Lomakalenteri Exceliin

Onkohan missään valmista lomakalenteria Exceliin? Eli siis johon voisi merkata lomapäivät ja työntekijät ja loma näkyisi esim. vaakaviivana kalenterissa lomapäivien päällä.
Ilmianna
Jaa

3 VastaustaEn tiedä löytyykö mistään valmista, mutta sellaisen voi tehdä.
Excelissä sarakkeiden määrä(256) ei anna tehdä sellaista koko vuodeksi, niin että jokaiselle päivälle olis oma solu.
Mutta esimerkiksi kesälomat onnistuu.
Sen voi tehdä ehdollisella muotoilulla niin että verrataan vaakatasossa juoksevia päiviä loman alkamis ja loppumis päiviin ja värjätään solut sen mukaan.

Jos laitat osoitteen, lähetän sulle taulukon josta voit kehitellä.
paavali
paavali50@suomi24.fi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sinulla tuntui löytyvän exel-taulukkomuotoinen vuosikalenterimallinnos..jos voisit lähettää s-postiini,olisin helpottunut...terv..emotar
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä olen tehnyt jo noin kymmenen vuoden ajan lomakalenterin seuraavasti:

Vasemamssa sarakkeessa on tietysti henkilöiden nimet alakkain. Seuraavat sarakkeet ovat viikkoja, siis yksi sarake vastaa yhtä viikkoa(ihmisethän ovat yleensä lomalla yhden viikon tai sen kerrannaisia!). Viikkosarakkeiden otsikkona on viikon numero ja sen alla maanantaipäivän päiväys. Jos esim. Jussi Kankkunen on lomalla koko viikon, merkitään se ko. viikon kohdalle JusKa, jos kolme viikkoa, merkitään JusKa kolmeen sarakkeeseen. Mutta jos hän onkin lomalla vain ma-ti, merkitään Ju. Jos hän lomalla koko viikon, mutta töissä keskiviikkona, merkitään Ju Ka. Välilyönneillä huolehditaan siitä, että lomapäivät sijoittuvat kohdalleen, siis alkuviikon työpäivien kohdalle lyödään tyhjiä välilyöntejä, jotta loppuviikon lomapäivät sijoittuvat taulukossa "kauniisti".

Ylivertaisena etuna tässä kalenterissa on se, että näet heti yhdellä silmäyksellä ketkä ko. viikolla ja minäkin päivänä ovat lomalla /työssä. Todella yhdellä silmäyksellä, sillä silmän tarvitsee kulkea vain saraketta pitkin ylhäältä alas, eikä pomppia edestakaisin, kuten tavallisessa kalenterissa. Yhdelle A4:lle sopii noin 30 henkilön kesäkauden lomat. Vielä kun juhannusviikon merkkaa eri värillä, niin lomatilanne hahmottuu hetkessä!

Vielä kun viitsisi tehdä makron, joka merkkaisi lomat suoraan päivämäärien mukaan. Se olisi oiva apuväline myös lomalistaa suunniteltaessa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Lomakalenteri Exceliin

Onkohan missään valmista lomakalenteria Exceliin? Eli siis johon voisi merkata lomapäivät ja työntekijät ja loma näkyisi esim. vaakaviivana kalenterissa lomapäivien päällä.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta