Luin jotakin juttua jossa mainittiin sana luusoppa, siihen soppaan en ota osaa, eikä tämä koske millään tavalla sitä keskustelua.
Luusoppa, perinteinen, on tosi makoisa keitto ja auttaa pitämään talousbudjetin raameissa. Nyt sitä voi keitellä koska hullun lehmän tautia ei ole ilmassa.
Mutta ne makkarat ja muut sössöt ihan kauhistuttaa mitä kaikkea sitä eläimen ruhosta käytetäänkään niihin. Hyvä ettei pässin kiveksiä!
En käytä niitä nimenomaan makkaran sisältörikkauden ja lisäaineiden vuoksi. Ostan koko lihaa joskus, josta valmistan ruokaa.
Sitäpaitsi valmispakkaukset ovat n. 300g suolaveden kanssa. liian suuri yhden henkilön käyttöön. Juusto pakkaukset ovat miltei 500g paloissa, joten miettiä saa mistä löytyisi irto myyntiä.
Miten olette ratkaisseet leikkelepulmat, käytän hyvin vähän niitä.
Luusoppa ja lisäaineet
27
4251
Vastaukset
- Hintriika
Nykyisinkin vielä saa hyvin varustetuista kaupoista palviluita. Silloin, kun oli useampi suu syömässä, tein aina joskus palviluusoppaa. Nam! Yksin ei enää ole viitsinyt. Vesi tulee kyllä kielelle, jos näkee luita kaupassa.
Monesti samaisesta kaupasta saa myös lohen ruotoja. Lohisopasta tulee parempaa kuin filepaloista tehdystä, vaikka hinta on kukkarolle ystävällisempi.kumpainenkin keitto ja makoisia.
Minä ostan lohen,ehkä noin kiloisen,fileoin,laitan toisen puolen kalasta kraaviksi, toisen puolen paistan ja ruodon ja sen ympärille jääneen kalan keitän sopaksi.
Vähän vettä kattilaan,pienin ruodon ,muutama peruna ,paljon sipulia,maustepippura ja annan kiehua kypsäksi.Vettä lisään makuni mukaan.
Lohi on rasvainen kala,ei tarvitse edes voita lisätä, makuja on tietty monia,joku laittaa nokareen.
Kalasta tuli kolmea ruokaa,halpaa ja hyvää.
Lounaaksi paistettua, päivällinen keitoa ja iltapalalle kraavia leivän päälle.
Ostan joskus sian kylkiluita,ruskistan uunissa, ja keitän sopan.Luut voi halutessaan irroitella lihoista ennen keitoon laittamista.
Laitan myös kokonaisia ohraryynejä kourallisen (pienen) keittoon, maku paranee ja tulee hieman liemeen sakeutta.
Halvalla syntyy tämäkin soppa, on maukasta ja ravitsevaa.- saara.dma
SkillaN kirjoitti:
kumpainenkin keitto ja makoisia.
Minä ostan lohen,ehkä noin kiloisen,fileoin,laitan toisen puolen kalasta kraaviksi, toisen puolen paistan ja ruodon ja sen ympärille jääneen kalan keitän sopaksi.
Vähän vettä kattilaan,pienin ruodon ,muutama peruna ,paljon sipulia,maustepippura ja annan kiehua kypsäksi.Vettä lisään makuni mukaan.
Lohi on rasvainen kala,ei tarvitse edes voita lisätä, makuja on tietty monia,joku laittaa nokareen.
Kalasta tuli kolmea ruokaa,halpaa ja hyvää.
Lounaaksi paistettua, päivällinen keitoa ja iltapalalle kraavia leivän päälle.
Ostan joskus sian kylkiluita,ruskistan uunissa, ja keitän sopan.Luut voi halutessaan irroitella lihoista ennen keitoon laittamista.
Laitan myös kokonaisia ohraryynejä kourallisen (pienen) keittoon, maku paranee ja tulee hieman liemeen sakeutta.
Halvalla syntyy tämäkin soppa, on maukasta ja ravitsevaa.Luiden vieressä sanotaan olevan paras liha. Minun täytyy tunnustaa (vähän häpeillen), että tykkään syödä (ihan yksinäisyydessä) kalan päät, joita tulee, kun keitetään kalasoppaa! Rannikon lapsena en ole koskaan pelännyt ruotoja.
- Iili
SkillaN kirjoitti:
kumpainenkin keitto ja makoisia.
Minä ostan lohen,ehkä noin kiloisen,fileoin,laitan toisen puolen kalasta kraaviksi, toisen puolen paistan ja ruodon ja sen ympärille jääneen kalan keitän sopaksi.
Vähän vettä kattilaan,pienin ruodon ,muutama peruna ,paljon sipulia,maustepippura ja annan kiehua kypsäksi.Vettä lisään makuni mukaan.
Lohi on rasvainen kala,ei tarvitse edes voita lisätä, makuja on tietty monia,joku laittaa nokareen.
Kalasta tuli kolmea ruokaa,halpaa ja hyvää.
Lounaaksi paistettua, päivällinen keitoa ja iltapalalle kraavia leivän päälle.
Ostan joskus sian kylkiluita,ruskistan uunissa, ja keitän sopan.Luut voi halutessaan irroitella lihoista ennen keitoon laittamista.
Laitan myös kokonaisia ohraryynejä kourallisen (pienen) keittoon, maku paranee ja tulee hieman liemeen sakeutta.
Halvalla syntyy tämäkin soppa, on maukasta ja ravitsevaa.Sen voi kääriä paloina rullalle ja paistaa rapeaksi. Se on kanssa hyvää, tosin monella pelkkä ajatuskin herättää kylmiä väreita selkäpiissä. -- Pariisissa on kallis ravintola, joka on kuuluisa perunankuoristaan. Ateria on siis tehty pelkistä perunan kuorista.
- Helena04 ejk.
Iili kirjoitti:
Sen voi kääriä paloina rullalle ja paistaa rapeaksi. Se on kanssa hyvää, tosin monella pelkkä ajatuskin herättää kylmiä väreita selkäpiissä. -- Pariisissa on kallis ravintola, joka on kuuluisa perunankuoristaan. Ateria on siis tehty pelkistä perunan kuorista.
Eikös tämä yksi terveellisen ruoan puolesta puhuja Heikkilä sanonut kerran, että jos perunoista pitää, niin paras syödä niistä vain kuoret!!:)
Pariisissa siis toteutettu. - Hintriika
Iili kirjoitti:
Sen voi kääriä paloina rullalle ja paistaa rapeaksi. Se on kanssa hyvää, tosin monella pelkkä ajatuskin herättää kylmiä väreita selkäpiissä. -- Pariisissa on kallis ravintola, joka on kuuluisa perunankuoristaan. Ateria on siis tehty pelkistä perunan kuorista.
Nykyään saa talvellakin niin hyviä perunoita, että ne kannattaa vain harjata. Usein laitan keittoonkin perunat kuorineen melkein kevääseen saakka. Kun perunat paloittelee, niin kuoret (jos pysyvät kiinni sisustassa), eivät hidasta syömistä tippaakaan.
Tietäähän sen, että lohen nahka on makoisaa! Jos paistaa filettä pannulla nahkoineen, niin eipä sitä nahkaa malta olla pistelemättä poskeensa. Rasvaisempaahan se on kuin itse liha, mutta kuitenkin sitä terveellisempää kalan rasvaa.
Kalannahkahan kelpaa myös nahkaesineitten raaka-aineeksi, jos osaa sen oikein käsitellä. Minä en kyllä osaa. Enkä omista kalannahkavaatteita tai -laukkuja. - vain
Hintriika kirjoitti:
Nykyään saa talvellakin niin hyviä perunoita, että ne kannattaa vain harjata. Usein laitan keittoonkin perunat kuorineen melkein kevääseen saakka. Kun perunat paloittelee, niin kuoret (jos pysyvät kiinni sisustassa), eivät hidasta syömistä tippaakaan.
Tietäähän sen, että lohen nahka on makoisaa! Jos paistaa filettä pannulla nahkoineen, niin eipä sitä nahkaa malta olla pistelemättä poskeensa. Rasvaisempaahan se on kuin itse liha, mutta kuitenkin sitä terveellisempää kalan rasvaa.
Kalannahkahan kelpaa myös nahkaesineitten raaka-aineeksi, jos osaa sen oikein käsitellä. Minä en kyllä osaa. Enkä omista kalannahkavaatteita tai -laukkuja.lukeneeni, että jos kihtiarvot ovat korkealla, niin ei saisi syödä lainkaan kalojen nahkaa. Ja se kun kieltämättä varsinkin paistettuna on maukasta.
- Leny
Iili kirjoitti:
Sen voi kääriä paloina rullalle ja paistaa rapeaksi. Se on kanssa hyvää, tosin monella pelkkä ajatuskin herättää kylmiä väreita selkäpiissä. -- Pariisissa on kallis ravintola, joka on kuuluisa perunankuoristaan. Ateria on siis tehty pelkistä perunan kuorista.
Kyllä joulukinkussakin se nahka (kamara) mikä poistetaan paiston jälkeen heti uunista oton jälkeen ruskeana niin hyvää on maultaan että. Vaikka ei semmoista auta ruveta syömään sen rasvaisuuden takia.
- Iili
Helena04 ejk. kirjoitti:
Eikös tämä yksi terveellisen ruoan puolesta puhuja Heikkilä sanonut kerran, että jos perunoista pitää, niin paras syödä niistä vain kuoret!!:)
Pariisissa siis toteutettu....syön aina ulkona, joten en ikinä saa kuorineen keitettyjä perunoita. Syön kuoret aina silloin, kun harvoin saan sellaisia perunoita. Kuorineen keitetyt perunat ovat paljon maukkaampia kuin ne, joita ravintolassa saa. Kun niitä saa niin harvoin, niin ne maistuvat herkullisilta ihan sellaisenaankin. Niissä on ihan oikeasti makua!
Onneksi enää ei enää tarvitse syödä niitä kamalia kumiperunoita. Siinä lounasravintolat sentään ovat ottaneet opikseen. Minkä kumman vuoksi lounasravintoloissa ei koskaan ole kuoriperunoita? - Hintriika
Leny kirjoitti:
Kyllä joulukinkussakin se nahka (kamara) mikä poistetaan paiston jälkeen heti uunista oton jälkeen ruskeana niin hyvää on maultaan että. Vaikka ei semmoista auta ruveta syömään sen rasvaisuuden takia.
Kamara on yksi makkaran ainesosa, jolle sitten yökkäillään, kun se on makkaran tuoteselostuksessa. Se kuuluu kaiketi sarjaan "lihaan verrattavia aineita". Olen samaa mieltä, että joulukinkun pinnassa se on houkuttelevan hyvää. Ja samaa mieltä siitäkin, ettei auta kuin pitää näppinsä irti sellaisista herkuista.
- Helena04 ejk.
Iili kirjoitti:
...syön aina ulkona, joten en ikinä saa kuorineen keitettyjä perunoita. Syön kuoret aina silloin, kun harvoin saan sellaisia perunoita. Kuorineen keitetyt perunat ovat paljon maukkaampia kuin ne, joita ravintolassa saa. Kun niitä saa niin harvoin, niin ne maistuvat herkullisilta ihan sellaisenaankin. Niissä on ihan oikeasti makua!
Onneksi enää ei enää tarvitse syödä niitä kamalia kumiperunoita. Siinä lounasravintolat sentään ovat ottaneet opikseen. Minkä kumman vuoksi lounasravintoloissa ei koskaan ole kuoriperunoita?kesällä sait lounasravintolasta uusia perunoita.
Ne ne vasta herkkuamme on - turha tässä edes tuoda julkikaan, itsestäänselvyyttä, eikö vain! -
Tässä nyt sitten vain otamme osaa, mikäli et kuorinperunoista pääse nauttimaan, joskin sen helpompaa ei juuri liene kuin perunoiden keittäminen. Vaikkapa voiperunoiksi! Mutta tietenkin erinäisistä syistä johtuen... harmin paikka. - saara.dma
Iili kirjoitti:
Sen voi kääriä paloina rullalle ja paistaa rapeaksi. Se on kanssa hyvää, tosin monella pelkkä ajatuskin herättää kylmiä väreita selkäpiissä. -- Pariisissa on kallis ravintola, joka on kuuluisa perunankuoristaan. Ateria on siis tehty pelkistä perunan kuorista.
Muistan hyvin kauan sitten, että Ruotsinlaivoilla tarjottiin suurena herkkuna juuri noita rullalle käärittynä lohennahkoja, ne käärittiin siten, että nahkapuoli jäi sisälle.
Nykyään niitä ei enää ole ja se johtuu kuulemma siitä, että ne tulevat liian kalliiksi, koska ne pötkylät ovat kokonaan käsityötä! - Sanelma
SkillaN kirjoitti:
kumpainenkin keitto ja makoisia.
Minä ostan lohen,ehkä noin kiloisen,fileoin,laitan toisen puolen kalasta kraaviksi, toisen puolen paistan ja ruodon ja sen ympärille jääneen kalan keitän sopaksi.
Vähän vettä kattilaan,pienin ruodon ,muutama peruna ,paljon sipulia,maustepippura ja annan kiehua kypsäksi.Vettä lisään makuni mukaan.
Lohi on rasvainen kala,ei tarvitse edes voita lisätä, makuja on tietty monia,joku laittaa nokareen.
Kalasta tuli kolmea ruokaa,halpaa ja hyvää.
Lounaaksi paistettua, päivällinen keitoa ja iltapalalle kraavia leivän päälle.
Ostan joskus sian kylkiluita,ruskistan uunissa, ja keitän sopan.Luut voi halutessaan irroitella lihoista ennen keitoon laittamista.
Laitan myös kokonaisia ohraryynejä kourallisen (pienen) keittoon, maku paranee ja tulee hieman liemeen sakeutta.
Halvalla syntyy tämäkin soppa, on maukasta ja ravitsevaa.Tarkkana olen minäkin ruokien kanssa. Kaupasta saa usein edullisesti broilerin koipi-reisipaloja, tosin melkein aina marinoituina. Huuhdon marinaadit pois ja maustan itse reippaasti, ruskistelen suuressa reunallisessa kasaripannussa ja lisään sipuleita, valkosipuleita, porkkanoita, selleriä, mitä milloinkin ja sitten päälle vettä. Hauduttalen koko roskan ihanan kypsäksi. Pannuuni sopii kolme broiskupalaa, joista syön yhden ja loput lihat säästän seuraavaan päivään joko leikkeleeksi, kastikkeeksi tai uuniin riisin kera. Luista ja jämistä keittelen makoisan liemen, josta teen joko kana-, herne- tai muun keiton. Eipä voi enää paljon halvempaa ruokaa saada moneksipäiväksi. Ja on hyvää.
- Anonyymi
Oletko lukenut savustetun luisen lihan lisäainelistaa....on pitkä!
- Reetta
Ei voi muuta kun ihailla miten monitaitavia talousihmeitä joukossamme on. Olen useasti löytänyt palstoilla olevista ohjeista vanhoja hyviä reseptejä joita lapsuudessani käytettiin. Mikä parhainta hinta-laatusuhde on nami,namia eläkeläisen kukkarolle.
Ikäluokkamme on tottunut sodanjälkeisenä aikana tarkan markan budjettiin ja tekemään ravitsevaa ruokaa niistä aineista mitä oli tarjolla.
Talouskoulu ajalta muistelen kerrotun ettei ahvenanmaalla ja rannikkoseudulla suositella kalan käsittelyä vedellä, koska kalan sisältämät vitamiinit ovat vesiliukoisia ja huuhtoutuvat pois. Miten lienee asian laita?
Tänään onkin kalasoppapäivä huushollissani. - sanaseni
Makkarat hylkäsin leikkeleinä jo kauan sitten. Siirryin rasvattomiin kalkkunaleikkeisiin. Enkä ole niihin kyllästynyt, kun leivänpäällisiä vaihtelen kurkulla ja tomaatilla.
Makkaroita, nakkeja, ostan, kun lastenlapset tulevat syömään. Vaikka samalla "tuputan" kunnon ruokaakin, niin "nakit ja ranskalaisensa" varsinkin viime aikoina useimmiten myös ovat saaneet, koti kun ei niitä terveellisyyssyistä tarjoa.- eikö pitäisi
antaa tukea vanhemmuudelle, eli samaa ruokavaliota olisi hyvä pitää kuin kotonaankin, ei kauheasti makkaroita tai makeuksia?
Varsinkaan ei karkkeja. - sanaseni
eikö pitäisi kirjoitti:
antaa tukea vanhemmuudelle, eli samaa ruokavaliota olisi hyvä pitää kuin kotonaankin, ei kauheasti makkaroita tai makeuksia?
Varsinkaan ei karkkeja.Aivan oikein. Lasten vanhempien hyviä ruokatottumuksia on meidän isovanhempien syytä kannustaa. Ei roskaruokaa, ei karkkeja - liiaksi!
Kuitenkin. Sen harvan kerran, kun täällä luonani visiteeraavat, suon heille sen pienen ilon, että saavat syödä, mitä mieluiten haluavat. Kävimme viimeksikin ostamassa jopa munkkipossut iltapäivän välipalaksi, vaikka itse olin leiponut pullaakin. Enkä suinkaan tätä tee salassa vanhemmilta. Karkkien sijaan ostin nyt luettavaa.
Kyllä arki antaa taas heille toisenlaiset eväät.
Selvyyden vuoksi, en tee tätä suosionhakuisena. Olemme kaveruksia muutenkin. - Iili
sanaseni kirjoitti:
Aivan oikein. Lasten vanhempien hyviä ruokatottumuksia on meidän isovanhempien syytä kannustaa. Ei roskaruokaa, ei karkkeja - liiaksi!
Kuitenkin. Sen harvan kerran, kun täällä luonani visiteeraavat, suon heille sen pienen ilon, että saavat syödä, mitä mieluiten haluavat. Kävimme viimeksikin ostamassa jopa munkkipossut iltapäivän välipalaksi, vaikka itse olin leiponut pullaakin. Enkä suinkaan tätä tee salassa vanhemmilta. Karkkien sijaan ostin nyt luettavaa.
Kyllä arki antaa taas heille toisenlaiset eväät.
Selvyyden vuoksi, en tee tätä suosionhakuisena. Olemme kaveruksia muutenkin.Mitähän sillä yleisesti tarkoitetaan? Yleensä kai ajatellaan hampurilaisia. Ne ovat kuitenkin täyttä ravintoa, tosin niissä on paljon kaloreita ja rasvaa. Joskus sentään on vähän salaattia, joka on kyllästetty öljykastikkeella.
Sana "roskaruoka" on saanut alkunsa siitä, että pikaruokalat käyttävät niin paljon kertakäyttöastioita ja paperiserviettejä. Se ei ole alun perin tarkoittanut sitä varsinaista ruokaa.
Minusta pasta ja pizza kuuluvat ihan samaan luokkaan hampurilaisten kanssa. Paljon kaloreita ja rasvaa, vähän kuituja ja suoja-aineita. Raskasta ruokaa! - sanaseni
Iili kirjoitti:
Mitähän sillä yleisesti tarkoitetaan? Yleensä kai ajatellaan hampurilaisia. Ne ovat kuitenkin täyttä ravintoa, tosin niissä on paljon kaloreita ja rasvaa. Joskus sentään on vähän salaattia, joka on kyllästetty öljykastikkeella.
Sana "roskaruoka" on saanut alkunsa siitä, että pikaruokalat käyttävät niin paljon kertakäyttöastioita ja paperiserviettejä. Se ei ole alun perin tarkoittanut sitä varsinaista ruokaa.
Minusta pasta ja pizza kuuluvat ihan samaan luokkaan hampurilaisten kanssa. Paljon kaloreita ja rasvaa, vähän kuituja ja suoja-aineita. Raskasta ruokaa!... tuo "roskaruoka" on, ruoasta kun muualla maailmassa on pulaakin. Mutta hyvä kuulla, että sana perustuukin alunperin liitteenä tulevaan roskaamiseen. Olen käsittänyt sen ilmaistaessa kaloripitoisia, ihmiselle vähemmän hyödyllisiä syötäviä, kuten sipsit, snacksit, limsat, mössöleivät. Hampurilaisetkin ennen. Nykyisinhän niitäkin saa jo terveellisempinä.
- Iili
...pässin kivekset mukana. Nykyinen lihanjalostusteknolgia on niin tehokasta, että elikosta käytetään ihan kaikki luuydintä myöten. Ja luut sitten vielä jauhetaan rehuksi.
Makkaraa syödessä ei koskaan pidä ajatella, mistä se on tehty. Ei myöskään pidä ajatella, mistä sulatejuusto on tehty.
Rasvattomat kalkkuna- ja kinkkuviipaleet ovat hyviä, joskin varsin suolaisia. Makkaraa en juurikaan syö. Poikkeuksen tekee ultrakevyt meetvursti. Se muistuttaa vähän sitä vanhanajan kunnollista meetvurstia, jota ei enää tehdä. Meetvurstin taas kuuluukin olla suolaista.- Satu
Anoppini ja appeni ostivat aina sitä, ja sitten kun me lasten kanssa tulimme heille ja olimme saaneet aperitiivit, niin se kai jotenkin teki meetwurstin maun vielä vivahteikkaammaksi... Saisipa vielä joskus kokea sellaisen pienen hetken!
Mutta periaatteeni on: ei näkyvää eläinrasvaa! On se ihanaa oliiviöljykin ja oliivit ...jne... - Iili
Satu kirjoitti:
Anoppini ja appeni ostivat aina sitä, ja sitten kun me lasten kanssa tulimme heille ja olimme saaneet aperitiivit, niin se kai jotenkin teki meetwurstin maun vielä vivahteikkaammaksi... Saisipa vielä joskus kokea sellaisen pienen hetken!
Mutta periaatteeni on: ei näkyvää eläinrasvaa! On se ihanaa oliiviöljykin ja oliivit ...jne...Se vanhan ajan meetvursti oli ikäänkuin tiivistettyä lihaa. Kiloon meetvurstia meni enemmän kuin kilo lihaa!
Ostin kerran Saksasta unkarilaista salamia, kun sitä niin mainostettiin hienossa kaupassa. Arvelin, että se olisi sellaista "vanhan ajan" makkaraa. Ja kaikkea kanssa! Siinä oli varmaankin 99% pelkkää rasvaa. Ei sitä voinut syödä ollenkaan.
- Pääsky64
leikkeleitä itse vaan kaverilla pitää olla aina jotain leikkelettä,
keitämme poron pikkuluista lihavelliä, niikuin meilläpäin sanotaan ,ensin pannaan uuniin kun useasti lammitetään uunia,siellä tulee niihin makua, sitten lihat erotellaan ja perunoiden kanssa ja sipuli pippurin kanssa keitetään,on rasvaista että suu hyytyy mutta välistä syö kun on nälkä ei huvikseen,- Helena04 ejk
On ihan kiva ja opettavaista lueskella tarinointiasi, kun olet sieltä Pohjoisesta kotoisin. Lihavelliäkin poron pikkuluista...
Kovin on vaikea saada ostaa luita.
Aikaisempina vuosina keitin aina jouluksi sylttyä, vaan senkin keittäminen loppui, kun sian päätä ei myydä kaupoissa. Sorkista keittäen se ei ole samaa, maku ei vastaa toiveita.
Possun luita saa uuniluina, nautaa vain ydinluun pätkiä, tai sitten koirille pakattuina suurina "nivelten möykkyinä." Lampaan luitakin, jos otaa kylkeä, joka usein on jäisenä sahattu kuin annospaloiksi, kaalikeittoon sitä usein käytän, koska seuraava tarjolla oleva lammas on paistia, kruunuselkäähän tarjolla on vain pääsiäisenä, jos aina silloinkaan. Menneköhän se ravintoloille?
Noista leikkeleistä, joita en liioin osta. Makkaraa, en edes muista milloin viimeksi ostin muuta kuin keittoon "siskoja" ja vierailleni lenkkiä kiukaalle, itse en tykkää makkarasta.
Leikkeleeksi paistan possun lapaa, joskus sitä on tarjouksessa suolattuna, mutta itse suolaten ja maustaen saa haluamaansa.
Myös paahtopaistin paistan leikkeleeksi, siitä saa parasta kun sisus jää punaiseksi ja liha mehevimmilleen. Nytkin on jääkaapissa vielä pala voileiville, nam.
Lampaan paisti on myös oiva leikkeleliha, suolaliemessä, painekattilassa keittäen, herkullista, eikä maistu villalle.
Kokeillen löytää, ja ainoa leikkelemakkara mitä ostan, on kevyt meetvursti, säilyy kauan ja on hyvä suolaisen nälkään kun kaapissa ei ole suolakalaa.- Anonyymi
Hiih kauan kuin paikkakunnallamme toimi lihanjalostamon myymälä, kävin ajoittain ostamassa sieltä Naudan ydinluita lihasoppani perustarpeiksi.
Joskus ne oli pelastettava koirien ruokakaapista.
Reilu luuydin antaa mojovan perusaromin lihasoppaan.
Nykyään ei City- eikä S-marketista saa vastaavaa eikä edes lampaan potkakiekkoja kuin tilauksesta. Tolkuttomien hehtaarihallien hyllyt ovat tulvillaan tavaraa ja pitkissä palvelutiskeissä on lihaa ja kalaa mutta rajallisen valokoiman verran.
Myös hernekeiton ydintarvike, savupotka jäi Lidl:n sattunnaisen tajonnan varaan kun yksityinen savustamo/lihakauppa lopetti tomintansa jo vuosia sitten.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kalle Palander kertoi fantasioivansa siitä, kuinka Kiira Korpi naisi häntä sträppärillä ahteriin
Sai potkut Yleltä. https://yle.fi/a/74-201400005368630Aamuseuraa/rehevää naista
uhkean rehevät m-xxxl naiset/rouvat/pari 18-80v kutsu luokses 31.1 aamusta päiväpanoille 32v hetero mies.oon innokas nuo5369824h Kirppis
Olen muuttamassa paikkakunnalle ja mietin olisiko tälläiselle liikkeelle tarvetta alueella?92215Suomessa eletään liian pitkään
"Ihmisten on kuoltava" Asiantuntija varoittaa: Suomi ei ole valmis siihen, että niin moni elää pitkään: ”Kaiken täytyy1611213Kerotakaa joensuun kontiolahden paiholan laitoksesta jotain
Mun kaveri joutuu paiholan laitokseen nyt lähi aikoina niin voisko ihmiset kertoa minkälaista siellä on tarinoita jne ja17856Sun ulkonäkö on
Kyllä viehättävä. Kauniit piirteet. Todella sievät. Ja olemus on ihana. Olet tehnyt vaikutuksen.40774Olen niin haaveillut
Sinusta. Ollut hullun rakastunut. Ajatellut kaikkea mitä yhdessä voisimme tehdä. Mutta ei ei yhtään mitään. Usko vaan lo57752Oletko koskaan
Tavannut/tuntenut ihmistä, jonka kanssa vuosisadan rakkaustarina olisi ollut mahdollinen, mutta joku este tuli väliin?69731- 46725
En voi ottaa
Jos ikinä aiot ottaa yhteyttä, niin tee se nyt. On aika, kun todella todella tarvitsisin sinua. Naiselle.36657