mistä tietää milloin alkaa?

~~~~~

mistä tiedätte milloin kuukautisenne ovat alkamassa? (en siis tarkoita ensimmäisiä menkkoja vaan menkkoja yleensä.) mitä merkkejä on? tuleeko juuri ennen kuukautisten alkua enemmän vai vähemmän valkovuotoa? entä muita merkkejä? omani ovat erittäin epäsäännölliset, ennustamistaidosta olisi hyötyä...

30

12158

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuhkimo

      oon huomannu olevani ennen menkkojen alkamista aina tosi hyvällä tuulella. En tiiä mistä johtuu. Mutta sitten ku menkkakivut alkaa niin alkaa samalla helvetti.

      • tatti

        Ruumiinlämpö nousee,kova päänsärky, sellainen tunne alavatsassa.Mahdollisesti kipua vatsassa/pientä verituhrua.Nämä siis 1-2pv ennen kierron alkua.Joskus vain aavistan että täytyy varautua.Ja ylipäänsä hankala olo josta tiedän.


    • Minttu
      • minä vaan

        että ennen kuukautisten alkua rinnat ovat hiukan arat ja unet muuttuvat selvemmiksi...minullakin on epäsäännölliset menkat ja se on tosi ärsyttävää kun ei tiiä millon ne alkaa


      • tytsy
        minä vaan kirjoitti:

        että ennen kuukautisten alkua rinnat ovat hiukan arat ja unet muuttuvat selvemmiksi...minullakin on epäsäännölliset menkat ja se on tosi ärsyttävää kun ei tiiä millon ne alkaa

        huomaan että menkat ovat alkamassa kun pari päivää ennen sattuu hieman alavatsaan ja rinnat ovat välillä jo viikkoa ennen kipeät. Ja myös siitä että olen aika äkäsellä tuulella.. *häpeää* :)


      • tatti
        tytsy kirjoitti:

        huomaan että menkat ovat alkamassa kun pari päivää ennen sattuu hieman alavatsaan ja rinnat ovat välillä jo viikkoa ennen kipeät. Ja myös siitä että olen aika äkäsellä tuulella.. *häpeää* :)

        Ei onneksi pidä hävetä ;O) äksyily on osa tätä hommaa.Toiset ovat aivan mahdottomia ja esim minä kiukuttelen sen 1-2 ekaa päivää.


    • tiesin

      silloin kun en pillereitä napsinut, niin noin tasan viikkoa ennen kuukautisia ilmestyi ensimmäinen finni kasvoihin ja ihon kunto paheni sitten viikon ajan. Toisaalta kierto oli kuitenkin noin 28-36 päivää... Ei tarvinnut paljoa arvailla

    • Jane

      Ennen menkkoja (joskus viikkoa ennen) tissit ovat kipeät. Juuri edellisenä päivänä tulee enemmän valkovuotoa ja tuntuu kuin menkat alkaisivat. Aina on kuitenkin se yksi päivä kun tuntuu, mutta mitään ei tapahdu paitsi tuo valkovuoto. Samana päivänä särkee myös alavatsaa/munasarjoja.

      Pillereiden kanssa tosin tiedän muutenkin lähes kellontarkasti koska menkat alkavat, mutta nuo samat oireet ovat olleet ennen ja jälkeen pillereiden aloittamisen.

    • oireet on

      mulla, kun muillakin, mutta muistuttaisin vain, että raskaudessa on täsmälleen samat oireet!!!!!!!! tietty mielialan vaihtelut, itkuisuus ja iloisuus vaihtelevat.

    • ennusmerkkejä!

      Minä kyllä huomaan vaikka en kalenteria katsoisikaan! Rintojen arkuutta, jopa kipua ja turvotusta useita päiviä ennen, sekä turvotusta yleisestikin, kipua alavatsalla ja joskus ristiselässäkin sekä kiukunpuuskat! Siitä ainakin mies tietää olla isommasti ärsyttämättä. Kun sitten menkat alkaa, niin oireetkin katoavat. Menkkojen loputtua tulee päivän parin masennusta ja kiukkuisuuttakin. Aikaisemmin sellaista ei ollut, vaan on tullut muutamia vuosia sitten, mutta ohimenevää on.

    • Orbitaali

      Nuorena kuukautisten edellä yleensä tuli ainakin yksi finni, lisäksi turposin sen verran kauttaaltaan että naama rumeni huomattavasti.

      Nyt jo keski-ikää lähestyessä minulla on pitkään ollut noin parin viikon aikana ennen kuukautisia alustavia polttoja vatsassa, valkovuoto lakkaa kokonaan hieman ennen kuukautisia, olo on jotenkin hutero ja sekava, jopa puhe voi olla sössöttävää, vatsa turpoaa, ummettaa ja pierettää, rinnat kosketusarat, elämä ja olo tuntuu kaoottiselta ja miettii joskus itsariakin, riidanhaluinen, paino saattaa hieman nousta, öisin vuorotellen vilu ja hiki niin että peitto kastuu, ei saa unta, näkee niin paljon unia että läkähtyy, migreeniä, ei tee mieli seksiä tai tekee mieli kovasti seksiä...

      Niin että vähän vaikea se on olla huomaamatta että kohta NE taas on. :P

    • Amorion*

      Mulla ei ole mitään merkkejä, joista voisin ennustaa. Ei kipua, ei nipistelyä eikä tiputtelua. Yhtäkkiä sitä tulee vaan niin kuin hanasta. Ainoa hyvä puoli, että ovat yleensä päivän tarkkaan säännölliset.

    • Jessica

      Omalla kohdallani kalenterin lukeminen on täysin hyödytöntä, sillä olen niin epäsäännöllinen; kierto vaihtelee kolmen ja seitsemän viikon välillä. Tietyistä oireista kuitenkin tiedän n. viikkoa etukäteen, että milloin verenvuoto alkaa.

      N. viikkoa ennen menkkoja kasvojen ja selän iho menee todella huonoon kuntoon. Märkänäpyt nousevat ihan yön yli, ja varsinkin naama näyttää niin hirveältä ettei meinaa kehdata mennä ihmisten ilmoille. Alavatsaa kouristelee turvottaa niin paljon että housut eivät meinaa mahtua jalkaan. Olo on hieman kiukkuinen, ja mitättömät asiat itkettävät. N. paria tuntia ennen verenvuodon alkamista alavatsaan tulee sellainen tietty todella outo ja epämukava olo, joten silloin tietää varautua "pahimpaan".

    • Tarvitsenapuasi

      Oon justiinsa 5pv sit täyttänyt 15v ja 1pv ei oo tullu yhtään valkovuotoa. Tänään tuli aika paljon. Menkat eivät ole alkaneet ja oon vähän huolissani. Äidilläni alkoi menkat 12 v, niin eks ne yleensä tuu samaan aikaan kun äidillä. No siis valkovuotoa on tullu about 1 1/2v ja välillä on ollu pieniä kipuja, mut ne ei oo ollenkaan viitannut menkkojen alkamiseen. Mul on ens viikolla rippileiri ja pelkään nyt kamalasti et ne alkaa sillon ja se ois noloa.😶 Jos joku pystyisi jotenkin auttamaan niin kertoisi onko menkat lähellä...et kannattaako mun ottaa mukaan siteitä sille leirille😶🙄. Oon siis 158cm ja painan 41.2kg painoin enne 35-37.5kg. Mul alko kyl valkovuotoa about 6lk terveystarkastukset jälkeen joskus syksyllä/keväällä? En muista ihan tarkalleen

    • varahyva

      Pari sidettä kannattaa toki ottaa mukaan varmuuden vuoksi.
      Olet edelleen hoikka ja kevyt, joten kuukautisten alkaminen voi vielä kestää.

    • Rikloos

      En tiiä mistä johtuu mut täytin päivä sitten 10 ja puhuin terveyden hoitajan kanssa kuukautisista ja must tuntuu että mulla alkaa kohta kuukautiset koska oon siinä vaiheessa että maha on kipee ja rinnat kasvaa niinku äärettömän nopee enkä viittii sanoo äitille voiko joku pliis auttaa oon ihan hirveetä tuulella ku yleensä mä en oo näin Kitee!!

    • He321j

      Jos et seuraa kalenterista menkkoja suositelen sinulle menkka sovellusta mikä ainakin itelä on tullut käyttöön

    • Roä

      Kannattaaks käyttää jotain suojaa kun on valkovuotoo?

      • Anonyymi

        Normaali valkovuoto ei kaipaa suojaa. Yöt saisi olla ilman housuja.

        Kuukautisten aikana tietysti side päivällä ja yöllä housuissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Normaali valkovuoto ei kaipaa suojaa. Yöt saisi olla ilman housuja.

        Kuukautisten aikana tietysti side päivällä ja yöllä housuissa.

        En kyllä ite ilman housuja suosittele olemaa ku lakana menee iha sotkuun ku itellä ainaki niin runsasta. Jos on runsasta nii kyllä valkovuotoon voi pikkuhousun suojaa käyttää mut ite en oo ikin käyttäny.


    • gdgdgdsgdsgd

      Jos kuukautiskierto on kovin epäsäännöllinen, ei seuraavia menkkoja voi ennustaa. Syy on siinä, että epäsäännöllisessä kierrossa ovulaatiota ei välttämättä tapahdu säännönmukaisesti. Pitkät kierrot ovat yleensä anovularorisia. Eli munasolu ei ole edes irronnut. Jossain vaiheessa ylikasvanut kohdun limakalvo tulee tyhjennysvuotona pois.

      Jos epäsäännölliset vuodot häiritsevät, suosittelen käymään lääkärissä. Vuotoja voi säännöllistää esim. e-pillerillä. Joltain vuodot saa myös pois hormonikierukalla. Kannattaisi aina tarkastaa, mistä epäsäännöllisyys johtuu. Onko painoa liikaa tai liian vähän vai onko munasarjat esim. polykystiset.

      Ovulaation voi opetella tunnistamaan (kohdunkaulan limatesti), mutta kuten sanottu, epäsäännöllisessä vuodossa osa vuodoista tapahtuu ilman ovulaatiota.

      Itselläni on myös vanhemmiten alkanut kohdun supistelut melkein viikkoa ennen menkkoja. Eli oireistokin voi muuttua ikääntymisen myötä.

    • Suosittelen

      Kannattaa ladata Flo niminen kuukautis sovellus.
      Siihen, kun merkaa joka päiväisset "oireet", niin se arvioi suht tarkasti veriset päivät.

    • Anonyymi

      Mulla on ollu pää,selkä ja maha kipuja jään tänään kotiin kauhee maha kipu on ollu ehk joku vuos valkovuotoo vai puol jq on tullu ruskeita/tummempia Vuotoa.. Voiko ne alkaa ihan lähi aikoina? SATTUU NYTKI MAHAAN ALA VATSAAN

      • Oisko updatee millo alko? Ja btw yleensä ekoilla menkoilla se vuoto on ruskeeta joten ootko varma ettei ollu menkat sitte ne


    • Anonyymi

      Siitä mää ki mietim valillä

    • Anonyymi

      vähän vanha keskustelu, mutta itse kun huvinvuoksi googlettelen näitä niin päätin jakaa omat juttuni mistä tiedän, voi olla että joku muukin jälkeläinen juttelee täällä?.. Itsellä yksi juttu on se että valkovuotoa tulee normaalia enemmän ja se mistä myös tiedän on että joko edeltävänä tai samana päivänä nenästäni alkaa vuotaa verta. en tiedä onko joku sattuma mutta osuu aina ennen menkkoja käymään näin :’D

      • Anonyymi

        verenvuoto nenästä ei ole tyypillinen kuukautisoire joten sitä nenänverenvuotoa ei kannata alkaa odottaa turhaan.


    • Anonyymi

      Saanko Vastauksia Mun Kysymyksiin
      1. Mua Sattu Eilen Koko Yön Ala Mahaan Ja Mahaan (Voiko Se Johtua Siitä Että Söin Herkkuja Vaikka Ei Oo Melkein Ikinä Herkkuja Syödessä Mahaan Kipeeks)
      2. Mistä Tietää Milloin Valko Vuoto On Alkamassa\Alkanut
      3.Voisko Mulla Alkaa Kohta Mut Mun Äitillä Alko 13-Vuotiaana


      Plss Vastauksia:((((

    • Anonyymi

      Minulla itselläni ei ole kuukautisia(Olen 11), mutta välillä minusta tuntuu että olisi😅 En sitten tiedä vaikka olisikin. Mutta yleensä ennen kuukautisia rinnat aristaa ja turpoaa. Minulla itselläni on aristanut rinnat nyt pari päivää ja huomasin yhtenä aamuna pikkuhousuissani jotain ruskeanpunaista. Kuukautisia ei tarvitse hävetä!

    • Anonyymi

      siis oon ollu sika kärttynen pari viikkoo ja valkovuotoo tulee hirveesti niinku on jo tullu varm yli 2 viikkkoo tulee välilllä alavatsaan semmosia niinku ns kouristuksia ja ne sattuu auttakaa mitä tää on!!??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      967
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe