Millon voi alkaa hyppelemään pieniä esteitä pennun kanssa?

Rosamunda

Niin no kysymys lukeekin otsikossa, mutta ajattelin vain kun oisi kiva lkaa opetella muutakin kuin vaan putken läpi menemistä ja sun muuta kun olen pennun kannssa jo harjoitellut niitä agin alkeita.Pentu on nyt 4kk:)KIitkos jo etukäteen!

8

3333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tasankosusi

      ..koiran rodusta. kerro rotu niin voin sanoa :)

      • Rosamunda

        Rotu on coton de tulear


      • Rosamunda kirjoitti:

        Rotu on coton de tulear

        kääpiörotuisen kanssa. Ikä on vielä aivan liian nuori agilityyn. Täytyy olla tarkkana kehittyvän luuston kanssa. Ota yhteys johonkin agilityn ammattilaiseen ja oman koirasi kasvattajaan, kysy heiltä missä iässä voi hypyt alkaa.
        Aika menee nopeasti.


      • Viveka
        umalehtinen kirjoitti:

        kääpiörotuisen kanssa. Ikä on vielä aivan liian nuori agilityyn. Täytyy olla tarkkana kehittyvän luuston kanssa. Ota yhteys johonkin agilityn ammattilaiseen ja oman koirasi kasvattajaan, kysy heiltä missä iässä voi hypyt alkaa.
        Aika menee nopeasti.

        Minullakin on kääpiörotuinen koira (käääpiöpinseri) ja koira on nyt 4 kk. Onko tuosta hyppimisestä jotain haittaa koiralle *kauhistuu*, nimittäin oma hauvelini on ollut pienestä pitäen kova poika hyppimään ihan luonnostaan? Pitäisikö alkaa huolestua luuston puolesta?

        Meidän pojan lempinimi on Kenguru tai Janes, kun on puolet ajastaan takajaloillaan ja pomppii ylös alas. Samoin mielellään hyppii esteiden päälle ja alas, loikkii superpitkiä loikkia esimerkiksi rappusilta alas jne. Pitäisikö tuota kieltää ja rajoittaa pennun terveyden vuoksi? Ja mihinkäs sitten sitä energiaa purkaisi...

        Tosin hyvänä puolena tuosta hyppimisestä yhdistettynä oikeaan ruokavalioon on se, että noin nuoreksi pennuksi pojalla on varsin vahva lihaksisto.:)


    • Agi-ohjaaja

      Ihan Yleinen suositus on et alle yks vuotiaan koiran kans ei hypättäs.
      Pienten koirien kans aika monet alottaa 9kk ikästen kans.

      Ainaki sen aikaa pitää malttaa oottaa et koira on lopettanu kasvamisen. Hyppääminen rasittaa lonkkia ja alastulo etujalkojen niveliä sen verran paljo et ei kannata alottaa ennen ku kasvu on loppunu.
      Myöskään kontaktiesteitä ei saa opetella ennen ku koira on mielellään sen vuoden.

      Voitahan harjotrlla pujottelua, putkea, pussia ja aitasiivekkeiden läpi juoksutusta. Sillä koira oppii et on tosiaan tarkotus mennä niitten siivekkeiden välist.

    • eppuli

      olen aiemminkin jollekulle vastannut että kirkkonummen eläinlääkäri on tutkinut asiaa ja myös röntgenillä kuvannut koiria joita on hyppyytetty alle 18kk iässä ja osalle on ilmaantunut selkään nikamien yhteenluutumista.erityisesti isoilla koirilla,mutta myös pienillä. johtuu hyppy-laskeutumiskulmasta selässä.

      kyllähän moni aloittaa tosi nuorena jo kun kisaamaankin saa aloittaa tossa 18kk iässä.mutta onko se sitten kisamenestys nuorella koiralla tärkeämpää kuin koiran terveys,kyseinen vaiva nimittäin ei parane vaan johtaa piikille...

      no mutta siis odota rauhassa ja hypytä vaikkapa jonkun 5cm esteen yli joskus lähempänä 1 vuotta.

    • Anonyymi

      vasta 1.5 vuotiaana saa alkamaan hypyttää koiria yleensä

    • Anonyymi

      Pieniä esteitä voi hyppiä heti. Tämä riippuu tietenkin esteiden korkeuskoosta. Jos esteiden korkeus on 20-30mm, kuukausi per. mm on hyvä muistisääntö. Onko kyse siis korkeus vai pituusestestä. Pituutta olevaa estettä voi alkaa hyppyyttää heti, toki esteen pituus on hyvä ottaa tässäkin huomioon. Jos ei heti yllä pituusesteen yli, toimii se hyvänä muistisääntönä eläimelle, joka seuraavalla ponnistaa kovemmin. Pituusesteessä on ylityksen mataluuden oltava suht korkea, jotta eläin oppii ettei pudotus ole vain muutamia senttejä, esimerkiksi jos ojan yli opetetaan hyppäämään on ojan oltava mielellään metrin tai jopa pari metriä syvä. Ojan pohjalla olisi myös hyvä olla vettä tai tärpätin ja öljyn sekoitusta joka varmasti tuo lisävoimaa eläimen yritykseen täydelliseen ylitykseen. Jos onnistuu, on eläin palkitava isolla suklaapalkinnolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2012
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1225
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1040
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      996
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe