V70 perä tärisee

jag rullar

Mistä johttu kun ajaa 80-100km/h, niin auton perässä tuntuu tärinä? Renkaat on tasapainoitettu joten siitä se ei voi johtua.Tämä on tieteen joku tavallinen Volvo-vika. Autoni on V70-99 TDI, ajettu 249tkm.

11

6803

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 850farkku

      Samaa olen ihmetellyt 850 farmarissani, tosin tutina tuntuu 140-160 km/h välillä. Ei siis kovin usein haittaa :-) Syytä en ole keksinyt, arvailen vaan, että olisiko pyörägeometriassa jotain hässäkkää, renkaan kuitenkin kuluvat tasaisesti.

    • nivel

      Tasapainotuksia tehdään usein erittäin huonosti. Rengasliikeiden ammattitaidossa ja moraalissa on pirusti puutteita. Tiedän, että myyvät tahallaan sekundaa takapyöriin. Se on hyvin yleistä. Renkaat voivat olla soikeita, kuluneet, kudokset rikki. Mutta tarkista myös nivelet, iskarit. Tuskin muuta.

      • v70

        vaihda jarrulevyt ja palat kengät,tärinä loppuu varmasti.


    • Nokia

      Kylläpä se vain renkaassa on vika, jos se tärisee ja jos tärinä on pyörimisnopeuden mukaista. Jos taas tärinä on huomattavasti suurempitaajuista, laakeri on rikki.

      Jos rengas ei ole pyöreä, ei se pyöreäksi muutu, vaikka sitä miten taspainottaisi!!!! Ostettava uudet renkaat ja tarkistettava heti uutena, ovatko ne pyöreät: Pyörä tunkilla ilmaan ja pyörä pyörimään. Kyllä siinä heti näkyy, onko säteettäistä ja poikittaista heittoa ja miten paljon. Jotkin rengasnormit sanovat, mikä on sallittu heitto, täysin pyöreitä renkaita ei ole olemassakaan.

      • nyt kumma

        että vain vulvaan tuollaisia neliskulmaisia rinkuloita myydään.

        Vai oisko niin että ne sopii paremmin sen tyylikkäisiin kantti kertaa kantti -linjoihin?


      • tärisytä
        nyt kumma kirjoitti:

        että vain vulvaan tuollaisia neliskulmaisia rinkuloita myydään.

        Vai oisko niin että ne sopii paremmin sen tyylikkäisiin kantti kertaa kantti -linjoihin?

        Meikäläiselläkin alkoi taannoin Vollen perä täristä yllättäen. Tärinän huomasi selkeästi tietyissä nopeuksissa. Syy oli takarenkaaseen tullut kudosvaurio, joka ei näkynyt mitenkään päälle. Vaurion syntytapa jäi mysteeriksi. Oli myös tunnetut merkkirenkaat, eikä mitkään valuvikaset uusiopaistokset. Renkaiden kuntohan ei tunnetusti ole riippuvainen automerkistä tai mallista....


    • ne iskarit

      Onko takaiskarit millon vaihdettu? Uudet iskarit vähentää kummasti tärinöitä, en olis ittekään uskonu. Korkeintaan 150tkm kannattaa ajaa yksillä.

      • Tason säätäjä

        Hyvin ovat 400 000 km pelanneet alkuperäiset vaimentimet. Ei ole mitään mieltä vaihtaa toimivia uusiin, etenkin kun ovat ne perän korkeuden vakiona pitävät pumppuvärkit, jotka maksavat lähes koko vanhan auton hinnan verran!

        Jos katsastajan iskaritesti näyttää vaimentimet kelvollisiksi, on pelkkää rahanhaaskuuta vaihtaa uudet.


      • ikuisesti
        Tason säätäjä kirjoitti:

        Hyvin ovat 400 000 km pelanneet alkuperäiset vaimentimet. Ei ole mitään mieltä vaihtaa toimivia uusiin, etenkin kun ovat ne perän korkeuden vakiona pitävät pumppuvärkit, jotka maksavat lähes koko vanhan auton hinnan verran!

        Jos katsastajan iskaritesti näyttää vaimentimet kelvollisiksi, on pelkkää rahanhaaskuuta vaihtaa uudet.

        Niinhän sitä luulis, kun ei paremmasta tiedä. Näytti mullakin se testi 75%, silti parani selvästi uusilla pumpuilla, vanhoilla oli 160tkm takana. Ei tosin nivot.


    • jag rullar

      Tänään tuli selitys tärinään. Rengasliikkeessä huomasivat että aurauskulmat olivat päin seinään,ja varsinki oikeanpuolinmaisen takarenkaan sisäpinta oli kovasti kulunut. Ne pyörittivät rengasta ja se oli kaikkia muuta kun pyöreä. Kaikenkaikkia tuli maksamaan nelipyöräsäätö 55€. 4kpl. Nokian NRHi renkaita 441€.

    • Vulvav70

      Jos takapyörän kulmat on perseellään, kattaa vilasta apurungon ja tukivarsien pulsat lävitse. Omassa -01 V70 oikean puoleisen ylätukivarren pusla oli lopuillaan ja aiheutti tärinää. Samalla kannattaa laittaa kaikki puslat, kun tämän korjaamiseksi jouti apurungon tiputtamaan alas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      175
      7037
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      41
      4129
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2085
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      30
      1619
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe