älkää vastailko

trollille

monta viestiä näköjään lähtenyt samasta koneesta eikä aivan asiallisia.

3

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Breda

      Tuo kertoo, että jo 12 vuotta sitten täällä ilmeni trolleja, jotka tehtailivat mitä erilaisimpia provoviestejä. Nimimerkit vaihtuivat mutta trollikuran asiaton tyyli pysyi tunnistettavana - aivan kuin täällä tänäkin päivänä.

      Tuo ohje "älkää vastailko" on paras ohje. Sitä kannattaa noudattaa aina kun (ei tarvitse sanoa edes jos) netin keskustelupalstoilla törmää trollaaviin eli provosoiviin ja tahallaan keskustelua häiritseviin viesteihin.

      Trollaamisen tutkijoille on valjennut se tosiasia, että trollaavissa ihmisissä on normaalia enemmän sadisteja ja persoonallisuushäiriöisiä, varsinkin narsisteja ja sosiopaatteja. Lisäksi moni heistä on syrjäytynyt ja trollaamiskierteeseen joutuminen on vain pahentanut sitä. Moni trollaava ihminen on ajautunut tuhoamaan itse omia ihmissuhteitaan - ja tyypillistä on, että trollaaja syyttää siitä muita eikä kykene ottamaan vastaan kritiikkiä. Moni trollaaja on silmiinpistävän pahasti koukussa omaan trollaamiseensa eli omiin kielteisiin "voimavaroihinsa". Vaikea kysymys on, pitäisikö kaikki pahimmin trollaamisriippuvaiset reppanat bannata kaikilta keskustelupalstoilta. Vai voisiko heitä auttaa jollain muulla tavalla.

      Sellainen ihminen, joka on löytänyt itsensä, erityisesti todelliset myönteiset voimavaransa, ei sorru trollaamaan. On ihminen syntynyt neurobiologisesti millaiseksi tahansa hän osaa kunnioittaa muita ihmisiä, jos on oppinut kunnioittamaan itseään.

      Monelle assille itsensä kunnioittaminen on tehty ja yhä tehdään vaikeaksi. On kaikenlaista tietämättömyyttä, tosiasioiden kieltämistä, pakkonormaalistamista ja ahtaaseen normimuottiin tunkemista. Olen kuitenkin viime vuosina huomannut hidasta tiedon lisääntymistä ja koen sen toiveikkaaksi. Nykyään autisminkirjolaisia ei enää rangaista synnynnäisestä autisminkirjolaisuudestaan niin paljon kuin vielä viime vuosituhannen lopulla - eikä siitä ole kulunut vasta kuin 17 vuotta.

      Missä olemmekaan 17 vuoden kuluttua. Varmasti paremman tietoisuuden tilassa. Sellaisessa tietoisuuden tilassa, jossa autisminkirjolaisellekin sallitaan onnellinen elämä. Siis sellainen elämä, jossa hänen synnynnäisiä ominaispiirteitään älytään kunnioittaa ja hänen vahvuutensa uskalletaan päästää esiin ilman että normaali enemmistö alkaa vapista, hyppiä seinille ja huutaa: "Kauheaa millainen otus! Tuollainen pelottava erilaisuus pitää kitkeä hänestä pois!"

    • Breda

      Trollaaminen eli provoaminen eli keskustelujen tahallinen häiritseminen tuntuu olevan internetin sananvapauden kääntöpuoli. Trollaaminen selvästi kaventaa netin todellista sananvapautta, vaikka trollaajat teennäisen ylväästi kuvittelevat olevansa nimenomaan sanavapauden laajentamisen esitaistelijoita. Vasta sen jälkeen kun trolli tajuaa olevansa kielteinen kaventaja, hän voi
      päästä elämässään eteenpäin, päästä ylös syrjäytyneisyytensä loasta.

      Onneksi trollaaminen ei ole pysyvää synnynnäistä neurobiologista erilaisuutta. Se on opittua. Siitä voi kasvaa ulos. Jos on heikko eikä osaa ajatella niin siihen voi myös jäädä kiinni todella pitkäksi aikaa.

      Eräs FB-kaverini sanoi: "Jos maailmassa olisi vain trolleja, niin tilanne ei olisi mitenkään erilainen kuin se nyt netin keskustelupalstoilla on!" Terävää jossittelua! Täällä jotkut hurahtaneet pitävät minuakin trollaajana, jopa uskovat, että se olen minä, joka haluan "trollata niin monta keskustelupalstaa netissä kuin vain mahdollista" ja että se olen nimenomaan minä, joka suorastaan "häiriköin päätöikseni netissä". Ja mikään ei viittaa siihen, että heidän hurahtanut uskonsa mitenkään horjuisi.

      Trollaajat ovat koukussa trollaamiseensa. Siitä kielii mm. se että he leimaavat trollaajaksi heti jokaisen, joka huomaa, että he ovat trollaamisaddikteja.

      Lopuksi kurkistetaan tieteen puolelle. Aivotutkija Katri Saarikivi on puhunut siitä, miten karu ja puutteellinen vuorovaikutusympäristö netti on verrattuna kasvokkain tapahtuvaan kommunikointiin. Näin on! Todella oivaltavaa ajattelua! Netti tosiaan on karu kuin vankilaan tuomitun psykopaatin vankityrmä. Onko siis ihme, jos netin keskustelupalstoilla näkyy aivan säännöllisesti luonnehäiriöiseltä näyttävää, kuulostavaa ja tuntuvaa trollaamista, eli siis häiriköintiä, provoavaa uhoa, pahuuden projisointia, tolkutonta kylmää syyllistämistä jne. jne.

      Yhteisöllinen vuorovaikutus ilman trollaamisen avoviemäriä on se suuri tavoite, johon netin keskustelukulttuuria on syytä viedä. Ja sitä tavoitetta todella mm. Katri Saarikivi tutkijaryhmänsä kanssa aivan tieteellisesti jo tutkii. Ihminen on oivaltava eläinlaji. Vaikka syvällä rypevät kyyniset trollaajat eivät sitä uskokaan niin totuus on se, että toivoa ei ole läheskään vielä menetetty.

    • Breda

      Asiallista keskustelua trolli-ilmiöstä netissä yritetään herkästi häiritä.

      Trollaaminen on netin yleisintä huuhaata. Jos minäkin haluaisin mahdollisimman nopeasti leimautua täällä huuhaa-tason trollikommentoijaksi niin alkaisin kuin papukaija hokea sitä että "Breda on vain tekeytynyt assiksi ja kirjoittaa sontaa".

      Suomi on vapaa ja itsenäinen maa. Suomi24 on vapaa ilmaisukanava, jossa on liikkumavaraa enemmän kuin ihmiset edes ymmärtävät. Olemme erityisoikeutettuja. Voimme ajatella ja kirjoittaa mitä haluamme. Voimme pelotta olla totuuden puolella. Mutta mitä on trollaaminen. Trollaaminen ei ole vapaata. Se on kahliutumista valheisiin. Ilman valheita ei voi trollata. Trollaaminen ei ole olemista totuuden puolella. Trollaajalle tärkeintä on se, että trollikirjoituksessa on sellaisia valheita, jotka saavat kohteen kiukustumaan.

      Multinikkien eli monien nimimerkkien käyttö nimenomaan harhautustarkoituksessa on tyypillistä trollausta. Aina uuden nimimerkin suojiin piiloutuessaan trollaaja luulee olevansa turvassa ja uskoo, että ei joudu kiinni vaikka huutelisi sieltä takarivistä miten kamalia asioita. Tutkijat ovat todenneet, että trolleilla on usein vakavia henkilökohtaisia ongelmia, jotka ajavat heidät siihen, että he yrittävät kontrolloida muita. Usein trolli ottaa jonkun silmätikukseen ja trollaa häntä kohtuuttomasti. Tällaisen "fleimaamisen" syy on useimmiten trollaajan oma hallitsematon negatiivinen tunne. Trollaajat ovat usein kovasti loukkaantuvinaan ja "provosoituvinaan", koska uskovat saavansa sillä leimattua jonkun syyttömän trolliksi. Joskus trollaamisen selvä tarkoitus on peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.

      Onneksi täällä Suomi24:n autismi-palstalla ei ole yhtään trollaamista. (Heitinpä tuollaisen vitsin tähän väliin.) Tämän sivuston hyvät puolet ovat minusta selvästi suuremmat kuin huonot puolet. Olen todistanut, että tänne voi kirjoittaa paljonkin myös hyvin asiallisia ja fiksuja tekstejä. Trollit tietenkin ovat iskeneet kimppuun mutta olen todistanut senkin, että trollien vaikutuksen ei tarvitse millään lailla olla sellaista, että se ajaa fiksun kirjoittajan täältä pois. Trollaajien pääominaisuus on totuuden pelko ja sen kun tietää niin trollit eivät yhtään hetkauta.

      Trolleja ei voi heittää pihalle - he ovat jo siellä.

      Trollaaminen on sitä, että sananvapauden puuron annetaan palaa pohjaan.

      Trollaaja uskoo olevansa hauska ja vapaa - vaikka ei ole kumpaakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      75
      1453
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1207
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1146
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1004
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      80
      801
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      752
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      745
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      376
      722
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe