suzuki Love, mikuni 14 automaattiryyppy -ongelma

tino

Suzuki Lovessa on "mikuni vm 14sh" (sama kuin pv:ssä?). Tyyppivikana on näemmä automaattiryyppy ja sen päälle jääminen. Lämmin mopo alkaa röpöttää suurilla kierroksilla eikä ota lisää kierroksia ja bensaa kuluu paljon. Miten tuo vika korjataan? Onko kaasuttimen räjäytyskuvaa saatavilla, koska en oikein osaa katsoa ulkoapäin, missä ryyppyautomatiikka luuraa?

6

6851

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jooa Silander

   Minulla on sama ongelma. Samalla myös tuo scootteri ei suostu käynnistymään millään ilveellä. kestää ikuisuuden että sen saa käyntiin. Siis käytännössä lämmittää käynnistämällä. Voisiko minun ongelma oikeastaan olla käänteinen, että ryyppy ei mene ollenkaan päälle? Tankista tulee kaksi letkua. toista ei pysty säätelemään millään tavalla. jos letkut laittaa kaasariin väärinpäin valuttaa se kampikammion täyteen bensaa. toisaalta toisesta letkusta (ilmeisesti ryyppy) ei tule mitään koskaan. laittamalla tähän letkuun bensaa scootteri lähtee huomattavasti helpommin käyntiin.

   Voisiko ehkä tämän korjata virittämällä jotenkin PV:n kaasuttimen tuonne kiinni ja ottamalla automaattiryypyn pois päältä.

   Onko sen kuparisen tapin tarkoitus lämmittää bensaa vai laajeneeko se tai jotain. sitäkin pystyy säätämään..

   Toivottavasti tänne eksyisi joku tietotaitoinen niin saataisiin scootterit liikkeelle ;)

   Jooa

   • tino

    Kun foorumeilta ei löydy asiantuntijaa, pitää ryhtyä itse. Eli purkasin kaasuttimen ja tutkin mitä se on syönyt. Luulen, että siinä on seuraavia juttuja:
    -Tankissa on automaattibensahana, joka toimii alipaineella. Hana on tankissa kiinni alapuolella ja siihen menee kaksi letkua. Alempaan letkuun (alipaineletku) syntyy imua moottoritilasta moottorin pyöriessä. Tämä avaa hanan, jolloin ylemmästä letkusta (bensaletku) alkaa tulla bensaa.
    -Mikuni mv14sh -kaasuttimia on ainakin kolmea erilaista (pv:ssä, lovessa ja uudemmassa suzukiskootterissa). Eli tietoa loven kaasarista on hankala löytää.
    -Automaattiryyppy on kummallinen mekaaninen härveli. Sylinterin kyljestä tuleva kuparinen tappi lämmittää kotelon sisällä olevaa toista tappia, joka on luultavasti lämmössä laajeneva kaksoismetallielementti. Vaakasuuntainen laajeneminen tuuppaa neulaventtiiliä alaspäin ja tämä sulkee ryyppykanavan.

    Rassasin ryyppymekaniikkaa, puhdistin kaasarin ja säädin luistin neulaa. Luisti tulee ulos kun kiertää auki kaasarin päältä sen korkin, jonne kaasuvaijeri menee. Luistin neula on kiinni luistissa. Neulassa on yläpäässä monta lovea, joista yhdessä on prikka. Minulla prikka oli toiseksi alimmassa lovessa ja siirsin sen yhtä ylemmäs, jotta seoksesta saisi laihempaa. Nyt skootteri liikkuu huomattavasti pirteämmin. Pitänee siirtää prikkaa vielä yksi pykälä ja kokeilla parantaako vai huonontaako se tulosta. Sitten voisi vielä irroitta kaasarin kannen ja lämmittää kolvilla kuparitappia ja katsoa liikuttaako se oikeasti ryyppymekaniikkaa. Joskus voisi myös kokeilla PV:n kaasarilla.

    Kuuluukohan lovessa olla mitään imuäänenvaimenninta?


  • Pancho

   Mikä on ku meikäläisen love EI KÄYNNISTY!! Harmittaa olisi kiva päästä päristelemään skoballa (: akkua yritin ladata ei natsannu. En tiedä noin vanhasta skootterista miten sitä nyt huolletaan..

  • yhdenomistaja

   Mulla on kaksikin kyseistä vehjettä. Tyypillisintä on, että kuparitapin ja sylinterin välissä ei ole lämmönjohtavaa tahnaa, jota siellä kuuluisi olla. Käynnistymisen voi estää sähköpuolen häikät eli CDI tai vaikka puola. Tai automaattihanan rikkoutuminen.

  • 4wt432t

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Purra vaatii koko itärajaa kiinni, vihervasemmisto haukkoo henkeään

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000010018060.html Upeaa, isänmaallista toimintaa Riikka Purralta. 70 vuotta vanhat ja
   Maailman menoa
   433
   2802
  2. Koska olet viimeksi nähnyt

   ihastuksesi? Siis ihan ollut samassa paikassa, ei mitään vilaukselta nopeasti ☺️ Ja kerro myös oletko mies vai nainen?
   Ikävä
   114
   1976
  3. Suomen varapääministeri Riikka Purra ei tajua olevansa Venäjän hyödyllinen idiootti.

   Vai tajuaako? Purran blogiteksti, jossa haukutaan niin "ääliöliberaalit" kuin "trollaava lehdistö" on juuri sellaista k
   Maailman menoa
   516
   1790
  4. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   150
   1562
  5. Ilmalämpöpumpun virrankulutus vrk:ssa,

   -pakkasta n.12 astetta -sisäyksikkö säädetty 22 asteeseen (ilp) -omakotitalo öljylämmityksellä ,patterit termostaatilla
   Koti ja rakentaminen
   67
   1478
  6. Pinja Sanaksenaho rehellisenä Selviytyjät viidakko-oloista: "Pieni shokki, että herranjumala ei..."

   Ohhoh! Tubettaja Pinja Sanaksenaho joutui lähtemään Selviytyjät Suomi -kisasta, kun hänet äänestettiin ulos heimoneuvost
   Tv-sarjat
   11
   1398
  7. Sä oot mun toinen puolikas

   Missä oot? Tuu jo..
   Ikävä
   58
   1265
  8. Tankkausasema

   Haapajärveltä epäillysti 23.-24.11. välisenä yönä varastettu tankkausasema on löytynyt ja palautettu omistajalleen. Asia
   Oulainen
   12
   982
  9. Ei tämä alun perin näin pitänyt mennä

   Emme voi olla enää edes kavereita.
   Ikävä
   41
   954
  10. Miten ois horoskooppiketju?

   Ei ole hetkeen ollu!! Mikä on sinun skooppi? Entä ikävöimäsi?
   Ikävä
   59
   866
  Aihe