Kerro Kala ammattisi! =)

NtiSähläri

Hei! Minuu kutkuttaa tietää millasil aloil kalat työskentelee ja hakeuduitteki vai ajauduitteko alallenne? Oliko unelmis joku muu ammatti ja tekiskö nyt mieli vaihtaa alaa???
Ite ajauduin hoitsux...Alkuaikoina viel tyydytyksen sainkin duunist,mut mut mut...nyt työt o vaan lisääntyny ja vastuu,mut palkka ei siinä suhtees olleskaan.
Mie tahonkin pois ihmisläheisest työst...semmosee mis voi näpertää tai vaik pakata tuoleja venäjälle ja jos o kahvitauot ja ruokatauot ja ne ehtii myös pitää...ei tartte keskeyttää...kun "soittokello" pärähtää soimaan tai puhelin...Minust o tullu vanha ja mukavuuden haluinen =))

87

12377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seikku

      Olen itse kiinostunut vanhusten ja lastenhoidosta.Myös kiinnostais musiikki tai teatteri jutut.Olen myös tosi mukavuuden halunen.

      • polari

        Sosiaaliala, terveysala, terapeutti, tanssija, kuvataiteilija, näyttelijä, kirjailija, eläinlääkäri, näyttelijä, muusikko, taidemaalari, runoilija, kenkäkauppias, tiede, tekniikka, uimaopettaja, kalastaja

        Tähän pitäisi lisätä vuosiluonteelle suositellut työt, sekä polariteetti suhteessa elementtiin -työt.
        Tokihan kannattaa valita sellainen työ mikä erityisesti viehättää - järjen rajoissa.


    • duunari

      Ammattini on kunnossapitohenkilö..Viihdyn työssäni hyvin ja töitäkin on.

    • Muikku

      kirjanpitäjä. Ajautunut allalle kauan sitten. Töitä on ollut hyvin. Vaikka olen tätä tehnyt 20 vuotta, en tiedä olisko tämä sittenkään se oikea ala. No vaihtoa ei kai enää kannata harkita.

    • pomo..

      Mun pomo oli kalat (sivistystoimen sektorilla) ja voin sanoa, että hän huomioi koko henkilöstön. Kuunteli kaikkia, neuvoi, organisoi ja kukaan työntekijä ei voinut olla pitämättä hänestä. Lisäksi hän harrasti paljon taiteita.

      Hyvä pomo henkilökunnan kannalta, mutta mikäli kyse olisi ollut tuloksellisesta liiketoiminnasta, ei hänellä olisi ollut mitään jakoa.

    • minä

      esimies, viihdyn hyvin työssäni, toisaalta voisin harkita alan vaihtoa, mutta kun en tiedä mikä olisi hauskempaa.

    • kalapimu

      ... työskentelen vartijana. Mukavaa itsenäistä puuhaa. En tiiä onko tää kuitenkaan se miu juttu...

      • sinnu82

        Työskentelen vartijana.. Ja mulle tää on yks välietappi poliisiksi.. =))


    • fisu70

      olen ollut asiakaspalvelussa 13 vuotta :))

    • eppu

      Aiemmalta ammatiltani olen hoitaja ja pidin työstäni , mutta liika rutiini ja tiukka aikataulu tekivät minusta koneen, joka vain suoritti tehtävänsä. Luovuuteni kärsi ja tuntui, että pian muokkaannuin samanlaiseksi kuin kaikki muutkin hoitajat sillä osastolla. Jätin sen työn ja kouluttauduin esimieheksi, ammattiin jossa saan suunnitella ja luoda, käyttää visioitani hyväksi. Olen tyytyväinen tähän ratkaisuun, sillä nautin haasteista ja luovista ratkaisuista.

    • ellu

      hellou!
      Kalojen ammatia meinasit.. itestäni tulee lastenohjaaja.. ja meinasin jatkaa liikunnan ohjaajaksi tai fysioterapeutiksi.. sosionomin ammattikin on käyny mielessä.. saa nähä minne tie vie....

    • siis

      Kauneudenhoito-alan ammattilainen, mutta myyjänä toimin..

    • kala86

      lähihoitaja, mutta haaveilen näyttelijän urasta...ehkä vielä joskus sekin onnistuu.. =)

      • lootus

        Tekstiilitaidetta teen ja opiskelen taidehistoriaa...Maalannut olen koko ikäni ja sielunhoitajana tunnun olevan ystävilleni ja tutuilleni...


      • Nimetön
        lootus kirjoitti:

        Tekstiilitaidetta teen ja opiskelen taidehistoriaa...Maalannut olen koko ikäni ja sielunhoitajana tunnun olevan ystävilleni ja tutuilleni...

        Näitä on aivan uskomattoman mielenkiintoista lukea. Hullua, että niin paljon samaa. Itse opiskelen teologiaa ja harrastan teatteria. Suunta siis sama kuin monilla muillakin kaloilla; toisten auttaminen ja taiteet.


    • timanttimies

      täällä

    • taas olen

      myyjänä kaupassa, vaikka pidän eniten ihan kotitaloustyöstä.
      Haaveammatti olisi vapaataiteilija. Tai sit kouluttaja. Ikää yli 40-

    • kala80

      valmistun toimintaterapeutiksi nyt jouluna. Ihanan monipuolista ja luovaa työtä. Mielikuvituksen käytölle rajattomat mahdollisuudet. Juuri mun ala!!

    • kalatyttönen

      Olen vielä lukiossa (abi siis) ja haluaisin kovasti näyttelijäksi, mutta ujouteni takia taitaa se unelma mennä menojaan... :(

      • NtiSähläri

        Höpö höpö! Sinet oo ujo, ko nuori vaan vielä =)) Anna palaa koko sydämmes kyllyydest. Mitää ei saa, ei ees mokia elämäänsä, jos ei kokeile =)) Meiän pitää vaa uskoa itteemme...joten peilin eteen hokemaan siitä mandraa: "Minusta tulee hyvä näyttelijä"...joteski toi positiivinen hokema auttaa...siin on psykologisesti vaiukuttavii tekijöit...samoin, jos lyö itteänsä lyttyyn koko ajan, niin sitä alkaa tosiaan uskomaan siihen itekin...Tsemppiä sinulle viel nii nuori kalat! =))

        ja kiitos myös muillekin vastanneille! Jotain kuvaa
        kaloista tämäkin kertoo =))


      • Nimetön

        Ei varmasti mene! Täällä toinen arka, mutta löysin teatterin kymmenen vuotta sitten, suurinpiirtein sinun ikäisenäsi. Näyttämöllä sitä pystyy vaikka mihin ja löytää itsestään uusia puolia. Tähtää siihen, mikäli siltä tuntuu!!! Toivotan onnea ja rohkeutta sinulle.


    • kalat olen

      Olen tällainen nuori kala vielä. Juuri kirjoitin ylioppilaaksi ja viettelelen tässä välivuotta. Olen ollut tähän mennessä monenlaisissa töissä sieltä asiakaspalvelusta varastotyöhön, mutta kaikkia tähänastisia työpaikkoja yhdistää yksi asia. En ole erityisemmin pitänyt yhdestäkään. Tällä hetkellä olen kouluavustajana.

      Niinpä mun tavoitteet ovatkin aika koulutuspainotteisia. Haluan tulevaisuudessa tehdä jotain tutkimustyötä tai jotain haastavaa vaikuttamistyötä, jossa sais vaikuttaa muiden mielipiteisiin ja tehdä kivoja päätöksiä asioista =). Ensi keväänä aion hakea yliopistoihin, mutta mahdollisia aloja on mielessä melkein kymmenen, eli en ole vielä päättänyt, mitä tarkalleen ottaen haluan.

      Kuitenkin opiskeleminen on mukavaa ja opiskelijan elämä sopivan vastuutonta =). Lisäksi kalana mulla on mielestäni tosi hyvä muisti, joten siitä on valtavasti apua. En voi kuvitellakaan, että tekisin jotain työtä liian säännöllisillä työajoilla aikuisena. Ei mua normaali työ kiinnosta.

      • Fouette

        Voi kuinka samanlaiselta elämäsi kuulostaa ja haaveesi myös :) olen kalat kans, syntynyt 20.02.1986. Välivuosi ja haaveita pää täynnä :) suunnasta ei vielä täysin tietoa. Ehkä valtio-oppi, eli vaikuttaminen tai jotain sinne päin.


    • riina

      Mun työpaikassani 1/3 on kalat-hoitajia,kaikilla kyllä nousevien merkkiensä puolesta?hyvin erilainen työntekotapa.Useimmat ovat ystävällisiä ja rauhallisia hoitsuja.Itse olen nopea kalat,joka ehtii tehdä muidenkin työt siinä sivussa,vaarana on kyllä loppuunpalaminen.Vaikea on kyllä ottaa vastaan ylhäältä tulevia määräyksiä,varsinkin silloin,kun ne laskevat hoidon tasoa.olen osaston "näyttelijä" ehdottomasti.Muistakaa kalat tehdä niikuin sydämenne sanoo mitä ikinä teettekin.Minulla tutuissa kaloissa taiteilijoita riittää.

      • sitruunamelissa

        burnoutin takia rupesin opiskelemaan ihan eri alalle. hoitsuus on hullua uhrautumista. Älä kanna huonoa omaatuntoa ja puhu vanhemmiten mukavuudenhalusta... hoitsut tekee sikana töitä ja siitä on normaali elämä ja työelämä kaukana. On oikein ajatella itseään. Kaikki jolla on vähänkin järkeä päässä lähtee alalta heti.


      • *sunset*

        ite oon kans sairaanhoitaja, suuntautunu lasten ja nuorten hoitotyöhön..mut tällä hetkellä työskentelen vanhusten parissa..raskasta työtä..todennäkösesti tuun vielä jatkamaan opintoja..


      • vaimonni
        *sunset* kirjoitti:

        ite oon kans sairaanhoitaja, suuntautunu lasten ja nuorten hoitotyöhön..mut tällä hetkellä työskentelen vanhusten parissa..raskasta työtä..todennäkösesti tuun vielä jatkamaan opintoja..

        hauska ketju, oma mieheni siis hoitsu myös (psyki)


    • Joelyn

      Minä taasen olen taloushallinnossa töissä. Eipä vaan numeroiden pyörittely kiinnosta pidemmän päälle, vaan haaveilen henkilöstöhommista, ihmisläheisemmästä työstä.

    • sweetiepie

      oonkohan mä sitten ainoa perusduunari kun kaikki tuntu olevan hoitsuja ja näyttelijän alkuja..
      sujuu ne haalarihommatkin meikäläisiltä =)

    • elina.83

      Eli hevosenhoitaja olen:) Ja tykkään ammatistani todella,on just se mun juttu. Lukionkin olen käynyt, mutta tuollainen lukeminen ei oikeen sopinut.. Olen tämmöinen pienikokoinen kalatyttö, mutta hyvin raviheppojen kans pärjään:) Se vaatii sitä luonnetta..:)

    • kalatyttö

      eli tavallaan luovalla alalla ollaan

      • kymmenpiikki

        ammattina
        on asiakaspalvelu, ympäristöasiat ja toimittajan työt.
        kalamies (vaikka en tosin kalasta)


    • Kalat-88

      Minusta valmistuu sisustusalan artesaani, mutta hakeudun myöhemmin vielä puusepän koulutukseen..:) En voisi kuvitella itselleni ammattia jossa en saisi suunnitella, haaveilla, ja tehdä käsilläni jotain.

    • KalamieS

      Ammattini on vartija.

    • Milkgirl

      Hoitajatar-kalat hento valkoinen oon myös...
      Oon empaattinen ja sympaattinen ja kaikki hoidettavat "raukat" saa mun hoitamisvietit heräämään... Mulla on jonkunlainen "jeesusasenne", et muka saisin kaikki avuttomat oliot pelastettua hyvyydelläni.
      Osaan tietenkin olla myös kylmä ja tunteeton sekä itsekäskin, niinkuin yleensä kolikolla on kaksi puolta...
      Teen diagnoosin ihmisestä.
      Aidon tunnistaa...Vanhukset, lapset, aidosti apua tarvitsevat...Haluan olla hyvä hyville ja paha pahoille, vähän kuin Batman...:)
      Töissä tietenki kohtelen kaikkia samanarvoisesti, se on ammatillista käyttäytymistä...Oli potilas sitten kunnanjohtaja tai spurgu, aivan sama... Pohjimmiltani oon hyväsydäminen ja rauhaarakastava ja haluan olla hyvä ihminen ja siten saan tyydytystä työssäni.
      Jollain lailla tämä ala kyynistyttää ihmisen ja välttämättä täytyy jonkunlainen suojamuuri tai henkinen kypärä muodostaa, että alan kovuuden ja koettelemukset
      kestäisi. Ihan oikeasti herkkä "luonnonlapsi" ei kauaa alalla veivaisi, sillä ala ei mitenkään edistä mielenterveyttä...C")Kuka haluaisi nähdä verta, haavoja, murtumia, henkistä hätää ym. päivätolkulla unohtaen itsensä ja omat tarpeensa? Työ on aliarvostettua ja alipalkattua vieläpä... Se vaatii tiettyä luonnetta, siis täytyy osata olla kuin kala vedessä...
      Miehillä yleensä on käsitys, että hoitsuja on paljon sinkkumarkkinoilla.
      Tämä on totta, koska hoitajia on koulutettu aikanansa ylipaljon vajaille työmarkkinoille ja vuorotyöt vaativat veronsa yhteisestä vapaa-ajasta. Joku jopa sanoi, etä hoitajat pyrkivät peittämään kovuutensa esittämällä herkkää ja empaattista, ettei milloinkaan sekaantuisi hoitajiin...(Varmaan henk.koht. katkeransuloisia kokemusperiä...) Hyvää työtä tehdään eikä kaikista vaan oo toisia palvelemaan ja sillä sipuli...Vähän kuin siivoojan ammatti,heti huomautetaan, jos löytyy roska jostain mut kukaan ei kiitä, kun paikat kiiltävät puhtauttaan...
      Täytyy pitää varansa, ettei tämä hoitamisvietti valtaa alaa myös ihmissuhteissa. Silloin voi tulla helposti hyväksikäytetyksi, jos etsii alitajuisesti "hoidettavia" eli moniongelmaisia ihmisiä ympärilleen. Auttaja voi siten myös saada sädekehää päänsä päälle kun saa asettua marttyyrina auttajan rooliin... Kiltteys ja auttamishalu voi olla myös manipulointikeino. Kun on miellyttävä, saa yleensä helpommin tahtonsa läpi, vastarannankiiskillä tökkii paljon pahemmin...Työasioita ei saa vetää kotiin, sillä kodin pitäisi ola rauhoitettu lepopaikka...
      Hoitaja sopii kalan ihanneammatiksi kuin nassu päähän...!
      Keskustelu toivottua aiheesta jatkossa, pyytää kiltisti hän...:)

    • väsynyt

      olen myös hoitaja.Kauan koin olevani unelma-ammatissani,mutta nyt tuntemukset samat kuin sinulla.En tahdo enää jaksaa.Kuitenkaan en ole löytänyt vaihtoehtoa ammatilleni,vielä

    • Koiraslohi

      Olen ammattikorkeassa kaupallisetn aineiden opettaja. Samalla kylläkin työskentelen yrityselämässä konsulttina.

      Naisopiskelijoita on suurin osa, joiden kanssa tulen kyllä hyvin toimeen. Nautin nimenomaan henkilösuhteistä..työ sinänsä on hieman yksitoikkoista, johon vilkas mielikuvitus haluaisi vaihtelua.
      Business-elämä on haasteellista, mutta joskus tuntuu, että olen liian empaattinen...kun toista ymmärtää, se helpottaa kyllä neuvottelussa, mutta joskus *säälittää* vastapuolen tilanne liikaakin.

    • kiti_

      Kokki olen ammatiltani...Tällä hetkellä väsään puhelin keskusten osia ja siivoon..kaikki kelpaa :)

    • LTL

      Lastentarhanopettaja. Hakeuduin itse ja viihdyn tosi hyvin.

      • kutkale

        tehtaassa duunissa,raskasta kolmivuorotyötä.nouseva merkki on mulla rapu,sekö lie pistää rahan takia painamaan pitkiä ja stressaavia päiviä.ei tartte sen kummempia luovuuksia miettiä.mutta on sinne useampiakin kaloja eksynyt.minunkin työyhteisössä muutamia.


    • Kikka

      Palvelu alalla ja urakka sellaisessa olen ollut lähemmäksi 30v. Kivaa mutta nyt jo riitti hypyyttäminen. Sit` ystäväpiiri laaja ja heidän niin sanottuna "tunkionaan", Kuvittelevat että minä kannan kaikki heidän murheensa. Tietysti se on kyllä oma vikani, mutta kun ei osaa sanoa että riittää jo.

    • ööö

      toinen on polliisi ja toinen vartija

    • Nimetön

      Minun tuleva ammattini on pappi.Kyseisestä päätöksestä ystäväni olivat enemmän kuin ihmeissään. Aikaisemmin olen ollut töissä sairaalassa ja sitä ennen ravintolassa.Nämä antavatkin hyviä eväitä tulevaan työhön. Olen avoin ja sosiaalinen, haluan auttaa ihmisiä(ravintolatyö auttoi ihmisiä hieman väärään suuntaan..mikäli mustahuumori sallitaan -rakastan muuten mustaa huumoria sekä kauhuleffoja). Olen aina pitänyt opiskelusta, se on ehkä ainoa ero muihin tuntemiini kaloihin. Saattaa olla, että olen silti enemmän käytännön ihminen vaikka tämä "hikari" puolikin löytyy. En normaalisti vastaa näihin viesteihin, mutta koska minua kiinnostaa myös meidän kalojen ammatilliset yhtäläisyydet, niin siksi kirjoitin. Lisään vielä, että minulla on ehdottomasti enemmän miespuolisia ystäviä kuin naispuolisia. Syytä en tiedä, sillä en varsinaisesti ole mikään "poikatyttö" vaan aivan tavallinen komeaa ja fiksua miesystävää edelleen etsivä villihkö nuori 27v nainen...ja välillä taas niin tosikko..ailahtelevainen..herkkä..päättäväinen, vaativa, ahkera, tunnollinen ja silti rempseä. Suurin huolen aiheeni on tällä hetkellä se, kun elämä on niin lyhyt, eikä ehdi kaikkia intressejään toteuttamaan. Kuulostaako tutulta? Mukavaa syksyn jatkoa!

      • kalat ja muusi

        minä puolestani olen kirkon leivissä, sosiaalityössä ollut jo kymmenen vuotta. Sitä ennen toki opiskelin kalamaisesti hoitajaksi, mutta se työ ei sopinut fysiikalleni, eikä sen kummemin vuorokausirytmiin. Yövuoroista selviäminen vei ylettömän kauan.
        Pidän opiskelusta, joten sitäkin olen tässä harrastellut työn ohessa jo vuosia. Ja opiskelen vallan muuta kuin sosiaali-tai hoitoalaa, saati kirkon hommia. Mikään niistä ei ole elävän ihmisen töitä.


    • Nimetön

      Tämä on siis jatkoa edelliseen viestiin. Harrastan teatteria, se on ehdottomasti rakkain harrastus ja ihana vastapaino teologian opinnoille.

    • piipi

      itse olen lähihoitaja... tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä ja mulla on joku hoivaamisvietti.... olen pienestä asti tykännyt hoitaa ja auttaa ihmisiä...

      • fröken

        Opettajana jo 17 vuotta, tänä vuonna eskarissa ja kivaa on;minulle sopivan luovaa ja ihmisläheistä.


    • tuli...

      lukiossa ajattelin, että minusta tulee lääkäri tai liikunnanopettaja...ei tullut kumpikaan, tuli fysioterapeutti...haaveilen edelleen lääkärin ammatista.

      olen myös tanssinut ja tehnyt keikkaa koko elämäni, joten luovuutta ja taiteellisuuttakin lienee...

    • kokoelma

      Laitan tähän mielenkiinnosta pienen kokooman edellisten viestien perusteella, jotta saisimme kattavan tiivistetyn läpileikkauksen kalojen ammateista =).

      Erilaisia hoitsuja 11 kpl ( 1 hevostenhoitaja), 2 opettajaa ( 1 sivistystoimen pomo), 3 vartijaa ( 1poliisi), 2 asiakaspalvelijaa.

      Muita ihmisläheisiä ammatteja: lastenohjaaja, toimintaterapeutti, kouluavustaja, lastentarhanopettaja ja fysioterapeutti.

      Pappeja ja teologian opiskelijoita 3 kpl.

      Luovia ammatteja: Tekstiilitaiteilija, näyttelijä, sisustusalan artesaani, toimittaja sekä mikse myös kokin ammattikin vaadi luovuutta.

      Muita: kunnossapitohenkilö, kirjanpitäjä, esimies, duunari.

      Mainittakoon vielä, että hyvin monet ilmoittivat opiskelevansa tai aikovansa jatkaa opiskeluja vielä tulevaisuudessa. Lisäksi monien haaveina ja harrastuksina oli paljon teatteria ja muita taiteita.

      Kertokaa toki vielä edelleenkin rohkeasti omia ammattejanne ja opintosuuntauksianne, näitä on mielenkiintoista lukea.

    • Dhampir

      Mie valmistun digitaalisen viestinnän datanomiksi mutta

      haaveilen esinesuunnitteluun- ja valmistukseen (metalli/koruvalmistus!) Hopeaseppä ois kiva.

      tai kuvalliseen ilmaisuun (taide).

    • monitoimimies...

      osaan (ja oon tehnytkin)vähä kaikkee.maalari olen.

    • fiss

      Hei kaikki kalat. Lueskelin noita viestejä
      mielenkiinnolla jos vaikka löytäisin itselleni jonkin ammatin.. olen vielä lukiossa jonka jätän pian kesken.
      Tuntuu ettei löydy sopivaa ammattia.
      Vapaataiteilija on ainoa mielenkiintoinen "ammatti".. tahdon itsenäistä, vapaata, mutta myös ihmisläheistä työtä.
      Tulevaisuus pelottaa, koska kaikki työ tuntuu ahdistavalta.

    • ja nettipäätoimittaja.

      Tiedä sitten miten luovaa työtä tämmöinen. Toisinaan toki sitäkin.

      Itse uskoisin, että tämän viestiketjun ammattinimikkeet kertovat ehkä parhaiten suomi24.fi:n horoskooppi-/astrologiakeskustelujen tyypillisestä käyttäjäkunnasta. Siis ei ehkä niinkään juuri kalat-merkkisten ammattillisesta suuntautumisesta. Ihan hauska ketju toki silti!

      • jipii

        Muusikko ja opettaja olen... 10 vuotta molempia töitä takana.


    • kalaInssiNainen

      Olen tietotekniikan inssi ja viihdyn työssäni erinomaisesti! Opiskelin aikoinani hoitsuksi, mutta jätin kesken, koska oikeasti olisin halunnut lekuriksi, mutta ei kiinnostannu enään kun näin heidän työtään läheltä. Toisaalta kyllästyin myös naisten kateuteen ja selkäänpuukotukseen. Olen aina viihtynyt paremmin miesten seurassa ja siksikin ammattini on sopiva minulle. Olen työpaikallani se, jolle kerrotaan huolet (niin yksityiselämän kuin työnkin puolesta).

      Harrastin myös näyttelemistä aikoinani, nykyään teen käsitöitä ja kirjoittelen.

    • annu

      oon työskennellyt parturi-kampaajana lähes 10 vuotta ja nyt opiskelen työn ohessa merkonomiksi mutta alan vaihtoa en ole suunnitellu. Tarkoitus olla niin kauan alalla kuin kädet kestää tai alan perheen perustamiseen ;)

    • kalaN

      mutta lyön korteni kekoon silti :)

      Teen vientityötä suuressa teollisuusyrityksessä. Monesti olen miettinyt tätä ammatinvalintaani, mutta kun katsoo merkkejäni, niin en ihmettele enää yhtään. Aurinko kalat (kielet, sosiaalisuus), kuu jousimies (ulkomaat) ja nouseva neitsyt (tarkkuus ja huolellisuus). MC härässä toivoisi omaa yritystä = jalat maassa-tyyppi. Mutta kun sitä ei vielä ole, niin näillä mennään.

      Moni kala toimii (vangin)vartijana, teologina, muusikkona, sairaanhoitajana, sekatyömiehenä jne. Eli tämäkin ketju taas todistaa että merkeillä on väliä.

      • haehaed

        Opiskelija täällä, lentäjäksi jos pääsisi niin se olis hyvä juttu. Jos ei, niin kuljetusala vois kiinnostaa.


      • Maaliskuun Idus
        haehaed kirjoitti:

        Opiskelija täällä, lentäjäksi jos pääsisi niin se olis hyvä juttu. Jos ei, niin kuljetusala vois kiinnostaa.

        Kuljetusalalla olen, samoja hommia tehnyt jo 25 vuotta. Olen ajautunut alallle kesätyöpaikkani kautta. Kypsässä 17 iässä, päätin tyhmästi, että kolunkäynti on homojen hommaa, ja oli siis kiire päästä tienaamaan omia rahoja.

        Hoitoala on aina kiinnostanut, mutta pelkäänpä ettei minulla olisi ollut tarpeeksi henkisiä resursseja selvitä niissä hommissa, työt olisi kannetu kotiin ja stressi melkoinen, herkän luonteen takia. Se herkkyys vielä iän myötä tuntuu vaan lisääntyvän, ja kaiken lisäksi olen vielä nouseva rapu. =:)

        Myös joku ammati jossa on runsaasti tilaa mielikuvitukselle olisi kiinnostava, esimerkiksi arkeologia, tai sitten ihan mitä vaan joka liittyy musiikkiin, ystäväpiirissäni onkin runsaasti muusikoita, sekä ammati- että harrastelijasellaisia.


    • Tsuz

      Valmistun viestinnän koulutusohjelmasta medianomiksi, eli käytännössä kameramies, festarityöntekijä, valokuvaaja, valaisija, kamera-assistentti, ja sitä rataa... Joustava laaja-alainen koulutus.

      Todellinen toiveammattini oli taidemaalari tai sarjakuvapiirtäjä, mutta päädyin tähän koska se on "toiminnallisempaa", ja pysyy paremmin ajan hermolla, vaikka varsinaisia alan töitä ei tulisikaan.
      Nyt olen huomannut lahjakkuutteni teknisten laitteiden parissa, vaikka ennen en osannut edes pyykkikonetta käynnistää. Silti kaipaan "taiteilija-aikojani", rakastan edelleen piirtämistä yli kaiken, ja olen hyvä siinä.

      • herra 69

        Ehdottomasti pahemmanpuoleinen häntäheikki=haareminpitäjä.


    • Myokine

      Olen parturi-Kampaaja..Aijon myös opiskella kosmetologiksi ja kynsientekijäksi

      myös kiinnostaisi media ala Ja valokuvaus

      Unelma olisi Olla Muusikko :)

    • kalamies34

      kirkolliselle alalle, uskonnollisuus on kiehtovaa

    • kala66

      Suunnitteluhortonomi

      • naiskala

        Esimiehenä sosiaali-/terveysalalla. Ihan huippuduuni, vapaa-aikana taiteita, runoja jne.


      • Myokine
        naiskala kirjoitti:

        Esimiehenä sosiaali-/terveysalalla. Ihan huippuduuni, vapaa-aikana taiteita, runoja jne.

        Olen Parturi-kampaaja


      • monacon aurinko
        Myokine kirjoitti:

        Olen Parturi-kampaaja

        Itse perin isältäni ainoana lapsena 5.2 miljoonaa ja tällä hetkellä pyörin Monacossa.


    • kootomiäs

      Naisten naurattaja se on sitte hienoo lenellä kukasta kukkaan.
      Rakastan juhlimista yli- kaiken elämä on ihanaaaaa....

      • Solttu

        Nyt lomalla Camp Raffallista Korsikalta.


    • Kalat N

      Haaveilin aina terveydenhuolto alasta...lastenlääkäri oli haaveammattini lapsena... Työskentelen nyt sairaanhoitajana...palkka surkea, muuten tykkään työstäni... :)

      • toinen kalat n

        olen tarjoilija ja koko elämäni olen ollu palvelualalla töissä, viihdyn tosi hyvin omassa ammatissani eikä ole valittamista:=) aikoinaan yritin sairaanhoitajaksi mut en päässyt, sit hain tätä nykyisen ammattini vuodelta 1999 olen työskennellyt ravintoiloissa ja hyvin menee:=) en kadu sitä koskaan,, rakastan työtäni oikeesti.


      • Picasso oo
        toinen kalat n kirjoitti:

        olen tarjoilija ja koko elämäni olen ollu palvelualalla töissä, viihdyn tosi hyvin omassa ammatissani eikä ole valittamista:=) aikoinaan yritin sairaanhoitajaksi mut en päässyt, sit hain tätä nykyisen ammattini vuodelta 1999 olen työskennellyt ravintoiloissa ja hyvin menee:=) en kadu sitä koskaan,, rakastan työtäni oikeesti.

        Taivaanrannanmaalari!!!


    • Fish_And_Chips

      Pyrin taidealalle. Äitini on sairaanhoitaja ja kummatkin kaloja.

    • iuytreszxcvbnm,

      Olen Kalat ja opiskelen sairaanhoitajaksi:) Unelma-ammatti ollut niin kauan kuin muistan... Olisi haaveena myös päästä joskus lukee teologiaa, kattoo nyt mihi rahkeet riittää ;D

      • täti

        Halusin psykologiksi, sitten halusin psykiatriksi, minkä vuoksi olisi pitänyt lukea lääkäriksi. Noh, opiskelin sitten sairaanhoitajaksi, että olisi helpompi päästä opiskelemaan lääketiedettä. Paitsi että sairaalassa työskenneltyäni en enää halunnutkaan lääkäriksi ja sitten pyrin opiskelemaan kirjallisuutta voidakseni joskus ryhtyä kirjailijaksi, joka ammentaa kärsimyksen kokemuksistaan. Paitsi että sitten olikin niin kiva opiskella myös kulttuurientutkimusta taiteidentutkimuksen lisäksi, että tuli väkerryttyä poikkitieteellinen gradu.
        Ja sitten tuli 1990-luvun lama, jolloin akateemisille humanisteille ei ollutkaan mitään töitä ja eikun sitten vähän täydentämään hoitotaitoja sosiaalipuolelta. Ja kun ei vieläkään oikein vakituista työpaikkaa löytynyt, ja omakohtaista kokemusta oli niin runsaasti, päätin ryhtyä töihin, joissa oma työttömyys ei toden totta ihan heti osu kohdalle, ja heittäidyin hoitamaan työttömyysturva-asioita. Ja kivaa on ollut, töitä riittää, jokainen päivä on uuden oppimista ja toisten auttamista ja luovuuskin kukkii kirjeiden sorvaamisen ja työn kehittämisen muodossa.
        Kohta vietän 50-vuotispäivää, joten vielä ehdin tehdä ties mitä!


    • johnnie88

      yliopistohommissa :)

    • Tuutti
    • sen näkee sitten

      Media-alalla, mutta alan vaihdos on kuitenkin edessä.
      Haluan työskennellä ihmisten hyväksi ja tehdä työtä jolla on tarkoitus. Katsotaa, mihin tie vie :)

    • akka kala

      vähän myöhässä. mutta niinhän minä aona. Ammattina puutarha-aåulainen, töissä hautausmaan hoitajana kesäisin, talvet työttömänä.

    • Arhke-logos

      Sosiologi, töissä johto- ja hallinnointitehtävissä julkisella sektorilla. Seuraavaksi aion opiskella psykologiksi, ja kai sen filosofiankin laudaturin voisi suorittaa (cumu onkin jo). Syvin mielenkiinnon kohteeni on todellisuuden rakentumisen ja kaiken tosiolevaisen alkuperustan eri arkhen tutkimus ;)

    • lähäri1994

      Täällä nuori 18 v kalat, opiskelen lähihoitajaksi. Keväällä valmistun mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelmasta enkä voisi olla tyytyväisempi ammattiini. Duunia painanut nyt viime keväästä saakka opiskelun ohella :-) Rankkaa työtä ja palkka on huono, mutta mielestäni ei yksikään lähihoitaja lähde tätä ammattia opiskelemaan rahan takia, on sen verran kutsumusammatti.

      Mielenkiintoinen keskustelu, kiitokset aloittajalle :)

    • moyz

      Oon 30-vuotias kalat-mies ja kokemusta työssä on nuoriso-ohjauksen, ravintola-alan, sekä muusikon ja pianonvirittäjän hommista. Jälkimmäistä teen osa-aikaisena työnä. Toisessa työssäni kokkina ja ajoittain mikrotukihenkilönä.

      • 25viritysvuotta

        Hei moyz !

        Oletko kuin kauan tehnyt pianonvirittäjän työhön
        liittyviä osa-aikahommia ja onko sulla koulutus kyseiseen
        ammattiin sekä Suomen Pianonvirittäjät ry:n jäsenyys ?

        Itse päätoimisena virittäjänä olen havainnut kollegoissani,
        joilla on jokin muu ammatti siinä sivussa, niin viritysjälki
        ei ole ihan sieltä parhaimmasta päästä. Luultavasti ei osata
        panostaa tarpeeksi työn tulokseen tai sitten ammattitaito ei
        ihan riitä siihen mihin pitäisi osata. Tästä on seurauksena se asia,
        että asiakas valitsee seuraavan kerran jonkin Suomen Pianonvirittäjät
        ry:n jäsenen joka on suorittanut hyväksyttävästi yhdistyksen näyttökokeen ..


    • haluaisin...

      Haluaisin sarjakuvataiteilijaksi, mutta kaikkein varmin ja mielestäni mukava ammatti olisi ala-asteen kuvaamataidon opettaja.

    • Työ

      Rajavartija

    • fishhh

      olen taideopettaja ja harrastan kaikenlaista kulttuuria

    • kalat28

      työhistoria värikäs, aloitin laivasiivouksesta, ravintola-alan kautta varastohommiin, jonkin aikaa laboratoriomestarina kunnes viimein päädyin biotekniikan inssiksi. nyt sitten kokeilen viimein äitiyttä (:

      harrastanut kuvataiteita koko ikäni, mutten siitä ammattia tee (:

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      956
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      923
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      741
    5. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      692
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      108
      684
    10. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      630
    Aihe