Kuinka monta kultakalaa?

Kultakalafani666.

Minulla on 1000 litran akvaario tyhjillään. Haluaisin sinne kultakaloja ehkä jotain muitakin kaloja. Kuinka monta kultakalaa voisin ottaa? Entä mitä muita kaloja voisin ottaa kultakalojen seuraksi? Sopisiko esim. varvi kardinaalikaloja ja muutama partamonni?

3

596

  Vastaukset

  • Tota ei voi tarpeeksi painottaa, etsi akvaristin linkeistä tuolta aloittelija palstalta liisan kalalinkit ja käy lukasemassa särkikaloista Kultakalasta kaikki mitä tarvitsee tietää.

   Oikea akvaario kultakalalle siis laji akvaario jossa juurakoita sekä kivikkoa, ei juurikaan kasvillisuutta sillä Kultis syö kaikki suihinsa mitä saa akvasta irti.
   Paskoo sitten jatkuvasti kunnon jöötiä joka pitää säännöllisesti poistaa joko tehokkaalla suodattimella tai sitten lapolla järjestelmällisesti.

   Tuhat litraseen mahtuu 3-5 Kultakalan pikku parvi sillä kala kasvaa todella suureksi yli aikuisen miehen kämmenen kokoiseksi.

   Veden lämpötilan tulee olla viileähköä joten lämmitintä ei usein edes tarvita.

   Suodattimelta taasen vaaditaan paljon, ehdottaisin kahta suodatinta, jopa kolmea jotka yhteensä kierrättävät akvan vettä 5000l tunnissa, hieman ylä kanttiin mutta tiedät mistä puhun kun kalat ovat vuoden ikäisiä.

   Kultakala variaatioita on monia mutta älä erehdy ostamaan japanilaisia karppeja jotka on kyllä värivariaatioillaan komeita poikasina mutta kasvat yli puoli metrisiksi jakuuluvatkin vähintään erittäin suuriin ulko altaisiin ja talveksi useisiin suuriin talvehtimis altaisiin jotka ovat kooltaan 2000-3000 litraisia.

   Googlata kannattaa aina, netistä löytyy se viimeinen päivitetty tieto, kirjallisuuteen kannattaa suhtautua tietyllä varauksella. Kannattaa tarkistaa painos kerta sekä julkaisu vuosi, kaikki alle 1998 vuoden julkaisut ovat vanhentunutta ja usein virheellistä tietoa sisältävää aineistoa.

   Partamonneja oon kuullut pidettävän samassa akvassa Kultakalojen kanssa ne ei oo ronkeleita veden lämpötilalle. Kunhan varmistat että kyseessä on samaa sukupuolta ettei tule akvaan poikassyöksyä, partikset kun on erittäin vilkkaita lisääntymään ja niistä ei tahdo päästä eroon millään eikä ne kelpaa kaloille edes ruoaksi???

   Kysy lisää jos jäi jotain kertomatta......

   • 1000 litraseen voi kylläkin ottaa mielestäni lähemmäksi 10 kalaa, 8 olisi ehkä sopiva määrä.


  • Mul o vähä yli sata litrases 2 kultakalaa... ihan hyvin on pärjänneet tosi touhukkaita veijareita...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   248
   10467
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5478
  3. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   187
   5368
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4601
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   103
   3231