saunan maalaus

mamma

Meillä on 24 vuotta vanha sauna ja paneelit ovat tummuneet, mutta muuten täysin hyvät. Paneelit on kait aikoinaan käsitelty Sasu-saunasuojalla. Haluaisin saunani vaaleammaksi. Miten? Onko joku esim. maalannut saunansa. Tiedän, että paneelit yleensä on aina puunvärisiä, mutta kukapa estää niitä maalaamasta muunkin värisiksi jos vaan tietäis että on sellaista maalia olemassa, joka pysyisi löylyhuoneen seinässä, koska olosuhteethan ovat melko vaativat maalille. Ja vielä sellainen asia nousi mieleen, että voikohan maalattuun seinään kuumassa saunassa nojata ettei polta itseänsä.

34

22715

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sävyistä

      Mutta saunasuojia saa sävytettynä. niistä kannattaa varmaan katsoa. Ei ole kokemusta onnistuuko vaalentaminen niillä.

    • opiskelija

      Sasu saunasuoja on markkinointi eli rahastus kikka. Älkääpä käyttäkö sitä lauteiren suojaamiseen. Kuumassa samaa ainetta ku liima ja mihinkäs lika tarttuu paremminki kuin liimaan. Lauteita ei saa puhtaaksi kuin lämmittämällä sauna ja pesemällä kuumuudessa.

      • eihän sitä

        lauteita kukaan Sasulla vetele, vaan seinät!!!


      • opiskelija
        eihän sitä kirjoitti:

        lauteita kukaan Sasulla vetele, vaan seinät!!!

        Kyllä muuten vetelee! puuta ne lauteet on siinä missä seinätkin


      • herranjesta
        opiskelija kirjoitti:

        Kyllä muuten vetelee! puuta ne lauteet on siinä missä seinätkin

        opiskelija, mitä oikein ajattelet! Ei materiaali ainetta yksin määrää, vaan sen käyttötarkoitus. Lauteella istutaan, seinällä ei. Kas siinä ero. Sasu ei sovi pepun alle, kyllä se nyt yleensä tiedetään.


      • Opiskelija Etelä-Pohjanmaalta
        opiskelija kirjoitti:

        Kyllä muuten vetelee! puuta ne lauteet on siinä missä seinätkin

        Missä hyvä jumala opiskelet, jos sasua opetetaan vetämään lauteisiin? :O Kyllä itse laittaisin lauteisiin supi laudesuojaa tikkurilalta mahd. sävytettynä ja seiniin/paneeliin sasu saunasuojaa sävytettynä... Etelä-Pohjanmaa kuittaa


    • sauna siistiksi

      Samaa tietoa minäkin etsin. Eli voiko saunan paneleita vaalentaa. Kauttaaltaan hiominen on kova juttu, kun paneelien uratkin ovat tummuneet. En halua mustaa tai harmaata saunaa, mutta uutta ilmettä ja väriä pitäis saunaan saada. Pysyvätkö aineet vanhan saunasuojalla käsitellyn panelin pinnalla. (Ei sitä vanhaa suojaa kuitenkaan saa hiomalla kokonaan pois joka kolosta)
      t. Sauna siistiksi

      • löylyn lyömä;)

        Kloritella pesu vaalentaa hieman.

        Itse ostin hiomakoneen ja hiomapaperia, rahaa kului n.40 euroa.

        Koneella lauteistakin tuli kuin uudet.

        Ne paneelien raot ja lauteiden sisäkantit tietenkin täytyy hioa käsin.


    • kymistä

      Samaa asiaa minäkin kyselisin ,mutta kukaan ei näytä tietävän.Voiko saunan seinät maalata kostean tilan maalilla.?Ei mitään markkina maaleja esim.ettei sokkelia voi maalata muulla kuin Saku sokkelimaalilla,peltikattoa Kirjolla,Taloa isältä pojalle maalilla ja niin edelleen.Suurinpiirtein samanlaisia öljypohjaisia vesiohenteisia maaleja.

    • kotkasta

      NIMIMERKKI KYMISTÄ ,oli hyvä kysymys ,mutta ei taida saada vastausta ,kierrellään ja kaarellaan .Onko tosiaan,että suomalainen saunakansa ei tiedä ko.asiaa.?

    • Pytystämittaaja

      Saunasuojia löytyy hyllytavarana ainakin Suomen suurimmilta maalitehtailta. Käytännössä maalin ja lakan sekoitusta, eli peittää jonkin verran ja muodostaa sileän, vesirasitusta kestävän pinnan. Ota sävytetty tai vaikka valkoinen niin saat haluamasi värin, tai ainakin vaaleamman seinän.

      Vesiohenteinen akrylaattituote tarttuu periaatteessa pintaan kuin pintaan, kunhan vanha irtoava maali on rapsutettu pois. Lauteisiin sitä ei tosiaan kannata laittaa.

    • Harmaasauna

      Itellä 9vuotta vanhaa paneliseinää saunassa. Käsitelty jollain joskus koska on hieman kiiltävää. Väritön kylläste/Lakka? Noh kylppäri katto samanmoista ja sen maalasin valkoiseksi panelikattomaalilla 4 vuotta sitten. Pesu ja maalaus 3 kertaan ja näyttää hyvältä edelleen.
      Mutta miten käyttäytyy panelikattomaali saunassa? Saakohän sitä muutakuin valkoisena?
      Käyttäisin Supi saunatuotteita mut niitä ei kai suositella jos alla jo jotain öljyä/ kyllästettä

      • Pytystämittaaja

        Sen alkuperäisen käsittelyn voi testata pumpulipuikolla/-tupolla ja kahdella eri liuoksella: öljypohjainen pinnoite liukenee ja värjää tupon kun sitä hankaa lipeäliuoksella (vaikkapa kodin putkimiestä), vesipohjainen (=lateksi) pinnoite liukenee vahvaan alkoholiin. Jos se käsittely on tehty vesipohjaisella aineella niin mitään öljymaaleja ei kannata pistää pintaan, ne eivät sitoudu.

        Itse kyllä uskaltaisin käsitellä saunan paneelit sisämaalilla, kyllä ne se lämmön kestävät ja noin vanhasta seinästä pitäisi olla jo hartsit ja muut öljyt tulleet ulos. Pitäisin maalin myös mahdollisimman hengittävänä, ja siitäkään syystä en laittaisi öljymaalia pintaan.

        Tietenkin sisäkattomaalin, joka on samaa tavaraa kuin seinämaalit, saa sävytettyä haluamakseen.


    • tolkkua.kehiin

      Älä sentään prkl ala maalata saunan seiniä!! Entinen käsittely ei ole ainakaan lakkaa. Käytä Supia ja jos meni pieleen niin pura paneelit ja tee uudet seinät. Helppo homma eikä maksa paljoa.

    • Saunaanmars

      Kevyt karhennus ja otex kertaalleen. Päälle melkein mitä vaan.
      Tyhmää ehdottaa supia ja sit kirjoittaa et tee uusi seinä sen jälkeen

      • Cmoonevripooti

        No nyt tuli vihoviimeinen ohje "Saunaanmars".
        Alkuperäiselle helpoin konsti, laita tehokkampi valo ja saunassa näkee saunoa.
        Yleensä ei hyvää lopputulosta saa aikaiseksi vanhoihin käsiteltyihin paneeleihin yhdellä käsittelykerralla paneeleihin tarkoitetuilla kuullotteilla.
        Jonkinmoisen lopputuloksen voi saada aikaiseksi kahdella käsittyllä puolet valeammalla, jota on suunnitellut.

        Ja oikeasti. Tuo 24 vuotta. Kamoon hei, kaikki uusiksi, jos pinnat saman ikäisiä, ammattilainen tekemään.


    • pitkän.ajan.koe

      Olen panelit 30- vuotta sitten suihkunpuolelta käsitellyt vernissalla, kolmeenkertaan ja viimeiseen pannut neljäsosa lakkaa. Panelinpäät hyvin "uittanut" ja varmistanut, että kuivat panelinpäät ovat "tukossa".

      Hyvin ovat kestäneet nämä vuosikymmenet, eivät ole tummuneet.
      Ohjeet sain aikoinaan kaupungin omalta maalimestarilta, ja se kuulema auttaa niin ikkunapokiin, jopa antaa aikaa vanhoille, jotka melkein jo lahoaa. Eli uittaa pensselin avulla vernissaa ja viimeiseen satsiin lisää sitä lakkaa neljäsosan. Tulee kiiltävää kestävää pintaa.

      Tuosta saunasta. Yleensä saunoimisen jälkeen pistän pienen pesällisen palamaan puuta, se vielä kuivattaa saunan, sekä räppänä auki.

    • pitkän.ajan.tiedote

      Ihan turhaa saunomisen jälkeen vielä pistää pientä pesällistä puuta. Se riittää kun katsoo että saunomisen loppuessa puita on palamatta sen verran että tulta on jonkin aikaa. Kiuas on kuuma vielä kun puut on jo palaneet.

    • pisimmän.ajan.tieto

      Ei mitenkään turhaa. Kyllä ainakin pihasaunassamme, missä myös peseydytään, on välttämätöntä laittaa muutama kalikka vielä saunomasta lähtiessä pesään, jotta paikat kuivuvat.

    • aika_turhaa

      Ihan kiva että keksit tuon kertoa heti aamukuuden jälkeen!

    • vain.hölmöt.maalaa

      Nykyään on muotia tummat paneelit saunassa. Meinasin viitisen vuotta sitten uusia paneloinnin kunnes huomasin että nyt minulla on modernit seinät katto.
      Vai että saunankin pitäisi olla sisältä vaalea! Voi pyhät hyssykät!!

    • Anonyymi

      Tääl ny taas kaikki tumpelot heittää jos jonkinmoista juttua, siis tiedoksi saunan paneelit voi maalata vesiliukoisella kalustemaalilla meilläkin joku oli vetänu sasulla tummaksi ko ryssän helvetti ja vaalensimme pinnnat v33 kalustemaalilla harmaaksi.
      Pariin kolmeen kertaan täyty vetää että peittää mutta lopputulos tosi ok ja pysynyt moitteetomasti tietysti pestä pitää ennen maalausta(maalarinpesulla)
      Lauteet myös vaalennetttiin ja peflettien kanssa toimii ok...
      Asiasta itsekkin haeskeltiin tietoa ja niukasti oli saatavana hope so että jotain auttaa päätöksissä....toimii....

    • Anonyymi

      Hauskaa huumoria! Saunat maalataan. Mitähän seuraavaksi? Ehdotan että tervataan, se voisi olla kohta muotihitti.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      No kaikesta huomaa miksi meillä on esm: akkojen hallitus ja akkoja armeijoittain löhöämässä eri virastoissa. Kaikki olette korvat luimussa kun pirttihirmut haistelee hometta, kotona ja kouluissa. Koko maa on kuralla näiden justiinopiden jalkojen alla.
      Miehet HOI tehän se saunakansan ydin olette , ryhtiä kehiin. Kukas se onkaan herra kartanossa?

      • Anonyymi

        Laitetaan ilmastonsuojeluun miljoonia tai miljardeja. Olis vanhustenhuollossa korjaamista, kouluja remontoitava etteivät lapset sairastu....


      • Anonyymi

        Miten ihmeessä saunan paneelin vaalennus ja hallitis liityyvät yhteen??? Näitä aikansa eläneitä ukkoja tuntuu åiisaavan tässä mAssa. Haloo käppänät : eletään vuotta 2020. Aika jättää nämä akottelut ja ukottlut/ äijittelyt ja pysyä asialinjalla. Vai tuntevstko miehet olevansa edelleen kukkoja tunkiolla? Kyllä pvat aikaansa pahasti jäljessä siinä tapauksessa.
        Ne panelit : ongelmana tummuneet löylyjuoneen paneelit. Hioakko vai vahais tms?


    • Anonyymi

      Kunnon öljypohjanen maali seinään ja valmista tuli.

    • Anonyymi

      Kuka jättäis 24 vuotta vanhat panelit saunaan! Hei haloo! Revi vanhat panelit vit... ja laita uudet pahavi!

    • Anonyymi

      Mikähän tulis jos saunasuojaan lisäis vähän valkoista maalia. Vaikka dl. 3l. Purkkiin. Luulis toimivan. Puuilossa halpaa saunasuojaa!

      • Anonyymi

        Niitä helpompiakin tapoja pilata sauna


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      67
      3222
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      549
      3044
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2355
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2002
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1825
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      307
      1820
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1622
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      104
      1314
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe