Takuu huolto

Näin pääsi käymään..

Omistan Trans Sportin vm 1999. Olen auton toinen omistaja. Auto huollettu ensimmäisen omistajan toimesta säännöllisesti merkkiliikkeessä. Minä myös jatkoin tätä perinnettä ja olen huollattanut autoni merkkiliikkeessä. Viimeisin huolto tehtiin 165000 km kohdalla. Nyt autolla ajettu n 170000 km.
Autoni vaihdelaatikko on muutaman kerran pitänyt ääntä vedossa ja niinpä kyselin, että mistä moinen voisi johtua muutamalta tutultani. Ja huomasin, että tällä palstallakin joku oli kohdannut moisen ongelman.

No kaikkien ensimmäinen neuvo oli öljyn vaihto laatikkoon.. No minä katselin tuossa huoltokirjaa ja sen mukaan laatikon öljy vaihdetaan 165000 km huollossa, joten arvelin, että vian täytyy olla muualla, koska olihan autoni käynyt em. huollossa.

Asia selvisi tässä eilen päivällä, eli autooni ei ollutkaan vaihdettu huollossa laatikon öljyjä, jostakin syystä!! Eikös näihin merkkiliikkeen huoltoihin pitäisi pystyä jollakin tavalla luottamaan???

Onko näillä liikkeillä minkälainen vastuu tällaisissa asioissa. olen ymmärtänyt, että autom. laatikko on aikaslailla tarkka juuri tästä öljyn laadusta/määrästä. Mitäs jos tästä syystä laatikko olisi/on rikkoutunut.

Perskeles

3

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Chevy63

      Mulla 1998 Chevyssä vaihdettiin merkittyä aiemmassa huollossa laatikon nesteet ja normaalisti seurataan välihuolloissa nesteen hajua ja väriä.

      Varmistapa, ettei autoon ole tehty tuota vaihtoa vaikkapa 150tkm kohdalla?

      Millaista ääntä se sun laatikko pitää ja missä tilanteessa tarkalleen?

      • Ääni oli kiihdytyksen aikana kuuluvaa vihellystä ja laatikko vaihtoi vaihteita paukauttamalla. Ensimmäinen kerta tapahtui kärriä vedettäessä, toinen kerta normaali ajossa. Tämän jälkeen sitä en ole havainnut. Kärriä olen vetänyt ohjeen mukaan 3:s vaihteella.

        Huoltokirjaan tätä aiempaa öljynvaihtoa ei ole ainakaan merkattu.

        Mitäpä mieltä sinä olet tästä merkkiliikkeen vastuusta?? Olen ymmärtänyt, että laatikon öljyn määrä ja laatu on todella tarkka.


      • Chevy63
        jpm112 kirjoitti:

        Ääni oli kiihdytyksen aikana kuuluvaa vihellystä ja laatikko vaihtoi vaihteita paukauttamalla. Ensimmäinen kerta tapahtui kärriä vedettäessä, toinen kerta normaali ajossa. Tämän jälkeen sitä en ole havainnut. Kärriä olen vetänyt ohjeen mukaan 3:s vaihteella.

        Huoltokirjaan tätä aiempaa öljynvaihtoa ei ole ainakaan merkattu.

        Mitäpä mieltä sinä olet tästä merkkiliikkeen vastuusta?? Olen ymmärtänyt, että laatikon öljyn määrä ja laatu on todella tarkka.

        Niinhän sen pitäisi olla, että merkkiliikkeen huoltoon pitäisi voida luottaa. Mutta enemmän taitaa voida luottaa siihen tuttuun huoltomieheen, oli sitten merkkiliikkeessä tai ei. Siihen joka sanoo mitä oikeasti on tehty.

        Näissä samoissa autoissa on imusarjan tivarissa tyyppivika ja saattaa alkaa jossain vaiheessa vuotamaan. GM on myöntänyt asian ja siitä on korjausbulletiinikin, mutta kaikkialla maailmassa kuluttaja sen rempan itse maksaa jos kohdalle osuu ja takuuaika on täynnä.

        Jos laatikko ei ole myöhemmin oireillut ja pelaa ongelmitta, nestemäärä on normaali eikä neste haise palaneelle ja ole mustunuta, en menettäisi yöunia. Vaihdata vaikka nyt ne öljyt. Chevy ei ainakaan mun tietojen mukaan ole ihan niin tarkka kuin Vojaakkeri noista laatikon nesteistä, mutta kannattaa silti olla tarkkana. Itse tarkistan parin viikon välein laatikon nesteiden tason ja laadun ja vaihdatan tarvittaessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sofia B- on jälleen kerran rakastunut ja onnellinen nainen .

      Toivottavasti nyt on onni kestävää ja Sofia voi saada oman perheen lopulta itselleen .
      Kotimaiset julkkisjuorut
      261
      2745
    2. Puolustusvoimien henkilötiedustelukurssi

      on uusi kurssi poikkeusoloja varten, jonna kuka tahansa voi hakea. Ehkä se korvaa entisajan "kyläpäälliköt"? Vai onko mu
      Maanpuolustus
      60
      2168
    3. Tiiät että oon sulle ainoa sopiva mies

      Jonka oot koskaan nähnyt. Tämä on täysin selvä asia.
      Ikävä
      154
      2131
    4. Opettajat kertovat miten karuksi koulunkäynti on mennyt Suomessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010672912.html Tämä asia on ollut jo tiedossa monilla tavan ihmisillä pitkään Suomessa
      Maailman menoa
      155
      1969
    5. Kenen kanssa haluat rakastella??

      Siitä galluppia, vastatkaa vaan rohkeasti! SANNA! 😚😘, on aapeen vastaus. Ja se ei selittelyjä kaipaa! Mieheltä
      Ikävä
      65
      1902
    6. Kysyisin vain yhden kysymyksen

      Haluatko häntä, kaivattuasi, enää oikeasti elämääsi?
      Ikävä
      116
      1748
    7. Mitä haluaisit sanoa ikäväsi kohteelle

      juuri nyt? Aloittaja: Olisit tarjonnut vaan!! 😛
      Ikävä
      86
      1469
    8. Uskotko että kaivattusi

      tykkäisi ulkonäöstäsi?
      Ikävä
      108
      1291
    9. Hiljaisuus särkee sydämeni

      Mutta olen yhä olemassa. Enkö ansaitse totuutta. Emmekö me -sinä ja minä -ansaitse sitä. Emmekö olisi ansainneet yhden
      Ikävä
      65
      1135
    10. Olen koittanut

      Suhtautua sinuun joka päivä kuin keneenkä tahansa muuhun ihmiseen. Mutta kun jostain ihmisestä tulee tärkeä, hänestä väl
      Ikävä
      54
      1119
    Aihe