suzuki Love, mikuni 14 automaattiryyppy -ongelma

tino

Suzuki Lovessa on "mikuni vm 14sh" (sama kuin pv:ssä?). Tyyppivikana on näemmä automaattiryyppy ja sen päälle jääminen. Lämmin mopo alkaa röpöttää suurilla kierroksilla eikä ota lisää kierroksia ja bensaa kuluu paljon. Miten tuo vika korjataan? Onko kaasuttimen räjäytyskuvaa saatavilla, koska en oikein osaa katsoa ulkoapäin, missä ryyppyautomatiikka luuraa?

6

6799

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jooa Silander

   Minulla on sama ongelma. Samalla myös tuo scootteri ei suostu käynnistymään millään ilveellä. kestää ikuisuuden että sen saa käyntiin. Siis käytännössä lämmittää käynnistämällä. Voisiko minun ongelma oikeastaan olla käänteinen, että ryyppy ei mene ollenkaan päälle? Tankista tulee kaksi letkua. toista ei pysty säätelemään millään tavalla. jos letkut laittaa kaasariin väärinpäin valuttaa se kampikammion täyteen bensaa. toisaalta toisesta letkusta (ilmeisesti ryyppy) ei tule mitään koskaan. laittamalla tähän letkuun bensaa scootteri lähtee huomattavasti helpommin käyntiin.

   Voisiko ehkä tämän korjata virittämällä jotenkin PV:n kaasuttimen tuonne kiinni ja ottamalla automaattiryypyn pois päältä.

   Onko sen kuparisen tapin tarkoitus lämmittää bensaa vai laajeneeko se tai jotain. sitäkin pystyy säätämään..

   Toivottavasti tänne eksyisi joku tietotaitoinen niin saataisiin scootterit liikkeelle ;)

   Jooa

   • tino

    Kun foorumeilta ei löydy asiantuntijaa, pitää ryhtyä itse. Eli purkasin kaasuttimen ja tutkin mitä se on syönyt. Luulen, että siinä on seuraavia juttuja:
    -Tankissa on automaattibensahana, joka toimii alipaineella. Hana on tankissa kiinni alapuolella ja siihen menee kaksi letkua. Alempaan letkuun (alipaineletku) syntyy imua moottoritilasta moottorin pyöriessä. Tämä avaa hanan, jolloin ylemmästä letkusta (bensaletku) alkaa tulla bensaa.
    -Mikuni mv14sh -kaasuttimia on ainakin kolmea erilaista (pv:ssä, lovessa ja uudemmassa suzukiskootterissa). Eli tietoa loven kaasarista on hankala löytää.
    -Automaattiryyppy on kummallinen mekaaninen härveli. Sylinterin kyljestä tuleva kuparinen tappi lämmittää kotelon sisällä olevaa toista tappia, joka on luultavasti lämmössä laajeneva kaksoismetallielementti. Vaakasuuntainen laajeneminen tuuppaa neulaventtiiliä alaspäin ja tämä sulkee ryyppykanavan.

    Rassasin ryyppymekaniikkaa, puhdistin kaasarin ja säädin luistin neulaa. Luisti tulee ulos kun kiertää auki kaasarin päältä sen korkin, jonne kaasuvaijeri menee. Luistin neula on kiinni luistissa. Neulassa on yläpäässä monta lovea, joista yhdessä on prikka. Minulla prikka oli toiseksi alimmassa lovessa ja siirsin sen yhtä ylemmäs, jotta seoksesta saisi laihempaa. Nyt skootteri liikkuu huomattavasti pirteämmin. Pitänee siirtää prikkaa vielä yksi pykälä ja kokeilla parantaako vai huonontaako se tulosta. Sitten voisi vielä irroitta kaasarin kannen ja lämmittää kolvilla kuparitappia ja katsoa liikuttaako se oikeasti ryyppymekaniikkaa. Joskus voisi myös kokeilla PV:n kaasarilla.

    Kuuluukohan lovessa olla mitään imuäänenvaimenninta?


  • Pancho

   Mikä on ku meikäläisen love EI KÄYNNISTY!! Harmittaa olisi kiva päästä päristelemään skoballa (: akkua yritin ladata ei natsannu. En tiedä noin vanhasta skootterista miten sitä nyt huolletaan..

  • yhdenomistaja

   Mulla on kaksikin kyseistä vehjettä. Tyypillisintä on, että kuparitapin ja sylinterin välissä ei ole lämmönjohtavaa tahnaa, jota siellä kuuluisi olla. Käynnistymisen voi estää sähköpuolen häikät eli CDI tai vaikka puola. Tai automaattihanan rikkoutuminen.

  • 4wt432t

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   41
   2601
  2. Orpon hallitus tulee leikkaamaan eläkkeitä!

   Orpo suunnittelee eläkeuudistuksen tammikuulle 2025. Siihen mennessä työmarkkinajärjestöjen pitää tehdä suunnitelma siit
   Maailman menoa
   216
   2286
  3. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   60
   2094
  4. Niko Ranta -Aho kertoo ettei Sofia ollut hänelle sopiva nainen.

   Ei ollut kannustanut häntä raittuiteen ,vaan teki juuri päinvastaisin ja olisi halunut siksi erilaisen naisystävän .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   161
   1299
  5. Sai pakit! Maajussi-Kalle ei lannistu - Mielii venäjänkielisen Veran perään: "Jos hänet saisi..."

   Yrittänyttä ei laiteta… vai miten se meni… Maajussi-Kalle etsii puolisoa rinnalleen ja on iskenyt silmänsä "merenneito"
   Maajussille morsian
   12
   1204
  6. Minun on aika

   Siirtyä sivuun ja piiloon. En kuulu elämääsi enkä voi siihen tämän tapahtumasarjan jälkeen kuulua. Tiedät sen ja minä ti
   Ikävä
   57
   1049
  7. Kauhajoki taas otsikoissa

   Melkoisesti siellä K:joella sattuu ja tapahtuu. Nyt siellä ollaan puukko hippaista !!
   Kauhajoki
   27
   1033
  8. Provinssi joutuu sakkomaksuun

   Poliisi epäilee Provinssi-rock tapahtumaa syrjinnästä Juha Mäenpäätä kohtaan tehdystä pakkopoistosta. Voi tuottaa sakot
   Ilmajoki
   84
   926
  9. Minkälaisia ovat "vaikeat asiat" parisuhteessa joista pitäisi voida tai osata puhua?

   Tämä vaatimus yleensä osoitetaan miehelle, ymmärtääkseni.
   Parisuhde
   44
   909
  10. Tämä rakkaus sinuun on uskomatonta

   Kun se ei lopu. Olen sinun loppuelämäni ajan, jos sinäkin minut haluat ja jos päästään joskus "käyntiin". Miehelle
   Ikävä
   29
   860
  Aihe