Ergotamin

vaihtoehtoisesti

Ergotamin.tart 0,3mg
Extr,bellad,sicc.normat 10,0mg
Phenobardital 20,0mg
Onkohan tällainen valmiste ehkä luontaistuote valmiste ja onko kenelläkään mahdollisesti kokemusta
aineen käytöstä vaihdevuosi oireiden hoitoon?    

12

22047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reseptilääke

      Lääkärin pitää antaa sinulle resepti ja lääkkeen voit hakea vain Yliopiston apteekista. Tiedän, että ainakin yhdeltä naiselta kuumat aallot loppuivat sillä lääkkeellä kuin seinään. Sehän ei ole hormonilääke.

    • Irina

      On tosi hyviä kokemuksia tästä yliopiston apteekin omasta lääkkeestä. Reseptin saa lääkäriltä. Se ei ole tosiaankaan mikään hormonilääke ja sitä ei tarvitse syödä jatkuvasti.
      Minäkin otan sitä aina tarvittaessa, kun on joku tärkeä tilaisuus ja kuumat aallot eivät saisi yllättää. Minulla ainakin tepsii hyvin. Suosittelen!

    • minä

      Tietääkseni Ergotamiini on migreenilääke. Ainakin 70-luvulla kaksikymppinen poikaystäväni käytti sitä migreeniin. Tuskin hänellä vaihdevuosioireita oli

      • Irina

        Ergotamiinihan on vain pieni osa tuota kyseessä olevaa lääkettä.


      • Vesiheinä

        Ergotamiini on edelleen migreenilääke, hiukan epäsuosittu nykyään sen takia, kun monille sen käyttäjille tuli riippuvuus aineeseen ja pahimmillaan jalat menivät kuolioon. Se siis supistaa verisuonia ja ehkä vaihdevuosien kuumat aallot ovat verisuonten laajenemista, se vastustaa parasympaattista hermostoa niinkuin belladonnakin (eikös siitäkin ollut tuossa puhe)ja tästä monissa migreenin hoidoissakin on kysymys, myös belladonnaa voidaan käyttää migreeniin. Varmaan tämä on ihan hyvä lääke oikein käytettynä.


    • akka

      Ei ole luontaistuote. Aiemmin lääketehdas SANDOTSilla oli lääke nimeltä Bellergal, jota käytettiin paljon tämäntapaisiin toiminnallisiin oireisiin... En tiedä, mikä sen vastine nyt on käytössä yms. Nuo vaikuttavat aineet oli siinä vähän eri suhteessa, mutta aivan samat. Rintasyövän jälkeisessä Tamofen-hoidossa sain mahtavat vaihdevuosioireet, joihin tämä valmiste on auttanut. Ei kyllä poista oireita lähimainkaan kokonaan, mutta vaimentaa kyllä .Olen käyttänyt 2,5 vuotta ja käytän edelleen, mitään sivuvaikutuksia tai haittoja en ole havainnut.

      • aika

        Minäkin käytin Ergotaminia Tamoxifen-hoidon alettua pari vuotta, rintasyöpä 2005. Minulle se ei sopinut, melkein vaikutti päinvastaisesti. Hikoilu kuitenkin väheni, mutta univaikeudet ja hermostuneisuuden / ahdistuksen tunne tuntui lisääntyvän - tiedän, että pitäisi vaikuttaa päinvastoin ja voi tietysti olla muutakin koetun läpikäymistä...Lisäksi minulla oli enemmän turvotuksia, ihan häiritseviä, ehkä pahin oire. Jätin lääkkeen pois ja oireet helpottuivat, aluksi hikoilu tuntui lisääntyvän, mutta nyt alkaa olo muutenkin tasapainottua - luulen / toivon. Parasta vaihdevuosioireisiin on ollut liikunta, tehokkaampi sellainen, esim. lenkkeily :-)


      • hiki virtaa
        aika kirjoitti:

        Minäkin käytin Ergotaminia Tamoxifen-hoidon alettua pari vuotta, rintasyöpä 2005. Minulle se ei sopinut, melkein vaikutti päinvastaisesti. Hikoilu kuitenkin väheni, mutta univaikeudet ja hermostuneisuuden / ahdistuksen tunne tuntui lisääntyvän - tiedän, että pitäisi vaikuttaa päinvastoin ja voi tietysti olla muutakin koetun läpikäymistä...Lisäksi minulla oli enemmän turvotuksia, ihan häiritseviä, ehkä pahin oire. Jätin lääkkeen pois ja oireet helpottuivat, aluksi hikoilu tuntui lisääntyvän, mutta nyt alkaa olo muutenkin tasapainottua - luulen / toivon. Parasta vaihdevuosioireisiin on ollut liikunta, tehokkaampi sellainen, esim. lenkkeily :-)

        Olen nyt syönyt ergotaminia pari kuukautta silloin tällöin, nyt kun työt kesäloman jälkeen alkoi olen napsinut kaikki mitä lääkäri määrää 6 tablettia päivässä. Hikoilen kuin pieni sika edelleen mutta lyhyemmässä jaksossa ja vähemmän, nukun yöni hyvin mikä on tosi tärkeetä ja hikoilen vain pieniä määriä yöllä, eikä ole ''levottomia jalkoja''. Syön lisäksi mielialalääkettä (pieniä annoksia) koska olen tosi herkällä/masentuneella tuulella. Ainut mikä mua hämää, johtuneeko tästä lääkkeestä, suuta kuivaa ja näkö heikkenee kun silmät kuivaa kamalasti. Voi näitä vaihdevuosia, ensin syöpä ja tamofeeni ja sit tämä kauhea olo. Liikunta on hyvä.. kävely, mutta täällä töissä pitää istua ja oiret vaivaavat.


    • mieenkäsie

      Minullekin määrättiin Ergotamiinia vaihdevuosiin. Jätin poi, kun luin selosteesta, että se vaikuttaa keskushermostoon. Kävin tänään lääkärissä vaihdevuosiin apua hakemassa, Kun mainitsin aiemmin määrätyn Ergotamiinia, niin lääkäri hämmästyi - se on migreenilääke. Mihin sitä voi enää uskoa?

      • Hikipirkko

        Ompa tietämätön lekuri...säännöllisesti nautittuna ainakin itselläni auttaa ja voinpa pitää taukojakin oireiden helpottaessa,toki aluksi väsytti mutta eipä tartte unta hakea eikä hikilammikossa lakanoissa pyöriä,otan illalla 2-3 tabua ja työterveyslääkäriltä sain reseptin.


    • apuasain

      Minulla on jatkuneet tosi kauan nämä vaihdevuosioireet.v.1999 tehtiin kohdunpoisto jonka jälkeen sain hormonikorvaushoitoa ja sen lopetin n. 3vuotta sitten.Ajattelin jo pärjääväni mutta varsinkin yö hikoilut johtivat tosi huonoon nukkumiseen ja tietenkin sitten myös ainaiseen väsymykseen. Nyt tammikuussa sain lääkäriltäni reseptin tähän lääkkeeseen ja 1tabletin annoksella iltaisin saan jo nukutuksi melko hyvin. Hikipuuskat tulevat laimeampina ja harvemmin. Oletteko huomanneet painon nousua lääkettä käyttäessänne?

    • Anonyymi

      Viikon syönyt. Aika hyvin auttaa. Mut en tiedä tykkääkö vatsa. Minusta tuntuu että maha tuli kipeäksi niistä. Voi se olla nää kuumat ilmatkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe