suzuki Love, mikuni 14 automaattiryyppy -ongelma

tino

Suzuki Lovessa on "mikuni vm 14sh" (sama kuin pv:ssä?). Tyyppivikana on näemmä automaattiryyppy ja sen päälle jääminen. Lämmin mopo alkaa röpöttää suurilla kierroksilla eikä ota lisää kierroksia ja bensaa kuluu paljon. Miten tuo vika korjataan? Onko kaasuttimen räjäytyskuvaa saatavilla, koska en oikein osaa katsoa ulkoapäin, missä ryyppyautomatiikka luuraa?

6

6934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jooa Silander

      Minulla on sama ongelma. Samalla myös tuo scootteri ei suostu käynnistymään millään ilveellä. kestää ikuisuuden että sen saa käyntiin. Siis käytännössä lämmittää käynnistämällä. Voisiko minun ongelma oikeastaan olla käänteinen, että ryyppy ei mene ollenkaan päälle? Tankista tulee kaksi letkua. toista ei pysty säätelemään millään tavalla. jos letkut laittaa kaasariin väärinpäin valuttaa se kampikammion täyteen bensaa. toisaalta toisesta letkusta (ilmeisesti ryyppy) ei tule mitään koskaan. laittamalla tähän letkuun bensaa scootteri lähtee huomattavasti helpommin käyntiin.

      Voisiko ehkä tämän korjata virittämällä jotenkin PV:n kaasuttimen tuonne kiinni ja ottamalla automaattiryypyn pois päältä.

      Onko sen kuparisen tapin tarkoitus lämmittää bensaa vai laajeneeko se tai jotain. sitäkin pystyy säätämään..

      Toivottavasti tänne eksyisi joku tietotaitoinen niin saataisiin scootterit liikkeelle ;)

      Jooa

      • tino

        Kun foorumeilta ei löydy asiantuntijaa, pitää ryhtyä itse. Eli purkasin kaasuttimen ja tutkin mitä se on syönyt. Luulen, että siinä on seuraavia juttuja:
        -Tankissa on automaattibensahana, joka toimii alipaineella. Hana on tankissa kiinni alapuolella ja siihen menee kaksi letkua. Alempaan letkuun (alipaineletku) syntyy imua moottoritilasta moottorin pyöriessä. Tämä avaa hanan, jolloin ylemmästä letkusta (bensaletku) alkaa tulla bensaa.
        -Mikuni mv14sh -kaasuttimia on ainakin kolmea erilaista (pv:ssä, lovessa ja uudemmassa suzukiskootterissa). Eli tietoa loven kaasarista on hankala löytää.
        -Automaattiryyppy on kummallinen mekaaninen härveli. Sylinterin kyljestä tuleva kuparinen tappi lämmittää kotelon sisällä olevaa toista tappia, joka on luultavasti lämmössä laajeneva kaksoismetallielementti. Vaakasuuntainen laajeneminen tuuppaa neulaventtiiliä alaspäin ja tämä sulkee ryyppykanavan.

        Rassasin ryyppymekaniikkaa, puhdistin kaasarin ja säädin luistin neulaa. Luisti tulee ulos kun kiertää auki kaasarin päältä sen korkin, jonne kaasuvaijeri menee. Luistin neula on kiinni luistissa. Neulassa on yläpäässä monta lovea, joista yhdessä on prikka. Minulla prikka oli toiseksi alimmassa lovessa ja siirsin sen yhtä ylemmäs, jotta seoksesta saisi laihempaa. Nyt skootteri liikkuu huomattavasti pirteämmin. Pitänee siirtää prikkaa vielä yksi pykälä ja kokeilla parantaako vai huonontaako se tulosta. Sitten voisi vielä irroitta kaasarin kannen ja lämmittää kolvilla kuparitappia ja katsoa liikuttaako se oikeasti ryyppymekaniikkaa. Joskus voisi myös kokeilla PV:n kaasarilla.

        Kuuluukohan lovessa olla mitään imuäänenvaimenninta?


    • Pancho

      Mikä on ku meikäläisen love EI KÄYNNISTY!! Harmittaa olisi kiva päästä päristelemään skoballa (: akkua yritin ladata ei natsannu. En tiedä noin vanhasta skootterista miten sitä nyt huolletaan..

    • yhdenomistaja

      Mulla on kaksikin kyseistä vehjettä. Tyypillisintä on, että kuparitapin ja sylinterin välissä ei ole lämmönjohtavaa tahnaa, jota siellä kuuluisi olla. Käynnistymisen voi estää sähköpuolen häikät eli CDI tai vaikka puola. Tai automaattihanan rikkoutuminen.

    • 4wt432t

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5339
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3447
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      193
      1484
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1003
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe