Sveitsin top paikat?

suositteluja?

Rahaa on käytössä kohtuullisesti, ei kuitenkaan järjettömästi. :) Junilla pääsen halbtaxilla. Aikaa on kevääseen asti, ja Sveitsissä siis olen.

Mielipiteitä kokeneilta:

Sveitsin kauneimmat kaupungit?

Liikunnalliselle ja luonnosta kiinnostuneelle (maisemat) sopivia kohteita? En nyt tarkoita välttämättä että mikä laskettelukeskus on paras tms. (vaikka saa niitäkin suositella), vaan enemmänkin näitä upeita paikkoja minne kannattaa lähteä katsomaan/patikoimaan/kiipeämään jne? Ratsastusvaelluksia missään? Extreme-urheilukin voisi vähän tulla kyseeseen (liitovarjoilu tms.)

Yleisesti: Mitä ei saa missata kun täällä on? :)

Mahdotonhan tähän olisi luetella kaikkia Sveitsin hienoja paikkoja, mutta maata tuntevilta toivoisin suositteluja - mitkä paikat teidän mielestänne ovat erityisen kokemisen arvoisia?

Kiitos!

7

3530

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielestäni

      Interlaken on sellainen paikka, jota ei kannata missata. Ympäristössä: junalla Jungfraulle, Grindelwaldiin ja laivalla Thunersee tai Brinzersee. Käsittääkseni kaikki fasiliteetit löytyy. Liitovarjoilua myöten.

      Kait sulla tosiaan on rahaa riittävästi. Hintoja en ala luetella mutta paljon sitä menee.

      Olin Interlakenissa kuukausi sitten ja tosi upea paikka. Rosvotkin ovat pysyneet sieltä pois ja asuessani pikku kylässä lapsista vanhuksiin tervehtivät kohdatessa.

    • Johannes

      Interlaken on aina käymisen arvoinen, vaikka viliseekin turisteja. Sitten on tietysti Lugano palmuineen ja Geneve suihkulähteineen, mutta eivät liene turistit niissäkään harvinainen näky. Schaffhausenin kaupunki Pohjois-Sveitsissä on myös kaunis ja sen "Rhybadi" eli jokiuimala Rheinbad erikoinen kokemus.

      Sveitsiä koskee sama, mikä koskee oikeastaan koko (läntistä) Eurooppaa: siellä täällä kauniita maisemia ja hienoja kaupunkeja, mutta muuten kaikkialla peltoja, puutarhoja, taloja ja pikku metsiköitä. Ja tietysti vuoria. Kaikki on tosin siistiä ja järjestyksessä, mutta sitä yhtä samaa kaikki tyynni.

    • ehkä joskus toisenkin kerran
    • Zug

      Sveitsi on täynnä kauniita maisemia, ota vaikka päivälippu junaan ja pysähdy, missä siltä tuntuu.

      Suosittelen retkeä Luzernista köysihissillä Pilatusvuorelle, sieltä junalla alas Alpnachstadtiin ja laivamatkaa Vierwaldstätterin ympäri takaisin Luzerniin. Ehtii päivässä ja maisemat on kauniit mennen tullen. Ko. järven voi kiertää myös autolla ja pysähtyä monessa viehättävässä pikkukaupungissa.

      Muuten suosikkejani on olleet Ticinon ja Graubündenin alueet. Kaupungeista ehkä Bern ja Basel sekä Luzern on mukavan "kaupunkimaisia" kiertelyyn ja vaikka shoppailuun ja tietysti Zurich jos siitä tykkää. Pienissä kylissä on niin sveitsiläinen tunnelma, että kannattaa pysähtyä niissäkin ainakin päiväseltään.

    • hopp schwiiz!

      Voisi vastata pitkäänkin, mutta tässä jotakin:

      1. kaupungit/kylät

      Yleisesti ottaen kaikissa kauniita vanhoja kortteleita johtuen vanhasta historiasta ja sotien tuhoilta säästymisestä.

      Isoista kaupungeista Bern lienee ykkönen, Baselkin on hieno. Keskikokoisista suosittelen Fribourgia, Luzernia ja Schaffhausenia.

      Omasta mielestäni todelliset helmet löytyvät pikkukaupungeista ja kylistä. St. Ursanne Jurassa, Stein am Rhein lähellä Saksan rajaa, Zofingen ja Mellingen Aaren varrella, Grüningen Zürichistä kaakkoon, Leuk Wallisissa, Regensberg kallion huipulla Zürichin lähellä muutamia mainitakseni. En maininnut tarkoituksella Murtenia ja Gruyerea, jotka sinänsä upeita ,mutta liikaa turisteja.

      2. Luontokohteita
      Upeita patikointipaikkoja ja maisemia on joka puolella. Suuria ja tunnettuja ovat Bernin alpit, Grindelwald, Mürren, Wengen, Kandersteg. Wallisissa Saas-Fee ja Zermatt, sekä Rhonegletscherin alue Rhone-laakson pohjoispuolella. Länsi-Wallisissa on upeita laaksoja ja paikkoja esim. Zinal ja Evolene. Keski-Sveitsistä suosittelen Rigin aluetta ja Engelbergia, idempänä Säntisin alue järvineen, esim. Wasserauen. Sitten on tietysti vielä Graubündenin kantoni, jossa on paljon hienoja vaelluspaikkoja. Esim. Kansallispuiston alue, jossa on enemmän koskematonta luontoa ja vähemmän turisteja.

      Liitovarjoilua on tarjoilla useissa em. alppipaikoissa, itse olen seurannut sitä mm. Wasserauenissa Appenzellin kantonissa.

      Ei muuta kuin kiertelemään, Sveitsi on yksi maailman kauneimpia maita!

    • lilian

      Minulta satelee myös kehuja ja ikävän huokailuja seuraavia paikkoja kohtaan: Bern, Zürich, Fribourg, Luzern ja Interlaken. Interlakenissa kävin jossain "puistossa" jossa oli Sveitsin joka kolkista tuotuja hienoja vanhoja rakennuksia, siellä oli kiva kävellä, hienot maisemat ja kaikkea..:) Jos joku tietää tämän puiston nimen, valaiskoon hieman..

      Mutta ihmeessö lähde Alpeille vaikka päivän vuoriretkelle! Se on jotakin, mitä en koskaan unohda! Itse kävin vaeltamassa Sveitsin itärajalla jossakin kansallispuistossa. -Digikamera ehdottomasti matkaan jos sellaista ei vielä ole, muuten alkaa harmittamaan rutosti..:)

      • vastaus on

        Ballenberg Open Air Museum.
        Siellä on myös paljon käsityönäytöksiä: juuston tekoa, pienleipomoita jne iltaisin teatteri.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      244
      2368
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1565
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1366
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1265
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1172
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      90
      1099
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      968
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      77
      930
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      902
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      98
      790
    Aihe