kissojen pelot

miila**

minkälaisia pelkoja muiden kissoilla on?
olen huomannut että oma kissani pelkää hampaiden pesua. kun pesen hampaitani niin kissani saa hirveän kohtauksen. nostaa karvat pystyyn ja juoksee piiloon, yleensä maton alle. kisu rauhoittuu vasta kun olen lopettanut pesun.
olen miettinyt että minkä kissa voi kokea niin pelottavana hampaiden pesussa, ja en ole järkevää vastausta saanut vielä. olisiko kenelläkään ideoita?

21

2732

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silence87

      kisuni pelkää pölynimuria.. siinä ei kait mitään ihmeellistä, mutta ex-kissani pelkäsi kuollakseen täynnä olevia ilmapalloja.

    • sip-su

      Liian aikaisin vieroitettu kissani pelkää vaikka mitä, huvittavin pelonaiheuttaja on ehkä pupu. Imuri, kuljetuskoppa, auto, vajasulkoilu, vieraat ihmiset jne.. Ja saippuakuplat. Lääkäriä se ei pelkää, vaan tykkää kun rokotetaan :) Eikä ikkunasta näkyviä pihalla kulkevia kulkukatteja, ne se voisi syödä! Hyvä ettei mene lasista läpi.

      Ehkä joku trauma muistuu mieleen kissallesi hampaidenpesusta? Kuuluuko lääkärillä vastaavaa ääntä? Meidän pelot menee aika pitkälle liian varhaisen vieroituksen piikkiin.

      • miila**

        on tuo kissa kyllä vieroitettu liian aikaisiin että jos se sitten johtuu siitä. meilläkin kissa pelkää imuria ja joitakin vieraita ihmisiä. lääkäriä ei ole koskaan pelännyt eikä matkustamista tai ulkoilua, päinvastoin. innoissaan tuo pelkästään on kun lähdetään liikkeelle.

        täytyy pistää mieleen tuo jos johtuisi siitä liian aikaisiin vieroituksesta. kiitos mieleni avartamisesta.


      • liian aikasin?
        miila** kirjoitti:

        on tuo kissa kyllä vieroitettu liian aikaisiin että jos se sitten johtuu siitä. meilläkin kissa pelkää imuria ja joitakin vieraita ihmisiä. lääkäriä ei ole koskaan pelännyt eikä matkustamista tai ulkoilua, päinvastoin. innoissaan tuo pelkästään on kun lähdetään liikkeelle.

        täytyy pistää mieleen tuo jos johtuisi siitä liian aikaisiin vieroituksesta. kiitos mieleni avartamisesta.

        Meillä yksi kissa oli neljä vuotta, toinen kuusi vuotta jne jne, kun niiltä emot kuolivat ja nämä pelkäsivät vieraita ihmisiä, imuria, harjaa, autoa ym. HALOO? Lutkuttamisen ymmärrän jos ihmiset väittävät että johtuu liian aikaiselta mutta tuo kaikki muu on aika utopiaa.


    • 4kissaa

      Jostain syystä kissat juoksee imuria karkuun, vaikka on monta vuotta imuroitu useaan kertaan viikossa. Uusin tulokas, 11v neiti ei juokse imuria karkuun, se olikin yllätys kun on tottunut siitä että kun joku kissa jää vaikka sängyn alle kun tulen huonetta imuroimaan, niin pitää usein sammuttaa imuri kun toinen raukka säntäilee paniikissa suuntaan ja toiseen - jotta sitten pääsee pois huoneesta "turvallisesti" :)

    • Jozu

      Kummatkin kissat pelkää imuria. Siivouskaapin ovea ei tarvitse kui ravottaa ja vanhempi säntää pakoon. Sen mielestä turvallisin paikka on wcn lavuaari...siellä se sit kyhjöttää kauhuissaan. Pentu ei aluksi pelännyt ollenkaa imuria mut on nyt varmaan ottanut mallia vanhemmasta. Toinen pelotus on irtokolli, joka iltaisin tallustelee keittiön ikkunan takaa. Sitä tuijotetaan häntä paksuna aivan liikkumattomana ja pelotuksen huipentuessa kumpikin kapuaa mun syliin turvaan... Siinä on riemu kaukana, kun kumpikin kynsineen tarraa olkapäihin kiinni!

      • oleskelusta

        itse olen usein ihmetellyt kun kaverini kissa (vanhin kolmesta) viihtyy heidän wc:n lavuaarissaan.. etenkin jos se on hieman märkä vaikka käsienpesun jäljiltä tms.. kyseinen kissa on melko arka vieraita kohtaan, mutta lavuaarissa ollessaan se antaa kyllä silitellä ja rapsutella vaikka kuinka paljon... myöskin muutaman sukulaiseni kissat ovat mieltyneet nimenomaan wc:n lavuaareihin.. mistähän moinen johtuu?? saunoissakin tuntuvat viihtyvän mutta se varmaan johtuu lämpötilasta??


    • miuku

      Meillä kissat pelkää kanssa imuria. Ja tietysti vettä. Vaikka aina tallustelee kylppärissä kun on suihkussa käynyt. Lisäksi pesukonetta ihmettelevät. Toinenkin tuijotti varmaan koko ohjelman ajan tuota konetta kylppärin ovella. Tosin tuo on vielä aika uusi kapine tässä kämpässä. Aikaisemmassa kämpässä isompi kissa pelkäsi postinkantajaa. Ryömi peiton alle piiloon kun lehti kolahti luukusta. Ilmeisesti siitä säikähtänyt kun muuton jälkeen siihen oveen laittoivat minun nimen, ja ovat kolistelleet siinä. Enkä ole ollut kotona silloin. Ainakin tuon jälkeen siis kisu tuota pelkäsi. Toisinaan vieläkin ryömii peiton alle piiloon jos kuuluu ulkoa pelottavia ääniä. Naapurin koiralle myös piti karvoja pörhistellä.

    • hirni_mikmiu

      Enpä tiedä tuosta hampaiden pesusta sanoa muuta kuin että meidän Artturi vihaa minun elmex sensitive -merkkistä hammastahnaani. Ilmeisesti siinä on niin vahva mentolinhaju että se pistää sen silmiin -se aina siristelee silmiä, vetäytyy kauemmas ja läpsii putkiloa etutassulla. Myös hammasharja jossa on tätä hammastahnaa saa saman kohtalon. Se on kiva kun Artturilla on tapana istua aamuisin lavuaarin reunalla kun pesen hampaita -sitten saan väistellä kissan karateiskuja joita se tähtää hammasharjaani välittämättä siitä onko harja suussa vai ei.

      Mutta jos sinun kissasi ei ole niin lähellä että hammastahnan mentolinhaju ärsyttäisi, en kyllä keksi minkä se kokee siinä pelottavaksi -ehkä se ei voi ymmärtää että miksi sinun suustasi lähtee sellaisia ääniä jotka syntyvät harjauksesta.
      Meillä pelätään sellaisia ääniä jotka muistuttavat vihaisen kissan sähähdystä -ohikulkeva bussi "päästää ilmat pihalle", autossa kun kiskaisee turvavyön nopeasti kiinni kuuluu hirveän pelottava kirahdus jne.
      Eemu on ulkona aika "zen" -sen puolesta koiratkin saavat ulkoilla kunhan pysyvät kunnioittavan etäisyyden päässä, se ei viitsi edes pörhistellä niille. Artturi taas pelkää vielä kaikkia ja kaikkea -lastenvaunut, pyörät, kaikki koirat miten kaukana tahansa, ohikulkijat, autot, mopot jne.
      Eemu pelkäsi aikoinaan mattojen tamppauksesta syntyvää ääntä. Se vavahti aina kun piiska osui mattoon aivan kuin olisin hakannut sitä enkä mattoa. Sitten se paniikissa vilkuili ympärilleen eikä osannut hahmottaa mistä suunnasta ääni tulee kun se kaikuu kerrostalojen välissä. En ole sittemmin ottanut kissaa mukaan pihalle mattoja tampatessa...
      Imuri on tietysti aina yhtä hirveä. Lapsiin Eemu suhtautuu hyvin varauksella, Artturi ei ole vielä ollut "kyseisen lajin edustajien" kanssa tekemisissä.

    • Mioooooo

      siitähän voi lähteä yliääniä, mitä ei ihmiskorva kuule, kai.Maton alle meno puolustaisi tätä sietämättömän äänen kuulumista.Harja vaihtoon =:P.
      Ja sitten kissathan on herkkiä aistimaan tunnetiloja, eli mitäs ajattelet silloin kun peset hampaita? =:D
      Kerran laitoin keltaisen sadeasun päälle, siitä katti rupes hyökkäyksen elkeitä tekemään.
      Ja sit jos laittaa peruukin, niin sillon kans muututaan tuntemattomaks. Luulis että kissan haju-ja näköaisti jotenkin auttais omistajan tunnistamisessa.Ja pitkävartiset kumisaappaat kans tulkitaan taistelukutsuksi. Kai siinä se jäykkäjalkaisuus toteutuu.
      Imuria mennään parvisänkystä tuijottamaan.Ja valjaiden,häkin tai tiettyjen lenkkareiden jalkaan laittaminen saa kissan häviämään tunniksi ainaki sohvan alle. Ja muulloin ei sitten hävitäkkään.

      • Mioooooo

        Tarkennus: ei laiteta häkkiä tai valjaita jalkoihin, vaan otetaan esille.


    • petteri

      Kissa pelkäsi mopon ääntä.Pakeni vauhkona pöydän alle piiloon.
      Vieras saapui sisään.

    • kaverukset

      tietun sävyinen koiran haukku saa karvat pörröön ja uunille. Tasanvarmaan silloin jalkakäytävällä kulkee koiran taluttaja. Oma koira varottaa siitä seisomalla sängyssä ja haukkuu ikkunan läpi. Jos kissa on silloin tarhassa, niin söntä sisälle tai koirankoppiin.

    • HisssssHjau

      Meillä pelätään vähän imuria, mutta siihen on aika hyvin ajan myötä totuttu. Kaikkein pelottavin asia on alumiinifolio, siis se sen rapina. Toisaalta kauhua aiheuttavat myös "makarooniäänet" eli se ääni mikä syntyy siitä kun raakoja makarooneja kaadetaan vaikka kattilaan. Hassuja ovat...

    • 3 kissaa

      Imuri on vakio peloitus. Sitten kissat vihaavat hammastahnan hajua. Vanhan jääkaapin "rupsutus" aiheuttaa myös huomattavan valpastumisen. Pesukonetta kissamme toki tykkäävät seurata, varsinkin jos lattiakaivosta kuuluu: "höörps... sluurp... lorin, lorin..."

      Kissat myöskin rakastavat lavuaaria, onhan se reunoilla varustettu "suojapaikka" josta on helppo tarkkailla ympäristöä. Postimiehiä ei kissamme ole pelänneet. Päinvastoin, maine menee luukun alle heti, kun kuulee posteljoonin askelee rapussa.

      Monasti posti tippuu päälle. Sen jälkeen onkin aika ilmoittaa ruokkijalleen "mäh, mäh, mäh" Eli posti tuli.

    • martsu457

      Mun kissa pelkää ukkosta,imuria,kuljetuskoppaa,vettä ja ilmapalloja mutta pelkääkö kissa jääkaapista kuuluvaa jylinää?

    • Taruse

      imuri on yleisin...niin meilläkin mut nuorempi on arka vähän kaikelle. se on kyl myös persoona juttu. ei kaikki kisut ole samanmoisii

    • Rynnäkköpenaali_

      Kaikki elävät pelkäävät jotain. Youtubessa videoita siitä, kun kissa viedään eläinlääkäriin. Voi jumalauta minkälaisen shown se suloinen parka järjestää peloissaan.
      https://www.youtube.com/watch?v=sQBGI060V7o

    • Katzi

      Imuri taitaa olla se yleisin pelottavuus kissoilla. Ja ell toinen.
      Oma kissakin, no jos ei pelkää, niin ainakin inhoaa yli kaiken imuria. Heti, kun otan imurin kaapista, niin painuu korkeimman kiipeilypuunsa päälle ja jähmettyneenä tuijottaa sieltä koko aika ko rakkinetta, kun on eisllä ja käytössä. Just sen oloisena, että lähtee vaikka ikkunan läpi karkuun, jos se tulee liian liki. Ilmekin on kuin ruttuinen rusina. Sit yks, mitä pelkää ihan oikeasti, on sellainen kissa-pehmolelu. Aika huvittavakin. Välillä hiipii nurkkia pitkin kuin joku korpisoturi sen lelun lähelle valmiina maastoutumaan-oloisena, sitten käy läimäisemässä sitä lelua päähän ja juoksee kauheata vauhtia karkuun ja katsoo sitä kaula pitkällä, ettei se vaan tule perässä. Pari kertaa kävellyt ihan normaalisti asunnossa, ja sitten kohdalla saa ihan kauhean säpsähdyssätkyn. Ihan kun se siinä vasta muistaisi, että totahan tarvii pelätä.
      Mutta sinänsä jännä katti, ilotulitteita ei pelkää, päinvastoin.
      Ajattelin silloin ekana uutena vuotenamme, että saa nähdä, mikä paniikkisirkus tästä pyhästä tulee. Vielä kun tää kissani on löytökissa ja vaikutti ainakin aika traumatisoituneelta silloin, kun sain sen. Onneksi sopeutui kuitenkin käytännöllisesti katsoen heti luokseni.
      Niin tosiaan, eka rakettipaukku, kun ammuttiin, niin se oli heti tohkeissan nenä ikkunassa kiinni ja katso muakin silmät pyöreänä, että näätkö? Se ilta menikin siinä sitten, kun neiti oli ikkunan ääressä katselemassa uuden vuoden paukkuja. Eikä ne äänetkään sitä häirinnyt, vaikka jytinä oli tosi kovaa, kun jotkut tenukepit ammuskeli niitä ihan meidän pihassakin.

    • Anonyymi

      Mun kissat pelkää hammasharjaa ja hammastahnaa😲

    • Anonyymi

      Säikähtäisikö se ilmettäsi? Hampaasihan välillä näkyvät kun peset, ja ilmeesi voi muistuttaa uhkausilmettä.
      Voi kun minun kissani osaisi jotain pelätä. Esimerkiksi pölynimurin se käsittää ihan toisin kuin muut koskaan tuntemani kissat. Se alkaa häätää sitä, hyökkäileekin kimppuun- onneksi vain kun imuroin. Enkä imuroi usein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8855
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1227
    Aihe