hirvipilli

ostaisin

onko kokemusta hirvipillistä, en tarkoita sitä et voi kaahata surutta, mutta pitääkö hirvet, peurat pois tieltä ja mitä maksaa entä kuka myy

19

9261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oli ainakin

      olikohan se 5erkkiä

    • ei toimi!

      Jo varmaan 20 vuotta sitten Ruotsissa oli moisia käytössä. Silloin itsekin siellä Papan-Volvolla ajelin ja hirvipilli ujelsi. Pappa kaahaili kyllä turvallisella mielellä. Mutta asiaa tutkittiinkin ja todettiin, että eipä tehoa! Ei pilli hirviä torju/karkota.

      Huvittavaa, että sillä taas rahastetaan.

      • kun sitä

        juuri vtt:n toimesta tutkitaan, kun on saatu toisenlaista näyttöä asiasta


      • väite
        kun sitä kirjoitti:

        juuri vtt:n toimesta tutkitaan, kun on saatu toisenlaista näyttöä asiasta

        EI pidä paikkaansa. VTT tai vastaavat eivät ole koskaan tuoneet mitään näyttöä asiasta, joka puoltaisi pillien toimintaa. Ja jos tarkastat tarkemmin sen Joensuun yliopistossa tehdyn tutkimuksen (jota osa käyttää markkinoinnissaan), ei sekään tuo mitään ihmeempiä tuloksia tietoon. Riista- ja kalatalouden tutkimuskeskuksen tutkija oli tehnyt kenttäkokeita myös ja havainnut, että ääni saattaa kuulua, mutta hirven reagointia sitä (pillin ääntä) kohtaan ei voi tietää. Se ei siis, kuten mainoksessa sanotaan, "palaa jälkiään pitkin takaisin". Lisäksi, pilli vaatii todella kovan ilmavirran tuottaakseen yliääntä. Pelkkä läpikulkevan ilmavirran määrä ei välttämättä luo riittävää ääntä. Laite vaatii siis uskoa, mutta jos se saa sinut ajattelemaan enemmän hirviä ja olet sitä kautta enemmän myös valveilla elikoiden suhteen liikenteessä, osta ihmeessä.


    • toimi

      Muistaakseni Tekniikan Maailmakin aikanaan testasi ko. laitteen... ei ainakaan silloin toiminut.

      Hyväuskoisilta hölmöiltä on maailman sivu kerätty ylimääräiset rahat pois, ei mitään uutta auringon alla.

      • paraikaa

        itäsuomessa ja kanadassa on 2004 tutkimus tulos siitä, että ei ookaan turhapeli ja se on tehty siellä valtion toimesta kuten nyt täällä. tulokset varmaan tulee talvella jahka toi hirvien metästys loppuu


      • pillistä viis
        paraikaa kirjoitti:

        itäsuomessa ja kanadassa on 2004 tutkimus tulos siitä, että ei ookaan turhapeli ja se on tehty siellä valtion toimesta kuten nyt täällä. tulokset varmaan tulee talvella jahka toi hirvien metästys loppuu

        Ei muuten tutkita. Eikä ole tutkittu Kanadassakaan. Notta silleen. Joensuun yliopiston tutkimuksen mukaan ei lähetä ns. ultraääniä.


      • kuin vesi

        Tosi on Tekniikan Maailma n:o 19/1983 testannut hirvipillin.Ja todennut lähinnä hyödyttävän myyjä porrasta.
        "Hyväuskoisilta hölmöiltä on maailman sivu kerätty ylimääräiset rahat pois, ei mitään uutta auringon alla".
        Ei todellakaan.


    • K-Kaahari

      On tehokkaampi suoja hirviä vastaan. Mutta sekin auttaa vain jos hirvi seisoo tienohessa. Niitä jotka juoksee vauhdilla yli tien,ei vaikuta mikään muu kuin omat refleksit jos aikaa reagointiin jää...
      Matalaa "pörinää" päästävä pakoputkisto häätää seisovat hirvet.Eli "tehoputkistolla" varustetut autot.
      Mutta tähänkään ei voi täysin luottaa(jos hirvellä heikko kuulo)?

    • reijo hirvi

      hirvipilliä huomattavasti tehokkaanpi on hirvikivääri

    • oscars

      Varoittava HIRVIPILLI

      Suomessakin on nyt saatu markkinoille toimiva ja (Suomessa) testattu "hirvipilli". Laite on nimeltään Hobi Ultrasonic Animal Alert.

      Ympäri Suomea on havannointiryhmiä, jotka käyttävät Hobia ja kirjaavat tulokset ylös. Mukana on mm. poliiseja, metsästäjiä, ammattiautoilijoita sekä sotilaita. Ryhmien keräämät havainnot toimitetaan Riista- ja
      kalatalouden tutkimuslaitoksen tutkijalle Kaarlo Nygrénille.

      RKTL:n tutkija Kaarlo Nygrénin lausunto 31.1.2005:
      "Katson kokeen osoittavan, että meillä esiintyvät suuret villimärehtijät kuulevat pillien tuottaman äänen kymmenien metrien päähän sekä reagoivat siihen kuten ympäristönsä muihin tavallisista ääniympäristöstä poikkeaviin ärsykkeisiin."

      Hirven kuuloalue on parista sadasta hertsistä yli 20.000 hertsiin. Hobista löytyy ääntä ainakin 40.000 hertsiin asti (mitattu välillä 50-40.000 Hz).

      Joensuun Yliopiston professori, fysiikan tohtori Raimo Silvennoisen selvityksen mukaan Hobi toimii. Hän selvitti tutkimuksesta mm. näin: yksi Hobi tuottaa ääntä 102,7 desibeliä, kun auton ajonopeus on 100 km/h. Professori Silvennoisen mukaan kaksi Hobia tuottaa samassa tilanteessa 105-106 desibeliä. Äänentaso laskee käänteisesti etäisyyden neliöön. Tästä seuraa, että 50 m päässä äänenvoimakkuus ko. tilanteessa on 68,7 desibeliä
      ja 100 m päässä vielä 40 desibeliä. Vertailun vuoksi: ihmisen puheääni on 60 desibeliä ja kuiskaus n. 30 desibeliä.

      Laite varoittaa villieläimiä ja auttaa kuljettajaa antamalla lisää reaktioaikaa mahdollisessa yhteentörmäyksessä eläimen kanssa.

      Yli 50 kilometrin tuntivauhdissa Hobi päästää korkeataajuista ääntä, joka varoittaa useimpia villieläimiä tulevasta ajoneuvosta. Laitteessa ei ole kytkimiä, eikä sen ääni kuulu kuljettajan tai kyydissä olevien eläinten korviin.

      Laite voidaan asentaa pohjassa olevien teippiliuskojen avulla puhtaalle ja kuivalle pinnalle tai ruuveilla jalustan reikien avulla. Ilmanottoaukot on asennettava eteenpäin ja vaakatasoon tienpintaan nähden. Ilmanottoaukot tulee tutkia ja puhdistaa säännöllisesti. Valmistaja suosittelee kiinnitystä ajoneuvon korkeimmalle kohdalle. Riittävän ilmanvirtauksen varmistamiseksi laitteen takana tulee olla vähintään 20 cm tyhjää tilaa.

      Kanadassa Hobi on vuosien kehitystyön jälkeen havaittu tehokkaaksi. Useat yritykset ja poliisilaitokset ovat asentaneet laitteen ajoneuvoihinsa ja säästävät siten tuhansia dollareita ja henkilövahinkoja vuosittain, joita
      yhteentörmäykset villieläinten kanssa ovat aiheuttaneet

      • myyjäksi

        Olet kopioinut tekstisi myyjien sivuilta... oletko höyrähtänyt jälleenmyyjäksi? Otan osaa. Kauppaa vaikka jäätelöä, tulee puhuttua vähemmän pötyä. Seuraavaan mainokseen voisit tarkistaa tietosi.


      • pulaa

        asiakkaista, kun täytyy noin kovasti yrittää? Koitas viheltää hirville vaikka tangoa, taitavat reagoida- sehän on myös ääniympäristöstä poikkeava ääniärsyke.


      • Simo Simonen

        "Hirven kuuloalue on parista sadasta hertsistä yli 20.000 hertsiin. Hobista löytyy ääntä ainakin 40.000 hertsiin asti (mitattu välillä 50-40.000 Hz)."

        Jos hirvi ei kerran kuule yli 20.000 hertsin ääniä, niin mitä hyötyä on siitä että Hobista lähtee ääniä 40.000 hertsiin?
        Onko tuo korkeampi taajuusalue hyttysiä varten?

        Jos haluaisi maksimoida vaikutuksen niin eikö se pilli pitäisi virittää hirven kuuloalueelle?


      • mietityttää hieman?
        Simo Simonen kirjoitti:

        "Hirven kuuloalue on parista sadasta hertsistä yli 20.000 hertsiin. Hobista löytyy ääntä ainakin 40.000 hertsiin asti (mitattu välillä 50-40.000 Hz)."

        Jos hirvi ei kerran kuule yli 20.000 hertsin ääniä, niin mitä hyötyä on siitä että Hobista lähtee ääniä 40.000 hertsiin?
        Onko tuo korkeampi taajuusalue hyttysiä varten?

        Jos haluaisi maksimoida vaikutuksen niin eikö se pilli pitäisi virittää hirven kuuloalueelle?

        Nuo pillithän on todettu humpuukiksi jo vuonna 2005 jolloin kysymyskin on asetettu.
        Ihan sama mitkä hertsit pillissä on, ei hirvi mistään autopillistä välitä eikä katsele tai kuuntele mistä pilli viheltää. Ja sitä paitsi tuo pillihän on hirven kuulualueella ja jopa paljon yli, mitä haittaa siitä on jos alue on laajempi, kun siitä lähtee kuitenkin ääni koko kuuloalueen laajuudelta???


    • Minä uskon

      Minulla on ollut hirvipilli n. 10 v. Mistä sitä tietää, että toimiiko se, ainakaan en ole hirvikolaria ajanut. Ja kerran näin kun hirvi lähestyi tien reunaa, kääntyi katsomaan tulosuuntaani ja äkkiä teki u-käännöksen ja palasi metsään. Ihan näytti siltä, että se kuuli jotain ja siksi lähti pois.

      Yksi ongelma on ollut: Toinen pilli katkesi, enkä ole saanut pysymään sitä liimailemalla. Aion tilata nyt itselleni uudet pillit ja tilaan samalla joillekin ystäville ja sukulaisille, täältä: http://www.hirvipilli.fi/?gclid=CP-w5pTfzo4CFRpNZwodn1qO-A

      Ehkä tämä pilli on samanlainen kuin omani...

      • vitsiniekka

        Myytkö itse vai saatko provision? Onko tutkittu ja testattu?


      • kauppiaita

        Käys vilkaseen www.hobialert.com ja www.hirvipilli.fi. Ennen tilaamista kannattaa lukea uusin Tekniikan Maailma 21/07, voi jäädä tilaushalut siihen. Ei toimi, ei...


      • löytyy täältä
        kauppiaita kirjoitti:

        Käys vilkaseen www.hobialert.com ja www.hirvipilli.fi. Ennen tilaamista kannattaa lukea uusin Tekniikan Maailma 21/07, voi jäädä tilaushalut siihen. Ei toimi, ei...

        www.hirvivaroitin.fi ja www.kalervoliuski.fi. Mahtaa markkinoilla olla sutinaa, kun asiakkaat haluavat rahansa takaisin toimimattomasta tuotteesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5791
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2007
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1765
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe