Takan hinta 10000e

Kyselijä

asennettuna. Kuulostaa tosi kalliilta. Tämä on kuitenkin se hinta jonka rakennuttaja ilmoitti kun kysyimme takan asentamista uudisrakennukseen. Kuinka paljon tuossa hinnassa on ilmaa? Takan listahinta valmistajalla asennettuna on 3500e ilman rahtia ja hormia. Voiko rahti, hormi ja sen rakentaminen maksaa 6500e?

10 vuotta sitten kaverini muurautti takan, leivinuunin, piipun ja kuuden metrin tiiliseinän ja hinnaksi tuli kaikkiaan 24000 markkaa.

Kysyisinkin nyt jos yhtään muuraria sattuu olemaan lukemassa tätä viestiä, että millä hinnalla muuraisit leivinuunin ja piipun ja mitä maksavat tarvikkeet (tiilet, laastit, luukut, jne)? Rakennelma ei saisi painaa yli 3000kg.

27

47642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asasdad

      Ennen vanhaan taisi saada takan jopa reilulla kymppitonnilla,niin myös tänäpäivänä ainoastaan sinne hinnan perään on laitettu €.

    • kuullostaa

      Meillä tuli itse suunniteltu muurattu neljän tonnin takka tuon hintaiseksi. Hintaan kuului reilusti tummaa graniittia kaarevaan muotoon työstettynä. Hinta tulitikut käteen toimituksena.
      Takkahuoneeseen tuli alle kahden tonnin liuskekivitakka asennettuna. Asennuksen osuus 700€, johon kuului myös n.3-4m2 liuskekiviä seinään.
      Tuplahormi 10m pystytettiin itse.

    • Sama

      Ei tavallinen varaava takka ja piippu maksa 10 kEUR, jos sen itse suunnittelutat ja tilaat uudisrakennukseen, mutta jos ajatellaan rakennuttajan kustannuksia ja riskejä sekä vaivanpalkkaa siitä, että tekee esim. yhdestä rivitalohuoneistosta erilaisen kuin muista, niin varmaan lähennellään jo tuota.
      Rakennuttajan pitää teettää
      -muutokset perustuksiin/alapohjan vahvistukset
      -läpivientien vaatimat muutokset väli- ja yläpohjassa sekä vesikatossa
      -suunnittelu ja valvonta
      -ilmoitukset muutoksista rakennusvalvontaan
      -lisäksi rakennuttajalle kohdistuu toimitusketjuun ja suunnitelmien muutokseen liittyviä riskejä

      Voit tietysti itse teettää takan, kun rakennus on valmis. Kannattaa selvittää hyvissä ajoin miten onnistuisi. Siihen saattaa sisältyä esim. seuraavat vaiheet ja kustannukset (jotka on ihan arvioita, ja perustuu vähäiseen kokemukseen)

      -teettää suunnitelmat ja lujuuslaskelmat takan pohjalle (n. 500EUR)
      -hakea rakennuslupa (50-100EUR)
      -vahvistaa tarvittaessa alapohja, jos edes onnistuu... (0-3000EUR)
      -tehdä läpiviennit väli- ja yläpohjaan piipulle (500-1000EUR)
      -muurauttaa takka ja piippu (4000???)
      -siistiä läpiviennit(150EUR???)
      -pellittää piippu (n.350EUR)

      • Kyselijä

        tekee alapohjan vahvistuksen joka tapauksessa eli se sisältyy jo asunnon hintaan. Luulisin, että myös lujuuslaskelmat ja suunnitelmatkin on jo tehty joten niidenkin kulut sisältyy asunnon hintaan asennettiin takkaa tai ei.


    • nuohooja

      Hormi maksaa noin (esim Schiedel) 120 EUR alveineen metri. Joten jos tarvitset 8 metriä (2 kerroksinen rivari), niin hintaa tulee noin 1000 EUR. Asennus ammattimiehellä 400 EUR. Läpivienti katosta maksaa jonkin verran, mutta tehtynä rakentamisen yhteydessä eikä jälkikäteen luulisin hinnaksi noin 300-500 EUR, saman maksanevat huoltotasot ja tikkaat katolle nuohousta varten, jos esim tikkaita sinne ei jo muuten ole (ilmastointi vaatii myös tikkaat ja huoltotasot).

      No, tällä päästään 3500(takka) 1000 (hormi) 400(asennus) 400 katon läpivienti 400 (tikkaat ja huoltotasot) = 5700 EUR. Sitten tietysti työmaan yleiskustannukset, muutospiirrustukset, lupamuutokset ja rakennusliikkeen kate. Joten voi se 8000 tonnia olla.

      • ostettu jo

        Onko Schiedel-hormi noin edullista. Selvitimme hinnan Jalotakalta ja Härmä Airilta peltihormille (150 mm) ja 9,5 metrin hormi maksoi molemmilla selvästi yli 2.000 eur eli yli 200 Eur/m. Tosin pinta oli 5 metrin osalta rosteria ja loppu maalattua peltiä. Onkohan jotakin suuria laadullisia eroja, pakko olla? Ostimme Jalotakalta jo.


    • mie

      Meillä muurattu leivinuunitakka sekä piippu (n.7 m) ja 3x6 metriä seinää. Kaikki tarvikkeet ja työ muurarilla yhteensä 6100 euroa.

      • ....

        6,5 m kolmehorminen piippu, takka ja leivinuuni töineen ja tarvikkeineen n.4500e, takan luukku nosti hintaa jo 700 e...mut on se niin hieno. :)
        Valiitajille tiedoksi: ammattilainen teki ja ihan verojen kanssa.


      • kärsii koko ruumis
        .... kirjoitti:

        6,5 m kolmehorminen piippu, takka ja leivinuuni töineen ja tarvikkeineen n.4500e, takan luukku nosti hintaa jo 700 e...mut on se niin hieno. :)
        Valiitajille tiedoksi: ammattilainen teki ja ihan verojen kanssa.

        Olisit katsonut esim. www.schiedel.fi ja pyytänyt hormien myyjiltä tarjouksen.


    • nämä hinnat

      Voi v...u tämänpäivän hinnoista.

      Kaveri rakensi uuden talon v.1999 johon
      tuli paikanpäälle muurattu takka.

      Takka maksoi silloin 10350mk (eli n. 1740€)
      Hintaan sisältyi työt, normaalit tiilet ja tulitiilet, laastit, kaakelit, saumaukset ja siihen kuuluvat työt, arina, luukut ym.
      Kaveri oli itse apumiehenä.

      Tänäpäivänä puhutaan 3000-6000€ hinnoista. Kuinka kauan kestää ennenkuin takka on maksanut itsensä takaisin?? Miettikää nyt kannattaako enää hankkia....

      • takkatauno

        Minä teen nykyjään takan tarvikkeineen, koko paketti 1800-3000 euroa. Piippu sitten erikseen.


      • rakentanut

        Tuskin kukaan nykyään takkaa rakentaa pelkästään lämmityskustannusten takia. Se alkaa olla jo täysin tavallinen varuste talossa kun talossa ihan mukavuuden takia. Siksi on minusta vähän turhaa miettiä maksaako se itseään koskaan takaisin vai ei. Tuskin se erkkeri, tai se lämmin kuisti, tai se katettu terassikaan itseään takaisin makselee. Eiköhön niitäkin ilman pärjäis, mutta se on mukavuuskysymys.


      • nämä hinnat
        rakentanut kirjoitti:

        Tuskin kukaan nykyään takkaa rakentaa pelkästään lämmityskustannusten takia. Se alkaa olla jo täysin tavallinen varuste talossa kun talossa ihan mukavuuden takia. Siksi on minusta vähän turhaa miettiä maksaako se itseään koskaan takaisin vai ei. Tuskin se erkkeri, tai se lämmin kuisti, tai se katettu terassikaan itseään takaisin makselee. Eiköhön niitäkin ilman pärjäis, mutta se on mukavuuskysymys.

        No joo. Meillä ainakin takka käytetään lämmöntuotantoon niin kuin ennenkin tehtiin.
        Muurari lupasi sille >40v takuu.

        Mikä on näitten "valmistakkojen" takuuaika ja kuinka pitkä elinikä niillä on??


      • luvattu
        nämä hinnat kirjoitti:

        No joo. Meillä ainakin takka käytetään lämmöntuotantoon niin kuin ennenkin tehtiin.
        Muurari lupasi sille >40v takuu.

        Mikä on näitten "valmistakkojen" takuuaika ja kuinka pitkä elinikä niillä on??

        Varmaan paperillakin löytyy tuo takuulupaus???


    • juntti

      Sain tarjouksen uunisepiltä, takka asennuksineen ja hormeineen (5,6m) kokonaishinta 4400 e, kyseessä 1,5 kerroksinen talo.

      • tosi paljon

        Olikohan minun uuniseppien tarjous huono, kun se tulee maksamaan vajaa 8000 € töineen 1,5kerroksisen (tarkkaan en muista) piipulla? Kai tuo hinta vaihtelee minkälaisen takan haluaa (koko, kiviaines, pinta, tuplakierto, kesäpelti, leivinuuni yms). Porukka vertailee pelkkiä hintoja. Olisin minäkin saanut takan halvalla jos olisin ostanut kasan tiiliä.


    • amor13

      riippuen leinuunista olen pitänyt n. 1000-1800e sopivana hintana.piipun hinta riippu kans hormien
      määrästä esim. 35/hormi/metri.yleensä mitä vähemmän hormeja sitä enempi hintaa/hormi.

      tiilien hankkimista kannatta vunteerata sillain että jos tulee tasoitettavaa/rapattavaa pintaa niin sitten kandeis ottaa kakkosluokan tiilta koska värierot ja mittaheitot eivät haittaa. sama koskee myös kuorellisen tulisijan runkoa.eräs tuttuni sai jostain 30 senttiä/tiili.ykkösluokan tiili on euron molemmin puolin.
      sekin riippuu kivestä
      laastit ovat aika saman hintaisia melki joka paikassa mutta kannattaa ottaa 1000 kg säkki alkuun ja kattella
      sitten tartteeko lisää paitti jos menekki selkeesti yli tonnin.sillä muuraa 600-800 tiiltä(1,2-1,5 kg/tiili) ja se maksaa 70-80 e rahti.Saviuunilaastin hintaa en muista.tuskin kauheeta eroo.on kalliimpi.
      luukut maksavat parista sadasta ylöspäin.


      tulitiilet ovat n.1,2e kapeampi ja 1.4 leveempi laasti palttiarallaa 20e/25kg säkki.

      luulisin että leivinuunin tarvikkeet saat helposti pariin tonniin ja piipun tarvikkeet 700:aan riippuen
      piipun pituudesta ja hormien määrästä.

      tohon kolmeen tuhanteen kiloo ei pysty tekeen kummostakaan rakennelmaa
      ehkä joku tiilerin pikkutakka ja yhen hormin piipun.muurattu leivinuuni painaa reippaasti yli 3000kg

      • huhheitaas

        NÄyttää sille moni laksekelee vain aina takan ja hormin hintaa. Muistakaa suuntelmat, läpiviennit ja ennenkaikkea takan alle tulevat perustukset. Eli kyllä sinne 10 000 euroon pääsee helposti.
        Kun rakennetta taloa niukalla budjetilla, eikä takkaan ole silloin varaa, tällätkää ainakin se varaus takalle perustuksiin valmiiksi. Se ei siinä vaiheessa liikoja kustanna.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lopeta mainostaminen. Kukaan ei enää halua paikallaan muurattua takkaa. Tiilipinta on ruma sekä vanhanaikainen ja hiertopinta taas nokeentuu helposti. Autot ja takat ovat nykyisin tehdastekoisia.

      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa, paikallaan muurattu takkaa hakkaa mennen tullen kaikenmaailman pelti- ja harkkohökötykset niin kestävyydessä, paloturvallisuudessa kuin energiatehokkuudessa. Tosin paikalleen muurattu takka painaa aikalailla eli käytännössä lattiarakenne täytyy suunnitella sellaiseksi huomattavasti ennenkuin ollaan takantekovaiheessa. Ja jos haluat savupiipun tiilestä, se täytyy aloittaa talon alimmasta kerroksesta, alle vahvistettu betonivalu ja oma antura.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Olen sitä mieltä, että kaikki metsapalot tulisi kieltää ja katujen suolaus -niistä vasta pienhiukkasia tuleekin.


    • Anonyymi

      1.1.2022 tulee voimaan Ecodesign-direktiivi ja 1.1.2022 alkaen vain päästörajat alittavia ja virallisesti Ecodesign-testattuja takkoja ja takkapaketteja saa myydä. Luonto kiittää. Ilman takkalämmitystä Suomeen tarvittaisiin yksi ydinvoimala lisää. Takkalämittäjä on säästänyt alkuvuoden paukkupakkasilla paljon, sillä pörssisähkö on ollut alkuvuonna 100 %:a edellisvuoden alkua kalliimpaa. Takkalämmittäjää ei myöskään kiusaa sähkönsiirtoyhtiöiden jatkuvasti korottuvat siirtohinnat.

      • Anonyymi

        Sääli että direktiivi ei vaikuta paljon hiukkasia ja epäpuhtaasti palaviin takkoihin. Onko puiden poltto takassa taitolaji, onko valtava savuntuotanto merkki epäpuhtaasta palamisesta? Moni meistä ei haluaisi haistella savua omalla kotisohvallaan. Vai oliko jollekin epäselvää se että savun ja hiukkasten hengittäminen ei olisi epäterveellistä. Olen aina ollut sitä mieltä että oman terveytensä voi vaarantaa mutta ei muiden. Nyt tietenkin joku siellä pahoittaa mielensä kun heidän oikeuteen saastuttaa keksitään direktiivejä.


      • Anonyymi

        Ja kuka helvatun hullu ottaa kotiinsa pörssisähkön, saakin kärsiä.


    • Anonyymi

      Pörssisähkö on oikein hyvä jos sähkön peruskulutus on matalalla ja lisäksi voi vaikuttaa itse sähkönkulutuksen ajoitukseen. Esimerkiksi maalämmöllä lämpiävä uudehko matala-energiatalo jonka saunassa on puukiuas ja lisäksi pari muuta tulisijaa (varaavaa, paikallemuurattua) niin ihan asiaa. Kun käytät astianpesu- ja pyykkikonetta iltakymmenen jälkeen niin yleensä se ei ole kamalan kallista. Toki muutamana päivänä vuodessa tilanne on toisinpäin mutta keskimäärin pörssisähkössä säästää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe