Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suositelkaapa lämpökompostoreita!

AlmaV

Ostettiin talo ja nyt pitäisi ostaa kompostori. Biolanin kompostorista olenkin jo lukenut jonkin verran mutta varsin kalliilta vaikuttaa.Onkos muita hyviä merkkejä vähän edullisemmin? Hobbyhall lehdessä myydään Juwel Aero Quick merkkistä, onko siitä kokemuksia?

3

6795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maija

      Jos kompostoit ruokajätettä niin vältä Juwelin malleja. Niissä ei ole eristys hoidettu asianmukaisesti ja muutenkin ovat heikkolaatuisia rimpuloita.Soveltuvat tietty puutarhajätteen kompostointiin. Itselläni on Lahti-kompostori ja tyytyväisiä ollaan oltu.ja nythän on noita uusia compomate sisäkompostoreita, oli esillä Habitare-messuilla.

    • haije

      Minä ostin viime keväänä Tara Telluksen (sama kuin Globe) eli tuollainen pyöreän muotoinen iso lämpöeristetty. Hyvin on toiminut tähän asti, vähän olen herätettä näin alussa myös käyttänyt, alussa laitoin myös vähän lämmintä vettä sekaan. Massa ei kuumene hirveän kuumaksi, mutta ei sen pinta puolestä välistä juurikaan ole täyttynyt eli tiivistyy, pari kertaa olen kääntänyt, ja massa on hyvin kompostoitunut. Hinta on huomattavasti edullisempi kuin Biolanin kompostori. Talvella tämä (kuten monet muutkin ja kuulemma usein myös Biolan) kuulemma jäätyy, mutta siihen olen varautunut, keväällähän sulaa sitten taas.

      • 15v.kompostoitu

        Kaikkein paras ja edullisin taitaa sittenkin olla se vanha pakastearkku.
        Nykyisissä on niin mahdottoman hyvät eristeetkin joten Oulun korkeudella pysyy läpi talven komposti sulana. Kuivikkeen laitan lämpimänä koska säilytän sitä pannuhuoneessa niin kuivike ei turhaan jäähdytä kompostia.Komposti tahtoo kesäaikaan meillä lämmetä hieman liikaakin kun lämpöä mitattiin niin saatiin 78 astetta.Kalanruotokin kypsyi lyhyessä ajassa niin että hajosi.Vettä en lisää koskaan ja kuivikkeena käytän raakaturvetta.Kompostin pohjalla on ritilä jonka alla on noin 10 sentin tila. Tähän tilaan on ilma-aukko jossa on ensin muoviverkko jotta ei ruostu puhki ja sitten teräs verkko hieman kohollaan jotta jyrsijät eivät pääse rikkomaan muoviverkkoa.Kompostin ylä osassa takaseinässä on samanlainen ilma-aukko samoin varustuksin ja hyvin toimii.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe