Helen Shucman.

theos

M. Peltosen sivulta löytyy tietoa IOK:n kirjoittajasta ja tuon kirjan alkuperään liittyviä yksityiskohtia.

* * *
Helen Shucman.

amerikkalainen psykologian tohtori Helen Shucman erosi edellisistä meedioista siinä, että hänen kotitaustansa ei ollut uskonnollinen ja opintojensa myötä hän omaksui suorastaan kiihkoateistisen katsomuksen. Häntä luonnehdittiinkin "sotaisaksi ateistiksi". Noin 50-vuotiaana hän alkoi saada - ollessaan silmät suljettuina - kokemuksia, joissa näkyi aluksi häikäisevää valoa, josta sitten erottui joku hahmo, joka kuitenkin hävisi valon voimistuessa. Kokemus sai hänessä aikaan voimakkaan rakkauden tunteen. Myöhemmin näyt muuttuivat lähes päivittäisiksi ja vähitellen yhä selkeimmiksi ja monimutkaisemmiksi. Hän näki ikäänkuin elokuvia, joissa hän itse esitti toista pääosaa milloin missäkin roolissa ja toista hänen esimiehensä Bill Thetford. Eräässä näyssä Helen koki olevansa kirkossa, ja näki siellä miehen, jonka hän tunnisti Jeesukseksi. Myöhemmin näyissä esiintyi mieshahmo, joka Helenin mielestä oli toisinaan Jeesus, joskus Bill.

Heleniä näyt ahdistivat. Hänen koulutuksensa ja lääkärikokemuksensa pohjalta ne olivat juuri sellaisia, joita hän oli tottunut kuulemaan potilailtaan. Hän ei muutenkaan ollut lainkaan kiinnostunut parailmiöistä. Mutta sisäinen ääni ei jättänyt häntä rauhaan. Se alkoi toistaa:

"Tämä on ihmeiden oppikurssi. Kirjoita muistiin, ole hyvä!"

Helen epäili olevansa tulossa hulluksi, mutta Bill sai hänet rauhoittumaan ja suostumaan sisäisen äänen kirjuriksi. Sen sanelua kesti vajaat kymmenen vuotta jona aikana syntyi kolmeosainen monumentaalinen teos "Ihmeiden oppikurssi". Helenin vastahakoisuudesta johtuen kirjoittaminen oli aina välillä pysähdyksissä. Hänen suhtautumisensa asiaan oli ristiriitaista ja pelokasta. Vaikka hän uskoi sisällään puhuvan äänen kuuluvan Jeesukselle, hän ei toisaalta halunnut uskoa siihen. Hän kirjoitti myöhemmin:

"Koska en usko Jumalaan, paheksuin aineistoa, jonka otin vastaan ja tunsin voimakasta halua hyökätä sitä vastaan ja osoittaa se vääräksi. Toisaalta kulutin melkoisesti aikaa sen vastaanottamiseen ja sanelemiseen Billille, joten on ilmeistä, että otin sen myös vakavasti."

Eräs hänen tuttavansa ihmetteli, miten aineisto, josta niin monet kokivat saavansa viisautta ja mielenrauhaa, ei tehonnut Heleniin itseensä. Helen vastasi: "Minä tiedän...että Kurssi on totta -- mutta en usko siihen"! (Ultra 9/99)
* * *

Kuinka vakuuttavalta sinusta tämä 'kristillisen psykoterapian oppikirja' tuntuu?
Kumpaan sinä kallistut... että kirjan 'tuottajana' ja taustahenkilönä on ollut Jeesus... vai että sen taustavaoimana on ollut sairastunut mieli?

5

2113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aci m lai nen

      Tästä sitaatistasi..
      "Eräs hänen tuttavansa ihmetteli, miten aineisto, josta niin monet kokivat saavansa viisautta ja mielenrauhaa, ei tehonnut Heleniin itseensä. Helen vastasi: "Minä tiedän...että Kurssi on totta -- mutta en usko siihen"! (Ultra 9/99)

      ..tuli mieleeni tämä Raamatun kohta:

      "26. Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
      27. Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
      28. - sillä minulla on viisi veljeä - todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
      29. Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
      30. Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
      31. Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

      Yllä oleva oli Luukkaan evankeliumin 16. luvun loppua.

      • theos

        Miksi ihmeswsä siteeraat raamattua, kun sillä ei ole todellista arvoa tai merkitystä sinulle?


      • a ci m la i n e n
        theos kirjoitti:

        Miksi ihmeswsä siteeraat raamattua, kun sillä ei ole todellista arvoa tai merkitystä sinulle?

        ..merkitystä minulle. Sitäpaitsi se on monessa yhteneväinen ACIM:n opetusten kanssa. Toisin paikoin eroaa. Punainen lanka on minusta molemmissa sama.

        Jos olisit ollut tarkkana kun luit yllä olevan viestini niin olisit löytänyt siitä syyn siihen että siteerasin Raamattua. :)


    • >>
      Kuinka vakuuttavalta sinusta tämä 'kristillisen psykoterapian oppikirja' tuntuu?
      Kumpaan sinä kallistut... että kirjan 'tuottajana' ja taustahenkilönä on ollut Jeesus... vai että sen taustavaoimana on ollut sairastunut mieli?
      >>

      Teksti itsessään on kohtalaisen vakuuttavaa, mutta vaatii kyllä sulattelua ja avointa suhtautumista. Kysymys kirjan syntyperästä on sitten varmaan monille kompastuskivi koko kirjaan. Helenin itsensä sanotaan halunneen jättää tämä asia pois koko kirjasta, mutta Jeesuksen kerrotaan pyytäneen häneltä toisin.


      Ajattelisin itse vaihtoehtoja kirjan syntyperän suhteen olevan ainakin 4 kpl, johon kaikille löytynee kannattajansa:

      1.) Jeesus on todella sanellut kirjan.

      2.) Jeesus on kirjan taustalla siten että Helen on aistinut Jeesuksen rakkauden häntä kohtaan, mutta kirjan "sanelu" on hänen alitajuntansa tuotetta, jonka mieli on muodostanut kokemastaan Jeesuksen rakkaudesta.

      3.) Kirja on Helenin henkisestä romahduksesta aiheutuneen psykoosin tuotetta, jossa hän kuulee oman jakautuneen persoonansa ääniä. Tätä tukee Helenin kahtia jakautunut luonne ja psykoliginen koulutus, joka on rivien välistä luettavissa kirjasta, jolla Helen alitajuisesti terapoi itse itseään.

      4.) Helen todella kuuli sanelua henkimaailmasta, mutta ei Jeesukselta vaan pahoilta hengiltä.

      Kohtiin 1 ja 4 en usko. Häilyn omassa tulkinnassani kohtien 2 ja 3 välillä kallistuen ehkä kuitenkin kohtaan 2.

      Itse kirjassa on kuitenkin paljon hyvää tekstiä, jolla on arvoa ihan sellaisenaan vaikka unohtaisimmekin Jeesuksen kuvioista. Lisäksi en löydä mitään pahaa mitä IOK aiheuttaisi, vaikka sen uskoisikin olevan Jeesukselta peräisin. IOK edellyttää uudestisyntymistä ja parannusta Jeesuksen puoleen kääntymisessä aivan samoin kuin Raamattukin. IOK tavallaan lähestyy samoja perimmäisiä totuuksia, mutta eri suunnasta mihin ollaan totuttu.

    • Anneli

      Sairastuneet mielet ovat yleensä pirstaleisia ja epäjohdonmukaisia. Sitä tämä kirja ei ainakaan ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 129
      3521
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3219
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2388
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1841
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1569
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1451
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe