Kannabis ainoa turvallinen päihde raskaana oleville?

jeppe

USA
Kannabiksen vaikutus sikiön kehitykseen
Lähde: PEDIATRICS Vol. 109 No. 5 May 2002, pp. 815-825 ja NORML 31.5.2002
http://www.pediatrics.org/cgi/content/abstract/109/5/815
http://www.norml.org/index.cfm?Group_ID=5307
Amerikkalaisen pediatrian erikoislehden julkaiseman laajan seurantatutkimuksen mukaan kannabiksen käytöllä raskauden aikana ei ole todettu olevan vaikutusta sikiön kehitykselle. Sen ei todettu aiheuttavan alhaisempia syntymäpainoja eikä älyllisen kehityksen puutteita.
Sen sijaan kohtuullisestakin alkoholinkäytöstä (7 annosta viikossa) olisi hyvä keskustella neuvoloissa ja selvittää siihen liittyvät riskit.

Lääkäri sekä kirjan 'Marijuana Myths, Marijuana Facts: A Review of the Scientific Evidence' toinen kirjoittaja John P. Morgan: "On viisainta neuvoa olemaan käyttämättä mitään päihteitä raskauden aikana vaikka tieteellinen tutkimus osoittaa, ettei kannabis suoranaisesti vahingoita sikiötä".

8

3498

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minttu

      Antaa tutkijoiden tuijotella omia tuloksiaan. Omasta mielestäni raskaana oleva ei tarvitse mitään päihteitä. Elämä on parasta huumetta. Itse en ainakaan alkaisi leikkimään tuon asian kanssa. Oletko todella valmis elämään lopun elämäsi asian kanssa jos satutkin olemaan tilastollinen poikkeama? Minä en ainakaan. Lapsen takia tulee luovuttua muutenkin entisestä elämänmenosta eikö siinä samalla olisi hyvä vähän aikuistua ja ajatella...

    • Judy

      Näihin amerikkalaisiin en luottaisi! Senkin takia, että kannabis on laiton aine Suomessa. Aika vastuutonta edes kirjoitella moisia.

      • kunhanIhmettelen

        Miten tuo laittomuus tähän nyt vaikuttaa?
        Varmaan veropetoskin on riski sikiön kehitykselle, koska sekin on laitonta.


    • jaaha

      itse käyttää kannabista,kun olet niin kovasti puolesta puhuja,miksi raskaana olevan pitäisi edes kannabista polttaa?
      En ole nähnyt yhtäkään järkevää kannabiksen käyttäjää sorry, voi sitä kärpäsestä tehdä härkäsen myös pääselvänä ja raikkaana,eikä kohmelossa kikattaen.Fiksu !

      • PienelleVainParasta

        Niin... et ole siis tavannut ketään joka käyttää sairauteensa. Ei silloin ole tarkoitus päihtyä. Itse aion polttaa lapsen takia koska terveyteni aiheuttaisi muuten niin paljon ongelmia. Kohtukuolema rv 37. Kun siis EN polttanut, vedin niin "turvallisia" ihmisen kehittelemiä lääkemyrkkyjä. En todellakaan halua kokea samaa uudestaan joten jos polttamisella korvaan n.10 lääkepurkkia ja voin paremmin kuin noilla lääkärin määräämillä purkista otettavilla lääkkeillä niin mikä ihme pitää olla ongelmana? Laittomuus ainoastaan joka on väärin siinä missä esikoiseni annettiin nukkua pois.


      • missävälimerkitjaoikeink
        PienelleVainParasta kirjoitti:

        Niin... et ole siis tavannut ketään joka käyttää sairauteensa. Ei silloin ole tarkoitus päihtyä. Itse aion polttaa lapsen takia koska terveyteni aiheuttaisi muuten niin paljon ongelmia. Kohtukuolema rv 37. Kun siis EN polttanut, vedin niin "turvallisia" ihmisen kehittelemiä lääkemyrkkyjä. En todellakaan halua kokea samaa uudestaan joten jos polttamisella korvaan n.10 lääkepurkkia ja voin paremmin kuin noilla lääkärin määräämillä purkista otettavilla lääkkeillä niin mikä ihme pitää olla ongelmana? Laittomuus ainoastaan joka on väärin siinä missä esikoiseni annettiin nukkua pois.

        Yritä opetella kirjoittamaan järkeviä lauseita.


      • LaillistetaanKannabis

        Et taatusti tunne kaikkia kannabiksen käyttäjiä, joten äärimmäisen ahdasmielistä kirjoittaa etteivät kannabiksen käyttäjät olisi yhtä järkeviä ihmisiä kuin muutkin. Ja sitten siihen aiheeseen.. miksi käyttää kannabista raskauden aikana.. no, se on lääketeollisuuden tuotteisiin, joita ei edes voida testata raskaana olevilla eettisistä syistä, verrattuna turvallisin tapa hoitaa esim. pahoinvointia ja kipuja, myös synnytyskipuihin erittäin tehokas lääke varrattuna sairaalassa annettaviin esim. Morfiini pohjaisiin lääkkeisiin jotka ovat pahimmillaan johtaneet sikiön kuolemaan, ja pysäyttävät synnytyksen luonnollisen etenemisen jne. Kannabiksella todetut haittavaikutuset kuten pienempi syntymäpaino liittyvät samalla poltettuun tupakkaan jolla on täysin samat ja jopa pahemmat haittavaikutukset, samoja vaikutuksia ei ole todettu kun kannabista käytetään syömällä tai höyrystämällä. En tietenkään suosittele kannabista raskauden aikana sen enempää kuin mitään muitakaan lääkkeitä tai nautintoaineita.


    • Nala878787

      Mä myönnän että oon kannabiksen laillistamisen puolella MUTTA ikimaailmassa en lähtis raskaana vetään yhtään mitään päihdettä en edes viini tilkkaa illallisella :o

      Itse polttelin aikoinaan myös mutta ei käyny mielessäkään alottaa savuttelua raskauden aika na vaikka oli huonoo oloo särki selkää ja millon mitäkin. Hyvä kun viitsin ottaa edes panadolia kipuun,mielummin kärvistelin sitten kivuissa.

      Muuten en kannabista pidä vaarallisena huumeena,mielestäni alkoholi on pahempi aine täs yhteiskunnas. Mut pitäkää nolla tole raskaudessa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe