Töihin Lappiin?!

Stadin kimmat

Ollaan kaksi 24 wee tyttöstä pääkaupunkiseudulta ja ollaan aikeissa lähteä ensi talveksi Lappiin töihin... Minkälaisia kokemuksia teillä on? Minne kannattaa suunnata jne. Kiitos vinkeistä jo etukäteen! :)

24

17759

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • töpi

      kannattaa mennä leville tai jonnekki muualle jossa on mahdollisuus lasketteluun, rovaniemellä on paljon turisteja joulukuussa etenkin...en ole varma et saako sillon töitä rovaniemeltä mutta kannattaa kysyä. paras sesonki aika on kuitenki joulukuu. levillä esim. on toimintaa tod. koko talvi. mutta onhan niitä muitakin sesonki paikkoja talvella

    • fANNULIS

      Hmm...onnea matkaan ja toivottavasti saatte paikkanne. Ruka ja Levi...siinä parhaimmat. Paras yrittää päästä talon sisäiseksi ettei tarvisi missään extrafirmoilla olla. Marraskuussa on satunnaisia kisoja molemmissa, joulukuu samoin ja joululoma on todella kiirettä. Paljon myös ulkolaisia asiakkaita, brittejä sun muuta. sen jälkeen talvisesonki onkin tasaista, kunnes vko 8, 9 ja 10....suomalaisten hiihtolomat. Kaikista kiireisimmät, ja täytynee sanoa että iso osa suomalaisista lomalaisista on todella tylyjä, verrattaen ulkolaisiin jotka ovat eksoottisessa Lapissa. Pääsiäisen päivät ovat myös kova työrupeama....

      Suuntaamisesta on monia mieltymyksiä. Paras meno, vai parhaat rinteet? Tästäkin on useita väitteitä. Levillä on pidemmät rinteet ja enemmän rinteitä, Rukalla mahtavammat kokemuksena (edelleenkin erilaisia mielipiteitä asioista on, joten säästykäämme väittelyltä) Levillä on ehkä nuorilla enemmän/parhaimmat "bileet", ja Rukalla paremmat ja tasokkaammat kisat. Toivottavasti joku ottaa käsittelyyn muita paikkoja....

      Töitä saa tehdä niin perkeleesti sesonkeina, ja joskus on hiljaista. Tähän pitää tottua, mutta se on aina...ja joka talvi...sen arvoista =)

      onnea matkaan

    • paikat hommattu

      itse ollu kaksi kautta levillä ja ihan nastaa on ollu...
      kanattaa välttää "päivikin" firmaaa ja "levin suurinta hotellia" työpaikkana...

      enkä tiedä onks ne levin hissitkään kovin hyvä vaihtoehto.... jäljellehän ei jäänyt kovin montaa vaihtoehtoa...

      onnea matkaan

    • jusa

      Heippa!
      Kokemukseni mukaan kannattaa olla todella varovainen kaikissa käytännön asioissa. Jos olet valmis tekemään noin 250 tuntia kk. Ja bailaamaan 7 päivää viikossa. ja asumaan alkeellisissa epä ihmisellisessä asunnoissa joissa intimiteetti suoja voi olla 0%. Terve menoa! On siellä ihan kivaakin. ja kyllä siellä rahaa tekee ja myös menee! Pitäkää hauskaa! Saapi kysellä!
      terveisin Jusa ( 3 talvea Levillä)
      kattokaa työpaikkaa : www.ravintolakatu.fi

      • paikallinen

        Joo Leviltä kyllä kannattaa kattoa ite vuokrakämppää jos ei hirveästi kimppa-asumisesta 7 muun kanssa perusta. Jos lähtee jo joulukuussa hommiin, niin kannattaa varmistaa ettei ole tammikuuta lomautettuna/ilman vuoroja, koska silloin on hiljasta. Levillä monen sesonkityöntekijän kausi päättyy vappuun tai huhtikuussa.


      • KokkiA'
        paikallinen kirjoitti:

        Joo Leviltä kyllä kannattaa kattoa ite vuokrakämppää jos ei hirveästi kimppa-asumisesta 7 muun kanssa perusta. Jos lähtee jo joulukuussa hommiin, niin kannattaa varmistaa ettei ole tammikuuta lomautettuna/ilman vuoroja, koska silloin on hiljasta. Levillä monen sesonkityöntekijän kausi päättyy vappuun tai huhtikuussa.

        Olkaa tarkkana lisien ja ylitöiden osalta. Siel on helvetin monta paikkaa, jossa ei makseta ylitöistä mitä kuuluu, samoin vv-lisät. Jpeet saattaa jäädä pois. X ja V korvaukset.
        Mie tein kyllä rahaa, kun olin selvillä siitä, mitä ja mistä kuuluu tes.n mukaan maksaa.
        Kolmatta sesonkia en enää tee tessin palkoilla. Kyllä net maksaa, kun kerran tarve duunareista on helvetin kova pula.


      • tuleva alkkis

        Mua pelottaa alkoholisoituminen. Siellä tulee juotua joka päivä. Liian hauskaa ollakseen totta. Tosin sama alkoholisoitumisen vaara piilee etelässäkin, mutta pohjoisessa se juonti korostuu. miksi ravintola-alalla alkoholisoidutaan enemmän kuin muilla aloilla? Eihän kuormasta voi eikä saa juoda.


      • enso87
        KokkiA' kirjoitti:

        Olkaa tarkkana lisien ja ylitöiden osalta. Siel on helvetin monta paikkaa, jossa ei makseta ylitöistä mitä kuuluu, samoin vv-lisät. Jpeet saattaa jäädä pois. X ja V korvaukset.
        Mie tein kyllä rahaa, kun olin selvillä siitä, mitä ja mistä kuuluu tes.n mukaan maksaa.
        Kolmatta sesonkia en enää tee tessin palkoilla. Kyllä net maksaa, kun kerran tarve duunareista on helvetin kova pula.

        Missä tienaa parhaiten? Millaista ammattitaitoa vaaditaan?


    • hhehehehehhe

      ei helvetti että on tyhmiä ihmisiä :D Välttää päivikin paikkoja? Miks vitussa? Ehdottomasti paras mahdollinen työpaikka nuorelle ihmiselle! Kokemuksia ynnä muita vaikka kui helvetisti. mut joo on tää rankkaa tehä töitä ja tienata tosi hyvin ja SAMALLA pitää hauskaa. ei vittu teitä. hankkikaa jo vanhat ihmiset elämä.

      • TexMeX1

        Eli ei riitä että tekee työnsä vaan pitää myös olla valmis juhlimaan vaikkei kiinnostaisi yhtään? Raskaan työpäivän jälkeen kiinnostaisi sänky tai kävely luonnossa, ei melu ja hälinä eikä kännikalat.


      • muahahaa

        yli kuusi vuotta vanha keskustelu kaivettu esille... ja joku jaksaa siitäkin vetää herneen nenää.


      • Anonyymi
        TexMeX1 kirjoitti:

        Eli ei riitä että tekee työnsä vaan pitää myös olla valmis juhlimaan vaikkei kiinnostaisi yhtään? Raskaan työpäivän jälkeen kiinnostaisi sänky tai kävely luonnossa, ei melu ja hälinä eikä kännikalat.

        Huhu, mikäli on täysi-ikäinen ja voimakas persoona niin silloin ei tarvitse mennä ns. bilettäjien matkassa. Ns. bilettäjät on vasta päässeet äidin tissiltä kokeilemaan miltä alkomahooli maistuu ja voi vielä tehdä sen salassa ilman jotta äiskä näkee.
        Mikäli olet näitä nynnyjä kovempi luonne niin silloin teet niinkuin tahdot ja kuritat nämä pikkuiset äidin tissiltä päässeet alapuolellesi.
        Huomaat pikkuhiljaa kuinka valta vaihtuu sinun hyväksi ..tsau


    • Monica. Le

      Ehkä just tuon KokkiA nimimerkin kirjoituksen takia kannattaa olla menemättä eräisiin paikkoihin töihin.

    • KokkiA

      Paljonko tarjoilija tienaa jos tekee tuon 250h/kk. Laskekaa jos osaatte ja sitte vertaatte omaan tilinauhaan. Yllätytte. Tes käteen jos ei muuten onnistu.

    • RHS

      Vanha keskustelu mutta varmasti googlataan joka vuosi esille niin voin vastata oman näkemyksen ! Levillä töissä olleena tienaamaan pääsee kokkina suht hyvin. Rahaa myös menee älyttömät määrät baariin sielä kun ei ole ns alottelu kulttuuria vaan ehkä muutama kämpillä ja sitten muutamakymmen baareissa. Mutta hauskaa on ! Tosiaankin ihmiset on todella alkoholisoituneita. Varsinkin vakkariin Levillä asuvat mutta myös valtaosa kausityöntekijöistä on todella alkoholiinpäin mutta en ihmettele itsekin saatoin välissä juoda kolmee kertaa viikkoon mutta jotkut kävivät töissä kännissä - sielä sitä katsotaan vähän sormien läpi kun johdosta asti ollaan töissä darrassa ! Mutta ei sielä bilettää tarvitse jos ei huvita, ei kukaan pakota. Mutta hyviä pirskeitä on lähes joka viikko.

      Asunnot ovat kimmpakämppiä mutta niiden kunto riippuu aika paljon millä firmalla olet töissä. (Tosin omankin voi vuokrata vaikka kaverin kanssa) Omaatilaa ei juurikaan ole mutta minulle se ei ollut oikeastaan ongelma. Se kestää vain sen kauden. Ja jos on omanajan puute niin lähes kaikkien firmojen työntekijöille laskeminen on ilmaista, kuntosali ilmainen, kylpylä ja jotain muita juttuja että kyllä sieltä jotain itselleen löytyy. Vuokrat kämpissä ovat pieniä n.160-300e/kk. Paljon myös henkilökunta etuja moniin liikkeisiin ja ravintoloihin.

      Jokaisessa firmassa varmasti puhutaan paskaa koska ihmisiä vain yksinkertaisesti kiinnostaa muiden asiat ihan HELVETIN paljon koska ei ole muuta tekemistä, ollaan kateellisia, omaelämä on tylsä, tiedetään enemmän kuin oikeasti tiedetäänkään, ei vain pidetä kyseisestä hekilöstä ymym. Jos et lähde mukaan jauhamiseen niin sinusta saattaakkin tulla kohde. Kyllä naiset ovat raadollisiaan toisilleen. Tosin osasta miehistäkin tulee naisia tunturissa :DD Ja kyllä se vähän niin on että uutena saattaa joutua tekemään paljon töitä, että otetaan hyvin mukaan porukkaan mutta toisaalta voi klikata helvetinkin hyvin, ei voi ennustaa. Sain itse todella hyvän ystävän sieltä jonka kanssa vietin tosi hienon kauden, tosin paljon ei liikuttu oman firmanporukan kanssa vaan saatiin toisen firman pojista kavereita.

      En voi suositella firmaa jossa olin. Se ei ole hulluporo eikä ravintolakatu vaan kolmas niistä isoista firmoista, en astuisi siihen firmaan jalallanikaan enkä euroakaan tule siihen firmaan kiikuttamaan. Hullustaporosta olen taas kuullut hyvää. Mutta jokainen kokemus on eri.

      Töihin voi päästä suoraan firmoihin tai sitten vuokrafirmat ovat toinen vaihtoehto päästä töihin mutta ei välttämättä paras koska siinä on aina välikäsiä.

      Eli tiivistettynä 70% ajasta oli hienoa ja hauskaa loput taas vähän vähemmän hauskaa sillä pienet piirit mutta niinhän se on joka paikassa. Lähdin yksin ja hyvin selvisin, aina saa jonkun kanssa kenen kanssa tulee juttuun. Suosittelen siis suuresti aina pääsee pois jos siltä tuntuu ja aina varmasti voi palata kaudeksi jos hyvin menee ja viihtyy. Eikä sielä tarvitse koko kautta olla vaan töitä on alkaen marraskuusta huhtikuun loppuun asti. Harjoittelijoita myös monista erikouluista otetaan joka firmaan paljon. Olen ollut myös Ylläksellä töissä josta minulla on todella hyvä kokemus, tosin ylläs muuten on vähän tylsä kun on paaaaaljon pienempi paikkana ja muutenkin vähemmän ns viihtymiskeskus tai ainakin Levi on ehkä enemmän juuri nuorten mesta. Kaudet jolloin olen paikoissa on ollu 2012-2013 sekä 2013-2014 eli ei ole kymmentä vuotta näistä kokemuksista. Joten eikun paikka hakuun jos siltä tuntuu :)) Lykkyä tykö !

      PS. Tämä on vain ja ainoastaan minun kokemus ja näkemys kyseisestä aiheesta eli ei ole kiveen kirjoitettua. Ja jos jollakin on asiaan rutkuttamista niin tuskin tulen enään kyseiselle sivulle sitä lukemaan :) Kiitos ja hei toivottavasti edes vähän auttoi joitakin aiheesta kiinnostuneita.

      • kjgfh

        Olit oikeassa: kaivoin esiin vanhan keskustelun. :)

        Voisiko joku kertoa tarkemmin tuosta majoituksesta. Onko jokaisella majoittujalla sentään oma huone, ei kai huonetta tarvitse jakaa?

        Olisin myös kiinnostunut kuulemaan kokemuksia Lapin syrjäisemmistä lomakeskuksista. Stadista (itsekin) tulevana majoituksen saaminen on se kynnyskysymys.

        Myös kokemuksia siivoustyöstä kaivataan.


      • Pallervo

        Majoitus on monessa paikkaa soluja ja joka huoneessa 2-4hlö. Revi siitä yksityisyyttä


      • Anonyymi
        Pallervo kirjoitti:

        Majoitus on monessa paikkaa soluja ja joka huoneessa 2-4hlö. Revi siitä yksityisyyttä

        Entäs kun somali tulee soluasuntoon huh huh eihän siellä edes sikakaan asu sen jälkeen


    • Kokkendal

      Kakslauttaseen ei mene näinä aikoina yksikään järkevä suomalainen töihin. Siellä ei ole paljon suomea puhuttu sitten vuoden 1995. Hullu paikka. Olin siellä aikoinaan puoli kautta...Virolaisetkin karttaa sitä nykyjään 😂

      • FHGYb

        No, vähän syitä miksi ei ole suomea ja miksi hullu paikka.

        Kukaan ei ole puhunut Luostosta, Saariselästä tai Pyhästä. Tehkää vuoteen 2016-2017 sopiva keskustelu.


    • Anonyymi

      Oisko muilla kokemusta Ylläksestä ? Siis sesonkityöntekijänä rinteessä/hississä, ja onko millaista menoa esim iltaisin ?

      • Anonyymi

        Täällä kanssa yksi jota kiinnostaisi keittiö/kahvila/siivoustyöt joko Levi, Ylläs, Pyhä-Luosto, kertokaa jos joillain on kokemuksia


    • Anonyymi

      YLLÄKSELLE

    • Anonyymi

      Nyt olisi oiva tilaisuus päästä vaikuttamaan itse omaan työnkuvaan, palkkaan ja työaikaan. Lähde Pohjoisen tämän kauden talvisesonkiin tekemään töitä kevytyrittäjänä. Paikkoja on auki edelleen ja tekijöitä etsitään monenlaisiin eri tehtäviin. Täältä pääset lukemaan aiheesta lisää https://free.fi/revontulot-tulloo/.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1495
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1301
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1292
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      30
      1211
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1116
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe