Rikkinäiset varpaanvälit

Lellu

Moi! Huomasin eilen että molempian jalkojen 4 ja 5 varpaan välissä on iho rikki. 5 varvas painaa 4 varvasta eli en yhtään ihmettle...onkohon kysessä jalkasieni vai tavallinen hiertymä. Mikä avuksi?
Kiitos!

8

11871

  Vastaukset

  • onko se iho rikki sieltä "juuresta"? Entä kutiaako iho? Mulla on ainakin ollut tällaista ja siihen auttoi sienivoide.

  • Kuusenpihkavoide auttaa rikki oleviin varvasväleihin. Käytän sitä myös itse.

  • Hei jos on vahvaa kortisoni rasvaa niin kokeile sitä mulla ainakin auttoi.

   • Mikäli varpaanvälit menevät rikki, niin siellä on kosteutta:
    - kuivaa jokainen varpaanväli erikseen peseytymisen jälkeen
    - kun rasvaat jalkoja, pyyhi väleistä rasva pois
    - ahtaisiin väleihin saa ilmaa käyttämällä varvasvillaa
    - älä käytä jalkoihin koskaa kosteusvoidetta, se imee vain ihosta rasvan pois ja pahentaa tilannetta. Käytä esim. Novalania tms. jalkavoidetta.
    - tee varvasjumppaa


  • Kokeiltu on. Kaikki varpaanvälit oli auki, sientä. Parissa viikossa parani mehiläisvahalla. Kannattaisi ehkä sinunkin kokeilla.

  • tomusokeria(siinä on jouku aine joka tehoo) tai talkkia, myös daktarinvoide auttaa. pidä varpaiden välissä villalankaa tai pumpulia

  • Ongelmanani on ahtaat varpaanvälit, etenkin pikkuvarpaan ja viereisen varpaan väli. Iho rikkoontuu jo jos joudun olemaan päivän sisällä ulkokengissä. Jossain vaiheessa ongelma oli niin paha, että sukat olivat joka ilta veressä, kun haavaumia tuli koko ajan lisää. Lääkäri määräsi jotain sinistä nestettä, jolla iho saatiin kuntoon sillä kertaa. Hiiva iski miltei heti kuurin jälkeen, ja käytin hiivalääkitystä lähes jatkuvasti, kunnes keksin: varpaanvälit täytyy saada pysymään kuivina. Rupesin käyttämään joka yö puuvillasukkia, ja varpaanväleihin pujottelen "alta-päältä"-metodilla pari senttiä leveän kaistaleen tavallista talouspaperia, wc-paperikin käy, ja sen jälkeen ei haavaumia eikä hiivaa eikä ongelmia ole ollut, eli ei tarvita mitään lampaanvilloja. Kokeilkaapa.

  • Mulla on usein pikkuvarpaanväli rikki. Kun tulee kuntoon, niin sitten on taasen rikki.
   Sairastan diabetestä ja psoria. Johtuuko se siitä? Kuivaan hyvin, laitan talkkia ja pidän wc-paperia, varpojen välissä. Auttaako pihkasalva tai joku muu?
   Terveisin 1.10.2012 olavi-untamo

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   7814