovarusteet rahastetaan nyt erikseen (cruise,keskikyynärnoja, ajotietokone, aluvanteet,tummennetut takalasit ja taittuvat etumatkustajan selkänoja)!
      Kiva sillä oli muuten ajaa ja lähivalotkin ovat entiseen tapaan kiitettävät. Suoraan ajaessa sitä ei tarvi paimentaa, kuten piti Corolla Versoa.

      Mutta minä valitsin Mazda vitosen. Sillä ajaminen yksinkertaisesti oli kaikkein hauskinta ja vaivattominta. Käykääpä kokeilemassa ja vertaamassa...

      • tilaa etsivä

        Uusi auto on myös kiikarissa talvella.
        Onko Mazda5 ainoa jossa takapenkki liikkuu eteen ja taakse kahdessa osassa? Ainakin zafirassa liikkuu koko penkki yhtenä kappaleena, kuinkas touranissa?
        Istuinta on vain huono pitää penkillä jos sitä pitää siirrellä että pääsee sikaosastolle istumaan.


      • liikkuu
        tilaa etsivä kirjoitti:

        Uusi auto on myös kiikarissa talvella.
        Onko Mazda5 ainoa jossa takapenkki liikkuu eteen ja taakse kahdessa osassa? Ainakin zafirassa liikkuu koko penkki yhtenä kappaleena, kuinkas touranissa?
        Istuinta on vain huono pitää penkillä jos sitä pitää siirrellä että pääsee sikaosastolle istumaan.

        ...kahdessa osassa Mazdassa ja kolmessa osassa Touranissa js Corolla Versossa. Verson muunneltavuus oli kyllä parasta, sillä kaikki penkit uppoavat lattiaan muodostaen täysin tasaisen alustan ja penkit ovat mukana aina. Sen hyvä muunneltavuus korvaa vähän pienempää tavaratilaa.


      • Scenicissä
        liikkuu kirjoitti:

        ...kahdessa osassa Mazdassa ja kolmessa osassa Touranissa js Corolla Versossa. Verson muunneltavuus oli kyllä parasta, sillä kaikki penkit uppoavat lattiaan muodostaen täysin tasaisen alustan ja penkit ovat mukana aina. Sen hyvä muunneltavuus korvaa vähän pienempää tavaratilaa.

        Me vertailtiin noita tila-autoja ja valittiin Grand Scenic. Siinä kaikki kolme keskirivin paikkaa liikkui ja selkänojat säädettäviä. Tavaratilaa oli myös eniten (650 l keskipenkit etuasennossa) ja isot lokerot tavaroille, varsinkin kun ottaa sähkösellä kässärillä.

        Mazdan ja folkkarin arvo varmaan säilyisi paremmin, joten ne voisi tulla pidemmän päälle edullisemmiksi, vaikka folkkarilla onkin älyttömät hinnat suomessa.


    • Jusa

      Terve vaan!

      Käytössämme on Opel Meriva -tila-auto 1.6 moottorilla (sillä tehokkaammalla versiolla). 1.6 on riittänyt Merivaan todella mainiosti; Meriva kiihtyy ja lähtee paljon nopeammin liikkeelle kuin moni muu auto isommalla moottorilla varustettuna. Olen huomannut, että vaikka joku Audi- tai Bemari-kuski tulisi liikennevaloissa kisailemaan, pääsee Merivalla paljon nopeammin liikeelle vaikka ajaisi ihan normaalisti. Varsinkin talvella Merivalla lähtee liikkelle todella sujuvasti. Moottoritielläkään tehosta ei ole puutetta, ellei sitten halua tehdä jotain todella sporttisia Bemari-tyyppisiä ohituksia (1.8 moottorilla saisi varmasti niitäkin tehtyä).

      Itse asiassa paras nopeus Merivalle on sellainen 120km/h vauhti, silloin se kulkee tasaisimmin ja mukavimmin. Meriva on mukava ja lähes uskomattoman tilava matka-auto kompaktissa kaupunkiauton koossa.

      Zafira on Merivaa luokkaa isompi auto. Siihenkin on tarjolla tuollainen 1.6 moottori, mutta jotta suorityskykyä riittäisi mukavasti moottoriteillekin, ottaisin itse 1.8 moottorin. Sitä isompaan moottoriin ei ole tarvetta, vaan 1.8 moottori varmasti riittää Zafiraan mainiosti, ellet odota autoltasi erityisiä sporttisia ominaisuuksia.

      Alunperin meidänkin oli tarkoitus ostaa Zafira, mutta päädyimme Merivaan (Enjoy-varustustaso muutamalla lisävarusteella). Meriva on hieman edullisempi ja silti perheemme tarpeet täysin tyydyttävä tila-auto. Suosittelisin sinun koeajaa Zafiran lisäksi myös Merivan, sillä vaikka Meriva voi jonkun mielestä vaikuttaa ulkoata päin normaalilta, pieneltä autolta, sisältä löytyvät taksiluokan tilat.

      Tietysti valintasi on kuitenkin Zafira, jos tarvitset 7. paikkaista autoa tai haluat todella luksus-tilat. Onhan tuo uusi Zafira myös aika tyylikäs isoksi tila-autoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe