Muutto maalle

Anna

Kertokaapa kokemuksia maallemuutosta tai maalla asumisesta ylipäätään. Itseäni pelottaa vähän se pimeys ja yksinäisyys, mikä tulisi vastaan etenkin talvisin. Minulla olisi mahdollisuus muuttaa isovanhempien vanhalle tilalle harvenevaan saaristokuntaan, mutta vähän vaan jännittää se, että ikkunasta näkyy pelkkää pimeää illalla ja esim. sairaalat ovat kaukana. Mutta kai siihenkin tottuu. Toisaalta aivan kaupungin lähelläkin asuu tuttavia, joilla ei ole 2km säteellä naapureita. Minun tilani sentään sijaitsee pienessä kylässä, eli naapurit 200m päässä. Kai siellä selviäisi jos itselleen perheen ja pienen eläinlauman ympärilleen saisi :)

7

1880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on mukavaa

      Riippuu ihmisestä viihtyykö maalla, itse en enää muuttaisi johonkin koirankoppiin asumaan. Kaupungissa on palvelut lähempänä, mutta maalla asumismukavuutta(=tilaa). :)

    • Turva

      Minä muuttaisin maalle jos vain olisi mahdollista. Pois hälinästä. Kyllä kaupunkiin aina pääsee jos mieli tekee. Luonto ,oma piha ym.mikä sen parempaa???!!!

    • Onnellinen mie!!

      Tuo on kyllä totta,jotta"kaupunkiin aina pääsee,jos tekee mieli". Itse maalle 3v sitten muuttaneena,en muuta enää kaipaakkaan.On rauhaa ja tilaa (0,5ha),naapurit väh. 150m päässä,katseilta piilossa.
      Selailin www.maallemuutto.info/ sivustoa ja sattumalta löytyi huokea kiinteistö,20km kaupungista ja kuitenkin nopeiden yhteyksien päästä.
      Eipä ole kaduttanut kaupungista "irtaantuminen" koommin,saa olla ilman naapureiden mekastuksia(kerrostalo) ja muuta hälinää.

    • Anonyymi

      Olen kaiken ikäni asunut maalla.
      1960 luvulla puolivuotta kaupungisa.
      Vieläkin kauhukuvia sunnuntaiaamun tyhjistä aavemaisista kaduista.
      Joku hortoilija kävelee pää painuksissa anonorakin huppu päässä.
      korkeintaan joku kiinteistön omistaja kerää roskia jatupantumppeja , eikä puoleen vilkaise vaikka huomenia toivotan.
      Kaukana haukku joku koira raivoisasti ja kaiku kiirii pitkin katuja, kaukaa kuuluu kun auto kiihdyttää kuin olisi maailmanloppu tulollaan.
      Mikään ei voi olla kamalampaa, aavekaupunki, jossa vain infulenssa ja aids voivat viihtyä. Ajelin nyt keväällä kaupungin halki 6,30 , näkymä ja ilmanala täsmälleen sama. Missään loukossa maalla ei koskaan synny samaa kuoleman tuoksulla ja tunnelmalla maustettua vaikutelmaa kuin kaupungissa. Kaupunki on äärimmäisyyksien ilmentymä, 10-15min sisällä koko aavemainen kylä räjähtää järjettömään meluun melskeeseen huutoon ja ulinaan, kuin taikaiskusta ambulanssi ulvottaa sireeniä , kuinka ihmeessä ne voivat olla niin valppaina että jo seuraavana minuuttina tuo kuoleman sireenin ääni täyttää kadut ja iskee tajuntaan kuin putoava lumi katolta. Tiedät että joku onneton on lähellä manalan portteja tai ehkä jo astunut sisään tuonelaan. Maalla samaan aikaan linnut laulavat virkeimmillään jänikset loikkivat rentoina niityn poikki, kauris,peura ja karibu laiduntaa lähistöllä, seuraan kuinka kolmikko lähestyy puutarhaani kuin näkymättömän voiman vetämänä. Syövät aamu ateriansa ja siirtyvät pikku hiljaa metsän laidalle kuin kiittääkseen ateriasta ja siitä että heitä ei häiritä kun he syövät. Korppi lentää ääntä päästämättä , katson siipien synnyttämän äänen suuntaan kuinka iso uljas lintu tekee kierroksen saadakseen aamuaterian.
      Viipyy metsän yllä 5min liekö saanut kun palaa psäpuulleen.
      Naapurin traktorin hyrinä kuuluu vaimeana aikomuksenaan piiottaa jyviä maahan tulevaan syksyyn tähyillen ja pienen sadon toivossa.
      Katselen polttopuukasaa josko tänään aloittaisin pilomisen, ennen kuin tajuan olen tekemässä polettavaa seuraavaksi talveksi, puoliso laittaa puutarhaa, istuttaa perunaa, tomaattia kasvihuoneeseen , ripottelee märkiä avomaan kurkunsiemeniä vedettyyn siemen-uraan. Vesi alkaa kerääntyä suuhun , nieleskelen ja kasaan polttopuita jonka tahti on kiihtynyt puolison toimien innoittamana.
      Tämä on vain pala aamua ja aamuja on vuodessa 365 , en edes jaa lukijalle sitä iloa jonka tarjoaa päivä ja joka yö kahta samanlaista vurokauden aikaa ei ole. Ihminen kulkee valintojen tietä. Kupungissa asuvat ovat valinneet omat ihanteensa ja maalla asuvat omat ihanteensa, ja molemmilla on oma hintana. Seurailen omakotitalojen osoilmoituksia, ” kiinteistön tulisi sijaita 5-10km keskustasta 2000 rakennettu tai uudempi , kaikki palvelut lähellä kuten kauppa, koulu,
      tori.Hinta: alle 70t . Tuossa kohtaa mitä ilmeisemmin on asutusta jo ruuhkaksi asti. Onnea kaikille.

    • Anonyymi

      Ilman muuta maalle.Sinne haluis itekkin,kesäthän siellä ollaan jo.Eläimillä tila olla liikkua,ja näkee miten nekin nauttii..Elämästä tulee laadukasta.Miten jossain betonikopperossa liikut neljä askelta toho suuntaa toho kaksi..talossaan liikkuu 10m ja ulkona rajattomasti .Mikä vapaus,naapuri ei valita äänistä.Eikä kyylää,mikä parasta

    • Anonyymi

      Suosittelen ainakin kokeilemaan.
      Jos on koko ikänsä asunut kerrostalossa ja keskellä kaupunkia voi muutos olla aika suuri. Mutta mikäli kykenee sopeutumaan, on elämänlaatu erilaista kuin kaupungissa. Itse olen asunut puolet elämästä Töölössä ja puolet maaseutukaupungin reunalla. Täällä on vain peruspalvelut vieressä 1-2 minuutin päässä. Täällä vieressä ei ole muuta kuin kauppa/posti/abc, koulu, ulkojää/pallo- ja urheilukenttä ja jotain muuta sellaista.
      Muihin palveluihin on kyllä matkaa. Terveyspalvelut, uimahalli/kylpylä, jäähalli, sisäpelipaikat, leffat, kauppakeskus yms. ovat sitten jo 15 minuutin päässä.
      Mutta niinhän ne ovat usein vaikka asuisi kaupungin keskustassakin.
      Itse kuitenkin etsin aika kauan nykyisen kaltaista paikkaa ja kun viimein tämän sain en enää muuta pois.
      Kaupunkiin pääseen aina jos sille tuntuu mutta on hienoa palata rahalliseen ja avaraan kotiin. Sitä paitsi nykyiseen asuntoon ei olisi varaakaan jos sijainti olisi esim. Helsingissä. Tilaa piisaa niin talossa kuin pihallakin. Terassilla palju ja grillpaikka. Pihalta löytyy savusauna ja kaikkea muutakin mitä ei kaupungissa yleensä ole.
      Kokeile... ainahan kaupunkiin voi palata jos ei viihdy.

    • Anonyymi

      Älä lähde tiettömien taipaleiden taakse jos olet yksin asuva. Minä asuin 7,00 km kaupungin keskustasta ja tuppasi itku tulemaan jatkuvassa yksin olosta varsinkin kun asun yksin. Ei auttanut kerrostaloasunnon kun iltaisin ja usein päivälläkin koiran kanssa ulkoilmassa ketään ei tullut vastaan ja jos tuli niin yksi ihminen. Itse sinä päätät mutta hakeudu kaupunk8in ihmisten pariin. Et ole niin yksin, puhelimen kanssa ei voi seurustella. Se ei vastaa tunteisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe